Soused, problém kvůli kokrhání kohouta

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2021 09:03
vaasekk

XXX.XXX.45.96

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda někdo mel nebo má problém ze sousedem kvůli kokrhání kohouta. 2 roky nic nevadilo a náraz vadí že kokrha. Jak jste to řešili nebo co dělat?
Bydlím v malé dědince dům, jsem zdědil po prababicce, která taky chovala slepice, kozy, králíky atd.

26.6.2021 12:37
OlafV

XXX.XXX.32.250

V právních bitvách v civilizovaných zemích vítězí kohout.

26.6.2021 12:50
petraodlesa

XXX.XXX.0.161

U nás letos poprvé kohouti... sousedé se nevyspí, vstávat do práce ve tři ráno, to by jeden vraždil. Právě kohouty likvidujeme, lidé jsou důležitější. A vztahy se sousedy také. Právníky nebudil kohout ve tři ráno, tak může machrovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2021 18:10

Já jsem na straně kohouta. Lidi si časem zvyknou a nebude je to budit. Nešlo by to se sousedem nějak uhrát výměnou za vajíčka? Já bych kohouta kvůli kokrhani nezabijela. U nás loni musel pryč Jihád, protože souseda napadal, ale kvůli kokrhání bych ho nedala

26.6.2021 18:28
vaasekk

XXX.XXX.19.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem na straně kohouta. Lidi si časem zvyknou a nebude je to budit. Nešlo by to se sousedem nějak uhrát výměnou za vajíčka? Já bych kohouta kvůli kokrhani nezabijela. U nás loni musel pryč Jihád, protože souseda napadal, ale kvůli kokrhání bych ho nedala

spis de o to ze2 roky jim to vadilo a po dvou rokach zjistlily ze kohout kokrha

26.6.2021 22:04
Valentko

XXX.XXX.103.143

Kaslite na nich. Taky ludia by na dedine nemali čo hladat, vždy si najdu nieco co im bude vadiť. Dnes to je kohut zajtra to bude nieco iné. Kvoli susedom urcite nezabijajte kohuta .... je to totalna blbosť.

26.6.2021 22:27
petraodlesa

XXX.XXX.0.161

Náš kokrháč už je na novém bidle...v novém bydle...
Naši sousedé jsou starousedlíci, dům stavěli stejně s námi koncem 60.let. žádní fajnoví měśťáci. Záleží nám na nich. Vajíčka dostávají, občas jako deputát, protože nám na plot věší všechny kosti z polévky, suché pečivo i skořápky.
Nemyslím, že by se dalo zvyknout... Nevím.

27.6.2021 04:13
petraodlesa

XXX.XXX.0.161

A co na nešťastném jihu Moravy v tuto chvíli? Kdopak pomáhá odklízet trosky domů? Kohouti nebo sousedé???

27.6.2021 06:33
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
A co na nešťastném jihu Moravy v tuto chvíli? Kdopak pomáhá odklízet trosky domů? Kohouti nebo sousedé???

To je asi trochu mimo mísu....myslím si, že kohout a vůbec drobné zvířectvo na vesnici patří. A jestli si někdo zvykne bydlet a klidně spát např. poblíž železniční trati (můj případ), je to proti kokrfhání kohouta právě ten hukot tornáda z jihu Moravy. Nicméně, dobré sousedské vztahy je dobré pěstovat a udržovat. Na otázku jak, není jednoduchý recept. Chce to trochu vynalézavosti...

27.6.2021 08:53
OlafV

XXX.XXX.32.250

Vesnice bez kohouta je jen soubor nemovitostí.

27.6.2021 12:00

vaasekk napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda někdo mel nebo má problém ze sousedem kvůli kokrhání kohouta. 2 roky nic nevadilo a náraz vadí že kokrha. Jak jste to řešili nebo co dělat?
Bydlím v malé dědince dům, jsem zdědil po prababicce, která taky chovala slepice, kozy, králíky atd.

Pro boha, vůbec nad takovou blbostí nepřemýšlejte! Přece vesnice je od tohoto, aby se v ní chovala zvířata a pěstovala zelenina. Nebo od toho je snad město? Předpokládám, že ti stěžovatelé jsou městská náplava, která se stěhovala na ves, aby si pak na ni stěžovala. Stejná logika, jako by se do paneláku nastěhoval vesničan a stěžoval si na hluk, smog, dopravu... Asi si tam před ním nikdo na pr*el nesedne a nezakáže auta a nezruší obchody... Vy si tam naopak pořiďte perličky, ať vás soused ještě prosí pouze o toho kohouta. 🤣 Sousedské fajn vztahy jsou ok, ale ne za každou cenu!

27.6.2021 12:27
honzapm

XXX.XXX.134.34

Když mladí kohouti dorůstají, tak v kokrhání soutěží.
Měl jsem to na kole - jsou slyšet 1 km daleko ode vsi.
Je to milé.

Soused už začínal divně koukat, a tu náhle kamarád přivezl jako překvapení perličky.
Soused se hodil do klidu.

U nás na vsi se zabydluje městská náplava. Oplotili si kousek uprostřed vsi.
Samozřejmě jen pletivo, na podhrabání nemyslí, pro radu nedojdou.
Mají kohoutka.

Ooh, je to tak osvěžující, když těm mým někdo najednou odpovídá a je nedaleko.

Zatím mají fuj mix, ale třeba jednou otevřou oči a též začnou zachraňovat
a tudíž chovat evropské kulturní dědictví - čistokrevná plemena.

27.6.2021 13:06
petraodlesa

XXX.XXX.0.161

OlafV napsal(a):
Vesnice bez kohouta je jen soubor nemovitostí.

Jsme město s vesnickou zástavbou.
Je to milé, kokrhání se mi osobně líbí.
Ale jsme už jinde.... málokdo co chová, takže tolerance klesá. Když by chovali, vnímali by to jinak.

27.6.2021 15:38
OlafV

XXX.XXX.32.250

V neomarxistickém světě má menšina výrazně navrch.Zatím u drobnochovatelů to neplatí,třeba zviditelnění na demonstracích.

27.6.2021 16:17

OlafV napsal(a):
V neomarxistickém světě má menšina výrazně navrch.Zatím u drobnochovatelů to neplatí,třeba zviditelnění na demonstracích.

drobnochovatel nikdy nebude ta správná menšina.

pohlaví rozlišuje podle pindíka a kačeny a nečeká, jestli se kohout necítí jako slepice, to samé obvykle aplikuje i na lidi, moc pracuje i fyzicky a je ochoten holou rukou sáhnout na lopatu a pohyb na zahradě sice opaluje, ale ne až tak moc.

28.6.2021 11:16
JitkaH.

XXX.XXX.80.194

Petro, já přes léto (kdy je brzy vidět, takže kohout začíná kokrhat už ve tři, a lidé mají doma otevřená přes noc okna) zavírám kohouta do garáže do krabice, přes kterou dávám děrovanou bedýnku (aby měl vzduch). K němu jednu slepici, aby nebyl sám. Kokrhat začíná později a přes garážovou zeď to není tak slyšet. Vypouštím po šesté.
Jitka

28.6.2021 11:45
petraodlesa

XXX.XXX.0.161

JitkaH. napsal(a):
Petro, já přes léto (kdy je brzy vidět, takže kohout začíná kokrhat už ve tři, a lidé mají doma otevřená přes noc okna) zavírám kohouta do garáže do krabice, přes kterou dávám děrovanou bedýnku (aby měl vzduch). K němu jednu slepici, aby nebyl sám. Kokrhat začíná později a přes garážovou zeď to není tak slyšet. Vypouštím po šesté.
Jitka

Jitko, jste úžasná. Děkuji 👍

28.6.2021 12:39
OlafV

XXX.XXX.32.250

JitkaH. napsal(a):
Jitka

A tak pozvolna začíná proces návratu ke kvalitním chovatelským ubikacím.

28.6.2021 12:42
honzapm

XXX.XXX.134.34

Ano ano, naše metrové kamenné zdi a automatické otevírání dvířek
kurníku, které si lze nastavit např. na 8.00, je naprostý základ
spokojeného dopoledne, stráveného my víme kde.

28.6.2021 12:45
bery25

XXX.XXX.6.211

JitkaH. napsal(a):
Jitka

no to urcite a čo taky pes,mam ich tri,kde ich mam dat cez noc

28.6.2021 14:23
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

bery25 napsal(a):
no to urcite a čo taky pes,mam ich tri,kde ich mam dat cez noc

U nás pes nocuje ve sklepě...

28.6.2021 14:35
JitkaH.

XXX.XXX.80.194

pro Bery 25: Můžete do jedné krabice, děrovanou bednu navrch, slepici bych nepřidávala

28.6.2021 18:05
bery25

XXX.XXX.6.211

petraodlesa napsal(a):
U nás pes nocuje ve sklepě...

moje psy su na volno skoro vzdy,den,noc,maju sice volieri,ale tam su minimalne,skor ked su velke zimy,ale bernakom zima nevadi

Olgau

30.6.2021 06:15
Olgau

XXX.XXX.125.225

Kohúta si nechajte. Dajte mi na krk náramok a bude po probléme. Kohút si naň navykne. rooster collar.

30.6.2021 07:34
tomtom172

XXX.XXX.230.226

Olgau napsal(a):
Kohúta si nechajte. Dajte mi na krk náramok a bude po probléme. Kohút si naň navykne. rooster collar.

Máte to odskúšané ? ja som niečo podobné skúšal dva roky dozadu a vtedy kohúť iba chrčal ale bol to otrasný zvuk tak som mu to dal radšej dolu.

30.6.2021 08:58
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Fujky, už ten název mě odpuzuje 🙈😊

Olgau

30.6.2021 11:06
Olgau

XXX.XXX.125.225

Mam, aj to používam. Chhrcat by nemal, nepritiahli ste mu to moc? Iba keď sa snaží kokrhat. Po čase sa už ani nesnaží. Ale keď dám dole znova začne.

3.7.2021 20:43
katka1995

XXX.XXX.43.225

Našemu sousedovi vadí i psi stekot háže petardy zatím 3 týdny bez ránynebo dá rádio k plotu a pouští metal.. Prostě soused na hlavu bohužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík