Líheň ze sušičky ovoce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kuba22

27.4.2021 20:37
kuba22

XXX.XXX.59.111

dobrý den.. vím že bych se měl držet dál od chovatelství když je mi 13 ale zvědavost je prostě vetší dneska mě napadl další nápad ohledně líhně... už jsem se rozhodl investovat do dražší líhně ale mám tady další pokus...dneska jsem objevil starou sušičku na ovoce v novějším stavu a napadl mě další nápad.. dala by se s toho vykutit líheň ??? plánoval bych jí na max. 12 vajec..sušičku jsem teď zapl a budu do zítřejšího večera sledovat teplotu a pokud by se dobře držela ta správná, zkusil bych vložit 10 vajec jen tak na zkoušku...... co si tom myslíte ?? (PROSÍM ŽÁDNÉ HEJTY)

28.4.2021 13:09
jo012810

XXX.XXX.101.35

Na rozdíl od 13 letého maldíka nevm, co jsou to HEJTY. To asi nebude české slovo, asi něco z angličtiny, to je dnes IN...Ale k té sušičce na ovoce. Budu se opakovat, líhnout se dá třeba v krabici od bot, pokud v ní dokáži udržet inkubační teplotu a vlhkost. To stejné platí i o sušice na ovoce. Navíc proud vzduchu nesmí nadměrně "vysušovat" vajíčka. Klidně se dá vyzkoušet a pokusničit. Ale jak jsem jinde napsal, aby tě nezdary neodvedly od chovatelství....

kuba22

28.4.2021 14:46
kuba22

XXX.XXX.59.111

jen jsem nad tím přemýšlel.... teplota je tam 39 stupňů což už je celkem moc takže nic... jedině na termostat ale to si radši zařídím pořádnou funkční líheň... HEJT je že vám někdo nadává přes internet nebo se vás snaží od všeho odradit....

28.4.2021 18:00
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

kuba22 napsal(a):
jen jsem nad tím přemýšlel.... teplota je tam 39 stupňů což už je celkem moc takže nic... jedině na termostat ale to si radši zařídím pořádnou funkční líheň... HEJT je že vám někdo nadává přes internet nebo se vás snaží od všeho odradit....

Sušička je od slova sušit... vlhkost se v tom držet nedá. Za mně špatný nápad.

29.4.2021 17:09
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.já jsem to zkusil,a s úspěchem jsem kuřata vylíhl.pokud ji zapojíte přes termostat a přidáte vodu.je to tepelný zdroj,jako každý jiný.možná lépe,než ty čínské šmejdy,na které je zde hodně kritiky.když do líhně nedáte vodu,uděláte z ní sušičku.

kuba22

29.4.2021 19:25
kuba22

XXX.XXX.59.111

2mazutak napsal(a):
zdravím.já jsem to zkusil,a s úspěchem jsem kuřata vylíhl.pokud ji zapojíte přes termostat a přidáte vodu.je to tepelný zdroj,jako každý jiný.možná lépe,než ty čínské šmejdy,na které je zde hodně kritiky.když do líhně nedáte vodu,uděláte z ní sušičku.

gratuluji

29.4.2021 19:35
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

2mazutak napsal(a):

A kam umístíte tu vodu?

29.4.2021 19:36
Asumba

XXX.XXX.38.125

Hm, leda dat nrejakou misku s vodou dovnit? Uplne si to neumim predstavit

29.4.2021 21:14
hujer

XXX.XXX.242.152

Ahoj, pokusy s líhnutím můžeš dělat se vším. Pokud vyřešíš stálou teplotu a vlhkost můžeš lihnout i PET láhvi (viz youtube). To je ale dobré na pokusy líhnutí laciných násadových vajec. Ve chvíli kdy už chceš přejít na větší objemy líhnutí nebo dražších NV vyplatí se investovat nějaké peníze a koupit si již hotové řešení nebo si i něco sám zbudovat. Laciná řešení poskytují nejisté výsledky. Ne každý ale potřebuje hned jezdit s kamionem a pro začátek stačí i moped Také jsem začínal s lacinými pokusy a postupně přes malé stolní líhně se dopracoval k tomu že jsem si postavil ze starého mrazáku ze sběrného dvora velkou líheň která vyhovuje mým potřebám. Když budeš chtít poradit tak napiš.

30.4.2021 08:58
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.dnes jsou lidé zvyklí vše koupit hotové,málo kdo je dnes schopen si něco vyrobit sám.líhní jse již dělal několik,všechny jsem dělal téměř z odpadového materiálu.dnes používám skřínovou na 60 vajec vlastní výroby z desek ze starého nábytku.dále jsem si udělal šrotovník,a škubačku na drůbež.kupoval jsem jen věci,které se doma udělat nedají,jako třeba termostat, škubací prsty a pod.kdybych to vše měl koupit hotové,přišlo by to na takových 25000. 14000 škubačka,6000 šrotovník,6000 líhen.a většina těchto výrobků je neopravitelných.všechny ty moje výtvory jsou zde k dohledání.ne že bych na to neměl finanční prostředky,ale ten pocit,z vlastní tvorby která funguje se koupit nedá.

jakub013205

30.4.2021 10:34
jakub013205

XXX.XXX.59.111

2mazutak napsal(a):
zdravím.dnes jsou lidé zvyklí vše koupit hotové,málo kdo je dnes schopen si něco vyrobit sám.líhní jse již dělal několik,všechny jsem dělal téměř z odpadového materiálu.dnes používám skřínovou na 60 vajec vlastní výroby z desek ze starého nábytku.dále jsem si udělal šrotovník,a škubačku na drůbež.kupoval jsem jen věci,které se doma udělat nedají,jako třeba termostat, škubací prsty a pod.kdybych to vše měl koupit hotové,přišlo by to na takových 25000. 14000 škubačka,6000 šrotovník,6000 líhen.a většina těchto výrobků je neopravitelných.všechny ty moje výtvory jsou zde k dohledání.ne že bych na to neměl finanční prostředky,ale ten pocit,z vlastní tvorby která funguje se koupit nedá.

tak to jste opravdový kutil !! chválím

30.4.2021 12:38
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

jakub013205 napsal(a):
tak to jste opravdový kutil !! chválím

Také chválím. Jenže každý to neumí, prostě "komu není shůry dáno, v apatyce
nekoupí"...

30.4.2021 16:18
reznade

XXX.XXX.216.38

2mazutak napsal(a):

mohl byste mi prosím poslat návod na výrobu škubačky?

30.4.2021 18:28
2mazutak

XXX.XXX.6.186

reznade napsal(a):
mohl byste mi prosím poslat návod na výrobu škubačky?

nemohl, žádný nemám.nádobu jsem použil plastový kulatý kalfas,ložisko s domečkem zflexky,60 škubacích prstů,řemenici z aut.pračky a kostru z dřevěných hranolků a motor 1800 otáček .hledejte zde na ifauně,měla by tam být vyobrazená v několika polohách.včetně prstů,kalfasu a těch hranolků vyšla asi na 2000 kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík