Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2021 08:27
Kuba000

XXX.XXX.5.99

Dobrý den, mám líheň cleo 5 a chtěl bych se zeptat na dvě otázky

1. Do jakého kanálku bych měl nalévat vodu abych docílil 60% vlhkosti?

2. Vejce nejdou otáčet o 180 takze nevím jestli je mám otáčet vzhůru nohama

7.3.2021 12:45
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Pokud máte vejce v černých kolébkách, opravdu to stačí obracet jen těch 45 stupňů.
Vlhkost se reguluje více vodní plochou než sloupcem. Během líhnutí se lije do vnitřního kanálku, a od 18. dne dolijte i do vnějšího. Aby byla voda v obou. Na displeji může být i hodnota 80%, to neřešte. Když se naklová první vejce, už nedolévat, vyklubané kuře je vlhké a zvýší vlhkost svým tělem. To si pak sedněte na obě ruce a neotevírejte líheň, aspoň do té doby, než se vyklube aspoň třetina kuřat.
Odebírat jednou za 24 hodin, posbírat rychle kuřata a také skořápky (aby se některé nenasunulo na nevyklubané vejce, to se stává a je to pak problém).
Před uzavřením víka ještě opatrně postříkám vejce vlažnou vodou, tak abych nenalila vodu do dírek klubajícího se kuřete. Zamezí se tím přilepení vnitřní blány na kuře a jeho mumifikaci.

7.3.2021 19:58
Kuba000

XXX.XXX.5.99

A mohl bych se ještě zeptat jak často dolévat?

7.3.2021 21:21
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Kuba000 napsal(a):
A mohl bych se ještě zeptat jak často dolévat?

Podle potřeby... jestli máte na displeji i měření vlhkosti, tak podle ní. Udržovat na cca 45%..a když ne, tak při otáčení baterkou posvítit, jestli vidíte hladinu vody. Mi to vychází tak jednou za 36 hodin. Ale záleží na teplotě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík