Dobrý den, každý rok si kupujeme na jaře housata, z blízkého rybníkářství, vykrmime je a do Vánoc jsou zpravidla už všechny zkonzumované. Jenomže loni jsme měli prapodivný rok a deset husek nám zůstalo až do teď. Asi před měsícem jsem našla první vejce, s chovem jsem nepočítala, tak jsme je začali s radostí jíst, protože slepice nenesly.
Jenomže postupně se roznesly snad všechny, krásně se napárovaly a mě začíná vrtat v hlavě, jestli je zkusit nechat vysedět?
Nemám zkušenosti, ani líheň, ani babičku, co by poradila. Proto prosím o radu zkušené. Má to cenu vůbec zkoušet nechat zasednout, nebo radši vejce dál jíst a mít pěkné kraslice?
A vzhledem k tomu, že už vejce ani nestíháme sníst, za kolik je můžu prodat jako konzumní? Respektive prodej vajec pro dekorační účely?
Mám teď tak 5 vajec denně, což je fakt hodně a vrtá mi to v hlavě, proč to nezkusit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud jsou to nějaké brojlerovky, tak ty nesedí, takže bez líhně máte smolíka.
a oficiálně vejce vodní drůbeže jako konzumní prodat nejde.