Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2021 13:30
Chaloupka u lesa

XXX.XXX.10.25

Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Dneska jsem prosvěcovala husí vejce, je to 10 - 12 den a zárodek jakoby byl nalepený podélně na stěně vajíčka.
Nevím zda je to již mrtvý zárodek nebo chvíli počkat.
Může mi prosím někdo poradit?
Předem děkuji. Přikládám foto.

6.4.2021 13:39
honzapm

XXX.XXX.134.34

Pokud máte vejce v líhni nebo pod husou na ležato, což je přirozená poloha,
tak je normální, že zárodek je v danou chvíli v jedné části vejce.
Tedy za předpokladu, že vejce byla před nasazením správně skladována a obracena,
a že je i husa/líheň/líhnitel obrací tak, jak se patří.

6.4.2021 13:51
Chaloupka u lesa

XXX.XXX.10.25

Děkuji za odpověď, mám je v lihni, obracím pravidelné, jen nevidím žádné žilky. A zárodek se drží stále v jedné poloze. Tak nejspíš asi počkat a uvidím..

6.4.2021 14:04
honzapm

XXX.XXX.134.34

To na fotce není vidět (žilky).
Pokud zárodek odumřel, poznáte to při dalším prosvícení (ostatní budou pokročilejší).

U transportovaných nebo starších vajec někdy není krevní řečiště při prosvícení
tak dokonalé, mládě se přesto vylíhne - může se to stát.

6.4.2021 14:40
Chaloupka u lesa

XXX.XXX.10.25

Děkuji za informace. Dívala jsem se na Vaše stránky. Máte dobré zkušenosti s Vlaškami?, jsou to krásné slepice. Právě já už nechci hybridy, nechám je ale dožít a donosit, mají se u nás dobře, veliký výběh atd.. A chci si pořídit čistokrevné slepice. Uvažovala jsem nad zlatými kropenkami a nebo těmi Vlaškami.. Co byste mi doporučil?

6.4.2021 15:06
začátek

XXX.XXX.4.22

6.4.2021 22:57
honzapm

XXX.XXX.134.34

Pokud vás něco k Vlaškám zajímá, neváhejte se zeptat ve Vlašky 2021.

10.4.2021 00:37
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Chaloupka u lesa napsal(a):
Děkuji za informace. Dívala jsem se na Vaše stránky. Máte dobré zkušenosti s Vlaškami?, jsou to krásné slepice. Právě já už nechci hybridy, nechám je ale dožít a donosit, mají se u nás dobře, veliký výběh atd.. A chci si pořídit čistokrevné slepice. Uvažovala jsem nad zlatými kropenkami a nebo těmi Vlaškami.. Co byste mi doporučil?

Honzapm je Vlaškový král, toho se ptát je zbytečné... Vlašky snášejí více vajec než kropenky. Srovnatelně s hybridami. Potud výtěžnost. Češky rády zanášejí, jak se tu píše. Plaché jsou obě plemena. Vzhled je osobní vkus, každému se líbí něco jiného.
Zkuste to i to, uvidíte. Je to někdy na pár let, zjistit své oblíbené plemeno. Já hlasuju za vlašky 👍

kaluga.

16.4.2021 16:15
kaluga.

XXX.XXX.112.238

Černý vnitřek u nasadového vejce hus .Co to znamená?

17.4.2021 00:44
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jak ten "černý vnitřek" vypadá a jak dlouho jsou vejce nasazena?..nejspíš budou oplodnena vyviji se zárodek..

Přidejte reakci

Přidat smajlík