Pomoc pro želvu suchozemskou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2021 15:26
Bulila

XXX.XXX.127.225

Dobrý den, chtěla bych pomoci se suchozemskou želvu.
Dnes se probudila ze zimního spánku a hrozně smrdí. Koupila jsem jí nechala jsem jí ve dřezu, ať se napije všechno jsem udělala, ale jediný problém je to že stále smrdí.
Neexistuje náhodou nějaký šampon na Želvy? Chtěla jsem jít vykoupat šampon pro lidi ale řekla jsem si, že to nebudu riskovat. Má 15 let.
Děkuji za všechny rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2021 16:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bulila napsal(a):
Dnes se probudila ze zimního spánku a hrozně smrdí. Koupila jsem jí nechala jsem jí ve dřezu, ať se napije všechno jsem udělala, ale jediný problém je to že stále smrdí.
Neexistuje náhodou nějaký šampon na Želvy? Chtěla jsem jít vykoupat šampon pro lidi ale řekla jsem si, že to nebudu riskovat. Má 15 let.
Děkuji za všechny rady.

Sekce terarijní zvířata. Tam je víc odborníků. Tady jste na drůbeži.

13.3.2021 17:50
Jiří5

XXX.XXX.230.75

Dobrý den.
Jakékoliv rada? Prodejte želvu někomu komu želvy nesmrdí. Pokud možno ještě před použitím šamponu. Zdravá želva těsně po probuzení nemá jak smrdět páč produkt který určitý, i když minimální, pach mít může tak na ten si při slušné stravě pár dní počká. Předpokládám že zápach není způsoben nějakou nekrózou.

Hlavně někomu kdo ví jak se o želvy starat, stav jejího krunýře vypovídá o tom že takové štěstí dosud neměla.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2021 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.207

Malý poznatek od hadů. Nezvyklý smrad rovná se bakteriální infekce.

Radiata1

14.3.2021 12:04
Radiata1

XXX.XXX.81.246

Bulila napsal(a):
Děkuji za všechny rady.

V prvom rade ju niekomu daruj! Tak v zubozenom stave sa často zelva nevidí. Naco to kupujete, ked zakladne podmienky im nevytvorite? Je toľko inych zvierat na výber, aj plazov co vam to budu "tolerovat" lepšie ...

15.3.2021 19:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

jen se divím, že se neobjevily "umravňující " komentáře od strážce 4in1, na ostřejší rady...asi proto, že jsem je nedával já

Zelvadoma

16.3.2021 13:56
Zelvadoma

XXX.XXX.169.22

15 let se starás o želvu. To smrdí poprvé po zimovani. Nikdy nesmrdela.? Tak nevím. Buď je mrtvá a rozkládá se nebo to je divný co píšeš. Ahoj a napiš zase, jo.

23.3.2021 13:41
Bulila

XXX.XXX.127.225

Dobrý den, chtěla bych vám říci že my za to nemůžeme když míváme přes léto naší želvu na zahradě tak naší sousedky pes před pár lety prokousal plot a naši želvě okousal krunýř byli jsme s tým ihned na veterině ale řekli že to bude v pořádku teďko mi už pár let dorůstá takže my za to nemůžeme samozřejmě už máme plot zabezpečený aby se to už nikdy nestalo.

23.3.2021 13:52
Bulila

XXX.XXX.127.225

Zelvadoma napsal(a):
15 let se starás o želvu. To smrdí poprvé po zimovani. Nikdy nesmrdela.? Tak nevím. Buď je mrtvá a rozkládá se nebo to je divný co píšeš. Ahoj a napiš zase, jo.

Dobrý den, Už je vše v pořádku za 15 let se nám to stalo poprvé a želva žije a již nesmrdí po probuzení se mi okoupala vážnou vodou a dala do umyvadla aby se pořádně na Pila dala jí okamžitě jídlo přichystala její Terárko a druhý den Zápach zmizel. Je v pořádku

23.3.2021 13:54
Bulila

XXX.XXX.127.225

Radiata1 napsal(a):
V prvom rade ju niekomu daruj! Tak v zubozenom stave sa často zelva nevidí. Naco to kupujete, ked zakladne podmienky im nevytvorite? Je toľko inych zvierat na výber, aj plazov co vam to budu "tolerovat" lepšie ...

Dobrý den, jestli myslíte krunýř tak jim za to nemůžeme před pár lety se naší sousedky pes prokousal přes plot a okousala naší Želvy krunýř. Jeli jsme ihned na veterinu a tam nám řekli že se to už hojí a že za pár let bude mět krunýř sroste ni samozřejmě jsme plot zabezpečili aby se jí nic takového už nikdy nestalo

23.3.2021 13:55
Bulila

XXX.XXX.127.225

Jiří5 napsal(a):
Dobrý den.
Jakékoliv rada? Prodejte želvu někomu komu želvy nesmrdí. Pokud možno ještě před použitím šamponu. Zdravá želva těsně po probuzení nemá jak smrdět páč produkt který určitý, i když minimální, pach mít může tak na ten si při slušné stravě pár dní počká. Předpokládám že zápach není způsoben nějakou nekrózou.

Hlavně někomu kdo ví jak se o želvy starat, stav jejího krunýře vypovídá o tom že takové štěstí dosud neměla.

Dobrý den, jestli myslíte krunýř my za to nemůžeme před pár lety se naší sousedky pes prokousal plot a okousal naší Želvy krunýř jeli jsme ihned na veterinu a tam řekli že je to zahojené a za pár let to sroste ten krunýř samozřejmě jsme plot zabezpečili aby se již nic nikdy takového nestalo.

23.3.2021 14:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Pyramidování karapaxu NENÍ způsobeno poraněním od psa, ale nevhodnými podmínkami chovu...ať už u vás, nebo u dřívějšího majitele (chovatele ?) a jelikož o podmínkách nic neuvádíte...tož se k nim nejde vyjadřovat...
jen pro srovnání fota
1. zdevastovaný jedinec
2. zdravý
že jde na fotkách o T.m. není podstatné, rozdíl v karapaxech snad vidíte sama

23.3.2021 20:08
Jiří5

XXX.XXX.230.53

Dobrý den Bulila,
jen přidám pár ošklivých obrázků. Ono není po lupus4 moc co dodat. Snad jen se trochu rozepsat o rozdílu mezi pokousání psem či jinými, mnohdy značně devastujícími úrazy a takovým poškozením, které způsobí majitel svou péčí, byť z nevědomosti. Věřte že taková jsou pro kvalitní život želvy možná daleko horší. Tam ale dotaz nesměřuje, takže si nechám zajít.

12.4.2021 22:22
Bulila

XXX.XXX.127.225

Teď tady pro všechny lidi kteří neumí vůbec chápat já její krunýř nemůžu máme již od narození A když bývá na zahradě bez prokousal plot a pokousali krunýř máme venku kamery takže vím co jsem viděla plot je už zabezpečený takže ho už neprokouše už je to asi 5 let zpátky co se to stalo a bude se jí to zahojovat ještě hodně dlouho byli jsme u veterinářky před těmi pár lety a všechno je v pořádku je to jen dorůstá říkat si co chcete my tam máme kamery takže já vím co jsem viděla takže nepište nějaké blbosti ale takhle želva nevypadá ještě si tomu nebo ne je to od psa. A už jsem nic nepište protože tohle už všechno vyřešené už nesmrdí zcela v pořádku.

14.4.2021 10:29
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Bulila napsal(a):
Teď tady pro všechny lidi kteří neumí vůbec chápat já její krunýř nemůžu máme již od narození A když bývá na zahradě bez prokousal plot a pokousali krunýř máme venku kamery takže vím co jsem viděla plot je už zabezpečený takže ho už neprokouše už je to asi 5 let zpátky co se to stalo a bude se jí to zahojovat ještě hodně dlouho byli jsme u veterinářky před těmi pár lety a všechno je v pořádku je to jen dorůstá říkat si co chcete my tam máme kamery takže já vím co jsem viděla takže nepište nějaké blbosti ale takhle želva nevypadá ještě si tomu nebo ne je to od psa. A už jsem nic nepište protože tohle už všechno vyřešené už nesmrdí zcela v pořádku.

Za krunýř Vaší želvy samozřejmě můžete Vy! Ty pyramidy nevznikly následkem pokousání ani jakéhokoliv jiného poškození. Jsou důsledek špatné výživy! To prostě neokecáte. Pyramidování karapaxu NENÍ následek poškození, pochopte to konečně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík