Potřebuji upřesnit a poradit ohledně líhnutí.Teplota v líhni 37.8,Obracení 2x deně.Větrání 1x deně po jakou dobu a na kolik by měla klesnout teplota v líhni ?.Kropění:od kdy a kolikrát denně?Vlhkost:nemohu docílit větší vlhkost než 40-po celé líhni je miska z vodou a v ní ještě výhřevné tělísko z akvária na výhřev vody(a vlhkost nestoupá)Kdo má zkušenost poradte
rudy13
napsal(a):
Potřebuji upřesnit a poradit ohledně líhnutí.Teplota v líhni 37.8,Obracení 2x deně.Větrání 1x deně po jakou dobu a na kolik by měla klesnout teplota v líhni ?.Kropění:od kdy a kolikrát denně?Vlhkost:nemohu docílit větší vlhkost než 40-po celé líhni je miska z vodou a v ní ještě výhřevné tělísko z akvária na výhřev vody(a vlhkost nestoupá)Kdo má zkušenost poradte
Líhnete vodní nebo hrabavou drůbež?
rudy13
napsal(a):
to já vím že je topení z akvaria ,ale chtěl jsem docílit teplejší vodu a tím více odpařování a vlhkosti nebo víte jak jinak zvíšit vlhkost když už je po celém dnu miska z vodou.líhen je domo.
Je to logické,tepla voda se vice odpařuje..ja mám vyhrivaci kabely v horni i spodni části lihne s větrniky😁, na spodni mřížce je umistena vanicka s vodou,tak je voda stale teplá..zbytečně lihen neotevirejte a nechladte..ja take zpocatku lihnuti treba dva dny lihen ani neotevřu..nekdy i zapomenu😁..ono mozna lepší😁většinou se divim,ze se to pri mé "péči" skoro všechno vylihne😂..chladim chvili, pri prohlížení vajec..
Mate dobrý vhkoměr?..zkuste třeba jiný,ja mám digi, dřív jsem měla ten s ručičkou(jak se to jmenuje?😁), hodnoty
byly jiné..stačí vlhkost 45-50, koncem 55 a pred lihnutim, dva dny, 2-3x denně
pokropim rozprašovačem teplou vodou..
rudy13
napsal(a):
to já vím že je topení z akvaria ,ale chtěl jsem docílit teplejší vodu a tím více odpařování a vlhkosti nebo víte jak jinak zvíšit vlhkost když už je po celém dnu miska z vodou.líhen je domo.
Určitě z fotky, či náčrtku vaší líhně by se dalo více usuzovat.Vlhkost, větrání, umístění zdroje tepla, větracích otvorů atd. musí být dobře sladěno. Ale bez fotky, či náčrtku, je to věštění z křišťálové koule....