Husa Česká - andělská křídla, svěšená křídla, vrtulníky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2021 08:48
Meelek

XXX.XXX.41.217

Zdravím vespolek,

Vzhledem k tomu, že se mi tenhle problém vyskytl poprvé u tří housat najednou, bych byl rád za jakoukoliv radu. Radu pro předcházení techto problémů.

Měsíc, měsíc a půl před snůškou jsem krmil mixem -'naklicenym ječmenem a ovsem, nastrouhanou červenou řepou, cuketami a dýněmi plus plastin forte. Snůška neprobíhala normálně. Husa snesla šest vajec v těch velkých mrazech, pak přestala na cca 2 týdny. A donesla ještě 5 kusů a zasedla. Líhnutí bez problémů. Z 11ks, 11 oplozených, vylíhnutých jen 10, 1 kus pošel.

Housata dostávala krmení od Energysu, kachna mini. Po dobu prvních cca 3 týdnů, pak "kachna maxi", plus zelený.

Vyřešení problémů i příčiny pěkně popisuje článek od p. Kalaše zde ( https://klubvodnidrubeze.estranky.cz/clanky/poznatky-z-chovu-hus-nasich-clenu/mozne-problemy-s-odchovem-housat.html).

Ale zajímalo by mě, jestli nezná někdo jinej způsob, jak tomu předcházet. Krmím vesměs stejně několik let, a snad jen jeden kus. Teď to rovnou tři z jednoho líhnutí. Vik

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2021 08:05

Dobrý den, u nás taky máme letos house s jedním křídlem ven. Už ho má přilepené tak uvidíme.

Loni jsme měli jednu husu, která měla obě křidélka ven a pak dvě husy, kterým viselo vždy po jednom křídle. Vše se spravilo po pár dnech tím slepením. Ale teď na jaře jsem si všimla, že ta loňská husa, co měla obě křidélka andělská při přepeřování zase začíná mít jedno křídlo zase vytočené ven o tom jsem nikde nečetla, že se to takhle může vrátit. Stalo se vám to někomu taky?

20.6.2021 11:35
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, u nás taky máme letos house s jedním křídlem ven. Už ho má přilepené tak uvidíme.

Loni jsme měli jednu husu, která měla obě křidélka ven a pak dvě husy, kterým viselo vždy po jednom křídle. Vše se spravilo po pár dnech tím slepením. Ale teď na jaře jsem si všimla, že ta loňská husa, co měla obě křidélka andělská při přepeřování zase začíná mít jedno křídlo zase vytočené ven o tom jsem nikde nečetla, že se to takhle může vrátit. Stalo se vám to někomu taky?

Stalo..loni poprvé za asi20 let.nekde jsem četla, že moc krmím směsí s velkým obsahem bílkovin, že housatkum moc rychle rostou brka na křídlech a svaly je ještě neudrží, ale nedávno v odborném článku chovatel důvod nijak konkrétně neobjasnil, jen doporučil obvazat..
Musím se opět poradit s chytrou knihou..

20.6.2021 14:55

Tak to je zajímavé, protože naše husy bílkovin moc nemají, husy mají nekonečnou pastvu a k tomu trochu obilí, ale ony stejně preferují trávu. Jen housata dostávala navíc směs.

20.6.2021 19:49
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to je zajímavé, protože naše husy bílkovin moc nemají, husy mají nekonečnou pastvu a k tomu trochu obilí, ale ony stejně preferují trávu. Jen housata dostávala navíc směs.

Bílkoviny mají v té krmné směsi i v obilí..take jsem je měla od malička na pastvě a příkrm housata měla K1 Energys, později přimíchaný pšeničný šrot, potom směs a pšenici celou.. stále neomezenou pastvu... každý rok stejně 😄😄

Přidejte reakci

Přidat smajlík