Veronika1992

XXX.XXX.220.3
Dobry den,
chci se zeptat jake zkusenosti mate s parazity u hedvábniček?
Stala se mi takova vec ze chovame hlavne rousne zakrsle a par krepelek a donedavna sme meli i dve hedvabnicky jenze jedna nam omdlela a zistili sme u ni parazity cmelik to neni a na jine drubezi nejsou jen na tech dvou hedvabnickach... Prohledali sme vsechno a fakt to nikde neni jedna to neprezila druha dostala koupel a vsechno pochcipalo, ale presel tyden a je to zpet...
Nevim co to je, kdyz to nejde na jina zvirata, mame aj psy aj kocky, ale nemaji blechy a fakt vsechny ostatni slipky jsou ciste.
Byla by sem rada za kazdou odpověď, jestli nekdo vi co to je a jak se toho zbavit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

musíte léčit celé hejno. CELÉ HEJNO.
to znamená všechnu drůbež.
a za 14 dní ošetření VŠECH ZVÍŘAT zopakovat.
Veronika1992

XXX.XXX.220.3
Ono se to rekne ale jak kdyz nevim co to je a proc to jde jen pp hedvabnickach... My nemáme drubez pokupe kazdy parecek ma svoji vlastni volierku cistene maji kazdy druhy tyden pouzivam vapno ekosip a este takove cistici speci vapno sou zaockovane ve vode maj vitaminy a fakt to nikde jinde neni jen na hedvabnickach... Mam u nic par krepelek a zy nemaj ani naznak nic sou ciste koukala sem kolem kloaky i pod kridla nikde nic🤔🤔🤔

A nemohla byste ty parazity, když jste je objevila, popsat a vyfotit? Když vilte, že vám na ně pošla? Jinak, ač nejsem, narozdíl od Bodlinky, veterinář, tak fakt nevím o parazitech, kteří by si z hejna drůbeže vybrali POUZE hedvábničku... A zkuste, prosím, použít diakritiku, protože bez ní se v textu opravdu špatně orientuje🙈
Veronika1992

XXX.XXX.220.3
Je to běžně okem viditelne velke asi 2-3mm tmavě hnědé až do cervena fotku bohužel nemám. Mysleli sme si že to sou nějaké vši nebo něco podobného ale musela je mít dlouho protože jich tam bylo hodne hlavně okolo kloaky. Ale zase vši by šli na vsechny a ani okolo pirek neměla žádné vajíčka jako sem našla na netu na fotkach. Všechny sme skontrolovali všechno pocistili ale fakt nevím co to je a sama nechapu že to jinam nejde. Fakt se snažím mít všechno v pořádku mame docela dost kusů drůbeže tak se snažím to udržovat tak abych se co nejvíce vyhla takovým věcem a problémům. A omlouvám se jestli moje odpověď vyznela moc drze nebo urážlivé. Určitě sem to tak nemyslela jak to z textu možná vyznělo. A netuším kdo se čím živí podle přezdívky

napsal(a):
A nemohla byste ty parazity, když jste je objevila, popsat a vyfotit? Když vilte, že vám na ně pošla? Jinak, ač nejsem, narozdíl od Bodlinky, veterinář, tak fakt nevím o parazitech, kteří by si z hejna drůbeže vybrali POUZE hedvábničku... A zkuste, prosím, použít diakritiku, protože bez ní se v textu opravdu špatně orientuje🙈
Možná spíš interpunkci než diakritiku.

Veronika1992
napsal(a):
Je to běžně okem viditelne velke asi 2-3mm tmavě hnědé až do cervena fotku bohužel nemám. Mysleli sme si že to sou nějaké vši nebo něco podobného ale musela je mít dlouho protože jich tam bylo hodne hlavně okolo kloaky. Ale zase vši by šli na vsechny a ani okolo pirek neměla žádné vajíčka jako sem našla na netu na fotkach. Všechny sme skontrolovali všechno pocistili ale fakt nevím co to je a sama nechapu že to jinam nejde. Fakt se snažím mít všechno v pořádku mame docela dost kusů drůbeže tak se snažím to udržovat tak abych se co nejvíce vyhla takovým věcem a problémům. A omlouvám se jestli moje odpověď vyznela moc drze nebo urážlivé. Určitě sem to tak nemyslela jak to z textu možná vyznělo. A netuším kdo se čím živí podle přezdívky
Bez fotky se těžko radí. Mně odpověď drzá nebo urážlivá nepřišla. A z přezdívky nepoznáte, kdo se čím živí. To jenom my, služebně starší, víme, že je bodlinka veterinář. A mj. se pohybuje v chovu slepic, takže toho dost ví.

napsal(a):
Možná spíš interpunkci než diakritiku.
Jsem já to ...

napsal(a):
Jsem já to ...
A tak stane se...
Veronika1992

XXX.XXX.220.3
Tak na čestinu jsem byla slabá a zhoršila se mi protože už 10let žiju na slovensku. Nechtěla jsem psát slovensky tak sem se tu vytrapila a posnažila se psát česky. S mojím problémem sem teda moc nepohla. Jsem trochu sklamana čekala sem aspoň něco co by mi pomohlo identifikovat můj problem ale spíš se tu řeší moje schopnosti pravopisu. Každopádně děkuji Bodlince že aspoň ona měla snahu mi pomoct. Takže děkuji pěkně a slibuji že už se na této strance nikdy nic ptát nebudu. No co chybami se člověk učí snad ta moje krasotinka přežije. Mějte se tu pěkně.

Veronika1992
napsal(a):
Tak na čestinu jsem byla slabá a zhoršila se mi protože už 10let žiju na slovensku. Nechtěla jsem psát slovensky tak sem se tu vytrapila a posnažila se psát česky. S mojím problémem sem teda moc nepohla. Jsem trochu sklamana čekala sem aspoň něco co by mi pomohlo identifikovat můj problem ale spíš se tu řeší moje schopnosti pravopisu. Každopádně děkuji Bodlince že aspoň ona měla snahu mi pomoct. Takže děkuji pěkně a slibuji že už se na této strance nikdy nic ptát nebudu. No co chybami se člověk učí snad ta moje krasotinka přežije. Mějte se tu pěkně.
Nic ve zlém, ona totiž fakt ta interpunkce dělá hodně, pokud chcete pochopit, nač se lidé ptají. A z vašeho popisu vám fakt nikdo neporadí, co to může být, protože aby vám nějaký parazit napadl a zabil pouze jenom hedvábku a nic jiného v hejnu drůbeže, je divné.
Nikdo jsme toho parazita neviděli, vy jste ho moc detailně nepopsala. nejdřív jste napsala, že máte plemena oddělená, potom jste psala, že jste se divila, že vám nenapadl ten parazit všechny kusy. A z popisu "čmelík to asi nebude, bylo to kolem kloaky a byly to asi nějaké vši" nic kloudného za odpověď čekat nemůžete.
Klidně se urazte, s tím já dokážu žít. Ale jak říkám, příliš parazitů, aby vám zabilo hedvábku, není, vysát slepici, že zemře, dokážou čmelíci při masivním napadení, ale to tvrdíte, že nemáte. Takže můžete hledat po gůglu, nebo je to Matrix.
Bez fotky je to opravdu spíšek věšťění. Ale neco podobného jsme měli na holubech (aspoň myslím). nastříkali jsme je biokillem asi 3 dny v kuse a bylo to v pořátku.