kuba22

XXX.XXX.59.111
Dobrý den,
měli jsme od minulého roku z líhnutí jednu bílou slepici, vždycky byla strašně divoká a nedala se vůbec chytnout prostě nic... včera ráno si sedla do snáškové boudky a seděla tam celý den.. večer teda vylezla a byla kolem břicha posraná, vůbec nechodila, nedělala žádné zvuky, prostě byla úplně mimo. dneska ráno jsem se šel podívat do kurníku a pustit slépky ven a žila, byla teda taková blbá a jako včera takže nekvokala, nechodila. rozhodla se jít ven s kurníku tak udělala jeden krok z vysoké snáškové boudy vysoké asi jeden metr. udělala krok,spadla na spodní lino, a bylo po ní..... neví někdo co to může být za černou magii ?? kdyby tam byla čmelíková kalamita, byli by špatné i ostatní slípky a prostě jen tady ta.. a přitom vypadala vždycky jako nejzdravější slepice z hejna... (máme jich 16)
Uživatel s deaktivovaným účtem

k určení příčiny úhynu slouží jen a pouze pitva.
adava kedavra to nebude, to zabíjí bez jakýchkoliv příznaků.
Prostě pošla.
Zajímá-li tě to blíže, lze poslat slepici na pitvu.
Jestli jsou ostatní slepice zdravé a čilé, neřešila bych to. Akorát si pro příště zapamatuj, že zjevně umírajícím zvířatům na onen svět pomůžeme. Pokud je mocí mermo budeš chtít udržet při životě, tak je třeba oddělit kus do karantény a zajistit veterinární péči.
Pokud byla slepice mezi ostatními šéfová nebo naopak poslední, může jít o dietetickou chybu. Mohla mít vrozenou vadu nebo úraz. A nebo mohla mít přenosnou nemoc, tak pozorněji sleduj celé hejno, jestli jsou slepice zdravé. Možná sežrala něco, co neměla, a otrávila se. Slepice mohou mít i jiné parazity než čmelíky.
Těch možností je zkrátka spousta.
kuba22

XXX.XXX.59.111
Varaxi
napsal(a):
Prostě pošla.
Zajímá-li tě to blíže, lze poslat slepici na pitvu.
Jestli jsou ostatní slepice zdravé a čilé, neřešila bych to. Akorát si pro příště zapamatuj, že zjevně umírajícím zvířatům na onen svět pomůžeme. Pokud je mocí mermo budeš chtít udržet při životě, tak je třeba oddělit kus do karantény a zajistit veterinární péči.
Pokud byla slepice mezi ostatními šéfová nebo naopak poslední, může jít o dietetickou chybu. Mohla mít vrozenou vadu nebo úraz. A nebo mohla mít přenosnou nemoc, tak pozorněji sleduj celé hejno, jestli jsou slepice zdravé. Možná sežrala něco, co neměla, a otrávila se. Slepice mohou mít i jiné parazity než čmelíky.
Těch možností je zkrátka spousta.
děkuji moc....
volus

XXX.XXX.38.68
mrtvice, infarkt, otrava, zranění, předávkování práškama
kuba22

XXX.XXX.59.111
prášky nedostávají.... otrava je dost možná ale nevím čím..
Kubo, také jsme dneska řešili loňskou leghorku. Poté co jako jediná přežila můj první pokus o odchov, krásně snášela, byla v pohodě. Až předevčírem ji bylo vidět jen polehávat ve výběhu, včera už ani nevylezla z kurníku a dneska měla obě nohy jakoby ochrnuté. Když se ode mně chtěla oddálit, bylo to podobné jako když člověk leze po kolenou. Takže hrnec vařící vody, špalek a kontrola: kůže čistá, vnitřní orgány v pořádku, jen žlučník třikrát větší a dole v dutině břišní několik nádorů, viz foto. Nádory po rozkrojení připomínaly konzistencí játra. Neví někdo, co to je? Nádory?
kuba22

XXX.XXX.59.111
petraodlesa
napsal(a):
Kubo, také jsme dneska řešili loňskou leghorku. Poté co jako jediná přežila můj první pokus o odchov, krásně snášela, byla v pohodě. Až předevčírem ji bylo vidět jen polehávat ve výběhu, včera už ani nevylezla z kurníku a dneska měla obě nohy jakoby ochrnuté. Když se ode mně chtěla oddálit, bylo to podobné jako když člověk leze po kolenou. Takže hrnec vařící vody, špalek a kontrola: kůže čistá, vnitřní orgány v pořádku, jen žlučník třikrát větší a dole v dutině břišní několik nádorů, viz foto. Nádory po rozkrojení připomínaly konzistencí játra. Neví někdo, co to je? Nádory?
fujky... taky to byla leghorna co nám chcípla, po většíím skoumání jsem zjistil že měla roztrhlý řitní otvor a nakouslou nohu a byla celá posraná... na pitvu jsem neměl žaludek....nicméně ty nádory nevím co jsou..
kuba22

XXX.XXX.59.111
tak abych to upřesnil, dnes jsem to viděl na vlastní oči ... jel jsem ke slépkám odvést trávu a jelikož máme 3 kohouty tak skočili na jednu slepici.... odešli od ní a bylo po slepici.... nebo nebylo ale vůbec nechodila, měla uplně nateklé oko, zkrátka byla polomrtvá.. slepici jsem vzal, zabil a zítra z ní bude polévka je možné že se toto stalo i s tou první.. nevím co by jí mohli udělat ale asi jí prostě šlápli na hlavu a nějak ji prostě ublížili.. proto zabijeme zítra dva kohouty a necháme jen jednoho, u kterého doufáme že bude dobrý v oplozování.,
Ano, i slepice s jedním kohoutem může po pojímání zatočit hlavou a padne.
Natož se třemi, kteří se u toho ještě perou.
Až budete větší, sám pochopíte, že pohlavní styk je leckdy riziková záležitost,
nejen pro srdíčko starších pánů. U drůbeže pro nervovou soustavu samic,
kterážto může být narušena "obyčejným stykem".
Kuba22

XXX.XXX.59.111
honzapm
napsal(a):
Ano, i slepice s jedním kohoutem může po pojímání zatočit hlavou a padne.
Natož se třemi, kteří se u toho ještě perou.
Až budete větší, sám pochopíte, že pohlavní styk je leckdy riziková záležitost,
nejen pro srdíčko starších pánů. U drůbeže pro nervovou soustavu samic,
kterážto může být narušena "obyčejným stykem".
Už je jen jeden Kohout..
kuba22

XXX.XXX.59.111
chudák slípka..... pěkně mohutný kohout oproti tě našim
kuba22

XXX.XXX.59.111
honzapm
napsal(a):
Je jedno, kolik kohout váží nebo jak je velký.
Když jí blbě klovne do hlavy před začátkem pojímání,
tak na jeho hmotnosti nezáleží.
Jinak u Vlašáků dělá dojem kvalita peří, samotný kohout váží zlomek toho,
na kolik "vypadá".
a je ten váš kohout zlý ?? když jsme měli ty 3 tak byli strašně hodní a nikdy neklovli člověka, jen jeden pořád kloval slepice a jeden vypadal jak slepice tak jsme nechali jen jednoho u kterého máme odskoušené že dobře oplodňuje a neklove