Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2021 21:59
tom12

XXX.XXX.52.3

Lze prosím nějak při koupi, řekněme 16 týdenní slepic, rozlišit od sebe plemena Dominant D102 od Isa Brown nebo Lohman Hnědý? Případně dá se to třeba poznat u starších (dvou ročních) slepic? Napadlo mě jestli „výrobci“ nemají podobně zbarvená plemena od sebe nějak odlišena třeba barvou očí, postavením hřebínku...
Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2021 22:02

nepoznáte to. ani náhodou.

3.4.2021 22:13
honzapm

XXX.XXX.134.34

Plemeno = Vlaška, Rýnská, Hempšírka, Amroxka, Minorka

Finální Hybrid = Dominant, ISA, Bowans, Horal, Lohman

3.4.2021 23:27
reznade

XXX.XXX.216.38

A nevíte prosím i z kterých plemen je nakřížen Dominant Sasex?

3.4.2021 23:50

reznade napsal(a):

z žádných plemen.

jsou to nějaké mateřské a otcovské linie, produkt šlechtění ve studenci.

ale můžu vám říct rovnou, že to nemá nic společného s plemenem sussex.

4.4.2021 00:03
reznade

XXX.XXX.216.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
z žádných plemen.

jsou to nějaké mateřské a otcovské linie, produkt šlechtění ve studenci.

ale můžu vám říct rovnou, že to nemá nic společného s plemenem sussex.

To jsem si myslela .... Tak uvidím co z něj a čistých Sasexek vyjde...
Manželovy se kohout moc líbí a vypadá to že je dost plodný, tak se jen tak za čistého měnit nebude.

4.4.2021 00:06

reznade napsal(a):
Manželovy se kohout moc líbí a vypadá to že je dost plodný, tak se jen tak za čistého měnit nebude.

hlavně to potomstvo nikde neprodávejte.

4.4.2021 04:17
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Dominanty dále množit? Je to jako s okurkou F1...hybrid (dominant) ponese jedna báseň. Potomstvo s velkým otazníkem. Zbytečná námaha s odchovem.
Jak píše Honza i Bodlinka. To není plemeno, ale hybrid. Vyšlechtěný k vysoké snůšce v prvním roce, pak na polívku. Jestli se manželovi kohout líbí a zdá se plodný, nic nemění na tom, že to není a nebude plemeno. Pokud chcete opravdu "plemeno", tak jedině od chovatelů.

4.4.2021 13:46
tom12

XXX.XXX.52.3

reznade napsal(a):

Tady jsou všechny programy dominant včetně rodičovských chovů.

4.4.2021 16:32
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

reznade napsal(a):

A jak to dopadlo s tou vaší slípkou (kvočnou), už zasedla?

4.4.2021 22:26
reznade

XXX.XXX.216.38

petraodlesa napsal(a):
Dominanty dále množit? Je to jako s okurkou F1...hybrid (dominant) ponese jedna báseň. Potomstvo s velkým otazníkem. Zbytečná námaha s odchovem.
Jak píše Honza i Bodlinka. To není plemeno, ale hybrid. Vyšlechtěný k vysoké snůšce v prvním roce, pak na polívku. Jestli se manželovi kohout líbí a zdá se plodný, nic nemění na tom, že to není a nebude plemeno. Pokud chcete opravdu "plemeno", tak jedině od chovatelů.

To vím. Dále už budu shánět jen čisté kohouty. Toto je první, původně se s odchovem ani nepočítalo. Věci se občas mění a člověk zjistí pozdě že měl koupit něco jiného když už to má koupené a většinou to pak nemění hned. Kohout je loňský, tak s ním počítáme na tento a příští rok, pak pořídíme čistého. Tak aspoň 2 slepice jsou čisté, od kterých dávám vejce. Třetí je taky hybrid Greenshall, chci zkusit co z toho vyjde kvůli zeleným vejcím a barvě Greenshall. Od potomků i jen jednoho hybrida nebudu dále líhnut. První generace prý ještě nebývá tak špatná a slepice se pak vyřadí podle snášky. Pokud by mi sedla druhá slepice, pak seženu vejce nebo kuřata Maransky nebo Bielefeldky.

