Nevite co mohlo zabit slepici?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2021 19:28
janapiglet

XXX.XXX.12.215

Nasla jsem ted v podvecer 1 mrtvou slepici, vudkyni, byla natazena pod kurnikem, asi zabita cca pred hodinou? Ostatni 3 jsou OK. Mela jeste trosku teple brisko, ale uz ztuhle nohy, krk, letky, zadna krev, zraneni, zadna vytrhana pericka... Nic. Jen na krku se ji zjezila od neceho pericka.
Do kurniku akorat zaletala srsen, kdyz jsem tam prisla, kdyz jsem prinesla strikani, uz tam nebyla.
Je mozne, ze tam treba letala u kurniku srsen, ona ji chtela zobnout a dostala pigaro?

Jsme hned u lesa, slepice z velkochovu uz mam rok a zatim zadny predator a nahle umrti.

4.7.2021 19:41
1978milan

XXX.XXX.34.3

Myslím si, že normálně chcípla. Na cokoliv. Bez pitvy nezjistíte.
A jestli je to klecovka z velkochovu, tak měla celkem dlouhý život.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2021 20:19

janapiglet napsal(a):
Nasla jsem ted v podvecer 1 mrtvou slepici, vudkyni, byla natazena pod kurnikem, asi zabita cca pred hodinou? Ostatni 3 jsou OK. Mela jeste trosku teple brisko, ale uz ztuhle nohy, krk, letky, zadna krev, zraneni, zadna vytrhana pericka... Nic. Jen na krku se ji zjezila od neceho pericka.
Do kurniku akorat zaletala srsen, kdyz jsem tam prisla, kdyz jsem prinesla strikani, uz tam nebyla.
Je mozne, ze tam treba letala u kurniku srsen, ona ji chtela zobnout a dostala pigaro?

Jsme hned u lesa, slepice z velkochovu uz mam rok a zatim zadny predator a nahle umrti.

Možné je všechno. Vidím slepici bez známek vnějšího poranění.

4.7.2021 20:20
janapiglet

XXX.XXX.12.215

Nemohla jen tak chcipnout, tesne pred smrti jsem u nich byla a davala jim kousicky mleteho masa a ona ho s chuti zrala s ostatnimi. Mam sice klecovky, ale vitalni a zdrave, dali mi pekne.
Musela ji asi pichnout ta srsen......jen me to zajima co ji zabilo tak rychle.

Btw. ja vloni trhala jablka a na jednom nahore sedela srsen, dobla me do prstu a takovou bolest jsem nezazila. Jsem alergik, hned prasek, ale ta ruka bolela asi 6 hod. jsem lezela na gauci ruku v mrazene zelenine, jinak bych si ji snad urizla. Strasne to boli. Jed ma pry mensi nez vcela, ale i nejakou latku, co dela extra bolest.

4.7.2021 20:22
janapiglet

XXX.XXX.12.215

tak ...uz to neresme ...hezky vecer

4.7.2021 20:30

věřte, že mohla jen tak chcípnout. to slepice dělají překvapivě často.

bez pitvy je to fakt jen hádání, ale zrovna sršně bych v tom nehledala.

4.7.2021 20:32
janapiglet

XXX.XXX.12.215

dobre bodlinko, mozna mela slepici infarkt

4.7.2021 20:44

janapiglet napsal(a):
Nemohla jen tak chcipnout, tesne pred smrti jsem u nich byla a davala jim kousicky mleteho masa a ona ho s chuti zrala s ostatnimi. Mam sice klecovky, ale vitalni a zdrave, dali mi pekne.
Musela ji asi pichnout ta srsen......jen me to zajima co ji zabilo tak rychle.

Btw. ja vloni trhala jablka a na jednom nahore sedela srsen, dobla me do prstu a takovou bolest jsem nezazila. Jsem alergik, hned prasek, ale ta ruka bolela asi 6 hod. jsem lezela na gauci ruku v mrazene zelenine, jinak bych si ji snad urizla. Strasne to boli. Jed ma pry mensi nez vcela, ale i nejakou latku, co dela extra bolest.

Ale mohla - jen tak chcípnout.

4.7.2021 20:48
janapiglet

XXX.XXX.12.215

dekuji i kometo, budu si pamatovat, ze mohou jen tak umrit..nevedela jsem, vycetla jsem na netu, ze slepice ziji i 5 a vice let, tak tyto z velkochovu asi mene

4.7.2021 20:59
1978milan

XXX.XXX.231.235

To máte stejné, jako u lidí. Někdo jde dřív, někdo vydrží do sta let.
Takže klidně infarkt, mrtvice, nebo cokoliv jiného.
Ale u těchto vyždímaných klecovek se dají 2 roky považovat za dlouhověkost.

4.7.2021 21:21
janapiglet

XXX.XXX.12.215

dekuji take Milane za pouceni - mam je ted presne 1 rok, snesly mi hrozne moc vajicek, denne kazda, az ted posledni mesic nenesou uz vubec, preperovala jen jedna. Jinak jsou cile a trochu konecne nabraly vic na vaze, kdyz nenesou.

4.7.2021 22:43
honzapm

XXX.XXX.134.34

Abyste pochopila slepičí etologii - slepice pozná špatný hmyz.
Ví, že včela má žihadlo. Sršeň by rozhodně nechtěla sezobnout.

To chybějící peří jí mohly udělat ostatní.
Při chcípnutí se mohla zježit sama.

Může to mít souvislost s tím krmením masa.
Pokud jsou hodně žravé, což u požírání masa ve skupině jsou,
blbě polkne, a pak se klidně udusí, udáví.
A ještě před minutou byla čiperná, veselá a hravá a kladla.

I to vzrušení ze žranice může být příčina (infa).

Jsou-li mimo snášku a krmíte je masem,
tak vám možná brzo chcípnou další.

A prosím, pokud položíte dotaz, tak si tu všichni provždy odpusťte
prohlášení typu - už to neřešme, odpovídejte mi to a ne tamto.
Děkuji.

5.7.2021 07:57
janapiglet

XXX.XXX.12.68

dekuji Honzo za dalsi pouceni - krmim rok tak, jak me poradili tzv. zkuseni slepicari, a bylo mi receno, ze se maji u me velmi dobre
Ze nesmi maso kdyz nenesou, mi zadny nerekl. Davam jim ted jen 1x tydne tak rovnou lzicku mleteho masa kazde. Protoze maji proteiny ze zizal, brouku, atd.

To "neresme" byla asi vytka ke mne, ale nenapsala jsem odpovidejte mi to a ne to - sorry, myslela jsem to v dobrem, ze uz me bodlinka a spol. vysvetlili, ze mohla umrit jen tak - ze uz tedy vim. Uz to priste nenapisu

Zjistila jsem, ze hybridky se asi chovaji jinak nez bezne slipky (vy to vite davno). Nevim, zda vedi, ze nemaji jist vcelu, srsen, kdyz ta jedna me umrela tim, ze slupla celou mysku. Poprve jsem ji vole vycistila a pracne ji uzdravila dle knihy Nemoci Drubeze MUDr. Vesely, ale pak shltla dalsi celou a uz byl konec, vole bylo i asi uz vytazene. Musela jsem ji zabit, dusila se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík