Jsem úplný začátečník , pořídil jsem si 4 kuřice a jednoho kohoutka 21 t staré . Kouhout má hřebínek svěšený přes oko . Myslím si že mu to musí překážet . Má někdo podobnou zkušenost , nebo prosím o radu . Děkuji
Ano jsou to green shellky koupené v Častoticích (Studenec) . Kohout je hodný nechá se chovat hladit i ty slípky . Pokud ale do výběhu vstoupí někdo jiný začne ho kohout napadat a vyhánět . Pořídil sem je dětem pro radost . Kdy tak zhruba můžu počítat že najdu nějaké to vajíčko ? Děkuji
Žádné očkování, ze Studence je vše už vakcinované.
Kupte jim kompletní krmnou směs pro nosnice, nakličujte pšenici a občas jim uvařte něco od masa ( třeba kuřecí skelety) a nebo jim kupte třeba tvaroh.
Budete z nich mít radost, uvidíte
Já mám cca 70 nosnic a vše dominanty ze Studence ( různé druhy) +pár vlašek stribrně zbarvenych.
Kupuju jednodenní slepičky a odchovavam si je sám.
S dominanty jsem velice spokojen, i když zrovna greenshell snáší na můj vkus menší vejce.
Ale to vám asi vadit nebude.
Pokud kohout útočí, tak bych ho zlikvidoval. Obzvlášť, pokud máte malé děti. Kohouta seženete vždycky jiného a hodného. A nakonec ve vašem případě můžete chovat sklípky i bez kohouta.
Směs pro nosnice koupíte v zemědělských potřebách, v obchodech s krmivy pro zvířata, nebo třeba v podnikových prodejnách JZD,a nebo třeba na internetu s dovozem až domů.
Směs pro nosnice je značená písmenem N. Většinou N1, nebo N2 podle věku nosnic. Někteří výrobci věk neřeší a směs se jmenuje prostě N.
Já kupuju směs kooperace Hrotovice.
Normální to není, a tím, že je mladá, to také není.
Byť se to na těch internetech hemží "poznatky a radami" - musíte počkat,
ona je mladá, to se ustálí...
Zrovna tu někdo popisoval problémy u něčeho podobného,
co máte vy - něco jako Zelená skořápka (Green Shell).
Že by to byly problémy pro tuhle matlaninu, pardon, hybrid,
obvyklé?
Každopádně se zamyslete, zda nekrmíte příliš vydatně.
Normálně to dřív nebývalo, ale dnes je doba, kdy lidé slepicím
"přilepšují" dokonce i mletým masem, neúměrným množstvím
mléčných výrobků nebo jejich vedlejších produktů, červy atd.,
a do toho krmí směsí, to pak je organismus slepic hodně zatížen
a vejce bez skořápky je běžnou součástí té zátěže.
Rozhodně to není nedostatkem vápníku, jak pak takovíhle "raditelé"
rádi opět šíří.
Vejce potřebuje svůj čas k tomu, aby bylo dokonalé.
A slepice potřebuje funkční organismus k tomu, aby ho normálně snesla.
Do hnízda.
Přesně ten popis, že jí není dobře a vypadne blána, je pro zatížená játra,
přetížené vejcovody aj. naprosto obvyklý.
Uživatel s deaktivovaným účtem

MirekPluziny
napsal(a):
Děkuji za názor . Je pravda že opravdu ,,nestrádají" .
Někdy méně znamená více
Ano je to pravda že jsou modrozelená , zatím všechny . Zatím jich moc nebylo jsou cca 25 t staré , ale jiná barva nebyla. Nejsou ale podle mne vhodná k dalšímu prodeji , jsou menší . Je to tak spíš pro radost. Děti jsou spokojené 🙂
Zjistil jsem že kouhout ma oklovaný hřebínek , má na něm strupy a zaschlou krev . Existuje nějaká mast kterou bych mu hřebínek namazal aby to odpuzovalo slepice od oklovávání ? Jinak kouhout funguje jak má, o své 4 slepice se stará dostatečně . Děkuji za radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

MirekPluziny
napsal(a):
Zjistil jsem že kouhout ma oklovaný hřebínek , má na něm strupy a zaschlou krev . Existuje nějaká mast kterou bych mu hřebínek namazal aby to odpuzovalo slepice od oklovávání ? Jinak kouhout funguje jak má, o své 4 slepice se stará dostatečně . Děkuji za radu
No, nema to poranene o cokoliv jineho? Nemuze podle mne moc videt. Jinak na ozobavani jen bryle proti kanibalizmu.
Ano, klopený hřeben u kohoutů dominant není nic neobvyklého. Zvláště u greenshell, který má chocholku(lebeční výduť). Rozhodně kohoutovi v ničem nevadí.
Ten černý strup ve středu hřebínku je zhojené poranění, z toho bych strach neměl. Spíš se mi nelíbí to bílé na praporku. Vypadá to jako nějaká plíseň.
1978milan
napsal(a):
Poraneni bude spíš ten strup v prostřed, ten bílý povlak na konci hřebínku bude něco jiného.
Zkuste jakoukoli hojivou mast, třeba bepanten.
Souhlas a navíc ještě na zvětšené fotce jsou vidět černé konečky zubů a to by mohl být ještě následek omrznutí. Slepice jsou v tom nejspíš nevinně. U toho bílého povlaku mě taky napadla plíseň - v lékárně se dá koupit Canesten krém - můžete zkusit.
... jak jsem starej, tak jsem takový "normálně se loupající" hřeben u kohouta neviděl. Ale netvrdím, že to není možné. .. popravdě jsem neviděl ani takto se odlupující kůži - leda po spálení, nebo u plazů. Každopádně na tom hřebeni jsou vidět spíše probíhající procesy hojení, akorat s tím odlupujícím se místem, kůže tam má taky změněnou barvu - do tmava si nejsem jistý.