Antibiotika a konzumácia vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Manina

5.6.2021 06:07
Manina

XXX.XXX.125.225

Ahojte. Mam jednu dilemu,
4 sliepky kychali. Bud nádcha alebo mykoplazmoza. Najprv som odcervila, keď nepomohlo, doma sme mali oxypharm, sirokospektralne ant. Sliepky su už v pohode, mam ich oddelené aby sa mi nemiesali vajíčka. Na letáku stojí toto:
Mäso a vnútornosti: 7 dní.
Nepodávať nosniciam, ktorých vajcia sú určené na ľudský konzum.
Nepoužívať u holubov, ktorých mäso je určené na ľudský konzum.

Čiže nosnice po 7 dňoch môžem zabiť a skonzumovať?
A vajcia už nemôžem konzumovať nikdy?
A holuby sa už tiež nikdy nemôžu konzumovať ale sliepky áno?
Vôbec tomu nerozumiem.

Dakujem

5.6.2021 07:02
petraodlesa

XXX.XXX.10.170

Řekla bych, že sedmidenní ochrana se vztahuje jak na maso tak na vejce. Po této době se zbytky léků vytratí a je možno konzumovat jak vejce, tak nosnici (teda... není to škoda, pokud nese?)

5.6.2021 07:10
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Řekla bych, že sedmidenní ochrana se vztahuje jak na maso tak na vejce. Po této době se zbytky léků vytratí a je možno konzumovat jak vejce, tak nosnici (teda... není to škoda, pokud nese?)

Myslím,že žádná škoda to není..za 7 dní se dá těch pár vajec oželet(nemocná slepice stejně moc neponese) lepší, než roznést nákazu po ostatních slepicich(pokud už se tak nestalo)..a lepší, než aby uhynula bez léčby..

Manina

5.6.2021 07:42
Manina

XXX.XXX.125.225

To je jasne, vajcia vyhadzujem. Ale veterinár mi povedal ze prečo som dala taky liek nosnici, že vajcia nemôžem už nikdy konzumovať. A potom mäso áno? Celé mi to nie je jasné. Z toho plynie že nosnice môžem po 7 dňoch zabiť a dat do polievky. Lebo načo sú mi keď nemôžem vajcia.

5.6.2021 08:24
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Manina napsal(a):
To je jasne, vajcia vyhadzujem. Ale veterinár mi povedal ze prečo som dala taky liek nosnici, že vajcia nemôžem už nikdy konzumovať. A potom mäso áno? Celé mi to nie je jasné. Z toho plynie že nosnice môžem po 7 dňoch zabiť a dat do polievky. Lebo načo sú mi keď nemôžem vajcia.

Už nikdy konzumovat??..to slyším poprvé..co je to za lék ATB?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2021 11:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

časem tam rezidua nebudou. ovšem výrobce neměřil, kdy to bude. proto máte v letáku to, co tam je.

mimochodem, mykoplasmóza je nevyléčitelná, antibiotika pouze tlumí příznaky. dočasně.

5.6.2021 11:54
honzapm

XXX.XXX.134.34

1. diagnóza vycucaná z prstu
2. odčervení
3. ATB
4, veterinář
5. nesouhlas s názorem MVDr.
6. iFauna

Manina

5.6.2021 19:22
Manina

XXX.XXX.125.225

Bodlinka myslíte že to môže trvať aj napr. rok?

Přidejte reakci

Přidat smajlík