Brzy do dolíhně

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2021 22:57
Nikola1

XXX.XXX.1.97

Zdravím,
dnes ráno jsem dávala vejce do dolíhně a zjistila jsem, že jsem to udělala o den dříve, dala jsem je tam už 13. den (ano, špatně jsem si zapsala datum, je to moje chyba) ale dotaz zní, co mám očekávat?
Vracet do lísky je uz nechci po 12 hodinách ve vyšší vlhkosti a nižší teplotě, je možné že se mi ve vejcích ještě udusí, nebo se začnou líhnout dřív, než by měla?
Líhnu sice již po Xté, ale takovouhle zkušenost ještě nemám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2021 05:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

prostě je vraťte do lísky a bude.

25.5.2021 07:44
jo012810

XXX.XXX.101.35

Nikola1 napsal(a):
Zdravím,
dnes ráno jsem dávala vejce do dolíhně a zjistila jsem, že jsem to udělala o den dříve, dala jsem je tam už 13. den (ano, špatně jsem si zapsala datum, je to moje chyba) ale dotaz zní, co mám očekávat?
Vracet do lísky je uz nechci po 12 hodinách ve vyšší vlhkosti a nižší teplotě, je možné že se mi ve vejcích ještě udusí, nebo se začnou líhnout dřív, než by měla?
Líhnu sice již po Xté, ale takovouhle zkušenost ještě nemám.

Nevím, o jakou líheň jde. Z mých zkušeností s líhnutím mi vychází, že většinou není třeba měnit teplotu i poslední dny. Vlhkost sama začne stoupat při začátku líhnutí a je ji možné i zvýšit. Takže jak psala Bodlinka, klidně vraťte vejce do systému líhnutí. Dokonce ani otáčení vajec, pokud člověk zapomene a příjde na první naklubané, není problémem...

25.5.2021 13:35
Nikola1

XXX.XXX.182.14

Tak jsem je ráno prostě dala zpátky do lísek a pak dám znovu do dolíhně a uvidíme co z toho vyleze. Jsem na to zvědavá 🙂 Každopádně děkuji za rady 😀

2.6.2021 14:25
Nikola1

XXX.XXX.182.14

Tak líhnutí nakonec celkem v normě, o něco málo se mi snížila líhnivost, ale to mohlo být i kvalitou násady, která tentokrát nebyla moje. Takže mám aspoň další zkušenost. 😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík