Přeji krásný den. Prosím o radu ohledně LED přisvícení pro křepelky.
Budu je brzy dávat ven do beden s podestýlkou. Co jsem vyčetla, tak by se jim mělo svítit 16 hodin denně a doporučuje se LED světlo max 1W (údajně příliš mnoho světla může zvyšovat agresivitu).
Jenže - nemůžu nikde na netu najít žádné hotové LED svítítko s tak malou intenzitou, ideálně na baterky. Prostě něco, co bych nemusela pak nijak montovat a propojovat (jsem technický antitalent).
Poradíte, prosím, jak takové světlo pořídit? Případně nějaké jiné doporučení na přisvícení dospělým křepelkám?
Děkuji předem.
Např. zde si můžete vybrat i se zdrojem:
https://www.toplux.cz/led-pasky-2/?pv124=3041&gclid=EAIaIQobChMIrYfy1dLm7wIVwsLtCh2-ewLeEAAYAiAAEgI5RvD_BwE
Tak ona měla především dodat fotku těch "beden", člověk by pak měl
představu a třeba by jí dokázal dobře poradit.
V dnešní době, kdy si lidé fotí všechno, nechápu tyhle dotazy bez fotek.
Teď je denní část (světlo) 12 hodin, každý den se prodlužuje.
Kdyby ta "bedna" měla nějaké okno, pletivo, cokoliv, můžou tam fungovat
i "jen" s denním světlem.
mr.X
napsal(a):
Myslím , že to zbytečně moc řešíte..kupte obyč led žarovku do klasické objímky e27. Já mám v odchovně křepelek jednu takovou cca kolem 3w spotřeba. Stačí opravdu nějaká slabá aby to světlo bylo takové akorát,spíš tlumené .
Díky za tip, objednala jsem si malou LEDku do každé klece, tak myslím, že jsem to vyřešila dobře díky hledání na odkazu, který mi poslal kolega výše.
honzapm
napsal(a):
Tak ona měla především dodat fotku těch "beden", člověk by pak měl
představu a třeba by jí dokázal dobře poradit.
V dnešní době, kdy si lidé fotí všechno, nechápu tyhle dotazy bez fotek.
Teď je denní část (světlo) 12 hodin, každý den se prodlužuje.
Kdyby ta "bedna" měla nějaké okno, pletivo, cokoliv, můžou tam fungovat
i "jen" s denním světlem.
Tak "ona" není ten typ, který si fotí všechno a toto mě nenapadlo. Samozřejmě, že bedny mají čelní stranu z pletiva, ještě jsem neviděla ubikace pro křepelky, které by neměly. Problém už jsem vyřešila, ale i tak děkuji za reakci.
Eulálie
napsal(a):
Díky za tip, objednala jsem si malou LEDku do každé klece, tak myslím, že jsem to vyřešila dobře díky hledání na odkazu, který mi poslal kolega výše.
určitě to bude ok, oni zas tolik světla nepotřebují.
Teď to řeším také , předělal jsem odchovnu, je to celkem dlouhá bedna udělaná ve výšce jako police v kůlně. Zatím na celou cca 2,5 dlouhou bednu mám jednu led žárovku bídného výkonu :) V pondělí by se měly vyklubat tak se těším :)...
mějte se a ať se daří.
M.