Líheň Cleo 5 - jaký typ ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2021 19:49
cv76

XXX.XXX.34.238

Zdravím všechny,
před časem jsem zakoupil líheň YZ32S a nyní nám bude končit naše první líhnutí. Dnes je přesně 21 den a máme venku od rána pouze 1 kuře. U ostatních se vůbec nic zatím neděje. Pročítal jsem zde diskuze a zjistil jsem, že tato čínská líheň je nespolehlivá a problematická. Takže první líhnutí bude nejspíše veliké zklamání. Ale co se dá dělat, škoda, že jsem si nepřečetl tyto diskuze dříve.
Při dnešním čtení diskuzí, které se týkají líhní jsem zjistil, že jsou zde poměrně chválené líhně Cleo 5. Vzhledem k tomu, že na stránkách lihneme.cz se dají pořídit za celkem přijatelnou cenu - což nám vyhovuje, neboť nejsme žádní obchodníci s kuřaty a líhnout si chceme jen kuřata pro svou potřebu, zvažujeme její pořízení. Doufám, že to bude lepší investice než původní čínský model, ale z Vašich většinou kladných reakcí usuzuji, že zřejmě ano.
Chtěl bych požádat spokojené majitele líhně Cleo 5 zda by mohli uvést který model této líhně používají a jsou s ním spokojeni. Na stránkách líhneme.cz je několik modelů - např. DTHW, DTH,TH , DT apod. Prosím tedy o pomoc, který typ by byl nejspolehlivější a nejvýhodnější.
Je nám jedno, zda to bude poloautomat nebo automat, nemáme problém vajíčka 2x denně otočit.
Předem všem velice děkuji za pomoc a radu.

17.4.2021 22:21
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

No, moje rada je taková, že pokud nejste žádní obchodníci a kuřátka chcete jen pro vlastní potřebu a potěšení, pořiďte si slepici kvokavého plemene a nechte jí vysedět vajíčka. Nebudete mít práci s kalibrováním líhně (Cleo 5 není nic moc extra) a hlavně nemusíte odchovávat umělě kuřata. Pokud s tím nemáte dostatek zkušeností, není to pro začátečníky ideální, proto bych se klonila k odchovu pod kvočnou.

18.4.2021 08:52
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

Zuzkaa má pravdu. Mám stejný problém, jako Vy s čínskou pomstou... loupila jsem si Cleo 5, protože jsem neměla trpělivost čekat na kvokání mé kvočny. Problém je ten, že když si koupíte "zaručeně kvokající" slepici, nikdo vám nezaručí, že zase bude kvokat. Nikdo.
Takže druhým rokem líhnu v Cleo 5. Je na ruční otáčení, teda pokud si dáte vejce do kolíbky. Ráno šup tam, večer šup sem. Lepší než automat, který se může pokazit...
Hlavně si nekupujte patrový, to je problém. Prý. Zkušenost nemám.
Letos líhnu počtvrté, dávám vejce na dno "do dolíhně" už od začátku, obracím ráno a večer, za dvě minuty je hotovo.
Jinak jsem dlouze popisovala vychytávky k líhnutí v Cleo 5 letos v únoru. Tady. Hledejte. Má své mouchy, ale když se budete toho držet, budete spokojení. Za ty peníze... Jsou dvě, víceméně stejné kvality: Puisor a Cleo 5, obě dobré. Jen musí mít stálou teplotu okolí.

18.4.2021 08:54
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

Příspěvek 20.3. Líheň Cleo 5- moje zkušenost

18.4.2021 19:02
alnav

XXX.XXX.44.103

S líhněmi jsem neměla žádnou zkušenost,pouze s líhnutím pod kvočnami. Zakoupila jsem Cleo 5, trochu ubrala teplotu, nalila vodu, nasadila 50 vajec. Po prosvícení jich bylo 22 prázdných (byly dost staré). Za prázdné jsem dodala 21 nových. Denně 2x obracela, dolívala vodu .První várka z 28 vajec 28 kuřat naprosto bez problémů, za 10 dní druhá várka z 21 vajec 20 kuřat opět naprosto bezproblémové líhnutí. To jedno vejce je ještě v líhni, je plné, ale asi z toho nic nebude. Musím říct, že takové výsledky jsem vůbec nečekala. Takže za mně, vzhledem k ceně ,líhně super!

18.4.2021 19:51
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Ak chce niekto naozaj tú najlacnejšiu funkčnú stolovú liaheň tak určite rumunskú Cleo-5 (príp. Puisor) s vonkajšímími nálievkami.V nich sa dá aj liahnuť bez nejakých ďalších úprav. Stačí nastaviť správnu teplotu. Stačí aj poloautomat s páčkou na otáčanie vajec (ráno a večer). K liahni DT sa dá dokúpiť aj vlhkomer. Prípadne môžte odizolovať aj polystyrénom, ak v miestnosti kolíše teplota, alebo je chladnejšia.

1.5.2021 21:04
cv76

XXX.XXX.34.238

Děkuji všem za reakce. Nakonec jsme líheň po jednom jediném líhnutí prodali a rozhodli jsme se žádnou další nepořizovat. Nyní nám sedí 4 kvočny na vajíčkách a je to asi to nejlepší, co můžeme pro naše líhnutí kuřátek udělat....ještě jednou všem děkuji a přeji hodně úspěchů s líhnutím....

Přidejte reakci

Přidat smajlík