Já už jsem z toho fakt na prášky🙈... Dělám kuřatům pomyšlení, krmím Energy's em, a dneska, třítýdenní, má jedno pěkně smradlavý tekutý průjem. Čekala jsem, že pomůže a) snaha o čistotu ( podle pana jo 01 je mám na roštu že svařovaného pletiva) b) dvakrát denně čaj s Emanox PMX v nádobce s niplem, přidávám vařené nastrouhané najemno vejce ( jsou jak piraně, to se mojí ruky VŮBEC nebojí 😉), strouhanou mrkev, natě z mrkve.
Zítra zajdu k vetovi pro Sulfacox. Co dělám špatně???
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vy si nedáte říct a nedáte , že?
Kompletní krmná směs je od slova kompletní!!! A vše co dáte navíc naruší vyváženost té směsi. Je to prostě kontraproduktivní. Ale žádné strachy já prožíval ty začátky stejně nebo ještě huř než Vy
napsal(a):
Vy si nedáte říct a nedáte , že?
Kompletní krmná směs je od slova kompletní!!! A vše co dáte navíc naruší vyváženost té směsi. Je to prostě kontraproduktivní. Ale žádné strachy já prožíval ty začátky stejně nebo ještě huř než Vy
Neda si rict a neda si rict😁..zloutky jsou dobre projimadlo, zadny Sulfacox nepomuze..😀
Dneska mi husa snesla 1. VEJCE😀🙌

ančovička1
napsal(a):
Neda si rict a neda si rict😁..zloutky jsou dobre projimadlo, zadny Sulfacox nepomuze..😀
Dneska mi husa snesla 1. VEJCE😀🙌
My uz mame 6 vajec ale houser jen řve jak deb*l ale nepojímá. Takže asi budou kraslice na velikonoce
napsal(a):
My uz mame 6 vajec ale houser jen řve jak deb*l ale nepojímá. Takže asi budou kraslice na velikonoce
Tusim,ze na tom budeme stejne😁,take jsem nevidela housera pojimat..ale mam husy na zahrade vzadu,tak tam moc nevidim..mam lonske pekacovky,rocni husicky, nejak jsme je nestihli zabit..ach jo..
petraodlesa
napsal(a):
Já už jsem z toho fakt na prášky🙈... Dělám kuřatům pomyšlení, krmím Energy's em, a dneska, třítýdenní, má jedno pěkně smradlavý tekutý průjem. Čekala jsem, že pomůže a) snaha o čistotu ( podle pana jo 01 je mám na roštu že svařovaného pletiva) b) dvakrát denně čaj s Emanox PMX v nádobce s niplem, přidávám vařené nastrouhané najemno vejce ( jsou jak piraně, to se mojí ruky VŮBEC nebojí 😉), strouhanou mrkev, natě z mrkve.
Zítra zajdu k vetovi pro Sulfacox. Co dělám špatně???
Již to tu zaznělo a jen zopakuji, pokud máte kuřata na roštech a odpovídající teplotu. Nic nepřidávejte ke směsi kro kuřata a nemusíte k veterináři!!!
jo012810
napsal(a):
Již to tu zaznělo a jen zopakuji, pokud máte kuřata na roštech a odpovídající teplotu. Nic nepřidávejte ke směsi kro kuřata a nemusíte k veterináři!!!
Děkuji panu Josefovi za odpověď,🌸 bez emocí.
Ostatním děkuji za odpovědi s 💓emocemi...ano, jsem blbá jak tři dny starý pes. Ale chci se učit.
Chybami se člověk učí, rady jsou vždycky jen podpůrnou sítí. Za kterou moc díky vám všem, zlatíčka!!! Ať se husám daří 🙋
petraodlesa
napsal(a):
Takže se zeptám jako úplná blbka: Energy's je mi jasné, kompletní směs, nic nepřidávat. Ale co třeba K1, K2...? Také nic nepřidávat?
Co se týká zelených natí... pořád mám pocit, že je potřebují. Zase omyl?
"My to nevzdame😁"
Pani Petro, krmite dobre Energys smesi..(nezavrhuji ostatni dobre firmy).. ja od Energys krmim vsechno..
Vylihnuta kuratka, smes Energys K1..malicke,lamane granulky..8tydnu,nejmene..(ja krmim dele)..potom prechazim na Energys K2,postupne,primichavam do K1...delka krmeni je uvedena na pytli..kdyz nebudete nic pridavat, budou kurata v poradku..dalsi tydny muzete pridat srotovanou nebo celou psenici..
Takto krmena kurata musi byt v poradku ve spojeni s dobou hygienou chovu a TEPLA....
Zadne zbytecne pridavky cehokoliv, rozhodite kuratum traveni a potom zbytecne onemocneni, zbytecne uhyny..

honzapm
napsal(a):
Energys Mini = K1
Energys Midi = K2
Energys Klasik = N2
Energys Gold = N1
No není ON úžasný ?! Zbytečná otázka. JE!!!!
Prostě něco jako Pán Božský

Paní Petro ono je těžké radit. Jelikož každý má jiné podmínky, názory,zkušenosti,ideály a přesvědčení. Ideální je najít si pro sebe zlatou střední cestu. Pokud už tedy máte nutkání kuřatům přidávat něco ke směsi , tak počkejte do cca 4 týdnů. Pak přidávejte tedy nadrobno pokrájené zelené krmivo. Ale jen na zpestření. V malém a postupně. A s přidávaním dalších věci počkejte do 10 týdnů. Bude to tak nejlepší pro vás i kuřata. Nebo pokud se vám jo chce vyvařovat kuřatům. Tak krmte po staru ale úplně. Nastudujte si co ta kuřata potřebují za živiny a kde a v čem je najdete. Na tohle bude dobrá starší literatůra. Nebo knihy různých Bioaktivistů jako třeba Alice Stern a jiné. Alici Stern mám jako knihu doma. V němčině pokud chcete půjčím - pošlu.
honzapm
napsal(a):
Energys Mini = K1
Energys Midi = K2
Energys Klasik = N2
Energys Gold = N1
Já jsem tuhle s manželem prohrála nanukáč. Jsme se vsadili ohledně Energys Mini, do kolika týdnů je, že se má krmit. Protože na jistém nejmenovaném eshopu, odkud objedávám je do 6ti týdnů, ale manžel říkal, že na pytli je do 4tého týdne. No samozřejmě měl pravdu.
Moc děkuji všem, 💓 nechám si poradit. Je fakt, že že 14 kuřat mělo průjem jen jedno, dvě...asi ta nejžravější, co šla po žloutku. Ostatní jsou v pohodě. Takže když budou teď jen na suchém krmivu a v teple, mělo by se vše v dobré obrátit 👍
Vlastně je to můj první umělý odchov v životě. Loňský rok je odvodila kvočna.
Je to napínavé, trošku tréma, hodně radosti 😊 a hlavně vděčnost za vaše rady:
Pan Josef mi dal skvělý tip na rošt v odchovně.
Honzapm na skleník u kurníku, s radou vyhnout se žloutkům.
Bodlinka všeobecné rady k prevenci kokcidiózy. I mnohé jiné dobré rady.
I všem ostatním moc děkuji 🌹bez vás bych se do líhnutí a odchovu vůbec nedávala, zůstalo by u sice produktivních, leč ošklivých hybridek.
Takže 🐔🐓🐤 hurá 🥰 a 🥳 ať žijí a prospívají naši malí opeřenci.