Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2021 13:03

Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo znalý podrobně vysvětlit jak vypadá tipec u slepice a hlavně jak ho případně odstranit?
Kdyby měl někdo i foto, bylo by to super. Na netu vůbec nic není. Nevím jestli se jedná o tento problém, ale slepička už několik dní nejí, když jí nabídnu něco mimořádně lákavého třeba žížalu tak třeba dvakrát klovne ale nespolkne, naposledy polknout jsem jí viděla klíště co vypadlo ze psa.
Hodně ale pije, má povadlý hřebínek a je bez nálady, vylučuje téměř vodu.
Díky za každou užitečnou informaci!

29.6.2021 13:15

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1308097/jak-na-tipec-prosim

Třeba se něco dočtete, než se ozve někdo povolaný

29.6.2021 16:39
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo znalý podrobně vysvětlit jak vypadá tipec u slepice a hlavně jak ho případně odstranit?
Kdyby měl někdo i foto, bylo by to super. Na netu vůbec nic není. Nevím jestli se jedná o tento problém, ale slepička už několik dní nejí, když jí nabídnu něco mimořádně lákavého třeba žížalu tak třeba dvakrát klovne ale nespolkne, naposledy polknout jsem jí viděla klíště co vypadlo ze psa.

čím slepice krmite?
Cituji.." Zvýšené rohovatění sliznice na špičce a horní ploše jazyka u kuřat a slepic, zvané tipec, není důvodem k násilnému odstranění (strhávání)..je třeba zajistit přísun vitamínu A a minerálií"..(A.Černošek a kol.. Zdraví zvířat v drobných chovech)..
Zřejmě špatně svoje slepičky krmite..
Otázka je.. čím krmite?
Všechno závisí na krmení..

29.6.2021 20:17

ančovička1 napsal(a):
čím slepice krmite?
Cituji.." Zvýšené rohovatění sliznice na špičce a horní ploše jazyka u kuřat a slepic, zvané tipec, není důvodem k násilnému odstranění (strhávání)..je třeba zajistit přísun vitamínu A a minerálií"..(A.Černošek a kol.. Zdraví zvířat v drobných chovech)..
Zřejmě špatně svoje slepičky krmite..
Otázka je.. čím krmite?
Všechno závisí na krmení..

Já se ptám jak ho poznám a jak ho odstranit, to je vše, o jiné reakce nestojím. Krmím směsí pro nosnice a mají travnatý výběh. Jestli je to podle vás špatně tak je to vaše věc.

29.6.2021 20:22

Já se ptám jak ho poznám a jak ho odstranit, to je vše, o jiné reakce nestojím. Krmím směsí pro nosnice a mají travnatý výběh. Jestli je to podle vás špatně tak je to vaše věc.

pravděpodobně to nebude žádný tipec.

jak stará je ta nemocná slepice?

29.6.2021 20:23

pravděpodobně to nebude žádný tipec.

jak stará je ta nemocná slepice?

Nepotřebuju rady že je stará a zabít, koukám že mi nikdo neporadí, uzavírám diskuzi.

29.6.2021 20:30

Nepotřebuju rady že je stará a zabít, koukám že mi nikdo neporadí, uzavírám diskuzi.

no, tak si škubněte, drahý pane.

29.6.2021 20:34

Dobrý den,

To nebude tipec, ale když nestojíte o rady od bodlinky veterinářky. která se specializuje na drůbež...tak si škubněte.

29.6.2021 20:43
ančovička1

XXX.XXX.220.111

No,to tedy krmite dobře a tipec by se vám i slepic objevit neměl..my, když jsme kdysi začínali,první slepičky, mladé kuricky, jsem si koupila..byly bledé, hubené a smutné..přičítala jsem to změně prostředí.. začaly posedával,zdálo se ale,že žerou.. pár jich uhynulo.. přišla sousedka, koukala a říkala..ty mají tipce..
Ukázala mi slepičky jazyk..měla ho tvrdý jako nehet, špičatý..zespodu jazyka nehtem tvrdou hmotu začala opatrně
odškrabávat.. slepičky mi tímto zachránila..
.slepice, která má"tipec", vlastně uhyne hladem, nemůže potravu ztvrdlým jazykem nabrat a polknout...
Tak snad jsem to srozumitelně popsala..

29.6.2021 21:12
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Tak diskuze je uzavřena a já se tu snažím marně 😄😄
Marné jsou rady i zkušených MVDr....tak ať si škubne😄

29.6.2021 21:28
juhaj

XXX.XXX.164.121

Zadavatel je velice moudrý ( viz.předchozí diskuze). Jen vás tady zkouší, zda někdo odpoví správně 😂.

29.6.2021 21:33

juhaj napsal(a):
Zadavatel je velice moudrý ( viz.předchozí diskuze). Jen vás tady zkouší, zda někdo odpoví správně 😂.

Kéž by to tak bylo.

29.6.2021 21:35

Na ifaunu se obracím jen pokud něco řeším a Google nezná odpověď, nemám čas ani potřebu tady někoho zkoušet, ale myslete si co chcete.

29.6.2021 21:58
juhaj

XXX.XXX.164.121

Myslím si, že zbytečně útočné reakce, pokud se Vám nelíbí odpověd, opravdu o moudrosti nesvědčí. Ona i nepravděpodobná ráda může být ta pravá, to už jsem se v životě naučila.

30.6.2021 08:18

Na ifaunu se obracím jen pokud něco řeším a Google nezná odpověď, nemám čas ani potřebu tady někoho zkoušet, ale myslete si co chcete.

myslím si

Inéz

7.8.2022 19:18
Inéz

XXX.XXX.41.71

Típek je na spodní straně jazyka tvrdá průhledná blanka asi 0.5 cm dlouhá. Stahuji ji nožíkem, protože mám měkké nehty. Pokrývá celou plochu jazyka do šířky asi půl cm délky. Včera jsem stahovala, ale nevyfotila. Příště.

Přidejte reakci

Přidat smajlík