Technika krmení X měkké vejce bez skořápky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2021 18:43
Asumba

XXX.XXX.43.191

Prosím o zkontrolovani krmné dávky v souvislosti s výskytem měkkých vajec u mladé kuřice (dominant, 24týdnů) - začala snášet, zatím všechna vejce bez skořápky (našli jsme čtyři, ale mohlo jich být víc, všechno mimo kurník). Jiné slepice problém nemají:

Ráno měkká mechanice.
(krmná směs pro nosnice, 2-3tydne do toho roboran, plastin, nutrimix, občas v tom nějaký zbytek z kuchyně-uvarene brambory,mrkev.)

Celý den neomezená bohatá pastva, spousta brouků pod listím..
Neomezeně vápenný grit v krmitku.
Do vody dávám acidomid.

Večer celé zrno - ad libitum, pšenice, par zrnek kukuřice (dávala jsem ji hlavně v zimě, ted ji postupně odstraňují z krmné dávky).

Moc děkuji. Myslela jsem si, ze krmim zodpovědně, ale... Asi tedy ne?

13.4.2021 19:39
kastef

XXX.XXX.23.69

leckdy to nemá s krmením nic společné,je to vadau slepice,pokud ostatní slepice jsou vpořádku.Takové můžete dávat vápník vrchem spodem.Je dobré to sledovat a když se to neupraví,je ideální tuto slepici vytipovat a pryč s ní.Nejlepší jemkdyžto pak snese v hnízdě,rozšlápne mezi ostatními vejci.

13.4.2021 19:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

vytipovat, dát do separace a když je snáší pořád zabít. Lehko se totiž naučí ostatní slepice že je to k jídlu a pak vám můžou začít pojídat vejce.

13.4.2021 19:44
Asumba

XXX.XXX.43.191

Diky. Vim,která to je. Budu sledovat.

13.4.2021 23:56
reznade

XXX.XXX.216.38

Asumba napsal(a):
Prosím o zkontrolovani krmné dávky v souvislosti s výskytem měkkých vajec u mladé kuřice (dominant, 24týdnů) - začala snášet, zatím všechna vejce bez skořápky (našli jsme čtyři, ale mohlo jich být víc, všechno mimo kurník). Jiné slepice problém nemají:

Ráno měkká mechanice.
(krmná směs pro nosnice, 2-3tydne do toho roboran, plastin, nutrimix, občas v tom nějaký zbytek z kuchyně-uvarene brambory,mrkev.)

Celý den neomezená bohatá pastva, spousta brouků pod listím..
Neomezeně vápenný grit v krmitku.
Do vody dávám acidomid.

Večer celé zrno - ad libitum, pšenice, par zrnek kukuřice (dávala jsem ji hlavně v zimě, ted ji postupně odstraňují z krmné dávky).

Moc děkuji. Myslela jsem si, ze krmim zodpovědně, ale... Asi tedy ne?

Mě tak podobně nese jedna kachna. Jedna už 12 dní pečlivě sedí a druhá snese jen občas vejce bez skořápky, tak počítám že je špatná. Ale do léta jí dám šanci, pokud nic tak ji zabiji a koupím jinou.

14.4.2021 11:04
honzapm

XXX.XXX.134.34

Technika krmení je v tomto případě špatná.

Protože krmení se má dávat do starého pěkně vymaštěného pekáče,
ne do moderního krmítka z Alliexpresu.

Změňte techniku, uspějete.

Skořápce zdar.

14.4.2021 11:32
Asumba

XXX.XXX.43.191

honzapm napsal(a):
Technika krmení je v tomto případě špatná.

Protože krmení se má dávat do starého pěkně vymaštěného pekáče,
ne do moderního krmítka z Alliexpresu.

Změňte techniku, uspějete.

Skořápce zdar.

Honzo, prosím, sarkasmus stranou. Myslis, ze krmim špatně?
(Mám takové to žárove zinkovane krmítko, nudle 100x13 cm.)

14.4.2021 12:02
miladas

XXX.XXX.185.25

Zkuste ještě vynechat acidomid. Ten se dává hlavně v létě, když hrozí kokcidioza. Je kyselý a skořápkám neprospívá. Jinak může mít vadný vaječník a pak pomůže jen sekyrka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2021 12:17

miladas napsal(a):
Zkuste ještě vynechat acidomid. Ten se dává hlavně v létě, když hrozí kokcidioza. Je kyselý a skořápkám neprospívá. Jinak může mít vadný vaječník a pak pomůže jen sekyrka.

Spíš vadná děloha, tam se tvoří pevná skořápka. Ale ve finále je to jedno, prostě porouchaná slepice.

14.4.2021 17:08
Asumba

XXX.XXX.45.41

Díky za rady,
dneska jsem od ní našla vajíčko s pevnou skořápkou, ale poměrně atypickou - spoustu hrbolků/výstupků všude (je to green shell, má lehce nazelenalou skořápku, zaujalo me,ze ty vápenaté hrbolky "zbarvené" nebyly, ale čistě bílé. Bohužel nez jsem vyfotila, zauradovaly zvědavé děti a je po skorapce :-P ).

Může to být nějaká nerovnováha? Teprve se učí zpracovávat vápník?
Jsem zvědavá, co ukáže dál.

Acidomid tedy dávat nebudu, děkuji.

14.4.2021 19:02

Asumba napsal(a):
Díky za rady,
dneska jsem od ní našla vajíčko s pevnou skořápkou, ale poměrně atypickou - spoustu hrbolků/výstupků všude (je to green shell, má lehce nazelenalou skořápku, zaujalo me,ze ty vápenaté hrbolky "zbarvené" nebyly, ale čistě bílé. Bohužel nez jsem vyfotila, zauradovaly zvědavé děti a je po skorapce :-P ).

Může to být nějaká nerovnováha? Teprve se učí zpracovávat vápník?
Jsem zvědavá, co ukáže dál.

Acidomid tedy dávat nebudu, děkuji.

Vypadá to na nějaký problém v pohlavních cestách.

15.4.2021 17:48
Asumba

XXX.XXX.45.41

Tak dnes skorapka pekna, hladka, pevna, ale cela krvava. Uf. Tak snad uz ji to pujde lehceji?

Přidejte reakci

Přidat smajlík