Křepelky

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klarinkak00

2.5.2021 14:20
Klarinkak00

XXX.XXX.249.160

Dobrý den, jdu si pro radu.
V pátek 23.4. Se mi vylihli křepelky. Některé umřeli hned ten den, ale 70% z nasazených prežilo. Přendala jsem je do bedny, nastlala novinama, dala vodu a k jidlu strouhanku se směsi pro odchová malé drůbeže, vše jsem ještě jednou rozdrlila na prach. Vše bylo v pořádku až na včerejšek. Svitime jim infra zařivkou.
Včera mi ale začali umírat. Přišla jsem ráno a 30% bylo mrtvých. Vše jsem vyhodila a vydesinfikovala odchovnu a vrátila prťata zpět. Dnes opět nějaká umřela, vůbec nevím čím by to mohlo být. Jedno jsem chvilku sledovala, přestane úplně chodit, lehne si natáhne packy a silně pláče. Po chvilce už jen otevírá pusu a umírá.
Prosím poraďte co dělám špatně?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2021 14:44

teplota v odchovni je 30-35 stupňov? odmeraj dole pri ich nohách.

2.5.2021 14:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No mě zarazila ta strouhanka a krmení na prach? Proč jim nekoupíte směs pro křepelky a takhle experimentujete?
Jinak obecně pár zásad:
- z líhně odebírat, až když jsou křepelky suché
- dávat do vyhřáté odchovny, sledovat chování, nesmí se mačkat, pak mají nízkou teplotu
- když naopak jsou u krajů odchovny a ne pod světlem a lapají po dechu, tak je jim horko
- krmit směsí pro křepelky alternativně K1, žádnou strouhanku ani jiné přípavky a nedávat jim krmení na prach
- na pití čaj dát tak, aby v napaječce neběhaly
- podestýlka noviny a na to perlinka, aby to neklouzalo nebo bezprašné hobliny až se naučí, kde mají krmítko

Když vám chcípají křepelky mají prázdná nebo plná volátka?

Klarinkak00

2.5.2021 15:40
Klarinkak00

XXX.XXX.58.156

Co jsem se dočetla na internetu, tak že jídlo má být co nejjemnější, proto ten prach, vše co píšete jsem v podstatě udělala, až na ty hobliny, bojím se že je budou zobat. Volatka jsou plná. Na pití čaj?

2.5.2021 15:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Klarinkak00 napsal(a):
Co jsem se dočetla na internetu, tak že jídlo má být co nejjemnější, proto ten prach, vše co píšete jsem v podstatě udělala, až na ty hobliny, bojím se že je budou zobat. Volatka jsou plná. Na pití čaj?

Hobliny bezprašné, tam nemají co zobat, hobliny jsou dostatečně velké. Nemyslím piliny. Ty rozhodně ne.
Čaj je dobrý jako prevence na průjem.
A vezměte do ruky mobil a zkuste vyfotit odchovnu s křepelkami. Třeba přijdeme na něco, co jste nepopsala a co je špatně.

Klarinkak00

3.5.2021 19:46

3.5.2021 22:29

No, chtělo by to hlavně foto UVNITŘ, takhle vidíme nicneříkající bednu....

4.5.2021 08:52
mr.X

XXX.XXX.168.134

zdravím, jak se tu už psalo:
- v žádném případě NE strouhanku. Na první dny je možno dát jemný kukuřičný šrot jako prevenci průjmu a pak přejít na krmivo pro křepelky nebo K1.

- NE na úplný prach. Směs jim první cca 2 týdny lehce proženu mixerem, protože čistou K1 ani jinou směs nechtějí moc přijímat kvůli velké hrubosti. Konsistence jemného šrotu

- První 3-4 dny nedávám noviny ani hobliny ale perlinku na které jim to neklouže - prevence rozjetých nožek. Někdy umřou hladem a žízní když se včas nezasáhne ohledně rozjetých nohou - nedostanou se ke krmení ani vodě.

- Umírat mohou při nevhodném vytápění bodovým zdrojem tepla - ušlapou se jak se tlačí pod zdroj tepla. Mě se osvědčily doma dělané velké výhřevné desky. není potřeba žádná regulace ani není potřeba vytápět celou odchovnu. Pro kuřata je to vhodné - když je jim zima zalezou pod desku, když se nahřejí jdou se nažrat. Je to pro ně přirozenější než celá vytopená odchovna... Pokud Vám umírají a mají plná volátka tak právě toto může být příčina toho velkého počtu úmrtí.

Dejte sem fotku vnitřku odchovny ať je vidět jak topíte , jak máte napaječku a krmítko

M.

4.5.2021 09:29
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uvedu svoji zlušenost s odchovem japonských křepelek. Odchovávám na roštech. První rámeček s oky 5x5 mm. Krmím K1, bez jakýchkoliv úprav a je to OK. zdrojem tepla je klasická žárovka zabudovaná do keramické květinové misky. Drží teplo. První týden černý čaj, později voda. Rozjeté nožky, likviduji. Japonské křepelky jsou od přírody nenáchylné k nemocem. Potřebují jen sucho, vhodnou teplotu, neomezený ořístup ke krmivu, vodě a písku.

4.5.2021 10:11
mr.X

XXX.XXX.168.134

také hodně záleží na počtu malých křepelek.
Ona bodová žárovka jako zdroj tepla může být ok pro 15 kuřátek, zatímco 80 kousků se pod tím bude hromadit a prostě se ušlapou....Pro velký počet kuřat buď deska, nebo více zdrojů tepla.....
ať se daří

4.5.2021 10:17
honzapm

XXX.XXX.134.34

Klarinkak00 napsal(a):
Takhle to mam

Je tam nějaké větrání? Nebo to víko přiklopíte úplně?

Přidejte reakci

Přidat smajlík