Hedvábnička nekvoká

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2021 20:31
Tomáš zk

XXX.XXX.168.5

Dobrý den,
před rokem jsem si pořídil 1velkou USA hedvábničku kvůli její kvokavosti. Je stará necelé dva roky a zatim kvokala jen jednou loni a po několika dnech opustila hnízdo. Zato snáší od ledna cca 4-5 vajec týdně. Můžu ještě doufat, že se s přibývajícím stářím pravidelně rozkvoká, nebo se mám smířit s tím, že mám nějakou nosnou verzi? :)
Díky za rady.

25.3.2021 20:44
lydie

XXX.XXX.168.107

Doufejte. V loňském roce naše zakrslé kočinky nekvokaly a letos kvočí už dvě.

25.3.2021 21:31
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Tomáš zk napsal(a):
Dobrý den,
před rokem jsem si pořídil 1velkou USA hedvábničku kvůli její kvokavosti. Je stará necelé dva roky a zatim kvokala jen jednou loni a po několika dnech opustila hnízdo. Zato snáší od ledna cca 4-5 vajec týdně. Můžu ještě doufat, že se s přibývajícím stářím pravidelně rozkvoká, nebo se mám smířit s tím, že mám nějakou nosnou verzi? :)
Díky za rady.

A vy jí ta vejce necháváte v hnízdě? Nebo jí je odebíráte a nahrazujete umělými? Slepici ke kvokání povzbuzuje plné hnízdo. Víte to?

25.3.2021 21:39
Tomáš zk

XXX.XXX.168.5

Mají tam jen jeden podkladek, ale vejce vybírám až večer. Možná je tam tedy zkusim nechávat.

25.3.2021 21:44
Tomáš zk

XXX.XXX.168.5

A ještě jedna věc. Je krmena granulemi pro nosnice. Nevím, jestli tam není něco, co kvokavost potlačuje..

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2021 08:15

Tomáš zk napsal(a):
A ještě jedna věc. Je krmena granulemi pro nosnice. Nevím, jestli tam není něco, co kvokavost potlačuje..

Není.

26.3.2021 08:38

Každý kus je individuální. Já jich mám aktuálně 6, hedvábek. Kvokají 3, 1 už je nasazená. A je jim jedno, jestli mají vejce nebo ne. Jakmile prostě přijde jejich čas, tak sedí sveřepě na zemi v kurníku i bez vajec. Před měsícem nesly jak o život po cca dvouměsíční pauze, byla zima, prodal jsem 20 násadových vajec a teď mi budou chybět. U mě je to podle mne změnou počasí, protože krmím stále směsí pro nosnice, teď měly i maso, kosti, tvaroh....

26.3.2021 08:52
lydie

XXX.XXX.168.107

Tomáš zk napsal(a):
Mají tam jen jeden podkladek, ale vejce vybírám až večer. Možná je tam tedy zkusim nechávat.

Vejce odebírám, zabrání se tím jejich poškození, můžete si tak zkontrolovat jejich hmotnost( zda se hodí k líhnutí), kvalitu skořápky, tvar vejce (ne každé vejce je vhodné k líhnutí). V hnízdě zkuste nechat pár podkladků, ale slepice, když se rozhodne kvočet, sedí i na prázdném hnízdě.

26.3.2021 18:15
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Tak jsem se i já poučila 😊

8.4.2021 15:19
Tomáš zk

XXX.XXX.21.23

Tak holka zasedla, ale nevydrží sedět. Klidně se dopoledne prochází s ostatníma a od odpoledne do rána zase sedí. Do toho ještě snese denně vejce. Takhle to trvá skoro týden. Je to normální?

8.4.2021 16:54
lydie

XXX.XXX.168.107

Tomáš zk napsal(a):
Tak holka zasedla, ale nevydrží sedět. Klidně se dopoledne prochází s ostatníma a od odpoledne do rána zase sedí. Do toho ještě snese denně vejce. Takhle to trvá skoro týden. Je to normální?

Ano, vejce sbírejte, ukládejte špičkou dolů v chladné místnosti, 2x denně naklápějte ze strany na stranu. Slepice nejspíš do týdně- 14 dní zasedne.

8.4.2021 18:47
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

lydie napsal(a):
Ano, vejce sbírejte, ukládejte špičkou dolů v chladné místnosti, 2x denně naklápějte ze strany na stranu. Slepice nejspíš do týdně- 14 dní zasedne.

A nedávají se místo odebraných podkladky?

8.4.2021 19:18
Tomáš zk

XXX.XXX.21.23

Nechávám jí tam tři vajíčka, ostatní slepice ji podnaseji a tyto vejce odebírám. Až zůstane sedět, tak ji izoluji od ostatních, ale zatím ji tam nechci zavírat

8.4.2021 19:22

Hedvábky jsou fakt kvokací blbky, nepotřebují nic. Jakmile to na ne přijde, budou sedět klidně na zemi jak koule😉

8.4.2021 20:12
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hedvábky jsou fakt kvokací blbky, nepotřebují nic. Jakmile to na ne přijde, budou sedět klidně na zemi jak koule😉

😂😂😂

17.4.2021 11:34
Tomáš zk

XXX.XXX.168.5

Tak holka zasedla po týdnu nerozhodnosti :) Podařilo se jí rozbít dvě vejce a skořápku jednoho z nich dokonce vytáhla ven z hnízda (1,5m).

Přidejte reakci

Přidat smajlík