Uživatel s deaktivovaným účtem

1. máj a nikde nikdo. Asi jsou všichni zaneprázdněni pod třešní Tak ať se daří, včera jsem podsadil dvě nové várky pod hedule, tak snad to bude lepší, než posledně. Pod jednou jsou experimentální kříženci hybridní jakože leghornky a hedvábníka, pro zábavu od kamaráda. Jen má hedule co dělat, aby těch 5 pštrosích vajec obsedla...
Pilníku, Pilníku, té žlutě je až oči přecházejí. Vždyť je to také barva jara. Z gaučíku je třeba hbitě vyskočit. Včera to bylo docela příjemné, nefoukal chladný vítr (poprvé), sluníčko hřálo na 18°C a silně opalovalo a tak se nám vylíhl pod rukama po třídenní inkubaci.....no přece přístřešek.
Pěkný první máj. A přidávám pár fotek ze dneška rána. Vyskočily přes noc první tři ruánky. A hedule má pod sebou čtyři hedulky.
Mám pro vás takový malý "vaječný kvíz". Připravovala jsem vejce do líhně a jak jsem je tak měla hezky vedle sebe, tak jsem k nim přidala cedulky. A kdo chcete, můžete hádat, od koho vejce jsou. Fotila jsem bez blesku, aby nebyly zkreslené barvy.
Pižmovky a ty fujky Hedvábničky.
Mně spíš vrtá hlavou, Věrko, jak to, že vás včera neupálili?
Podívejte třeba na takovou naši Javorku.
Ta je někde upálena a ani nedutá.
Dut dut.
Já jsem se včera zbláznil a pořídil jsem si morčátka.
Ovšem né na jídlo, jako někdo - nebudeme jmenovati, že...
Hezky pěkně na hraní a na dělání, ano správně, Hop hop.
Ňufík má televizi, sedí u nich dvě hodiny a kouká a ví, že nesmí.

C jsou hedule
honzapm
napsal(a):
Pižmovky a ty fujky Hedvábničky.
Mně spíš vrtá hlavou, Věrko, jak to, že vás včera neupálili?
Podívejte třeba na takovou naši Javorku.
Ta je někde upálena a ani nedutá.
Dut dut.
Já jsem se včera zbláznil a pořídil jsem si morčátka.
Ovšem né na jídlo, jako někdo - nebudeme jmenovati, že...
Hezky pěkně na hraní a na dělání, ano správně, Hop hop.
Ňufík má televizi, sedí u nich dvě hodiny a kouká a ví, že nesmí.
Tak zatím správně:
A orlovky OK
B hempšírky OK
D krůty OK
E pižmovky OK
F kachny to jsou ale jaké?
a hedvábničky jsou tam taky, ale pod jakým písmenem asi jsou?
Honzíku díky za tip na vaše oblíbence
jinak včera jsme nikam nemohli, manžel si přivezl z nemocnice kufřík a šel brzy spát neboť byl pod monitoringem jestli spí, jak spí, jestli dýchá nebo nedýchá při spánku atd. Zaspal i bouřku.
honzapm
napsal(a):
No rulandské šedé, přece.
Manžela je mi líto. Ta občasná zástava dechu/srdce po prodělaném kovidu
je hnusná komplikace. A nikdo s ní moc nepočítá. Všichni si myslí, že je po všem.
Lidé jsou neskutečně imbecilní.
Tak zatím správně:
A orlovky OK
B hempšírky OK
C hedvábničky OK
D krůty OK
E pižmovky OK
F kachna ruánská anglická
tak zbývá Gčko to by určitě uhodla javorka ale ta tu není
No, jinak, kdyby někdo hledal to Géčko, tak Anička mu poradí, jak na to!
https://www.youtube.com/watch?v=Ex89na3bLzw
honzapm
napsal(a):
No rulandské šedé, přece.
Manžela je mi líto. Ta občasná zástava dechu/srdce po prodělaném kovidu
je hnusná komplikace. A nikdo s ní moc nepočítá. Všichni si myslí, že je po všem.
Lidé jsou neskutečně imbecilní.
Tak tohle řešil už před covidem - má spánkové apnoe (zástavy dechu ve spánku). Je po ORL operaci a tohle je takové kontrolní, jestli operace zabrala nebo ne.
Tak jsou to:
A orlovky
B hempšírky
C hedvábničky
D krůty
E pižmovky
F kachna ruánská anglická
G indický běžec
To tedy koukám😱😂od dvou kačenek,to snad neni možné..za dvacet let chovu ,se mi toto nestalo,37!!!👍..ano,zázrak😇..
Ja mam právě 6 kačenek asi týden.a 13 dvoudennich..mela 15 vajec, jedno bylo čisté a jedno ušlapla,kdyz se začaly lihnout,vlezla ji tam slepice..:(
A to,že vodi společně,je paráda,moje to take delaji ,kdyz maji stejne stará kačata, to si je nekdy i "kradou",aby jich měly vic😂
Tak to Vám tedy gratuluji🐥🐥
Ja asi za 3 týdny cekam lihnuti tretiho hnizda😁😁
ančovička1
napsal(a):
To tedy koukám😱😂od dvou kačenek,to snad neni možné..za dvacet let chovu ,se mi toto nestalo,37!!!👍..ano,zázrak😇..
Ja mam právě 6 kačenek asi týden.a 13 dvoudennich..mela 15 vajec, jedno bylo čisté a jedno ušlapla,kdyz se začaly lihnout,vlezla ji tam slepice..:(
A to,že vodi společně,je paráda,moje to take delaji ,kdyz maji stejne stará kačata, to si je nekdy i "kradou",aby jich měly vic😂
Tak to Vám tedy gratuluji🐥🐥
Ja asi za 3 týdny cekam lihnuti tretiho hnizda😁😁
Jsem tím docela překvapený.Jindy by si kachňata navzájem ihned zabily, ale teď je vodí spolu, a to dost vzorně.
Ano, G jsem poznala, jako jediné.
Za celý den jsem se nedostala k počítači, tak jsem přišla o soutěžení.
Loňská vlaška už sedí skoro dní na deseti vajíčkách. Tak už to doufám vydrží. Za tu dobu ještě nepochopila, kde hnízdo má. Venčí se poměrně dlouho a pak si vleze pod smrk a stojí tam. Když ji opatrně navedu, tak vleze do špejchárku a zase stojí. Po postrčení ke schůdkům vyleze do hnízda a strašně přitom brblá. Musím na ní dohlížet, tak se venčíme spolu. Už jsem si tam dala lavičku a nosím si s sebou kafe.
Vyfotila jsem ji když si dávala lázeň.
Na hvězdárně už se zase pracuje a dokonce se zkušebně sestavil i dalekohled.
PiLnÍk
napsal(a):
Je jich 37! Jsou od dvou kachen, vodí spolu, u pižmovek docela zázrak, řekl bych.
Aha, mě se to stalo 2x ve stejném roce, měl jsem taky obě bílé, seděly a kachňata se líhly 1-2 dny od sebe a vodily je spolu - bylo jich trochu méně - myslím 30-31, dál jsem si pak nechal jenom jednu kachnu (bylo toho moc) - ale nevěděl jsem, že je to neobvyklé.
Letos mám prvně, že dvě pižmovky sedí v jednom hnízdě. A to hned 2x. Jsem zvědavá, co z toho bude. Snažila jsem se jim vysvětlit, že takhle ne, ale nedají si říct.
Mám nového kačera - stihla jsem pro něj dojet ještě před uzávěrou okresů. Jedno hnízdo už je vysezené je jich 10. Pak tam jsou postupně jedna kačena, pak ta nerozlučná dvojka, zase jedna kačena a další nerozlučná dvojka a poslední už má naneseno 9 vajec a začíná pomalu pouštět peří.
Přiznám se, že Věrčina vajíčka jsem poznal všechna, akorát bych býval
zaměnil Rulandská vajíčka za Pižmovky. U nás pižmovky měly vždy světlá.
Javorko, tak to jsem zvědav, jestli to dosedí.
Vypadla vám tam číslovka, kolik dní už ji takhle trénujete.
Bohužel se mi párkrát stalo, že když kvočna takhle neochotně seděla,
že pak kuřata nevodila dobře, kašlala na to a brzy je opustila.
Tak je asi dobré na to být kdyžtak připraven (tepelný zdroj).
Určitě to býval hezký záhonek, než se v něm začaly popelit Vlašky, že?
Ten kohout, co se tam popelí též, má v sobě Zlatý faktor.
Pozor na to, kdybyste někomu něco pouštěla "do chovu",
ať nedopadnete jako ten pán z Ústí nad Labem, který vesele
šíří "Stříbrně zbarvené Vlašky" se zlatým faktorem, protože tomu nerozumí.
U vás jste loni pod kvočnu Pivíčko sbírala vlastní vajíčka,
kohouti byli Stř. zb. (praví) i Orzb, slepice oba rázy.
A když Stř. zb. kohout oplodní Orzb slepici, vše bude "stříbrné",
ale jen pro oko laika.
Po matce to vše ponese Zlatý faktor a to je zcela nevhodné do dalšího
chovu čistokrevných Stříbrně zbarvených Vlašek.
Pán z Ústí to dokonce na Facebooku doporučuje dělat (míchat faktory!!),
že je to prý super pro nepříbuznost.
Tak to jenom abyste případným zájemcům o kohoutky, i zpětně,
doplnila vzdělání.
Když to "vypadá" stříbrně, neznamená, že to "stříbrné" je.
Šíří se to teď po republice jako mor a mám zvýšené obavy,
aby Stříbrně zbarvené Vlašky nedopadly jako Koroptví po vynalezení
Dominant Koroptví. Viz. třeba chov JZD Těrlicko - tam je to krásné smícháno.
Hvězdárna vypadá magicky, uí.
Chovu zdar.
Honzíku, děkuji za vysvětlenou. Kohouti jsou všichni tady po okolí, většinou u lidí, co asi ani nevědí, že nějaké vlašky stříbrné existují.
Když moje sestra mluvila se sousedem, co sháněl kohouta a říkala mu, co je zač. Tak řekl: "A to je jedno, kohout, jako kohout!"
Letos, pokud se to podaří, tak by to mělo být, aspoň částečně, v pořádku. Mám oranžového kohouta, s několika slepičkama zvlášť. Kluci se mi už o vánocích trochu poprali, tak jsou ve druhé části zahrady, společně s běžci. Kašpar měl poklovaný hřeben, v mrazech se mu špatně hojil, ale už je v pořádku.
Kohout na fotce pojede na jih, snad.
Slepička dnes sedí 10 dní. Sedí poctivě, ale nechce ven, tak ji jednou za den vyndám. Manžel slíbil, že nějaké to teplo pro kuřata, rychle vyrobí. Je to z oboru, tak o to nemám strach.
Mám tu vnučku a tak mi občas něco na počítači zapne, nebo vypne, třeba číslovky.
Čeká nás distanční výuka. To bude něco...
Tak a u nás jdou děti do školy i na 2. stupni. Někde to bude třeba až...
Devatenáctiny slaví člověk jednou za život.
A dneska slaví legenda Jiřinka.
Nejlepší herečce přejeme fšecko nejlepší. Uí.
Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se zeptám zde, snad vám to nebude vadit. Takže, jak řešíte přidávání nových slepic k těm stávajícím?
Dnes jsem dal mládky do kurníku, a přestože se s těmi starými a naopak znaly už dva týdny, nejdřív přes pletivo, později spolu ve výběhu, tak to byla docela řežba.A tak se ptám zkušenějších, jak to děláte vy? Lze to vůbec udělat nějak efektivněji a méně bezbolestně pro mladice?
Předem děkuji za odpovědi ✌🏻
I když Vaše otázka do tohoto vlákna opravdu nepatří, napíši Vám svoji zkušenost se spojovánéím hejna. Mladé jsem přivezla už 19.března jako 12.týdenní kuřičky. Nyní jim bude 19 týdnů, začnou pomalu snášet, což je nejvyšší čas, aby se od starých naučily chodit snášet do hnízd a nenechávaly vajíčka válet po zahradě.Tedy celých 7 týdnů byly ve vedlejším výběhu, a měly možnost se seznamovat. Teď je puštím společně do zahrady, ale až do 20 týdnů jsou na K3, takže žerou a nocují zatím ve svém určeném prostoru. Takto je budu pouštět společně na zahradu ještě min. týden a v ukončeném 20.týdnu tento jejich kurník a výběh uzavřu a nechám je přirozeně následovat staré slepice do velkého kurníku. Někdy to jde hladce, někdy musím některým večer domluvit, ale vcelku mám zkušenost dobrou.
Pro naši blondýnu, která neví, že T. je Teplákovka,
jsem natočil toto T.klivé video. Krásný Máj fšem.
https://youtu.be/xTjKcAqK5P0
Začátku, tak jak se vám daří nejen s včelkami?
Snad jste se nám nezapomněl s nějakou odborářkou pod třešní?
I vy jeden...
Tohle je zajímavé video o škůdci včel a boji proti němu, že?
https://www.youtube.com/watch?v=jwpr9ObG89Y
Tříměsíční vlašky koroptví...
Ale teď něco jiného: 36hodin po utržení pampelišky za účelem konzumace, v kuchyni... koukám jak blázen. Ze všech sil se snaží vyvést potomstvo v podobě květů. Bez vody, bez kořenů... prostě příroda nepřestává překvapovat.

petraodlesa
napsal(a):
To je taková radost 😊😉
Krásné!
petraodlesa
napsal(a):
Tříměsíční vlašky koroptví...
Ale teď něco jiného: 36hodin po utržení pampelišky za účelem konzumace, v kuchyni... koukám jak blázen. Ze všech sil se snaží vyvést potomstvo v podobě květů. Bez vody, bez kořenů... prostě příroda nepřestává překvapovat.
Na tom Prážským mostě rozmarýnka roste nikdo ji tam nezalévá ona sama roste,
Vlašky bych nechtěla, jsou lítavé a plaché.
https://youtu.be/gFrFVfCWzKY
Tak to znám, to mám na zahradě taky. Akorát já jim dávám jiné přilepšení.
Pár fotek ze dneška
Já už jsem zase na nervy jak něco.
Jednak Začátek asi znovuzahájil zimní spánek (není se co divit, že).
No ale teď to hlavní....
Ne, nebude mít v Ničíně konsert Miluška Voborníková,
a ne, není vůbec žádná pitomá, to je Soňa, ale....
Ano, už za 12 dní - Eurovize !!!! Největší událost planety !!!!
Uf. Na gaučíku už jsem poslední dny spíš neposedný
a některé nejmenované zdroje uvádějí, že se přímo vrtím.
To potvrdit nemohu, ale jisté je, že to bude velká zábava a sranda.
Ahoy aréna v Rotterdamu se již těší a já ani nedutám. Dut dut.
https://www.youtube.com/watch?v=axzrdVUdQzQ

honzapm
napsal(a):
Boží Dar dnes. Ta zasněžená májka tam, že...
to je teda dáreček, fakt
A jinak dávám obligátní otázku. Pomáhat kuřeti z vejce nebo ne?
Tento způsob naklování ještě neznám...

petraodlesa
napsal(a):
Koukám, že se vyklubala pařátkem😊 to teda je nějaký olympionik...dejte vědět, jak to dopadlo 🙏
Šmarjá, to ta maranska potkala pštrosa nebo orla, ne?!?
Vlhkost jsem držela na 45% 1. až 18tý den. Pak 60%, po naťukání 70%. Ale ta skořápka byla fakt křehká. Ten obal okolo kuřete byl jak papírovej, skořápka tenká. Pomalu bych řekla, že to to kuře mohlo fakt tím běhákem prokopnout, když to zobákem naťukalo.
Na fotce je to to vpravo. Ještě má nožky takové nenarovnané, ale myslím, že až se srovná, tak zítra bude běhat v pohodě. A jestli ne, tak bude ňamka pro jezevčíky
Dnes jsem dostal takový milý dopis ze Chateau Třebešice,
úplně mě to rozjemnilo, že....
Ciao Honzíku, jak se máš, po dlouhé době? celý minulý týden jsem se věnoval "tvěmi" růžemi, jelikož pár let nebyl čas je pořádně stříhat, a se ted' moc těším na jejích květy (což bude ještě chvíli trvat, letos i tady u nás sezona má zpožděni..). Uvidíme ti konečně u nás v červnu? Sem ti zveme už asi deset let, že by se letos nám povedlo?
Měl bych na tebe velkou prosbu: už nevíme, jak se ty tvé růže jmenujou, náhodou ty si na nějaký jméno pamatuješ? Eugenio zkoušel opakovaně je řízkovat, protože se nám líbí všechny natolik, že bychom jich chtěli sadit víc podel potoku a na tom kopečku vedle sýpky. Když zijstíme aspoň nějaké jména, můžeme je shanět v nějakém holandském velkoobchodu.. ale fakt bych chtěl ty samé, co jsi nám tenkrát tak laskavě daroval! 😍
Úplně nejvíc bych chtěl identifikovat tuto odrudu: jsem nikdy neviděl růže, která každý rok květe tak bohatě a spolehlivě jako tato.
Omlouvám, se, že ti takto otravuji, pokud nebudeš mít na tom čas, nic se neděje! pozvanka ale platí!!!
Alberto di Stefano
Kdopak to dnes po ránu z líhně na mě čumí v pyžamu? Počítám ,že ví už ,že opožděn jsem s prací už. HOP, HOP,DO PRÁCE,NEBO NEBUDOU POUŤOVÉ KOLÁČE.
Tak se to povedlo! Jako začátečníkům nám štěstí přálo! Z 16 vajec 14 krůťat pod krůtou. Jedno vejce čisté, jedno krůtě uhynulo při líhnutí. Ať se vám také daří!
Mám z vás velkou radost.
Českým krůtám zdar!
Blahopřeji a štěstí ať máte i dál.
Pozdravy z Klínofce.

kamil.č
napsal(a):
Tak se to povedlo! Jako začátečníkům nám štěstí přálo! Z 16 vajec 14 krůťat pod krůtou. Jedno vejce čisté, jedno krůtě uhynulo při líhnutí. Ať se vám také daří!
tá mykoplazma asi nevadí
Pardon, a co tím myslíte a jak jste na to přišel? O tom jsem zatím nic neslyšel. Děkuji za případné vysvětlení, radu!

kamil.č
napsal(a):
Myslím tu mykoplazmu... Omlouvám se za pokažení pozitivního diskuzního tématu...
rád by som sa mýlil, ale podľa toho obrázku má morka mykoplazmózu
Ňufík má televizku. A já též.
Člověk by nevěřil, kolik pampelišek dokáží ti malí smradi sníst, že?
Budu muset vynalézt způsob získávání zvýšeného množství pamp.,
aniž by člověk musel opouštět gaučík, že.
Pokud se s covidem nic nezměnilo a vláda(a strana) nevydala žádné omezení, je dnes svátek: Den matek. Přeji všem mamkám, maminkám, maminám...a matkám zdraví, tpělivost, štěstí a těm co sem zavítají a něco chovají, aby se jim dařilo v chovu jejich oblíbenců a samozřejmě i v rodinách při výchově jejich dětí. A jak všichni víme ze statistik, ženy se dožívají a to i při všech svých starostech, vyššího věku. Takže i pro muže tu mám vědecky podloženou radu, jak deficit dlouhověkosti odstranit....
Úúúúž!!! máme "kohoutky" doma.
Ještě tam je nějaký opozdilec, tak uvidíme zítra, jestli bude o kuřátko víc. Ve skořápce má dírku a pípá. Jedno kuře se mi úplně nezdá, je trochu menší a na rozdíl od ostatních, nevypadá moc čile.
napsal(a):
rád by som sa mýlil, ale podľa toho obrázku má morka mykoplazmózu
Tak jestli dobře čtu na https://zverolekarka.com/chronicka-respiracni-nemoc/ tak tam je napsáno, že násadová vejce mají líhnivost. To ale neodpovídá.
javorka
napsal(a):
Úúúúž!!! máme "kohoutky" doma.
Ještě tam je nějaký opozdilec, tak uvidíme zítra, jestli bude o kuřátko víc. Ve skořápce má dírku a pípá. Jedno kuře se mi úplně nezdá, je trochu menší a na rozdíl od ostatních, nevypadá moc čile.
javorko, tak to je paráda. Ale snad to nejsou jenom kohoutci, i nějaké slepičky tam jsou možná?
A zase kuřata. Už do líhně slepice dávat nebudu, čekám až se mi to tu dolíhne
No a tohle jsem teda ještě neviděla. Aneb důsledek "líhnutí" v Covině. Už jsem teda byla zvyklá na leccos z téhle líhně, třeba třínohé kuře křepelky. Ale dvouzobákové kuře to se mi teda ještě nestalo.
Dávám sem jako odstrašující příklad toho, že na líhni se nemá šetřit a ty šmejdy mají skončit v odpadu.

přezdívka
napsal(a):
Za tohle podle mě líheň nemůže. To bude nějaká genetická vada.
Nemůže. To by ten zárodek musel projít radioaktivním zářením.
přezdívka
napsal(a):
Za tohle podle mě líheň nemůže. To bude nějaká genetická vada.
No mám každý rok nalíhnuto přes 300 kuřat, tak vám s čistým svědomím řeknu, že za to líheň může, protože se to děje jen a pouze v Covině. A to ve zvýšené míře.
A řeknu vám rovnou i kde je problém. Může za to stres z horka, který musí zvládat embryo v téhle šmejdové líhni. A právě tohle způsobuje různé deformity, neboli malformace, pak nesprávnou polohu embrya ve vejci nebo chcípnutí embrya ve vejci.
A protože je vám a zejména Honzíkovi jasné, že to není z mojí hlavy, tak uvedu zdroj potvrzení mých bohužel praktických závěrů:
https://eu.aviagen.com/assets/Tech_Center/BB_Foreign_Language_Docs/Czech_TechDocs/Provovn-postup-v-lhni-.pdf
strana 19 nebo 32
Javorko, tak jste to nakonec doseděly, holky šikovné.
No 3 slepičky tam vidím, možná i čtvrtou, že.
Kohoutci jsou báječní a fajn. Více kohoutků všem.
Páteční mráz -3 stupně vystřídaly tři teplé dny, ale už je zase 6 stupňů a čije.
Tak snad čmeláci stihli čerstvě rozkvetlé třešně trochu opýliti, že.
A jak se má náš čerstvý otec pan Tumáš?
Na Vlaškárium po hodně dlouhé době zavítal pan Divoký,
otec Májiných koťat, ale už pozbyl hodně své půdovní síly a krásy.
Má jedno ucho, chodí nakřivo a z boku je propadlý.
Tak mu dávám Aplauz a má(m) ho rád.
Pan Divoký je frajer i bez ucha. Má hezkou barvu a krásné oči.
A ty tulipány! U mě se jim nějak nelíbí. Tam, kde jich bylo vloni 5, tak je letos jeden a ještě leží. Sem tam něco vykvetlo, ale je to bída. Ani v květináčích to není žádná hitparáda.
Tady zatím neprší, ale kuřata už jsou nastěhovaná v kuchyni i s kvočnou. Předpověď mě vyděsila, tak je mám raději pod dozorem.
Nějaké tulipány, co jsou v květináčích jsem nafotila. Co je v záhonech smysl fotit nemá. Ale musím ukázat, jaké jsem je měla, když jsme tady bydleli jen krátce.
Tak krůťata se zatím mají k světu, snad jim ani mámě nic nebude (viz podezření výše). Zatím žádné příznaky něčeho špatného nepozoruji... Samozřejmě jsou tam silnější a slabší kusy, ale já jsem zatím nadšen! Druhá krůta sedí na slepičích vejcích, tak se snad taky zadaří. Ať se daří všem!

Koukám, že krůťata zvykáte na pekáč už od útlého věku, tak je to správně
Javorko, moc pěkné tulipánky.
Jste měla.
Třeba ty ´Mickey Mouse´ se úplně smály, že?
No, cítím vodu, asi začne brzy trochu pršet.
A to je vždy znamení uchýliti se my víme kam.
A nic nás odtud nevyžene, ani Máj ani nikdo jiný.
Má úcta.

