Materiál na podlahu a zdi kurníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2021 00:27

Prosím o radu ... Část zahradního domku (dřevostavba) bude tvořit kurník. Bude to samostatná místnost s oknem a dveřmi. Nyní máme betonovou desku a základní konstrukci z hranolů. Domek bude s OSB desek a zateplený. Jde mi o to, jaké desky zvolit na vnitřní stěny kurníku. Zda např. desky Durelis nebo voděodolnou fóliovanou překližku. Jde mi hlavně o následnou údržbu a nejvhodnější materiál proti čmelíkům. A na podlahu dát dlažbu nebo třeba lino?

21.3.2021 10:31
sharingan

XXX.XXX.162.30

Zdravím. Na podlahu jsme u hus i slepic volili staré lino. Ideál vcelku, jinak překryvy zadělat akrylem (aby nic nemohlo do spár). V kurníku je lino i tak půl metru dále po stěnách, nebál bych se asi je tím i pokrýt celé. Lino (tedy alespoň ty starší typy) vydrží vše, omyvatelné, a jde jím překrýt téměř jakýkoli rovný základový materiál - to stačí třebas i ta základní OSB.
Staré lino máme na půdě, když jsme dělali barák - podlaháři měli zároveň zakázku na výměnu podlahy tělocvičny ve zdejší obecní škole, a staré lino z ní bylo použito na pokrytí pochozích prken naší půdy, a ještě zbylo dost na naše menší chovatelské a jiné projekty v průběhu let...také občas jedu kolem podlahářství ve městě a když vidím u jejich kontejnerů na vyhození něco pro mě použitelného, taky beru...
Každý si najde svoje, lino byla volba pro mě na materiál, s nímž se mi dobře pracuje, je omyvatelný a hygienický, téměř nezničitelný, a dá se sehnat i zdarma...

21.3.2021 13:39
začátek

XXX.XXX.4.22

Podlahu jen natřete.Pak budete dávat,trochu hoblin,slámy,ale jen tak,aby se trus nelepil na podlahu a šel pak dobře seškrábnout.Stěny bych natáhl lepidlem a natřel..Důležity je trusník pod hřady. Pod lino se vám dostanou potvůrky a pak je problém je zlikvidovat.

21.3.2021 14:12

začátek napsal(a):
Podlahu jen natřete.Pak budete dávat,trochu hoblin,slámy,ale jen tak,aby se trus nelepil na podlahu a šel pak dobře seškrábnout.Stěny bych natáhl lepidlem a natřel..Důležity je trusník pod hřady. Pod lino se vám dostanou potvůrky a pak je problém je zlikvidovat.

A nemáte tip na nějaký kvalitní nátěr? Aby se dal dezinfikovat a časem se neloupal?

21.3.2021 14:34
začátek

XXX.XXX.4.22

Mám podlahu natřenou barvou na beton,ale musí být dokonale suchá a potom se nelooupe.Postupovat podle návodu,stěny jsem natřel barvou na fasádu a v pohodě,vše penetrovat,ale to bude v návodu,Hřady je dobré natřít fermežií né napouštěcí,normální olejovou a tu nahřát a použít.pozor hořlavina.

Přidejte reakci

Přidat smajlík