Zdravím,
dnes ráno jsem dávala vejce do dolíhně a zjistila jsem, že jsem to udělala o den dříve, dala jsem je tam už 13. den (ano, špatně jsem si zapsala datum, je to moje chyba) ale dotaz zní, co mám očekávat?
Vracet do lísky je uz nechci po 12 hodinách ve vyšší vlhkosti a nižší teplotě, je možné že se mi ve vejcích ještě udusí, nebo se začnou líhnout dřív, než by měla?
Líhnu sice již po Xté, ale takovouhle zkušenost ještě nemám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

prostě je vraťte do lísky a bude.
Nikola1
napsal(a):
Zdravím,
dnes ráno jsem dávala vejce do dolíhně a zjistila jsem, že jsem to udělala o den dříve, dala jsem je tam už 13. den (ano, špatně jsem si zapsala datum, je to moje chyba) ale dotaz zní, co mám očekávat?
Vracet do lísky je uz nechci po 12 hodinách ve vyšší vlhkosti a nižší teplotě, je možné že se mi ve vejcích ještě udusí, nebo se začnou líhnout dřív, než by měla?
Líhnu sice již po Xté, ale takovouhle zkušenost ještě nemám.
Nevím, o jakou líheň jde. Z mých zkušeností s líhnutím mi vychází, že většinou není třeba měnit teplotu i poslední dny. Vlhkost sama začne stoupat při začátku líhnutí a je ji možné i zvýšit. Takže jak psala Bodlinka, klidně vraťte vejce do systému líhnutí. Dokonce ani otáčení vajec, pokud člověk zapomene a příjde na první naklubané, není problémem...