Zdravím Vás všechny prosím o nějaké fotky popřípadě zkušenosti se správným roštem do odchovny kuřat. Právě mám v plánu vyrobit odchovnu ale z všelijakých dostupných fotek jsem našel že povětšinou jsou všechny podlahy vytvořeny z bodovane síťoviny pod kterou je umístěn trusník. Mám obavy aby to kuřátkum nevadilo a nějak si neublížily. Všem děkuji za inspiraci.
Již jsem to někde uváděl, tak jen stručně k fotkám z mé zkušenosti. Postupně jsem se dopracoval ke třídílným odchovnám. Spodek se dnem má výšku cca 25 cm. Na něho příjde měnitelný rámeček s bodovaným pletivem (oka 5x5 mm;10x10 cm a největší 16x16 mm). Vyměnuji v době, kdy se oka začínají ucpávat. Vrchní díl má odnimatelný kryt z dřevotřísky a jeho větší část lze vyměnit později za pletivo. Je zde i zátěžová napáječka. Zdrojem tepla je keramiká miska s žárovkou. Tímto uspořádáním docílím suché prostředí pro odchovy a čistím jen jednou po "vyskladnění" v cca 6 týdnech do odchovny s podestýlkou. Mám víceletou zkušenost, že takovýto odchov v drobném chovu, nepotřebuje žádné podpůrné léčby a je časově nenáročný.