Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kuba22

4.5.2021 14:38
kuba22

XXX.XXX.59.111

Dobrý den,
předevčírem jsme zabili jednu slepici protože byla polomrtvá, minulý týden začala být divná bílá leghorna a druhý den byla mrtvá. Dneska jsem si všiml, že jedna slepice nemůže stoupnout na jednu nohu a přitom když jsem se na tu nohu díval, nic jí nebylo.
Pak jsem si všiml jedné černé slepice, která moc nechodí a má pořád zavřené oko a pořád má hlavu pod křídlama, jako kdyby spala...
Neví někdo co s těmi slepicemi sakra je?! Já nechci, aby chcíply všechny slepice co máme..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2021 14:55

Nemyslíte si, že už by bylo načase:
A) navštívit veterináře nebo si ho pozvat domů
nebo
B) přestat trolit?

4.5.2021 14:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jestli je to infekční, tak vybít celé hejno a pořádně vydesinfikovat prostory. A začít znovu a lépe.
Jak již bylo řečeno, pokud chceš vědět, co jim je, lze poslat jeden kus na pitvu.

4.5.2021 15:06

Nebo zkus ty nemocné oddělit a uvidíš co se stane. Třeba tím ty zbylé zachráníš.

Nám loni jedna slepička takhle začala polehávat, seděla, hlavu na stranu... Tak jsem jí vzala do bedny, šoupla do předsíně, vedle v bedně byla druhá, která se zotavovala z útoku jestřába. Druhej den jsem zjistila, že ta nemocná přelezla do bedny k té porthané, tak jsem jí zase vrátila. Po několika dnech nemocná chcípla, co jí bylo netuším, ale nikdo jinej z celýho hejna to nedostal. Ani ta potrhaná a to spolu jednu noc (omylem) spaly.

Fakt jsem se bála a čekala, že ještě někdo onemocní, ale naštěstí nic. Já bych ty nemocný postupně oddelovala a třeba zbytek zachráníš. Když se uzdraví, vrátíš je zpátky...

4.5.2021 15:22
honzapm

XXX.XXX.134.34

Druhý stupeň jde do školy příští týden nebo tento?
Nebo jak kde?
Já už se v tom nevyznám.

kuba22

4.5.2021 15:30
kuba22

XXX.XXX.59.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemyslíte si, že už by bylo načase:
A) navštívit veterináře nebo si ho pozvat domů
nebo
B) přestat trolit?

měli by jste brát na vědomí že je mi 13 a nemám přehled o slepičích nemocech.. starám se už 3 rokem o slepice,morčata,křečka,psa,kočku, (teď už i o koťata)..nemám zapotřebí trolit, potřebuji jen pomoct ale to vy zřejmě nechápete.. to že mi vynadáte za to, že si chci koupit líheň puisor nebo cleo nebo janoel a né nějakou za 8000 je dost smutné... ještě jedou opakuji, JE MI 13 !!! a nevydělám... takže např. 5000 seženu dost těžce nebo vůbec..i nějakým neúspěchem od chovatelství neodstoupím.. radím se zde s věcmi které se mi dějí poprvé a nevím co s nimi. takže děkuji těm co se mi snaží opravdu pomoct a nesnaží se mě navést do líhně za 6000.. vím že jsou to líhně kvalitní, ale v ručně otáčecí puisor, z nenastavitelnou teplotou jsem vylíhl 25 kuřat z 32 vajíček.. a teď si vezměte, kolik vylíhnu z 51 v automatické puisor a z nastavitelnou teplotou když si to den před nandáním vajec zkalibruji podle přesného teploměru...oplozenost máme opravdu obrovskou když každým rokem máme z 10 vajec 9 oplodněných.. ještě uvažuji o domácí líhni s tímto termostatem: https://dratek.cz/arduino/1634-12v-digitalni-termostat-10a-nastenny-xh-w3001-50-c-az-110-c.html?gclid=Cj0KCQjw4cOEBhDMARIsAA3XDRgrcwM87-4rTR-WhlUgJRsjPdBqz9HnavWinocMSicuQaHMLcpmipgaAlMYEALw_wcB ale už vím kolik mě za to zase lidí nadá a nevím jaká je v tom líhnivost v domácích líhních a ještě to moc neumím s elektrickými kabely.... mám 3 starší bratry, všchny nad 20 let a ti mi z ničím nepomáhají, rodiče jsou buď pořád v práci nebo dělají něco na zahradě a o všechno se starám já.. tím pádem i o líhnutí..proto se tu ze vším radím.... ale nevadí...

