Recepty na upravu staršího kachního masa anebo kdo chce kačery/výměna za cokoli/:))
Kachny selské
Tak tu mám 3 přebytečné kačery....jeden se snad udá,zítra by měli dojet,ale ten zbytek už tu nemůžu držet,doufala sem ,že se udají,ale nic.Proto sme je nezabíjeli.Nechutně obtěžují kachny,tak asi pojedou na mražák.
Nemá někdo zájem-sou to kříženci/mix selská,čárkovaná,a kdo ví co ještě/.Klidně je vyměním i za jedlé věci-naložené okurky,kompoty,med,vínko,marmeládu atd.Je to na vás.Krom toho chocholáčka,ten u nás zůstává. a ten velký/kříženec saské asi/.Jsem od Morkovic.
Pokud nikdo nechce,tak by mě zajímala uprava masa z 10 měs. kačerů,nějaké recepty.Snad to ještě bude k jídlu.
kastef
napsal(a):
no nejlepší by bylo kdyby se ještě udali,je mi jich docela líto.
teď uz se asi tezko prodaji...,taky mam jeste jednoho,je krásný,veliky a stejně půjde na pekáč..ma prave rok..ale kdyz je budete pomalu pect mezi plechy,podlevat a polevat asi 4-5hodin,tak bude výborný....nedavno jsem dělala ze zbytku pecenych prsou a kůže výborné smazene kuličky..pomlela pecene maso,okorenila, vajicko,trochu strouhanky,koreni,upatlala kulicky a osmazila..v rajske byly výborné😀
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
teď uz se asi tezko prodaji...,taky mam jeste jednoho,je krásný,veliky a stejně půjde na pekáč..ma prave rok..ale kdyz je budete pomalu pect mezi plechy,podlevat a polevat asi 4-5hodin,tak bude výborný....nedavno jsem dělala ze zbytku pecenych prsou a kůže výborné smazene kuličky..pomlela pecene maso,okorenila, vajicko,trochu strouhanky,koreni,upatlala kulicky a osmazila..v rajske byly výborné😀
Mám z toho hlad !

kastef
napsal(a):
no nejlepší by bylo kdyby se ještě udali,je mi jich docela líto.
Jsou nádherní, škoda že jsem tak daleko. Jako okrasu na rybník bych je bral...
kastef
napsal(a):
Tak tu mám 3 přebytečné kačery....jeden se snad udá,zítra by měli dojet,ale ten zbytek už tu nemůžu držet,doufala sem ,že se udají,ale nic.Proto sme je nezabíjeli.Nechutně obtěžují kachny,tak asi pojedou na mražák.
Nemá někdo zájem-sou to kříženci/mix selská,čárkovaná,a kdo ví co ještě/.Klidně je vyměním i za jedlé věci-naložené okurky,kompoty,med,vínko,marmeládu atd.Je to na vás.Krom toho chocholáčka,ten u nás zůstává. a ten velký/kříženec saské asi/.Jsem od Morkovic.
Pokud nikdo nechce,tak by mě zajímala uprava masa z 10 měs. kačerů,nějaké recepty.Snad to ještě bude k jídlu.
A co pomalé pečení?
U nás se takto vždy pekly starší kusy, rozpůlené nebo rozčtvrcené. Cca ve 22:00 dát do pekáče s poklicí, okořenit, malinko podlít, troubu nastavit na 110°C a nechat péci až do rána cca 7:00. Ráno maso odpadá od kosti a je křehké a měkké. Před obědem jen dozlatova dopéci kůži a je to. Skoro bez práce.

honzapm
napsal(a):
Raději pohyb, mladý muži. A pak lekce Českého jazyka.
Z gauče se to radí co?
1978milan
napsal(a):
Asi jsem pořád pro tu paštiku.
Jestli máte místo v mrazáku, tak bych je tam dal a až bude čas, tak upíct, dát k tomu kus bučku. Koupit játra, buď kachní, nebo vepřová a pomlet to všechno, dochutit podle receptu a nacpat to do sklinek.