Hodlám tamtéž prodlít celý víkend. A žádný hop hop.
Taky bych si poležela, ale bohužel nás čekají šedesátiny manžela, tak se všichni budou veselit, ale já to musím všechno nachystat. Tak se snažím, ať je aspoň něco upečeno, ať si to taky trochu užiju.
Je to tak, všem roky přibývají, ale na někom to hold není vidět.
Honzíku, u vás to vypadá jak ve včelíně.
Tulipány Mickey Mouse jsem si vyhledala, ale ty jsem, i když tak vypadají, nikdy neměla. Jestli si dobře vzpomínám, tak to byly World Expression. Ty by měly být spíš bíločervené. Buďto se mi tak pěkně žlutě vybarvily, nebo mi zase poslali něco jiného, což se stává dost často.
Všem přítomným přeji příjemné pohajání.
Letos asi moc fotky kuřat nebudou, protože foťák se přestěhoval do hvězdárny...
Tak je také už musím představit..pěti týdenní Pavlovská slepička, přímo modelka ,ostatní se zatím moc fotit nechtěly 😊,tak příště..
Volpus

XXX.XXX.37.57
veraboskova
napsal(a):
No mám každý rok nalíhnuto přes 300 kuřat, tak vám s čistým svědomím řeknu, že za to líheň může, protože se to děje jen a pouze v Covině. A to ve zvýšené míře.
A řeknu vám rovnou i kde je problém. Může za to stres z horka, který musí zvládat embryo v téhle šmejdové líhni. A právě tohle způsobuje různé deformity, neboli malformace, pak nesprávnou polohu embrya ve vejci nebo chcípnutí embrya ve vejci.
A protože je vám a zejména Honzíkovi jasné, že to není z mojí hlavy, tak uvedu zdroj potvrzení mých bohužel praktických závěrů:
https://eu.aviagen.com/assets/Tech_Center/BB_Foreign_Language_Docs/Czech_TechDocs/Provovn-postup-v-lhni-.pdf
strana 19 nebo 32
To je síla
Krůťata jsou už na světě. Bylo 13 oplozenych vajec. Vylihlo se 10 kousků, 3 to nedali.
V úterý by se měli lihnout ještě pod krůtou, ta má 11 plných vajec. Ale na můj vkus seděla mizerně.
1978milan
napsal(a):
Krůťata jsou už na světě. Bylo 13 oplozenych vajec. Vylihlo se 10 kousků, 3 to nedali.
V úterý by se měli lihnout ještě pod krůtou, ta má 11 plných vajec. Ale na můj vkus seděla mizerně.
No tak to je paráda U nás se bude dneska krocan terminovat. Vejce pořád jalová, tak už mi došla trpělivost.
Tak jsem si taky udělal takový menší catering.
Aby se neříkalo, že se na tom gauči jen flákám a vůbec nic nedělám.
Což by nebylo vůbec pěkné, že. I když je to pravda...
Ančovičky pankáčce slepičce fakt nemůžu konkurovat. Tak sem dám dnešní fotku kvočny s kuřatama. Druhá kvočna sedí na vejcích.
Věrko,krásná kuřátka i slepička chocholatá 😃..věřím, že si i ty ruské pankáče pořídíte, i mě dostaly 😄
Včera se mi líhla kuřátka rousnicek ,5 ks a 3 Pavlovky,pod slepičku podnesene..😃
Pátá kačka pižmová nanesla plné hnízdo vajec a ne a ne zasednout, tak se jí tam usadila loňska, hezky objemná maranska a vypadá to, že už to nevzdá 😄..ach jo..ta se bude divit 😄
Pěkný den! Tak dávám zase něco nového do placu. Pod druhou krůtou se vylíhly bielefeldky, ale asi úplně čisté nejsou, protože ta rodobarevnost se mi nezdá tak jednoznačná... Nebo na to možná nemám oko. Jinak krůťatům se zatím asi taky daří!
Když jsme u tohohle tématu. Tak tady taky není mamča biologickou mamčou a zdá se, že jí to vůbec nevadí.
Začíná se blížit konec školního roku a třeba všichni žáci a studenti jej stačí prožít ve školních lavicích. A pokud ne, snad bude rozvolněno. Připravte se na cestování....
honzapm
napsal(a):
Takže vážení - je to TADY.
Ano, dnes večer, od 21.00 Eurovize !!!
Fanoušci Ortelu se nemusí bát, i pro ně je tato soutěž vkusných písní
a odhalených srbských děvekčat jako dělaná, že...
Tak ahoj večer v hale AHOY nebo na ČT2.
Má úcta.
Tak jsem si tu Eurovizi vygooglila a z těch slovutných výherců znám akorát ABBu a Céline Dion. Tuším, že jsem snad slyšela i od Ruslany Wild Dances, ale to jsem byla ještě hodně malá, a Conchitu Wurst znám jako modelku/profesionální celebritu plnící bulváry. Pamatuji si ji zejména proto, že na jedné fotce v šatech vypadá s těmi vousy jako kentaur. A prý docela dobře tančí, mi teď našeptává kolegyně.
Tak nic, no. Já se budu radši dívat na akvárko s živorodkami. Vypadá to, že budeme mít spoustu a spoustu malinkých živoroďátek. :)
Ach, Varaxi, jak mladá jste... Krásné.
Ovšem ne každá odbornice na GMO může býti zároveň odbornicí na Eurovizi, že.
Vezměte si třeba Olánka. Ten má rád vše východní.
A v jeho pokojíčku na stěně visí zarámovaný (aby se dal omývat)
obrázek jeho vlhkého snu - Verka Serduchka.
Právě ona je ikonou nejednoho milovníka, ona je pravou hodnotou Eurovize.
Ukažte kolegyni, že žádná Konšíta, ale Věra!
https://www.youtube.com/watch?v=hfjHJneVonE
Hehe, princezna se zlatou hvězdou na čele. :) No stříbrnou. A nad čelem. A je to princ.
Ale jinak dobré. Je to víc šou než hudba, ale proč ne.
Viděl někdo ruskou pohádku Legenda o drakovi? Po té jsem začala mít východní tvorbu také ráda. Do té doby jsem snad ani nevnímala, že nějaká existuje, snad kromě Mrazíka a pohádek (Jelena Přemoudrá, Kostěj Nesmrtelný, carevič Ivan, Krásná Vasilisa, Baba Jaga, kostlivá noha, jé, to je vzpomínek!).
Moc hezké ozdoby. Už aby byly Vánoce. Nemohu se dočkati, že...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ozdoby-ve-tvaru-rybek-pomuzou-otravene-becve-40360442

.tumash1983.
napsal(a):
Zdravím ve spolek. Pár obrázků od bráchy.
Čolek - toho jsem neviděla, ani nepamatuju.
napsal(a):
Čolek - toho jsem neviděla, ani nepamatuju.
Ani já ne dřív jich u nás byla spousta ale teď je to vzácnost a brácha je má na zahradě. Ještě něco z domova.
Cítím vodu, asi bude pršet...
https://www.youtube.com/watch?v=Of3wJ8fWJQ0
Pár fotek ze zahrady. Sedí druhá čínka. Kačera už jsme dali zvlášť, aby měla kachna klid. Ale co mě překvapilo, když neseděla na hnízdě, tak si na vejce šel sednout kačer.
A orlovčata a hempšírčata předevčírem odstěhovaná na zahradu. Už na ně zkouším sekané kopřivy. Řezačka na kopřivy od začátka je v akci každý den.
A opět sedla běžkyně. Sedí na 1 podkladku a myslí to vážně.

Tak letos u mne s líhnutím jako s jarem.... ze druhé várky pod 1. kvočnou z 9 vajec jen 3 (2 venku a jedno se klube), pod 2. kvočnou (hybridky “leghorn”+hedvábník, líhnutí pro zábavu pro kamaráda) ze 4 vajec asi jen 1, bylo nasazeno 5 vajec (víc hedule neobsedla), ale jedno (oplozené) minulý týden sežrala.... nový kohout tedy nic moc.
Finále největší nesportovní akce na světě dnes ve 21.00.
Gauč připraven.
https://www.youtube.com/watch?v=6LI0mFK6JDU

Mrtvá hotová kuřata 22.den bez znamky naklování -moc bílkovin? Pod kvočnou vylezlo jen jedno.
napsal(a):
Mrtvá hotová kuřata 22.den bez znamky naklování -moc bílkovin? Pod kvočnou vylezlo jen jedno.
To je divné..kolik čeho krmite?.. já slepicim dávám 1/1 pšenice, granule..skoro každý den kozí mléko,do toho trochu pár zbytků z kuchyně..líhně se to samo,zase mi kvokají 3 další rousnicky a jedna Pavlovka..mají smůlu😄

petraodlesa
napsal(a):
Rozbila jste je pro kontrolu?
Ano, rozbil jsem je, dělám to tak vždy. NV byla od kamaráda, krmí normální směs, pšenici a zbytky z kuchyně, výběh na zahradu.
Tak nám vláda rozvolňuje. No, ty otevřené zahrádky mají něco do sebe...
https://mail.centrum.cz/download.php?msg_id=0000000140c10000a844054d1992&idx=1.2&filename=1617740749237.mp4&r=44.33850355018352
Tak u mě vyskákalo v líhni pár kachniček ruánek od kachny Růženy. Z pěti vajec zatím venku tři, v jednom vejci to ještě pípá, tak uvidíme.
OlafV
napsal(a):
Jdu do rizika chci vsadit 29.05.deset kaček,že porazíme V Británii.
Je to dlouhodobá strategie. Budovat mužstvo, slibovat a...Jakmile se někde uvolní někdo a chce přijet z cizí ligy, vše je jinak a na poslední chvíli se začíná hledat a zkoušet na novo, ale za body..Takže skutečně těch 10 kaček může být v ohrožení.

petraodlesa
napsal(a):
A výsledek?
No, jak jsem psal. Mrtvá kuřata. Vejce nebyla ani naťuklá.
Další přírůstky pod druhou hedvábničkou. Tentokrát vyseděla orlovky
Takhle hedvábnička byla ultrapecka. Chodila se venčit sama, když jsem jí sundala já z hnízda, aby se vyvenčila, tak si prostě jen sedla a seděla. Za chvíli se zvedla a šla si zase sednout na hnízdo.

honzapm
napsal(a):
Stejně by mě zajímalo, jak vědci určili, které řemeslo je to Nejstarší?
I opice jde za banán. Cituji MUDr. Uzla.
Varaxi
napsal(a):
Mě by zajímalo, jak Věrčina hedvábnička vidí. :)
No už mě to taky napadlo, že vidí asi jenom v zúženém zorném úhlu.
Jinak je to sranda, první hedvábnička měla malé hedvábničky, ty se od ní nehnuly snad dva dny. Na krmení to vypadalo, že se celá hedvábnička posadila do misky s krmením. Kdežto tady u té druhé hedule orlovčata dělají bugr, lezou sem tam, vůbec se nebojí. Sem tam pod ní zalezou aby se neřeklo.
Mě "sedí" zdrobnělá wyandotka. Venčení probíhá tak, že ji vyndám z hnízda a ona courá po zahradě hodinu a půl. Žádný spěch, pohoda, opalování s kámoškama a podobně. Pak se v kldku jde nažrat a pomalu se šourá kdo kurníku. Chodím ji kontrolovat, jestli se už vrátila a jestli sedí na správném místě. Po prosvícení se zdá vše v pořádku. Včera jsem do hnízda položila dvě malé petky s teplou vodou, tak byla vajíčka v teplíčku, než se ta krkavčí matka vrátila z flámu.
Jsem napnutá, jak to dopade.
honzapm
napsal(a):
Nejstarší řemeslo bude spíš výrobce kabelek, čili kabelkář.
Jinak by přece nebylo čím točit, že.
A nejmladší řemeslo naopak bude pěstitel hedvábniček.
Protože taková blbost by dřív nikoho nenapadla.
To jo, pěstitel hedvábniček. Zasadím peříčko, vyroste hedvábka. To je fakt blbost. :)
Kdežto chovatel hedvábniček, to je jiná, taková rozumná, libá činnost má jistě dlouholetou tradici.

Varaxi
napsal(a):
To jo, pěstitel hedvábniček. Zasadím peříčko, vyroste hedvábka. To je fakt blbost. :)
Kdežto chovatel hedvábniček, to je jiná, taková rozumná, libá činnost má jistě dlouholetou tradici.
Varaxi
napsal(a):
Kdeže. Přečtěte si tuto knihu z roku 1899 a pěstěte nejen sebe.
https://archive.org/details/drubez-bause

honzapm
napsal(a):
Nejstarší řemeslo bude spíš výrobce kabelek, čili kabelkář.
Jinak by přece nebylo čím točit, že.
A nejmladší řemeslo naopak bude pěstitel hedvábniček.
Protože taková blbost by dřív nikoho nenapadla.
Chááá, již Marco Polo o nich psal, že je v Číně chovají. A kde tehdy byl chovatel vlašek. Nebo vlastně kde byly v té době vlašky?
honzapm
napsal(a):
Stejně by mě zajímalo, jak vědci určili, které řemeslo je to Nejstarší?
Přece zahradnictví 🥰 Adam s Evou v zahradě Edenu. Měli za úkol obdělávat a střežit zahradu...
Jak zpívají Voskovec a Werich: " čtěte Bibli, tam to všechno je"🙃
Znáte čínské přísloví?
Chceš být šťastný jeden den, najez se.
Chceš být šťastný jeden rok, ožeň se.
Chceš být šťastný celý život, pořiď si zahradu 😊
(... a vyšší level: do zahrady slepice, husy, kachny...
Kam se hrabou šlapky 🙈)
Já šel dneska do kadeřnictví a paní povídá:
"Tak jak to chcete?"
A já:
"Na Dominika Feriho."
A paní"
"Ámen."
Nebo to bylo A ven? No, nebylo jí moc dobře rozumět.
Každopádně žádné služby nebyly, takže na strašení na poli
také budu muset využít Začátkůf vynález, jelikož můj účes
je velmi nestrašidelný. Zatím...
Některé tu konzumujete křemelinu hlava nehlava.
Tak si občas dávejte pozor, děláte-li to opravdu pro zdraví.
https://www.regionzapad.cz/zpravodajstvi/szpi-zjistila-potraviny-s-nebezpecnym-ob-159627/
Milý náš zakladateli FruFrue, že, můžeme, myslím, hovořit o velkém štěstí,
že jste nakonec vystudoval ta práva v Plzni.
Sice ..., ale představte si, jak byste asi tak dopadl, kdybyste je studoval
v Praze, že...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/svlikni-se-a-mas-bod-aneb-seznamovaci-kurzy-pravnicke-fakulty-40361719

honzapm
napsal(a):
Milý náš zakladateli FruFrue, že, můžeme, myslím, hovořit o velkém štěstí,
že jste nakonec vystudoval ta práva v Plzni.
Sice ..., ale představte si, jak byste asi tak dopadl, kdybyste je studoval
v Praze, že...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/svlikni-se-a-mas-bod-aneb-seznamovaci-kurzy-pravnicke-fakulty-40361719
Hmm, ja tam mam 3 roky, ale za nas byl jsem spolek Vsehrd plny pravnickych nerdu a budoucich pravnich teoretiku. Tak nic takoveho nehrozilo🙈