4.5.2021 16:27
jo012810

XXX.XXX.101.35

Milý kubo22, z popisu a fotek nelze diagnostikovat nemoc. Proto máš dvě možnosti. Jít k veterináři, nebo oddělovat nemocné a doufat, že ti něco zbyde. V obou případech je nutné čistit, dezinfikovat a dobře krmit. Co se týká výroby vlastní líhně, již několikrát jsem ti napsal, aby jsi dal na sebe kontakt, že ti pošlu návod na výrobu, kde by jsi se měl vejít do 2,5 tis.Kč. Je třeba vybrat vyzkoušené komponenty a ne to co náhodně najdeš na internetu. Myslím si, že ti mnozí chtějí pomoci, ale ty neraguješ na rady a hledáš svoji vlastní cestu a divíš se, že ti potom mnozí nanpíši, že je to špatně... A věř, že i to je rada.

4.5.2021 17:12
honzapm

XXX.XXX.134.34

Já myslím, že třináctileté děti by tu na sebe kontakt dávat neměly.
A neměly by k tomu býti opakovaně vyzývány.

Ono se to nazývá tou "virtuální gramotností", kterou tu většina uživatelů nemá.

4.5.2021 17:37

kubo ano,

vyzdechat můžou klidně všechny

bez pitvy a laboratoře ti to ale nikdo neřekne, jak se věci mají.

4.5.2021 17:38

honzapm napsal(a):
Já myslím, že třináctileté děti by tu na sebe kontakt dávat neměly.
A neměly by k tomu býti opakovaně vyzývány.

Ono se to nazývá tou "virtuální gramotností", kterou tu většina uživatelů nemá.

Je-li jim 13. Což nikdy nezjistíme...

kuba22

4.5.2021 17:46
kuba22

XXX.XXX.59.111

ano je mi 13.. dnes už se prostě moc chovatelů ve 13 letech nevidí..

4.5.2021 18:18
jo012810

XXX.XXX.101.35

Takže veškeré nabídky beru zpět, nechci žádné kontakty od nikoho (jsem negramotný) a přeji fiktivnímu kubovi22 hodně radosti z chovu.

4.5.2021 18:21

Kubo, já ti fandím. Podle mě to je super, že chováš slepice a že se o to zajímáš.

Já myslím, že zeptat se nikdy neškodí, akorát takhle online se najde spousta zakomplexovanejch gerontů, který rádi poučujou místo toho, aby se snažili opravdu pomoct. I když ve skutečnosti to můžou fakt být experti. Škoda toho :(
Bohužel každý je nějaký a někdo prostě rád machruje, speciálně když ví, že ten druhý nemá / logicky nemůže mít tolik zkušeností.

Hele, já chovám hybridy, zatím jenom rok, takže moc ti poradit nemůžu, žádnej expert nejsem. Chápu, že slepice na pitvu posílat nechceš, na veterinu taky ne, je ti 13, těžko máš kapesný abys moh chodit se slepici k doktorovi. Vybít celý hejno, spálit kurník... To se mi zdá taky dost drastický. Takže za mě jediná možnost je zkusit oddělit ty, co vypadají blbě, ať se to kdyžtak nerozšíří. Já je oddělovala normálně do papírový krabice, na dno trochu sena a hotovo. Králíkarnu nemám, tak jiná možnost nebyla. Pokud se spraví dáš je zpátky

Držím palce

4.5.2021 18:26
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Já myslím, že Kuba od těch "zakomplexovaných gerontů" tady dostal docela dost rad a bohužel to vypadá, že často poněkud zbytečně. Osobně teď začínám mít pochybnosti, jestli je to opravdu reálný 13-letý kluk, spíše mi připadá jako velmi úspěšný troll ...

kuba22

4.5.2021 19:44
kuba22

XXX.XXX.59.111

Kubo, já ti fandím. Podle mě to je super, že chováš slepice a že se o to zajímáš.

Já myslím, že zeptat se nikdy neškodí, akorát takhle online se najde spousta zakomplexovanejch gerontů, který rádi poučujou místo toho, aby se snažili opravdu pomoct. I když ve skutečnosti to můžou fakt být experti. Škoda toho :(
Bohužel každý je nějaký a někdo prostě rád machruje, speciálně když ví, že ten druhý nemá / logicky nemůže mít tolik zkušeností.

Hele, já chovám hybridy, zatím jenom rok, takže moc ti poradit nemůžu, žádnej expert nejsem. Chápu, že slepice na pitvu posílat nechceš, na veterinu taky ne, je ti 13, těžko máš kapesný abys moh chodit se slepici k doktorovi. Vybít celý hejno, spálit kurník... To se mi zdá taky dost drastický. Takže za mě jediná možnost je zkusit oddělit ty, co vypadají blbě, ať se to kdyžtak nerozšíří. Já je oddělovala normálně do papírový krabice, na dno trochu sena a hotovo. Králíkarnu nemám, tak jiná možnost nebyla. Pokud se spraví dáš je zpátky

Držím palce

děkuju moc!

4.5.2021 20:18
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Štefan1 napsal(a):
Já myslím, že Kuba od těch "zakomplexovaných gerontů" tady dostal docela dost rad a bohužel to vypadá, že často poněkud zbytečně. Osobně teď začínám mít pochybnosti, jestli je to opravdu reálný 13-letý kluk, spíše mi připadá jako velmi úspěšný troll ...

tak teď už je ten pocit rovný jistotě ... sbohem Kubo, vymysli si nový nick

kuba22

4.5.2021 20:19
kuba22

XXX.XXX.59.111

Štefan1 napsal(a):

co se dá dělat .... myslete si o mě co chcete ale já vím realitu....

4.5.2021 21:46

kuba22 napsal(a):
ano je mi 13.. dnes už se prostě moc chovatelů ve 13 letech nevidí..

Podle písemného projevu bych hádala mnohem víc než 13 let.

kuba22

4.5.2021 21:50
kuba22

XXX.XXX.59.111

Podle písemného projevu bych hádala mnohem víc než 13 let.

jak jako ? kvůli tomu že mám dobrou gramatiku ?...... je mi opravdu 13 ! nevím jak to mám dokázat...

4.5.2021 22:13
vevejka

XXX.XXX.108.177

kuba22 napsal(a):
děkuju moc!

Asi jeden z nejkvalitnějších příspěvků od KUBA 22.Ráda si pročtu vaše příspěvky zde na iFauně,moc se nezapojuji,protože co chci to si vyhledám,ale co zde provádí tento ,,mladík" snižuje úplně jejich úroveň.

5.5.2021 06:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já ve 13 taky uměla psát celkem obstojně. A dost pomůže funkce podtrhávání špatně napsaných slov. :)
Je irelevantní, jestli věřím, kolik kubovi je. Nemůžu prokázat opak, tak se na základě principu presumpce neviny chovám tak, jako by mu 13 bylo.
Ale co poradit, to nevím. O oddělování a zabíjení nemocných kusů, o pitvách a veterinářích jsem psala už u té první slepice, a nic moc víc se dělat nedá. Leda snad, pokud má kuba v okolí schopného a ochotného chovatele, zkusit ho poprosit o pomoc. Třeba ten chovatel bude vědět, co v okolí řádí, a aspoň řekne, co by to mohlo být.
Jinak pokud to je infekční, jsou nejspíš nakažené všechny slepice, včetně těch, které projevy zatím nemají. Existují nemoci, u kterých si některé slepice vyvinou obranu tak, že se u nich nemoc zjevně neprojeví, ovšem mohou nemoc přenášet na další slepice. Tudíž i kdyby pošly jen ty slepice, které jsou zjevně nemocné, ty ostatní mohou být nemocné také; a budou schopné kdykoli přenést tu nemoc na jakékoli případné nové slepice, nosnice, kuřata...
Proto se tady tolik radí ta sekera a desinfekce, je to nejjistější metoda, jak zajistit, aby se nemoc nikdy nevrátila.

dominika888

5.5.2021 15:27
dominika888

XXX.XXX.96.22

Dobrý den, doporučuji nemocným slepičkám dávat oreganový olej.

Loni se mi stalo něco podobného, ale tedy v létě kdy bylo počasí jak pomatené (déšť/zima, sucho/teplo - pořád dokola). To slepičkám napršelo do výběhu (je pod střechou, ale jak foukal vítr, tak se déšť se do výběhu nafoukal) a ony prochladly a najednou vedro... No, většina slepiček onemocněla. Na internetu jsem dočetla že pomáhá proti různým nemocem oreganový olej a tak jsem ho hned koupila.

Slepičky byly po pár dnech čiperné a zdravé. Dávala jsem jim 2x-3x denně pár mililitrů do zobáku (okolo 5-10 ml - nepočítala jsem to).
Od té doby když se mi nějaká slepička nezdála, tak dostala oreganový olej.

Tady jde oreganový olej sehnat poměrně snadno, ale kdybyste nemohli sehnat, tak stačí nechat sušené oregáno (sehnatelné i v supermarketu) cca 7-10 dní louhovat v oleji.

A jak tu byly diskuse o věku, tak mě je 12 a také se sama starám o slepice, psa, kočky a kuřátka.

kuba22

5.5.2021 15:49
kuba22

XXX.XXX.59.111

dominika888 napsal(a):
Dobrý den, doporučuji nemocným slepičkám dávat oreganový olej.

Loni se mi stalo něco podobného, ale tedy v létě kdy bylo počasí jak pomatené (déšť/zima, sucho/teplo - pořád dokola). To slepičkám napršelo do výběhu (je pod střechou, ale jak foukal vítr, tak se déšť se do výběhu nafoukal) a ony prochladly a najednou vedro... No, většina slepiček onemocněla. Na internetu jsem dočetla že pomáhá proti různým nemocem oreganový olej a tak jsem ho hned koupila.

Slepičky byly po pár dnech čiperné a zdravé. Dávala jsem jim 2x-3x denně pár mililitrů do zobáku (okolo 5-10 ml - nepočítala jsem to).
Od té doby když se mi nějaká slepička nezdála, tak dostala oreganový olej.

Tady jde oreganový olej sehnat poměrně snadno, ale kdybyste nemohli sehnat, tak stačí nechat sušené oregáno (sehnatelné i v supermarketu) cca 7-10 dní louhovat v oleji.

A jak tu byly diskuse o věku, tak mě je 12 a také se sama starám o slepice, psa, kočky a kuřátka.

TAK CHVÁLABOHU ŽE TU NEJSEM JEDINÝ MLAĎOCH JINAK DĚKUJU MOC DOMINIKO!.. ČEKÁM NA VYJÁDŘENÍ JEŠTĚ NAPŘ. BODLINKY KTERÁ BY MOHLA VĚDĚT JESTLI TO NENÍ PTAČÍ CHŘIPKA....

5.5.2021 17:53

kuba22 napsal(a):
jak jako ? kvůli tomu že mám dobrou gramatiku ?...... je mi opravdu 13 ! nevím jak to mám dokázat...

Nejde jenom o gramatiku. Ale i o slovní zásobu a celkovou úroveň vyjadřování. Když to srovnám se spoustou našich středoškolských studentů...

5.5.2021 17:55

kuba22 napsal(a):
TAK CHVÁLABOHU ŽE TU NEJSEM JEDINÝ MLAĎOCH JINAK DĚKUJU MOC DOMINIKO!.. ČEKÁM NA VYJÁDŘENÍ JEŠTĚ NAPŘ. BODLINKY KTERÁ BY MOHLA VĚDĚT JESTLI TO NENÍ PTAČÍ CHŘIPKA....

Bez pitvy a laboratorního vyšetření vám to asi neřekne.

kuba22

5.5.2021 19:04
kuba22

XXX.XXX.59.111

Nejde jenom o gramatiku. Ale i o slovní zásobu a celkovou úroveň vyjadřování. Když to srovnám se spoustou našich středoškolských studentů...

a o co teda jde ?! o to že nemluvím sprostě ? mluvím, jen když jsem semka psal poprvé tak jsem myslel že tady potkám dobrou partu lidí která mi nebude nadávat co dělám špatně a bude opravdu ochotna mi pomoci s trpělivostí na to, že jsem mladý (snad budoucí) chovatel...proto se snažím být slušný nedělá mi problém začit opravdu začít psát podle sebe a né podle toho co mi podtrhne slovo červenou vlnovkou pro malý důkaz mi nedělá problém například vám vyfotit moje sešity do školy ! ale myslím si že tu jsou i milý lidi ktrý by mě ochotně opravdu pomohli...

5.5.2021 21:41

kuba22 napsal(a):
a o co teda jde ?! o to že nemluvím sprostě ? mluvím, jen když jsem semka psal poprvé tak jsem myslel že tady potkám dobrou partu lidí která mi nebude nadávat co dělám špatně a bude opravdu ochotna mi pomoci s trpělivostí na to, že jsem mladý (snad budoucí) chovatel...proto se snažím být slušný nedělá mi problém začit opravdu začít psát podle sebe a né podle toho co mi podtrhne slovo červenou vlnovkou pro malý důkaz mi nedělá problém například vám vyfotit moje sešity do školy ! ale myslím si že tu jsou i milý lidi ktrý by mě ochotně opravdu pomohli...

Já jenom napsala, že máte hezký písemný projev. To přece není urážka.

kuba22

5.5.2021 21:45
kuba22

XXX.XXX.59.111

Já jenom napsala, že máte hezký písemný projev. To přece není urážka.

aha.. ale už mě prostě štve že si všichni myslí že mi není 13

6.5.2021 07:40

Kubo, už jsi oddělil ty slepice?

kuba22

6.5.2021 07:47
kuba22

XXX.XXX.59.111

Kubo, už jsi oddělil ty slepice?

ano, včera jsem je zavřel do opuštěné králikárny kde nejsou žádné zvířata a dneska to pujdu omrknout

Přidejte reakci

Přidat smajlík