Perličky a nový domov

Perlička kropenatá / obecná / štětcovitá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2021 11:12
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.39.19

Dobrý den,
rozhodl jsem si pro radost pořídit pár perliček (asi 1 kohouta a 3 slepičky).
Chci jim pořídit samostatný kurník „perličník“, chci se zeptat, jestli se budou perličky schopné na noc vracet do kurníku a za jak dlouho se naučí, že tu bydlí, mám v plánu je pouštět volně, ne je mít zavřené ve výběhu.
Děkuji za odpovědi.

19.4.2021 11:17
Turok

XXX.XXX.84.233

Pokud si koupíte dospělé bude to problém. Je lepší sehnat malé perlicataa a nebo si nalihnout a ideálně chovat ve společnosti kuřat. Je pak vše snazší. Nocování v kurníku,snášení a nejsou tak plaché.

19.4.2021 11:30
honzapm

XXX.XXX.134.34

Chov zcela na volno (bez plotu, jak plánujete) nefunguje.

Perličky dost možná už nikdy neuvidíte.

19.4.2021 11:45
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.39.19

Turok napsal(a):
Pokud si koupíte dospělé bude to problém. Je lepší sehnat malé perlicataa a nebo si nalihnout a ideálně chovat ve společnosti kuřat. Je pak vše snazší. Nocování v kurníku,snášení a nejsou tak plaché.

Takže by bylo lepší sehnat mladé třeba měsíční, nebo se je zkusit odchovat pod slepicí?
To je škoda... Tak jestli mi letos bude sedět slepice, nasadím perliččí vajíčka a uvidíme.

19.4.2021 11:46
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.39.19

Aha, to mě překvapuje, myslel jsem si, že když to u slepic, dokonce ani u pávů není problém, nebude to problémem ani u perliček, děkuji za reakci.

19.4.2021 12:25
pastevecovci

XXX.XXX.168.107

Anonymní_uživatel_ napsal(a):
Takže by bylo lepší sehnat mladé třeba měsíční, nebo se je zkusit odchovat pod slepicí?
To je škoda... Tak jestli mi letos bude sedět slepice, nasadím perliččí vajíčka a uvidíme.

Ano, to je nejlepší řešení (z hlediska socializace). I tak je třeba počítat s větší plachostí a temperamentem než u slepic.

20.4.2021 08:18
Asumba

XXX.XXX.35.19

Máme perličky navolno, od ledna s hejnem slepic. Zmizela jedna - jestřáb. Jinak se drží velice dobře.

21.4.2021 14:29
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.39.19

Asumba napsal(a):
Máme perličky navolno, od ledna s hejnem slepic. Zmizela jedna - jestřáb. Jinak se drží velice dobře.

Děkuji za reakci.
Perličky jste kupovali jako dospělé, nebo jste je měli od kuřat?

21.4.2021 15:03
Asumba

XXX.XXX.42.137

Anonymní_uživatel_ napsal(a):
Děkuji za reakci.
Perličky jste kupovali jako dospělé, nebo jste je měli od kuřat?

No, jako takové puberťáky. Nevím bohuzel, kolik jim bylo, vejce začaly snášet až teď (nebo mozna o tech predchozich jen nevime a az ted zacaly snaset do kurniku k slepicim), ale malá kuřata to rozhodně nebyla, velikostí už se podle mě nezměnily (jinak byly lihnute v lihni,ne pod slepici). První cca dva tři týdny jsme je měli v ohradě, takze měly čas si zvyknout, kde jsou doma. Pote, co jsme zjistili,ze preleti vše, jsme je nechali navolno. Křídla jsme nestrihali,aby měly šanci proti dravcům.

Cava

6.7.2022 14:07
Cava

XXX.XXX.39.131

Asumba napsal(a):

Kamarád má také pár let na volno, něco mu vždycky zmizí a vrátí se matky s kuřaty, zasednou všude po loukách a křoviskách v okolí. Vyplašit takovou kvočnu je na infarkt

Přidejte reakci

Přidat smajlík