K večeři jako když najde
já mám strach,že k tomu zabití chlapa ani nedokopu,to budou bud řeči nebo hádka a nebo ho bude jako něco bolet,protože se mu do toho nebude vůbec chtít.Ach jo,já mám dnes takovou depku,že je mi uplně do breku.Doma podpora žádná,chlap už mi na to kašle,nic mi/ale opravdu nic/nepomůže.Max tak ještě s opravou nějaké té boudy.Taky došel ten domek z toho Baumaxu,vůbec k tomu neposlali žádné kovové součásti,šruby,,prostě nic jen halda dřeva.Takže komplikace,ještě od toho dávají ruce pryč,prý vypsat reklamační lístek .Jak by to dlouho celé trvalo?Tak to dají,když si pro to dojedem/60km tam a dalších zpět.Že já to vůbec objednávala.
Nejlepší by bylo všechno na půl omezit.A to mám 60 kuřat doma,něco už velké venku....plno okocených samic králíkárny nabouchané,slípky na kachních vejcích,běžci taky sedí.Vůbec to nedávám.Letos je toho i o něco víc než jindy.
A to mám ještě za týden líhnout z kupovaných objednaných vajec.Jde na mě hrůza.
Ted sem týden doma i chlap/v práci hodně nemocných/,ale přijde mi to ještě strašnější než když sem v práci.
S ničím se skoro nepohlo,venku pár stupnů nad nulou,bud přeprchá nebo sněží.Já nervy na pochodu.
Vůbec nevím co mám dělat.Asi bych neměla líhnout tak brzy,první líhen daná vánoce,naštěstí kuřata se pak prodaly.Já sem uplně bez energie a netěším se na nic.
Nejradši bych dala pryč ty kachny všechny.Kuřata taky nikdo nechce,jeto samý kohout....
Tak sem se tu vyplakala a můžu jít zavírat.... a pak doma uspat 4 týdenní kuřata,na noc už chrní bez lampy.
Moc se omlouvám,tak to tu na mě padlo....

honzapm
napsal(a):
To teda jo!

kastef
napsal(a):
já mám strach,že k tomu zabití chlapa ani nedokopu,to budou bud řeči nebo hádka a nebo ho bude jako něco bolet,protože se mu do toho nebude vůbec chtít.Ach jo,já mám dnes takovou depku,že je mi uplně do breku.Doma podpora žádná,chlap už mi na to kašle,nic mi/ale opravdu nic/nepomůže.Max tak ještě s opravou nějaké té boudy.Taky došel ten domek z toho Baumaxu,vůbec k tomu neposlali žádné kovové součásti,šruby,,prostě nic jen halda dřeva.Takže komplikace,ještě od toho dávají ruce pryč,prý vypsat reklamační lístek .Jak by to dlouho celé trvalo?Tak to dají,když si pro to dojedem/60km tam a dalších zpět.Že já to vůbec objednávala.
Nejlepší by bylo všechno na půl omezit.A to mám 60 kuřat doma,něco už velké venku....plno okocených samic králíkárny nabouchané,slípky na kachních vejcích,běžci taky sedí.Vůbec to nedávám.Letos je toho i o něco víc než jindy.
Ted sem týden doma i chlap/v práci hodně nemocných/,ale přijde mi to ještě strašnější než když sem v práci.
S ničím se skoro nepohlo,venku pár stupnů nad nulou,bud přeprchá nebo sněží.Já nervy na pochodu.
Vůbec nevím co mám dělat.Asi bych neměla líhnout tak brzy,první líhen daná vánoce,naštěstí kuřata se pak prodaly.Já sem uplně bez energie a netěším se na nic.
Nejradši bych dala pryč ty kachny všechny.Kuřata taky nikdo nechce,jeto samý kohout....
Tak sem se tu vyplakala a můžu jít zavírat.... a pak doma uspat 4 týdenní kuřata,na noc už chrní bez lampy.
Nebojte i tyhle stavy přejdou a bude zase dobře. Já mám tyhle stavy 4x do měsíce. A pak je zase dobře
Kastef, hlavu vzhůru😀..takove pocity miva občas každý,ja take, ze se na to vykašlu,chlap porad brbla,ze toho je moc a člověk propadne depresi..je to i tim počasím, pořád zimni,sludeny a pochmurny čas..prejde to,uvidite, zase vyjde slunce,uz aby to bylo😀
S těmi zviraty,je to práce, mela byste vsechny kohoutky vyradit,treba darovat na zkrmeni, ubyde vam hodne práce..
Tedy, s tim domeckem,jste me překvapila, jak je možné,ze vám poslali jen drevene části??..hrozné..snad to dáte dohromady..
.a mne se zitra maji lihnout kurata, snad jich nebude moc😂😂😂🐣🐣🐣
.hezky večer🌷
ančovička1
napsal(a):
Kastef, hlavu vzhůru😀..takove pocity miva občas každý,ja take, ze se na to vykašlu,chlap porad brbla,ze toho je moc a člověk propadne depresi..je to i tim počasím, pořád zimni,sludeny a pochmurny čas..prejde to,uvidite, zase vyjde slunce,uz aby to bylo😀
S těmi zviraty,je to práce, mela byste vsechny kohoutky vyradit,treba darovat na zkrmeni, ubyde vam hodne práce..
Tedy, s tim domeckem,jste me překvapila, jak je možné,ze vám poslali jen drevene části??..hrozné..snad to dáte dohromady..
.hezky večer🌷
no něco už mám v krabici bokem,ty co sou doma,jsou tam 4 kuřice a 9 kohoutků,dala sem za to malou cenu za celek,ale nikdo....vlastně ano,tak špekulanti by s toho vybrali nejradši ty kuřičky zadarmo.
Zítra to proberu ještě z těch ve velké bedně,už je trochu vidět co sou kluci.Ale zas něco si chci vykrmit.
kastef
napsal(a):
treba si vypit mne to pomaha
kastef
napsal(a):
no něco už mám v krabici bokem,ty co sou doma,jsou tam 4 kuřice a 9 kohoutků,dala sem za to malou cenu za celek,ale nikdo....vlastně ano,tak špekulanti by s toho vybrali nejradši ty kuřičky zadarmo.
Zítra to proberu ještě z těch ve velké bedně,už je trochu vidět co sou kluci.Ale zas něco si chci vykrmit.
Zitra, v neděli, uz snad budou trhy..aspoň jsem to slyšela..my jezdime do Kolina,Štítar, to nebyl nikdy zadny problem cokoliv prodat..ted, po dva roky to chybělo,jen na inzerat nebo radši zabit..nechteli jsme zase návštěvy cizich lidi..snad uz bude lip..
veraboskova
napsal(a):
Taky mám něco podobnýho doma. Když nemá manžel náladu, tak mám "drůbež na stole" nádavkem ještě ovce. Ale co by člověku z toho života zbylo, kdyby měl jen sedět doma na zadku a zvlášť teď v téhle době, když nikam jinam nemůže?
jo je to děs...dřív to bylo lepší,i sem měla podporu od něj...psychickou aspon,na výstavy odvezl,přivezl,když už nic.
Ted už se mu ani nechce to,je fakt že máme toho čím dál víc-odněj je to obranný mechanismus -pomůžu ti,a do měsíce toho přibyde.
Je fakt,že by bylo pro mě nejlepší jedno plemeno drůbeže, 3 kachny a kačer indiánů jako dřív.
Toto už je masakr.Jenže se toho nedokážu vzdát.
Vždycky si říkám,že zimní líhnutí vynechám.A dopadne to takto.
asperulo
napsal(a):
A co pomalé pečení?
U nás se takto vždy pekly starší kusy, rozpůlené nebo rozčtvrcené. Cca ve 22:00 dát do pekáče s poklicí, okořenit, malinko podlít, troubu nastavit na 110°C a nechat péci až do rána cca 7:00. Ráno maso odpadá od kosti a je křehké a měkké. Před obědem jen dozlatova dopéci kůži a je to. Skoro bez práce.
to vypadá nejlákavěji
ančovička1
napsal(a):
.hezky večer🌷
a cože se vám bude líhnout za kuřátka?
já chtěla dát do líhně ještě kačky,ale už mám strach,že bych to nezvládla,a kam pak s nimi.Vždyt už mi tu překáží i ty staré.
Je to škoda,líhně kapacita 80ks tu holt už měsíc zejí prázdnotou.
Koncem dubna ještě dám kuřátka,vejce sou zamluvený,takže nechci odříkat.
A to tu denně sbírám kvanta vajec,Australky modrý i černý,Brahmánky a taky různé směsky:)
Ani ta vejce nikdo nechce,a to je mám ultralevný.Kuřata když vylíhnu taky není zájem,a nebo za cenu,která je pro mě neunosná.
O králíky taky minimální zájem,takže tu mám pár rexů k chovu,zájem není,mladé na prodej-no rexík nerexík,taky budou na pekáč,když to jinak nepůjde.Mám mín místa,nebot jedna králíkárna už se musela zrušit,takže ty mladé nebude kde dát.Ani asi nebudu letos registrovat.
No a pak nemá mít člověk nervy na pochodu
Tak dnes snad přijedou pro toho jednoho kačera,
no dnes doma tichá domácnost,chlap mi i vyhodil lístek z lednice,kde se píše co se má udělat,chodí s vystrčenou prdelí ,že ho bolí v zádech/včera posouval těžkou králíkárnu-prostě po něm se snad nehodí chtít už vůbec nic.Jinak ta králíkárna je od lonska prázdná určená k rekonstrukci,takže dávno s ní mohlo být něco udělaný/.
Je mi uplně na nic....
kdyby chtěl někdo ty kachny všechny ,jsou tam tedy jen dvě kačky z toho jedna z chocholkou ,takže vlastně k tomu kačerů 5-no to je mi jasné,že to nebude nikdo chtít.Jo tak zadáčo,to by bylo zájemců,nebo jen kachny.
Taky sem prohlídla ty kohoutky určitě ke 20 ceti je jich volných,ale darovat je nemůžu,vždyt to má měsíc,to by mi chlap zakázal už vylíhnout cokoli navždy.Za týden mám spotřebu u kuřat 20kg směsi.Tak něco za ně dostat musím.
Dát dvě líhně naráz byl prostě hrozně blbý nápad!
Navíc už mám inzerci týden starou na 9 kohoutků a 4 kuřičky křížence,vše za 300,mají měsíc,tak snad už mín za to chtít nemohu.Nehledě že čím je to levnější,tak tím horší lidi si pro to jezdí,nejradši by to krmili pilinama,aby to nic nestálo!
Já bych nejradši usnula a neprobudila se dřív jak za rok,fakt.
Dnes zas zataženo ,počasí na nic,chlap sedí v obýváku s kafem v ruce a dělá zuboženého,to je fakt život.
Už sem dnes přemýšlela,že dám pryč i ty slepičky se zelenými vejci,jenže dvě mi sedí na kachních vajíčkách....,navíc je k nim několik kohoutů,takže ty by se krom jednoho taky museli zabít,no.
Na starší Brahmánky už inzerát mám týden,Australky staré jsou zamluvené.
Je to naprd
Takže v lednici máte místo pečenýho kačera lístek s úkoly,
které má nemocný manžel, který vám drůbeží koníček navíc financuje,
udělat?
Já některé ty manžely nechápu...
To si ty problematické báby berou zcela dobrovolně???
Třeba takové pivo by určitě po nikom nic nechtělo, žádné lístky by nepsalo
a tiše by čekalo v lednici na svůj velký den.
kastef
napsal(a):
Tak dnes snad přijedou pro toho jednoho kačera,
no dnes doma tichá domácnost,chlap mi i vyhodil lístek z lednice,kde se píše co se má udělat,chodí s vystrčenou prdelí ,že ho bolí v zádech/včera posouval těžkou králíkárnu-prostě po něm se snad nehodí chtít už vůbec nic.Jinak ta králíkárna je od lonska prázdná určená k rekonstrukci,takže dávno s ní mohlo být něco udělaný/.
Je mi uplně na nic....
kdyby chtěl někdo ty kachny všechny ,jsou tam tedy jen dvě kačky z toho jedna z chocholkou ,takže vlastně k tomu kačerů 5-no to je mi jasné,že to nebude nikdo chtít.Jo tak zadáčo,to by bylo zájemců,nebo jen kachny.
Taky sem prohlídla ty kohoutky určitě ke 20 ceti je jich volných,ale darovat je nemůžu,vždyt to má měsíc,to by mi chlap zakázal už vylíhnout cokoli navždy.Za týden mám spotřebu u kuřat 20kg směsi.Tak něco za ně dostat musím.
Dát dvě líhně naráz byl prostě hrozně blbý nápad!
Navíc už mám inzerci týden starou na 9 kohoutků a 4 kuřičky křížence,vše za 300,mají měsíc,tak snad už mín za to chtít nemohu.Nehledě že čím je to levnější,tak tím horší lidi si pro to jezdí,nejradši by to krmili pilinama,aby to nic nestálo!
Já bych nejradši usnula a neprobudila se dřív jak za rok,fakt.
Dnes zas zataženo ,počasí na nic,chlap sedí v obýváku s kafem v ruce a dělá zuboženého,to je fakt život.
Už sem dnes přemýšlela,že dám pryč i ty slepičky se zelenými vejci,jenže dvě mi sedí na kachních vajíčkách....,navíc je k nim několik kohoutů,takže ty by se krom jednoho taky museli zabít,no.
Na starší Brahmánky už inzerát mám týden,Australky staré jsou zamluvené.
Je to naprd
Je to těžké, to chápu, ono když se to rozjede a stále to přibývá ...
ALE - Mám sousedku co má za sebou dobrou zkušenost.
Také byla hodně aktivní a hodně toho zvládla. Organizace jí šla dobře a manžel léta trpělivě "poslouchal", ale pak už mu došla síla a řekl, že dál do toho nejde, že už je toho moc - paní měla i krávu a prase a všechnu tu drůběž a králíky ... velikou zahradu, kterou jí soused oral traktorem - opravdu velikou. Byla to silná udatná žena, tak to dál dřela sama, až se zhroutila. Potom byla ještě chvíli na manžela ze setrvačnosti našvtaná, ale dnes už to vidí jinak.
Říká: "Kdyby se muž nerozhodl zatáhnout za brzdu, tak jsme se po čase zhroutili oba ... Takhle mi pomohl se z toho dostat, neb já už neměla sílu a on už zase ano ."
Ono když už to člověka netěší a je to jen dřina, je nejvyšší čas začít přibržďovat. Ono to půjde. Je to jen drůbež a ta se dá "zlikvidovat" postupně a jednoduše.
Horší by byly ty krávy, nebo třeba koně ... Taky tu byl jeden nadšenec, co se pustil do koňů a pak už nestačil ....
Já s tím bojuji každý rok, každý rok říkám, že toho budu dělat míň .... Neb já to i sama zabíjím, škubu a kuchám .... A když máte ještě na vánoce na pastvině 30 kachen a 25 hus + králíci .... Tak už si fakt říkáte, že příště vejce uvaříte slepicím a líhně nezapnete ...
ja mam momentalne 45 brojlerov,46 kuriatok z liahne,13dospelych australorpiek,22 mladych kralikov, 3 svine,a uz sa neviem dockat kedy pojdu na porazku brojlery,kraliky,svine,a potom si dam to pivko z chladnicky a nie jedno a ked skonči ten covid,tak na buduci rok budem len cestovat po slovensku,oddychovat,a laka ma navstivit pana honzapm a dat si s nim dobre vychladne capovane
honzapm
napsal(a):
Takže v lednici máte místo pečenýho kačera lístek s úkoly,
které má nemocný manžel, který vám drůbeží koníček navíc financuje,
udělat?
Já některé ty manžely nechápu...
To si ty problematické báby berou zcela dobrovolně???
Třeba takové pivo by určitě po nikom nic nechtělo, žádné lístky by nepsalo
a tiše by čekalo v lednici na svůj velký den.
můj manžel mi nic nefinancuje,snad nepředpokládáte,že ležím doma na kavalci a hraji si jen se zvířaty-jsem zaměstnaná a vydělávám slušnou výplatu,takže max.něco přidává a schválí.Také jí to co se odchová a nebo vypěstuje,což je též moje práce,včetně přísad,za které nedám téměř žádné peníze a ušetřím obrovské částky,nebot vypěstuju jen paprik 80ks a 50 rajčat.Vše sama.Maso nekupujem téměř žádné.
