Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, zaujalo mě plemeno německá slepice zakrslá, chtěl bych se zeptat jak je to s chovy u nás a jaká je ze zkušenosti snášenlivost s ostatními plemeny, velikost vajec a snáška i zimní u tohoto plemene. Chtěl bych je hlavně na okrasu, jsem z venkova a myslím že se k nám budou skvěle hodit, kéž by se je podařilo sehnat. A budu moc rád i za foto, díky :)

Jsou to pěkné slípky, takové fénixky s méně bujným a uhlazenějším ocasem u kohoutů, do lesa asi super. Ale u nás je asi neseženete, musíte do Německa...
napsal(a):
Dobrý den, zaujalo mě plemeno německá slepice zakrslá, chtěl bych se zeptat jak je to s chovy u nás a jaká je ze zkušenosti snášenlivost s ostatními plemeny, velikost vajec a snáška i zimní u tohoto plemene. Chtěl bych je hlavně na okrasu, jsem z venkova a myslím že se k nám budou skvěle hodit, kéž by se je podařilo sehnat. A budu moc rád i za foto, díky :)
Podařilo se je sehnat?
Karl.or

XXX.XXX.11.189
Z iFauny
Standard německých zakrslých slepic byl stanoven 1917 v Berlíně. Jejich šlechtění začalo ale již v roce 1911, kdy Wilhelm Müller křížil bantamky a fénixky. Později byla použita i krajová zakrslá plemena a zdrobnělé bojovnice staroanglické. Prvním barevným rázem byly divoké, ve stejném roce byly předvedeny i zlatokrké a stříbrokrké.
Jejich trup je dlouhý, téměř vodorovně nesený, válcovitý. Délka trupu by měla být alespoň dvojnásobkem jeho hloubky. Záda by měla být středně dlouhá, jejich přechod do sedlového závěsu a pod úhlem 30° nasazeného ocasu je plynulý. Ocas tvoří dlouhé, jen velmi lehce rozevřené rejdováky a dlouhé, výrazně zahnuté srpy. Ocas slepice je také dlouhý, z linie sedla plynule přechází pod úhlem 15°. Horní rejdováky jsou mírně zahnuté.
Německé zakrslé jsou velmi temperamentní plemeno, proto jsou pro ně zvlášť vhodné velké výběhy. Dají se ale chovat i ve voliérách. Zaznamenány nejsou žádné problémy s líhnutím, líhnivost může být i 80 %. Také odchovy bývají bezproblémové, pokud jsou kuřatům vytvořeny vhodné podmínky.
n

XXX.XXX.8.137
napsal(a):
Jsou to pěkné slípky, takové fénixky s méně bujným a uhlazenějším ocasem u kohoutů, do lesa asi super. Ale u nás je asi neseženete, musíte do Německa...
černé jsou moc pěkné