Maransky kůže

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2021 16:50
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

Tak jsme popravili prvního Marans kohoutka...
Překvapilo mě, jak bílou a křehkou má kůži. Při škubání se trhala, s peřím. Celkový vzhled díky černým zbytkům peří ( kořenům), včetně potrhané kůže, nevábný. Leda tak do polívky. Myslela jsem, že ho upeču, když má něco přes čtyři měsíce, ale ne...
Slepici po zabití a vykrvení spaříme horkou vodou, kdybychom to udělali jinak, nebude se kůže trhat?
Prostě Francouz 😂 beztak je to tím 😉

8.7.2021 19:13
ančovička1

XXX.XXX.120.255

Bez spaření se neškube ani husa!
To se nedivím, že vám
peří jde i s kůží.. není to plemenem, prostě ho musíte opařit 😄

8.7.2021 19:36
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

ančovička1 napsal(a):
Bez spaření se neškube ani husa!
To se nedivím, že vám
peří jde i s kůží.. není to plemenem, prostě ho musíte opařit 😄

Ančovičko, přečtěte si to ještě jednou... píšu, že po porážce a vykrvení SPAŘÍME HORKOU VODOU...
Ptám se, jestli je možné škubat bez spaření... někde jsem četla, že to jde.
U nás zabití slepice začíná se vařením pěti litrů vody, na spaření 😉 jinak to neumím.

8.7.2021 19:43
paskov244

XXX.XXX.39.75

Kohout ještě není v jatečné zralosti proto zůstává kůže černá po peří . Čtyři měsíce na maransku je málo tak minimálně šest . Aby se Vám mladá drůbež dobře škubala neměla by voda na opaření přesáhnout 75°celsia .

8.7.2021 20:14
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Ano, voda nesmí být vroucí, těch 75 stupňů úplně stačí. Kohoutky musíte trochu vykrmit, na pečení musí mít minimálně 3,5 kilo.

8.7.2021 20:32
ančovička1

XXX.XXX.120.255

petraodlesa napsal(a):
Ančovičko, přečtěte si to ještě jednou... píšu, že po porážce a vykrvení SPAŘÍME HORKOU VODOU...
Ptám se, jestli je možné škubat bez spaření... někde jsem četla, že to jde.
U nás zabití slepice začíná se vařením pěti litrů vody, na spaření 😉 jinak to neumím.

Jj,jednou píšete o kohoutovi,potom o slepici😄🤔,za jsem to vzala doslovně ,pardon😄.mladé se neplaří 100°vodou,ale jen na 60-70..za syrová to půjde těžko a d kůží..
Koukám, že Zuzkaa už to psala..
Maransky mám a zabijime také nejdřív v 6ti měsících, potom mají vykuchane kolem 3 kg..

8.7.2021 20:47
1978milan

XXX.XXX.231.235

Jste ho přepařila, proto se trhá.
Brojlery paříme na 65 stupňů do škubačky, tohle bude podobné.
Když se škube rukou, může mít voda malinko víc. Řekl bych těch 70-75 stupňů.

8.7.2021 20:49
1978milan

XXX.XXX.231.235

Jinak z vašeho popisu jsem taky pochopil, že slepice patříte, ale kohoutka jste rvala nasucho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2021 20:50

pokud se vám trhá kůže, tak jste ho prostě přepařila.

8.7.2021 20:52
ančovička1

XXX.XXX.120.255

1978milan napsal(a):
Jinak z vašeho popisu jsem taky pochopil, že slepice patříte, ale kohoutka jste rvala nasucho.

🤣🤣🤣

9.7.2021 07:33
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Omlouvám se za nepřesný popis. A děkuji všem...za příspěvky. Takže už vím, v čem je problém. Příliš horká voda. A druhého kohoutka nechám ještě dorůst.

Ještě by mě zajímalo, jestli se dá škubat slepice, nebo brojler, bez spaření... patrně ne.

9.7.2021 08:02
OlafV

XXX.XXX.44.176

petraodlesa napsal(a):
Omlouvám se za nepřesný popis. A děkuji všem...za příspěvky. Takže už vím, v čem je problém. Příliš horká voda. A druhého kohoutka nechám ještě dorůst.

Ještě by mě zajímalo, jestli se dá škubat slepice, nebo brojler, bez spaření... patrně ne.

Pařím s vyjímkou holoubátek.Za mlada jsem pařil i v Posázavských hospůdkách.

9.7.2021 08:19

petraodlesa napsal(a):

ale jo, dá. akorát nejdou křídla, na vytrhání letek si to spařit musíte.

a trvá to asi tak milionkrát déle než když je to správně spařené.

9.7.2021 09:45
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Petro, připadá mi, že máte slepice snad první rok. Přitom jste už dříve psala jak váš mamžel krmil slepice chlebem a jak byly ztučnělé. Nic ve zlém, ale nemůžu pochopit, že nemáte zkušenosti se škubáním a pařením drůbeže.

9.7.2021 10:14
OlafV

XXX.XXX.44.176

Zuzkaa napsal(a):
Petro, připadá mi, že máte slepice snad první rok. Přitom jste už dříve psala jak váš mamžel krmil slepice chlebem a jak byly ztučnělé. Nic ve zlém, ale nemůžu pochopit, že nemáte zkušenosti se škubáním a pařením drůbeže.

Petra hledá,z vlastní velmi dávné zkušenosti nedoporučuji slepici s peřím obalit jílem a péct v troubě s představou,že se poté peří sloupne.

9.7.2021 10:46

z Indie (či kýho čerta) jsem viděla report v nějakých časopisech (ne jednou), že mají sudy s horkým asfaltem (dehtem?), do kterých ponoří drůbež (asi kachnu), nechají uvařit, a pak vytáhnou, a s onou vytuhlou hmotou peří oloupou. Zajímalo by mě, co pak dělají s těmi odlupky (protože to peří v tom zůstane nalepené) - zda recyklují a šoupnou tu asfaltovou krustu zpátky do barelu :-)

9.7.2021 11:19
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jedna věc je správná teplota vody
a druhá, stejně důležitá, je délka paření.
Na kohouta stačí pár sekund.

9.7.2021 13:04
OlafV

XXX.XXX.44.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
z Indie (či kýho čerta) jsem viděla report v nějakých časopisech (ne jednou), že mají sudy s horkým asfaltem (dehtem?), do kterých ponoří drůbež (asi kachnu), nechají uvařit, a pak vytáhnou, a s onou vytuhlou hmotou peří oloupou. Zajímalo by mě, co pak dělají s těmi odlupky (protože to peří v tom zůstane nalepené) - zda recyklují a šoupnou tu asfaltovou krustu zpátky do barelu :-)

S odpadem by Petra neměla problém,na Ostravsku by byl vítán na zpevnění povrchu dálnice.

9.7.2021 13:07
OlafV

XXX.XXX.44.140

honzapm napsal(a):
Jedna věc je správná teplota vody
a druhá, stejně důležitá, je délka paření.
Na kohouta stačí pár sekund.

Je pro výpočet správné teploty vody a doby paření významný věk obětí?

9.7.2021 13:41
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

OlafV napsal(a):
Je pro výpočet správné teploty vody a doby paření významný věk obětí?

No jistě... čím starší, tím propařenější 🐷

Zuzko 🐤Slepice chovám asi pět let, dědictví po babičce...ale teprve druhým rokem se učím líhnout a odchovávat. Do té doby samé hybridy. Ty jdou škubat spařené perfektně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík