Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Manina

1.6.2021 04:39
Manina

XXX.XXX.125.225

Ahojte. Potrebujem poradiť.
02.04.2020 som prvýkrát kúpila rychlorastuce brojlery ross 308.
Krmila som kukuričnym a psenicnym srotom s pridaním koncentrátu v predpísanom pomerne ako náhrada br1. Potom som prešla na zmesku br2, ktorou krmim doteraz. Už som skúsila aj inú značku. Kamoška co ma tie isté kurata ich už zabila. Vraj im nasype granule 3x denne a vždy je prázdne krmitko.
Moje najväčšie ma teraz 01.06. takých 1800g, zdá sa mi to malo. Kde som mohla urobiť chybu? Majú stále plne krmitko. Dzobnu si ale nezeru podľa mňa ako by mali. Ako by im to nechutilo :(.
Dakujem.

Manina

1.6.2021 05:39
Manina

XXX.XXX.125.225

A jedno kura som našla po mesiaci zdochnute. Bolo ráno vyvalene pri krmidle zdalo sa mi ako by ho ostatné uslapali. Je možné žeby ho ostatné zabili?
Svietila som aj v noci aby videli na žrádlo.

Skúsila som. Aj zemiaky rozmackane, to im smekuje ale iba samotné keď tam dám šrot moc to nechcú.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2021 05:41

rychle rostoucí brojler, aby rostl, potřebuje teplo a nastlanej chlív. venku na dvoře to nebude takové.

z brambor neporostou.

Manina

1.6.2021 05:57
Manina

XXX.XXX.125.225

Bodlinka ďakujem za názor. Mala som ich vnútri. Iba teraz pred týždňom som dala von, na slniečko. Vnútri majú infraziarovku co iba hreje, podstieľku zo slamy a zapínam to na noc. Takže tým to asi nebude. Nezrali ani keď boli vnútri.

1.6.2021 07:48
kastef

XXX.XXX.23.69

pokud nemají apetit,tak asi nejsou vpořádku,normálně drůbež jakákoli,když jim nesete krmení by se potrhala.
Já brojlery nemám ale jsou velmi žraví co vím.Moji dorostenci mix brahmánek,australek a různých kříženců když nesu krmení mi vyskočí až na hlavu a dokud je co pořád ládují,až dojde,už sou mi v patách a honem další.

1.6.2021 08:11

Manina napsal(a):
Bodlinka ďakujem za názor. Mala som ich vnútri. Iba teraz pred týždňom som dala von, na slniečko. Vnútri majú infraziarovku co iba hreje, podstieľku zo slamy a zapínam to na noc. Takže tým to asi nebude. Nezrali ani keď boli vnútri.

informací Bodlinky bylo míněno - 24 hodin teplo a maximální možný světelný režim. Malý prostor, žádné slunění, venčení a výběh. Pak ztrácí chov brojlerů smysl.

1.6.2021 13:03
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Manina napsal(a):
A jedno kura som našla po mesiaci zdochnute. Bolo ráno vyvalene pri krmidle zdalo sa mi ako by ho ostatné uslapali. Je možné žeby ho ostatné zabili?
Svietila som aj v noci aby videli na žrádlo.

Skúsila som. Aj zemiaky rozmackane, to im smekuje ale iba samotné keď tam dám šrot moc to nechcú.

Myslím, že jste zanedbala první, nejdůležitější fázi krmení nějakými náhražkami šrotů...vynechala jste krmení Br1.. směsí Br2 už to nedoženete.. brojleři se nevypouští na sluníčko..
V 6,7 týdnu krmení mají mít přes 4kg.
Tak příště 😄

1.6.2021 13:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Podle malého výřezu foto máte nevhodné podmínky.
Brojler, takový ten, co ho za 35 dní zabíjí firmy a o málo později malochovatelé,
vyloženě "sedí" u plného koryta, do kterého dosáhne i v sedo-leže.
Má teplo a světlo 24 hodin denně a hlavně - nikdo mu nic NEMĚNÍ.

Venku vám takový brojler - mimo jiné - chytne kokcidiozu.
A venkovní nízká teplota ho stojí hodně energie. To je celé.
Samozřejmě, vaše experimenty s krmením mohou mít následek,
že nejsou tak "rozežraní", prostě ne každému zvíře chutná vše stejně.

Já když nasypu granule, tak neubydou vůbec, chtějí jen sypké.
A to se vůbec nebavím o značkách a dalších rozlišnostech.

1.6.2021 18:54
bery25

XXX.XXX.45.197

ančovička1 napsal(a):
Myslím, že jste zanedbala první, nejdůležitější fázi krmení nějakými náhražkami šrotů...vynechala jste krmení Br1.. směsí Br2 už to nedoženete.. brojleři se nevypouští na sluníčko..
V 6,7 týdnu krmení mají mít přes 4kg.
Tak příště 😄

ale no, brojleři se nevypouští na sluníčko..a to z akeho dovodu,na sluničko ja krmim iba zmeskou kukurice,psenice a bielkovinovy koncentrat,nic ine,a rastu velmi pekne,mam pre nich kurin tri krat dva,plus ich vypustam do ohrady sest krat štyri,pani asi nakupila zly material

Manina

1.6.2021 20:07
Manina

XXX.XXX.125.225

Eeej ale som sa sekla. Nie 1800 ale 800 g majú najväčšie. Ja neviem. Ten koncentrát bielkovinovy som používala aj ja. Pridávala som tam srotovanu pšenicu a kukuricu v predpísanom pomere. Nezdalo sa mi to... Ten rast. Preto som potom prešla na granule ale už br2. Asi som to pokaslala s tým koncentratom. Kamoška ktorej som dala 5 kusov 5 dnovych už ich ma obrovské.

Manina

1.6.2021 20:48
Manina

XXX.XXX.125.225

Už to teraz nijak nezachránim že? Lebo takýmto tempom to budem chovať ďalšieho pol roka. Co by som im mohla ešte dávať aby rýchlo narástli? Dakujem

2.6.2021 04:25

Manina napsal(a):
Už to teraz nijak nezachránim že? Lebo takýmto tempom to budem chovať ďalšieho pol roka. Co by som im mohla ešte dávať aby rýchlo narástli? Dakujem

Tak já si myslím, že byla chyba v tom, že neměli BR1. Ta je prostě na to nastartování důležitá. Ano spousta lidi Vám bude tvrdit, že oni smes nekrmi a kuřata rostou. Inu tak ať jsou za to rádi a Pánbůh jim požehnej. Ale všude to fungovat nebude. Také se mohlo stát, že nastydli, proběhla tam nějaká nemoc atd atd. Další fakt je ten , že se některá várka kuřat nepovede. To co pišete se nám taky už stalo. Koupil jsem s kamarádem jednodenni brojlery. Ze stejneho zdroje ve stejný den. Krmení BR1 stejná šarže i výrobce. Podmínky podobné. Já je už měl v mražáku a kamarád je měl ve váze jako vy. Krmil je další 2 měsíce a největší mělo v živérm 1.5 kg. Takže občas se něco nepovede. Zkuste příště neexperimentovat s první fází výkrmu. Kupte kvalitní směs a uvidíte.

2.6.2021 06:30

Manina napsal(a):

ne, teď už se to nezachrání.

3.6.2021 09:17
petraodlesa

XXX.XXX.10.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ne, teď už se to nezachrání.

Bodlinka je veterinářka, naše nejlepší poradkyně...ta má vždycky pravdu 😊

Manina

5.6.2021 05:46
Manina

XXX.XXX.125.225

Tak ďakujem za názory. Nabudúce to urobím inak :-).

5.6.2021 06:48

Manina napsal(a):
Tak ďakujem za názory. Nabudúce to urobím inak :-).

Hlavně si z toho nic nedělejte. Ne vše se pokaždé vyvede na 100%. Přeji Vám ať se daří !

Miriam33

5.6.2021 08:58
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Taky jsem kdysi hleděla, co je to za tvora, ten brojler. A bylo mi těch divných kuřat líto. Byli zavření celý krátký život v jedné mistnosti, svítilo se jim a jen žrali z korýtek. Přišlo mi to až obludné.. malé hlavy, obrovská stehna. Až na jedno kuře (které jsme tahali ven a zkoušeli ochočit), které bylo menší, všechna správně vyrostla do jateční hmotnosti. Jsou zkrátka na tento způsob výkrmu a chovu vyšlechtěné. Potřebuji rozhodně i tu první brojlerovou směs, aby se správně růst nastartoval. Ale teda hezký pohled to není a to říkám jenom za sebe, nějak moc nevím, jestli to pak není jedno, když si to kuře člověk koupí už v igelitu v obchodě :)

7.6.2021 20:31
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Lepší, než si kazit pohled na brojlery, vykrmit si pár mladých kohoutů masného plemene. A rozdíl v chuti rozhodně oceníte.

Miriam33

7.6.2021 21:51
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Já sama nemůžu ta zvířata ťafnout, je mi jich líto, jak jsou krásní...ale jednou se našim urodilo hodně maransáků... No lepší drůbeží jsem nejedla...kohout na víně...mamince se neskutečně povedl a bylo to samozřejmě i tím masem... lahůdka, vzpomínám dodnes😋

8.6.2021 00:14
reznade

XXX.XXX.216.38

Zuzkaa napsal(a):
Lepší, než si kazit pohled na brojlery, vykrmit si pár mladých kohoutů masného plemene. A rozdíl v chuti rozhodně oceníte.

Vykrmujete kohouty zvlášt nebo necháváte s kuřicemi dohromady? Čím vykrmujete? Br1 nebo si mýcháte sama? Jaké plemeno Vám přijde na maso nejlepší?

8.6.2021 09:59
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Mám plemeno Orpington, do dospělosti jsou s kuřicemi v malém odchovném kurníku ve volieře, jakmile kuřice přesouvám mezi nosnice a jdou na N1, kohouty nechávám na původním místě a dokrmuji směsí šrot.pšenice s kukuřicí a přidám mleté maso kvůli většímu podílu bílkoviny. Dělám si to tak po svém, směs nekupuji, chci, aby maso, které jíme, bylo bez chemie. Žerou jak zjednaný a po měsíci neprojdou dveřmi. Je to klidné plemeno, nepotřebují moc pohybu. Porážíme cca v 5 měsících, při živé váze cca 4,5 kg.

8.6.2021 11:54
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Věřím, že to tak dobře funguje, ale krmení slepic masem mi přijde nepřirozené, tak nějak proti běhu přírody a taky jednoduše jako plýtvání ...

8.6.2021 12:46
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Slepice je všežravec. Brouci, žížaly a šneci jsou taky živočišná bílkovina. Dřív se běžně krmily lisované škvarky. Byly to kola o průměru tak 40 cm a vysoká asi 20 cm. Nevím, jestli se to dá ještě sehnat. Možná tak krmné maso co prodávají pro psy.

8.6.2021 13:45

Slepice se masem nakrmí milerády samy. Máte vidět, když přijdou na slepýše, to je pak hukot

8.6.2021 14:17
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Slepice se masem nakrmí milerády samy. Máte vidět, když přijdou na slepýše, to je pak hukot

O tom, že se nakrmí rády nepochybuji a nemám problém s tím, co si dokáží samy ulovit, pokud mají příležitost. Mleté maso to ale není.

A krmit masem, aby se "vyrobilo" jiné maso, mi jednoduše nepřijde správné ...

8.6.2021 16:39

Štefan1 napsal(a):
O tom, že se nakrmí rády nepochybuji a nemám problém s tím, co si dokáží samy ulovit, pokud mají příležitost. Mleté maso to ale není.

A krmit masem, aby se "vyrobilo" jiné maso, mi jednoduše nepřijde správné ...

Ale jiste chapete, ze vysledek je stejny, ne? Misto samosberu sneku, cervu a slepysu dostanou na samotce obcas mlete maso.

8.6.2021 17:32
honzapm

XXX.XXX.134.34

Krmit slepicím jakékoliv maso cíleně (nezbytky, "neprošlé")
je skutečná zhovadilost.
Takové plýtvání energií si Planeta skutečně nemůže dovolit,
uvědomte si to, kdo máte potomky!!!

Taktéž veřejně psát, jak slepice žerou slepýše, je naprosto neomluvitelné!
Normální člověk ho slepicím okamžitě sebere, a už vůbec o tom nebude psát.

Všechny ty "neomezené" výběhy jsou naprostá bezohlednost vůči přírodě.

8.6.2021 19:45
bery25

XXX.XXX.45.197

kto uz dnes ma neomedzeny vybeh pre sliepky,mam ho asi 60m krat 40m,no ale urcite ich nesledujem ci jedia slepucha,jasterku,malu uzovku,čo taky ježko,ten možno neobmedzeny vybeh ma myslim že to trošku prehanate

10.6.2021 13:32

Mám neomezený výběh pro slepice, a co si slepice najdou, to si také dají :-) A když si něco najde slepice, tak si to dá slepice. Co už. Příroda. Čápovi to taky nezakážu, aby papal slepýšky. Ale budiž mi ke cti, že když přijdu v dosahu slepic na slepýše, tak ho vezmu a odnesu Když ovšem najdu přejetého na cestě, zase jim ho ráda donesu Aby to bylo vyvážené.

Byla bych moc ráda, kdyby slepice zdatněji lovily myši. Ale zřejmě je to příliš namáhavé. Myši jsou rychlé.

18.6.2021 12:47
reznade

XXX.XXX.216.38

Zuzkaa napsal(a):
Mám plemeno Orpington, do dospělosti jsou s kuřicemi v malém odchovném kurníku ve volieře, jakmile kuřice přesouvám mezi nosnice a jdou na N1, kohouty nechávám na původním místě a dokrmuji směsí šrot.pšenice s kukuřicí a přidám mleté maso kvůli většímu podílu bílkoviny. Dělám si to tak po svém, směs nekupuji, chci, aby maso, které jíme, bylo bez chemie. Žerou jak zjednaný a po měsíci neprojdou dveřmi. Je to klidné plemeno, nepotřebují moc pohybu. Porážíme cca v 5 měsících, při živé váze cca 4,5 kg.

Vy přesouváte kuřice mezi nosnice ve 4 měsících? Není to brzo? Středně těžké plemeno na maso vyzkoušené žádné nemáte?

Přidejte reakci

Přidat smajlík