4.4.2021 23:02
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

reznade napsal(a):
To vím. Dále už budu shánět jen čisté kohouty. Toto je první, původně se s odchovem ani nepočítalo. Věci se občas mění a člověk zjistí pozdě že měl koupit něco jiného když už to má koupené a většinou to pak nemění hned. Kohout je loňský, tak s ním počítáme na tento a příští rok, pak pořídíme čistého. Tak aspoň 2 slepice jsou čisté, od kterých dávám vejce. Třetí je taky hybrid Greenshall, chci zkusit co z toho vyjde kvůli zeleným vejcím a barvě Greenshall. Od potomků i jen jednoho hybrida nebudu dále líhnut. První generace prý ještě nebývá tak špatná a slepice se pak vyřadí podle snášky. Pokud by mi sedla druhá slepice, pak seženu vejce nebo kuřata Maransky nebo Bielefeldky.

V podstatě na svém dvorku si můžete líhnout, co chcete. Jen neprodávat jako čistokrevnou drůbež😉 tak ať se daří 🙋

4.4.2021 23:11
reznade

XXX.XXX.216.38

petraodlesa napsal(a):
V podstatě na svém dvorku si můžete líhnout, co chcete. Jen neprodávat jako čistokrevnou drůbež😉 tak ať se daří 🙋

To by mě nikdy nenapalo. Zatím jen pro sebe, max sestra chce jakékoli zajímavě zbarvené slepičky. A kdybych potřebovala něco přece jen prodat, tak napíšu přesně o co se jedná.

5.4.2021 07:04

Můžete taky koupit násadová vajíčka čistokrevných...

5.4.2021 09:01
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Toto je sice nejjistější, ale nejnáročnější způsob k získání čistokrevné drůbeže.

5.4.2021 18:47
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Toto je sice nejjistější, ale nejnáročnější způsob k získání čistokrevné drůbeže.

Proc nejnarocnejsi?..ja take vajicka kupuji..

5.4.2021 20:16
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

ančovička1 napsal(a):
Proc nejnarocnejsi?..ja take vajicka kupuji..

Myslím odchov 😌

5.4.2021 20:49
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

petraodlesa napsal(a):
Myslím odchov 😌

A jaký je , prosím, mezi tím rozdíl?

5.4.2021 21:29
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Myslím odchov 😌

Odchov kurat je pro me nejradostnejsi obdobi zivota kurat😀😇,moc se na ne tesim🐣🐣🐣🐣🐣

6.4.2021 00:38
reznade

XXX.XXX.216.38

To mám taky v plánu, ale až na druhé líhnutí nebo kdyby sedla jiná. Poprvé jsem chtěla zkusit svoje.

6.4.2021 06:17
Varaxi

XXX.XXX.1.226

reznade napsal(a):
To mám taky v plánu, ale až na druhé líhnutí nebo kdyby sedla jiná. Poprvé jsem chtěla zkusit svoje.

To chápu. Vychytat chyby, naučit se, co s tím, jak to funguje... Ne všechno se dá dohnat teorií. Než zbytečně vlastní nezkušeností znehodnotit cenná násadová vejce, to raději záskat praxi na vlastních křížencích.
Budu mít pod kontrolou úplně všechno včetně vajec, takže budu vědět, že případný neúspěch je jen moje chyba; nebudu muset přemýšlet, jestli vejce nebyla dlouho nebo špatně skladována, jestli je poškodila nebo znehodnotila doprava, jestli hejno bylo kvalitně krmeno... Budu prostě vědět, že výsledek, ať je jakýkoli, jde na vrub jen a jen mně. Protože já krmím, já skladuji, vejce nikam necestují, já případně nastavuji líheň, celé to dělám já.

6.4.2021 06:43
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

ančovička1 napsal(a):
Odchov kurat je pro me nejradostnejsi obdobi zivota kurat😀😇,moc se na ne tesim🐣🐣🐣🐣🐣

Naprostý souhlas 😉 já jen pro ty, kdo chodí pro kuřice jako pro housky na krámu... nevidí tu práci. Ale jak píšete, krásná a radostná práce 💓

Přidejte reakci

Přidat smajlík