Dobrý den,
rozhodl jsem si pro radost pořídit pár perliček (asi 1 kohouta a 3 slepičky).
Chci jim pořídit samostatný kurník „perličník“, chci se zeptat, jestli se budou perličky schopné na noc vracet do kurníku a za jak dlouho se naučí, že tu bydlí, mám v plánu je pouštět volně, ne je mít zavřené ve výběhu.
Děkuji za odpovědi.
Turok
napsal(a):
Pokud si koupíte dospělé bude to problém. Je lepší sehnat malé perlicataa a nebo si nalihnout a ideálně chovat ve společnosti kuřat. Je pak vše snazší. Nocování v kurníku,snášení a nejsou tak plaché.
Takže by bylo lepší sehnat mladé třeba měsíční, nebo se je zkusit odchovat pod slepicí?
To je škoda... Tak jestli mi letos bude sedět slepice, nasadím perliččí vajíčka a uvidíme.
Anonymní_uživatel_
napsal(a):
Takže by bylo lepší sehnat mladé třeba měsíční, nebo se je zkusit odchovat pod slepicí?
To je škoda... Tak jestli mi letos bude sedět slepice, nasadím perliččí vajíčka a uvidíme.
Ano, to je nejlepší řešení (z hlediska socializace). I tak je třeba počítat s větší plachostí a temperamentem než u slepic.
Anonymní_uživatel_
napsal(a):
Děkuji za reakci.
Perličky jste kupovali jako dospělé, nebo jste je měli od kuřat?
No, jako takové puberťáky. Nevím bohuzel, kolik jim bylo, vejce začaly snášet až teď (nebo mozna o tech predchozich jen nevime a az ted zacaly snaset do kurniku k slepicim), ale malá kuřata to rozhodně nebyla, velikostí už se podle mě nezměnily (jinak byly lihnute v lihni,ne pod slepici). První cca dva tři týdny jsme je měli v ohradě, takze měly čas si zvyknout, kde jsou doma. Pote, co jsme zjistili,ze preleti vše, jsme je nechali navolno. Křídla jsme nestrihali,aby měly šanci proti dravcům.
Cava

XXX.XXX.39.131
Asumba
napsal(a):
Máme perličky navolno, od ledna s hejnem slepic. Zmizela jedna - jestřáb. Jinak se drží velice dobře.
Kamarád má také pár let na volno, něco mu vždycky zmizí a vrátí se matky s kuřaty, zasednou všude po loukách a křoviskách v okolí. Vyplašit takovou kvočnu je na infarkt