A mimochodem na ten domeček ,co sem si objednala pro slepice semsi ušetřila z přesčasů ,které sem k té práci co mám doma ještě přidala víc jak půlku.Zbytek až na menší částku co tam přidal muž sem dodala z prodeje králíků.
asperulo
napsal(a):
Je to těžké, to chápu, ono když se to rozjede a stále to přibývá ...
ALE - Mám sousedku co má za sebou dobrou zkušenost.
Také byla hodně aktivní a hodně toho zvládla. Organizace jí šla dobře a manžel léta trpělivě "poslouchal", ale pak už mu došla síla a řekl, že dál do toho nejde, že už je toho moc - paní měla i krávu a prase a všechnu tu drůběž a králíky ... velikou zahradu, kterou jí soused oral traktorem - opravdu velikou. Byla to silná udatná žena, tak to dál dřela sama, až se zhroutila. Potom byla ještě chvíli na manžela ze setrvačnosti našvtaná, ale dnes už to vidí jinak.
Říká: "Kdyby se muž nerozhodl zatáhnout za brzdu, tak jsme se po čase zhroutili oba ... Takhle mi pomohl se z toho dostat, neb já už neměla sílu a on už zase ano ."
Ono když už to člověka netěší a je to jen dřina, je nejvyšší čas začít přibržďovat. Ono to půjde. Je to jen drůbež a ta se dá "zlikvidovat" postupně a jednoduše.
Horší by byly ty krávy, nebo třeba koně ... Taky tu byl jeden nadšenec, co se pustil do koňů a pak už nestačil ....
Já s tím bojuji každý rok, každý rok říkám, že toho budu dělat míň .... Neb já to i sama zabíjím, škubu a kuchám .... A když máte ještě na vánoce na pastvině 30 kachen a 25 hus + králíci .... Tak už si fakt říkáte, že příště vejce uvaříte slepicím a líhně nezapnete ...
no my máme i kozy ,a dva poníky a beránky,ale tam je to na hluboké podestýlce,poníci se přeberou jednou za týden,to tedy dělá chlap,kozy se vyhážou po zimě,ale jinak ani už nedojíme,takže práci s tím opravdu denně čítá na minuty.
A to ještě občas tam já přistelu,když se mi zdá,že to není OK.
No péči o dům a zahradu ,domácnost,tam také je to o mne.
V podstatě mi nevadí,že mi nepomáhá se zvířaty,ale že ani nejeví zájem celkově o nic,udržba okolo domu atd.
Jinak ovcí už se zbavil,máme jen dva miniberánky,co dopásají zahradu.
Ano je toho hodně všeho,ale především pro mne.Na druhé straně,když to zruším,tak mám pocit,že se to tu nepohne ,a nebudu mít ani ty zvířata,ani pěkně na dvorku či zahradě,protože vlastně to by zas bylo jen o tom,kdo se tu o to pěkné bude starat.Chlapa už bych nedostala z baráku od telky-to si myslím.
Tímto to uzavírám,moc moc moc děkuji,těm co mě podpořili,moc mi to pomohlo,sem opravdu psychicky na dně,a prosím Honza-vy než něco plácnete,počítejte aspon do 50.
Člověk se doma snaží,do toho vaří,vypíká,obsluhuje a je ten nejhorší.
Třeba bude líp,paradoxně až půjdu do práce,tak to bude lepší.Ale ted za ten týden,co sme byli doma mi vlastně došlo,že mi už muž opravdu pomáhat nechce.
Ted mě mrzí,že sem objednávala ten domeček.Možná nebude ani potřeba,ale zas je to zahradní domek,tak se tam dá uložit vše.
Prosím už nepřispívejte,považujte debatu za ukončenou-nerada bych,aby se to zvrátilo v nějakou pro mne nemilou diskuzi,což by mi psychicky nepomohlo.A já nemám zdraví uplně Ok,tudíž to zhroucení je pro mne reálné,už to tu bylo cca6-7 let zpět a než sem se dala dohromady trvalo to dva roky.