Manina

XXX.XXX.125.225
Ahojte. Mam jednu dilemu,
4 sliepky kychali. Bud nádcha alebo mykoplazmoza. Najprv som odcervila, keď nepomohlo, doma sme mali oxypharm, sirokospektralne ant. Sliepky su už v pohode, mam ich oddelené aby sa mi nemiesali vajíčka. Na letáku stojí toto:
Mäso a vnútornosti: 7 dní.
Nepodávať nosniciam, ktorých vajcia sú určené na ľudský konzum.
Nepoužívať u holubov, ktorých mäso je určené na ľudský konzum.
Čiže nosnice po 7 dňoch môžem zabiť a skonzumovať?
A vajcia už nemôžem konzumovať nikdy?
A holuby sa už tiež nikdy nemôžu konzumovať ale sliepky áno?
Vôbec tomu nerozumiem.
Dakujem
petraodlesa
napsal(a):
Řekla bych, že sedmidenní ochrana se vztahuje jak na maso tak na vejce. Po této době se zbytky léků vytratí a je možno konzumovat jak vejce, tak nosnici (teda... není to škoda, pokud nese?)
Myslím,že žádná škoda to není..za 7 dní se dá těch pár vajec oželet(nemocná slepice stejně moc neponese) lepší, než roznést nákazu po ostatních slepicich(pokud už se tak nestalo)..a lepší, než aby uhynula bez léčby..
Manina

XXX.XXX.125.225
To je jasne, vajcia vyhadzujem. Ale veterinár mi povedal ze prečo som dala taky liek nosnici, že vajcia nemôžem už nikdy konzumovať. A potom mäso áno? Celé mi to nie je jasné. Z toho plynie že nosnice môžem po 7 dňoch zabiť a dat do polievky. Lebo načo sú mi keď nemôžem vajcia.
Manina
napsal(a):
To je jasne, vajcia vyhadzujem. Ale veterinár mi povedal ze prečo som dala taky liek nosnici, že vajcia nemôžem už nikdy konzumovať. A potom mäso áno? Celé mi to nie je jasné. Z toho plynie že nosnice môžem po 7 dňoch zabiť a dat do polievky. Lebo načo sú mi keď nemôžem vajcia.
Už nikdy konzumovat??..to slyším poprvé..co je to za lék ATB?
Uživatel s deaktivovaným účtem

časem tam rezidua nebudou. ovšem výrobce neměřil, kdy to bude. proto máte v letáku to, co tam je.
mimochodem, mykoplasmóza je nevyléčitelná, antibiotika pouze tlumí příznaky. dočasně.
Manina

XXX.XXX.125.225
Bodlinka myslíte že to môže trvať aj napr. rok?