Tak se tak z mé pozorovatelny na gauči dívám,
jakým směrem se ubírá kdysi velice fajn iFauna.
Chodívali sem odborníci, pro ty tu sloužila Moderovaná diskuse.
Chodívali si sem i nezkušení pro radu, pro ty tu sloužila Nemoderovaná diskuse.
Pak kdosi dostal nápad roku - větší hloupost dosud tento web nezažil - sloužit obě d. v jednu.
A je to tu.
Odborníků jako šafránu.
Stala se z toho poradna. Nic víc.
Prosím pomozte
Prosím poraďte
Co mám dělat
"Líheň" nelíhne
Koupili jsme si
Setkal jste se už někdo
Asi mě podvedli
Jaká vlhkost?
Jaká teplota?
45 dnů a nic
Mám to vyndat?
A jak?
Jaká barva vyjde?
Jaké oko?
Namrzlo to.
Spadlo to.
Asi vítr.
Dá se to jíst?
Je plodný?
Byla to liška?
Projde mi dírou?
Nevíte, co to je?
Poznáte pohlaví?
Je to nemoc?
Jaká?
A co mám dělat?
Raďte mi hned, odborně, jen slušně a zdarma.
Uf....
Jednoho to po těch letech unaví. Unaví. Není to zábavné - den co den znovu a znovu.
A tak si říkám - to už se přestaly líhnout České husy?
To nikdo nemáte hejno žluťásků?
Ani jedna fotka. Ale ani jedna.
A o ostatní drůbeži ani nemluvím.
Když už se tu jeden pokusí založit téma "Pár fotek jen tak",
tak to dědci zazdí žvásty o typu Vlašky...
Neuvěřitelné. Snaha byla. Jen tak.
To jednoho přejde chuť. To jednomu dojde.
Jednoho to unaví.
Už si asi dokráčela, PORADNO iFauno...
Nebo se dočkáme žluťásků?
honzapm
napsal(a):
Pak kdosi dostal nápad roku - větší hloupost dosud tento web nezažil - sloužit obě d. v jednu.
A je to tu.
Odborníků jako šafránu.
Prosím pomozte
Prosím poraďte
Co mám dělat
"Líheň" nelíhne
Koupili jsme si
Setkal jste se už někdo
Asi mě podvedli
Jaká vlhkost?
Jaká teplota?
45 dnů a nic
Mám to vyndat?
A jak?
Jaká barva vyjde?
Jaké oko?
Namrzlo to.
Spadlo to.
Asi vítr.
Dá se to jíst?
Je plodný?
Byla to liška?
Projde mi dírou?
Nevíte, co to je?
Poznáte pohlaví?
Je to nemoc?
Jaká?
A co mám dělat?
Uf....
Jednoho to po těch letech unaví. Unaví. Není to zábavné - den co den znovu a znovu.
Jednoho to unaví.
este ste zabudli uviest aj moj prispevok "sliepky nechodia na poschodie":... takze za mna: ja som sa len vdaka diskusiam TU docitala, ako by mal vyzerat idealny kurin pre hydinu, ktory sa chystame budovat a ako sa o hydinu starat... fotky by som rada dala, ale byvam v centre mesta, kde si kohuta kvoli susedom nemozem dovolit, k cistokrvnej hydine sa dostat je v dnesnej temer nemozne, budem sa pokusat o liahnutie z nasadovych vajec, ale ak by to nevyslo, 3x si rozmyslim, či to sem napisem... o fotky dominantiek asi zaujem nemate, ak by nahodou, jednu vam prikladam... a inak si vase prispevky citam velmi rada...
Honzík má mnoho pravdy, ale...Vidím to na sobě. S léty mi přibývá trpělivost vracet se, opakovat a třeba i trochu zauvažovat. Ono ten koloběh života přináší mnoho změn a je důležité stále opakovat některé zásadní věci do omrzení. Vidím to v rodině, kdy jsem svým synům, pak vnukům a nyní i pravnoučkům, stále musel "opakovat" samozřejmosti. Synové se na mne zlobili a dnes jsou na mém místě a již pochopili...Takže chce brát všechny dotazy i zde na ifauně s nadhledem(pokud nejde vysloveně o nějakého kverulanta) a znovu a znovu se snažit vysvětlit. Je to mnohdy dost vysilující, ale mnohdy se trpělivostí získá další chovatel pro společnou zábavu...A tak trochu z nadhledu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A i ta housátka tu byla, myslím
jo012810
napsal(a):
Honzík má mnoho pravdy, ale...Vidím to na sobě. S léty mi přibývá trpělivost vracet se, opakovat a třeba i trochu zauvažovat. Ono ten koloběh života přináší mnoho změn a je důležité stále opakovat některé zásadní věci do omrzení. Vidím to v rodině, kdy jsem svým synům, pak vnukům a nyní i pravnoučkům, stále musel "opakovat" samozřejmosti. Synové se na mne zlobili a dnes jsou na mém místě a již pochopili...Takže chce brát všechny dotazy i zde na ifauně s nadhledem(pokud nejde vysloveně o nějakého kverulanta) a znovu a znovu se snažit vysvětlit. Je to mnohdy dost vysilující, ale mnohdy se trpělivostí získá další chovatel pro společnou zábavu...A tak trochu z nadhledu.
Pane Josefe, jste prostě úžasný 👍
honzapm
napsal(a):
A je to tu.
Odborníků jako šafránu.
Prosím pomozte
Prosím poraďte
Co mám dělat
"Líheň" nelíhne
Koupili jsme si
Setkal jste se už někdo
Asi mě podvedli
Jaká vlhkost?
Jaká teplota?
45 dnů a nic
Mám to vyndat?
A jak?
Jaká barva vyjde?
Jaké oko?
Namrzlo to.
Spadlo to.
Asi vítr.
Dá se to jíst?
Je plodný?
Byla to liška?
Projde mi dírou?
Nevíte, co to je?
Poznáte pohlaví?
Je to nemoc?
Jaká?
A co mám dělat?
Uf....
Jednoho to unaví.
jen slušně a zdarma-to by mala byt samozrejmost,a koho to tu prestava bavit ma bohužial smolu

