Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na vaše rady.
Jedna z našich hus (německá nosná) se nějakou dobu tvářila jakoby chtěla sedět. Tak jsem jí po několika dnech naložila vejce a ona si to po dvou dnech rozmyslela, dva dny seděla pěkně, pak dva dny trajdala s houserama okolo, na hnízdo chodila jenom večer 😬 u nás samozřejmě tou dobou ještě sníh... Tak jsme se rozhodli, že s jejími vejci je konec a po dvou dnech, kdy byly studené jsme jí je vzali. Nijak jsme nečekali, že by si to zase rozmyslela, ostatně nám všichni říkali, že německá sedět nebude. No ale teď už druhý den docela trpělivě zase sedí na podkladcích.
Je nám jí trochu líto, okolo ní sedí teď dvě husy na vejcích ale téhle už vejce dát nechceme, ať je zase nezkazí. No ale máme v líhni slepičí vajíčka, tak jsme přemýšleli, pokud ještě bude chtít sedět, že bychom jí zkusili podstrčit aspoň kuřátka, aby měla aspoň něco. Dočetla jsem se, že to je nejlepší večer. Ale jinak vůbec netuším, jak na to.
Myslíte, že když je taková roztržitá při sezení, že by je dokázala odvodit? Nebudou ty ostatní dvě husy nějak zklamaný, když oni sedí dobře, že tahle, která začala poslední, bude mít mimina první? Jako aby si to sezení nerozmyslely.
Nepozná, že jsou to kuřata? Jedna husa už housata má, tak možná pozná, že pípají jinak...
A jak jí je podstrčit - jako úplně malinké jen co oschnou? A nebo až jim bude třeba den? A nebo dřív? Třeba až vejce začnou pípat? A když jí je dáme večer - není možné, že je třeba přes noc zabije, když se jí nebudou líbit?
Děkuji mockrát za vaše rady.
Jsem skeptický, sám jsem jednou podsadil slepičí vejce pižmovce. Dost jich pomačkala - její vejce mají přece jenom pevnější skořepinu, ale vylíhla se 4 kuřata.
Vodila a zahřívala je asi 14 dnů, pak už je nechala (což nevadilo, protože bylo vrcholící léto a teplo) - prostě se jí nejspíše zdály nějaké divné.
Já bych to nezkoušel.

ančovička1
napsal(a):
Husa a kuřata?..to nemyslite vážně.. .
Proč ne?

napsal(a):
Proč ne?
Já nevím, jiné krmení, jiný způsob života...Husa jim asi nebude ukazovat, jak si mají vyhrabat žížaly a možná je bude chtít vodit na vodu.

Koupat by se s ní neměly 🤔 to je pravda. Oni by tam za ní asi vlezly, co?
Když se ta naše husa, jediná co zatím má prcky, koupala, tak mimina čekaly na břehu, ale předpokládám, že časem určitě půjdou za ní...