Kachna sedí, ale nezahřívá

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2021 14:56
Anti137

XXX.XXX.237.58

Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Mám 3 loňské pižmovky ( mladé po mých). Pořídili jsme k nim loňského kačera.
Kačer krásně pojímá s tím problém není.
Jde o to, že mi prijde že kachna sice na vejcích sedí, ale nezahřívá.
První kachna zasedla, pod sebou 13 vajec. Krásně seděla. ( hnizda kontroluji co týden). Už při první kontrole, jsem měla pocit, že má v hnízdě málo teplo. Nyní po 14 dnech sem prosvedcovala a vše čisté. Říkala jsem si, to bude kačerem. Ovšem její sestra, sedící na 16 vejcích má po 14 dnech zapojímaných všech 16. Takže kacerem to nebude. Dnes jsem prosvedcovala třetí kačena a stejný problém jako u té první. Málo teplo v hnízdě a z 15 vajec nic. Hnizna mají krásně udělaná a krásně sedí. Jen asi nezahřívají. Může to být tím, že je to jejich první hnizdo? Ještě týden jim dám, po té jim to vyhazím a zkusíme to znovu..
Stalo se to někomu z vás?
Předem děkuji.

25.4.2021 15:07
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Zkontrolovat jestli máte v zásuvce proud, jestli máte nastavenou správnou teplotu na terrmostatu, zkalibrovat teploměr ...

Ale vážně - pravděpodobnost, že kachna sedí a málo hřeje je asi (téměř) nulová. Reálně mě napadá, že kačer pojímal svou favoritku a na další dvě si prostě čas neudělal. Když teď favoritka sedí na vejcích, je velmi pravděpodobné, že se "postará" i o ty druhé. Chce to pozorovat, jestli svou pozornost věnuje oběma kačenám. Ale popravdě jsem se s tím u sebe nesetkal - spíše byli kačeři tak náruživí, že kachny zdrhaly ... a později i moje fena (když kachny seděly na vejcích).

Jinak tedy nevidím smysl v tom nechat je sedět na neoplozených vejcích. Můžete zkusmo nějaké vajíčko rozbít, jestli jste se při té kontrole nesekla (ale nepředpokládám).

Přidejte reakci

Přidat smajlík