bery25
napsal(a):
jen slušně a zdarma-to by mala byt samozrejmost,a koho to tu prestava bavit ma bohužial smolu
No, on se nám tu rozmohl takový nešvar.....jakákoliv diskuze na netu či soc. síti je plná dotazů, ale jakmile slušně odpovíte, ale jinak, než chce tazatel, stanete se obětí nevybíravých útoků. Nebudu rozebírat detaily, témata apod. Takže vás to prostě přestane bavit, nebo se prostě někdy neudržíte, rupnou vám nervy, v marné naději, že by se to mohlo zase třeba zlepšit. No, asi nemohlo. Ale když jsou optimisté prostě nenapravitelní.....

jop
A nejraději mám "prosímvás, objevila se mi na palubce tahle kontrolka, nevíte, co znamená?" Jiný soudek, stejný problém
A nevotevřou ten návod k obsluze a nevotevřou
A mě stále baví radit. A když mi dotyčný už přijde jako troll, většinou napočítám do devíti (set*), a jdu smazat, co jsem prve napsala, a napsat znovu a vlídnějším jazykem dobře míněnou radu. No a občas se neudržím a obviním dotyčného z trollství či jiné neřesti, jinak se většinou namoutě snažím držet dekorum.
*- copyright Matka čtyřech kousků

napsal(a):
No, on se nám tu rozmohl takový nešvar.....jakákoliv diskuze na netu či soc. síti je plná dotazů, ale jakmile slušně odpovíte, ale jinak, než chce tazatel, stanete se obětí nevybíravých útoků. Nebudu rozebírat detaily, témata apod. Takže vás to prostě přestane bavit, nebo se prostě někdy neudržíte, rupnou vám nervy, v marné naději, že by se to mohlo zase třeba zlepšit. No, asi nemohlo. Ale když jsou optimisté prostě nenapravitelní.....
Občas se dokonce najdou příspěvky, kde zadavatel poděkuje a váží si času, který mu jiní věnovali. Takže zůstávám mírným optimistou.
Letošní žluťásci, husa s houserem byli velmi šikovní a z 11 vajec je 10 citronků
Jejda, doufám, že jsem k tomuto tématu moc nepřispěla svými dotazy...
Jsem opravdu ráda, že iFauna existuje, moc si vážím všech rad a zkušeností a snažím se ptát se až po pročtení všech souvisejících diskusí. Ale jako "osamělý" začátečník jsem stejně často úplná lama. Tak ještě jednou díky, díky všem.
Už spoustu let sem chodím "na psy" (přispívám opravdu málokdy) a jsem naučená, že čím méně toho člověk napíše, tím lépe, jinak hrozí, že se na něj všichni sesypou. Diskuse o drůběži jsou proti "psům" velice přívětivé, také proto jsem se odvážila sem napsat.
Abych trochu vystoupila z anonymity, nahrála jsem si alespoň do profilu pár fotek
A zkusím tedy i fotku "jen tak":
K...
napsal(a):
Jejda, doufám, že jsem k tomuto tématu moc nepřispěla svými dotazy...
Jsem opravdu ráda, že iFauna existuje, moc si vážím všech rad a zkušeností a snažím se ptát se až po pročtení všech souvisejících diskusí. Ale jako "osamělý" začátečník jsem stejně často úplná lama. Tak ještě jednou díky, díky všem.
Už spoustu let sem chodím "na psy" (přispívám opravdu málokdy) a jsem naučená, že čím méně toho člověk napíše, tím lépe, jinak hrozí, že se na něj všichni sesypou. Diskuse o drůběži jsou proti "psům" velice přívětivé, také proto jsem se odvážila sem napsat.
Abych trochu vystoupila z anonymity, nahrála jsem si alespoň do profilu pár fotek
A zkusím tedy i fotku "jen tak":
paradzina