Tak jsme popravili prvního Marans kohoutka...
Překvapilo mě, jak bílou a křehkou má kůži. Při škubání se trhala, s peřím. Celkový vzhled díky černým zbytkům peří ( kořenům), včetně potrhané kůže, nevábný. Leda tak do polívky. Myslela jsem, že ho upeču, když má něco přes čtyři měsíce, ale ne...
Slepici po zabití a vykrvení spaříme horkou vodou, kdybychom to udělali jinak, nebude se kůže trhat?
Prostě Francouz 😂 beztak je to tím 😉
ančovička1
napsal(a):
Bez spaření se neškube ani husa!
To se nedivím, že vám
peří jde i s kůží.. není to plemenem, prostě ho musíte opařit 😄
Ančovičko, přečtěte si to ještě jednou... píšu, že po porážce a vykrvení SPAŘÍME HORKOU VODOU...
Ptám se, jestli je možné škubat bez spaření... někde jsem četla, že to jde.
U nás zabití slepice začíná se vařením pěti litrů vody, na spaření 😉 jinak to neumím.
petraodlesa
napsal(a):
Ančovičko, přečtěte si to ještě jednou... píšu, že po porážce a vykrvení SPAŘÍME HORKOU VODOU...
Ptám se, jestli je možné škubat bez spaření... někde jsem četla, že to jde.
U nás zabití slepice začíná se vařením pěti litrů vody, na spaření 😉 jinak to neumím.
Jj,jednou píšete o kohoutovi,potom o slepici😄🤔,za jsem to vzala doslovně ,pardon😄.mladé se neplaří 100°vodou,ale jen na 60-70..za syrová to půjde těžko a d kůží..
Koukám, že Zuzkaa už to psala..
Maransky mám a zabijime také nejdřív v 6ti měsících, potom mají vykuchane kolem 3 kg..
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud se vám trhá kůže, tak jste ho prostě přepařila.
petraodlesa
napsal(a):
Omlouvám se za nepřesný popis. A děkuji všem...za příspěvky. Takže už vím, v čem je problém. Příliš horká voda. A druhého kohoutka nechám ještě dorůst.
Ještě by mě zajímalo, jestli se dá škubat slepice, nebo brojler, bez spaření... patrně ne.
Pařím s vyjímkou holoubátek.Za mlada jsem pařil i v Posázavských hospůdkách.
Uživatel s deaktivovaným účtem

petraodlesa
napsal(a):
Omlouvám se za nepřesný popis. A děkuji všem...za příspěvky. Takže už vím, v čem je problém. Příliš horká voda. A druhého kohoutka nechám ještě dorůst.
Ještě by mě zajímalo, jestli se dá škubat slepice, nebo brojler, bez spaření... patrně ne.
ale jo, dá. akorát nejdou křídla, na vytrhání letek si to spařit musíte.
a trvá to asi tak milionkrát déle než když je to správně spařené.
Zuzkaa
napsal(a):
Petro, připadá mi, že máte slepice snad první rok. Přitom jste už dříve psala jak váš mamžel krmil slepice chlebem a jak byly ztučnělé. Nic ve zlém, ale nemůžu pochopit, že nemáte zkušenosti se škubáním a pařením drůbeže.
Petra hledá,z vlastní velmi dávné zkušenosti nedoporučuji slepici s peřím obalit jílem a péct v troubě s představou,že se poté peří sloupne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

z Indie (či kýho čerta) jsem viděla report v nějakých časopisech (ne jednou), že mají sudy s horkým asfaltem (dehtem?), do kterých ponoří drůbež (asi kachnu), nechají uvařit, a pak vytáhnou, a s onou vytuhlou hmotou peří oloupou. Zajímalo by mě, co pak dělají s těmi odlupky (protože to peří v tom zůstane nalepené) - zda recyklují a šoupnou tu asfaltovou krustu zpátky do barelu :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
z Indie (či kýho čerta) jsem viděla report v nějakých časopisech (ne jednou), že mají sudy s horkým asfaltem (dehtem?), do kterých ponoří drůbež (asi kachnu), nechají uvařit, a pak vytáhnou, a s onou vytuhlou hmotou peří oloupou. Zajímalo by mě, co pak dělají s těmi odlupky (protože to peří v tom zůstane nalepené) - zda recyklují a šoupnou tu asfaltovou krustu zpátky do barelu :-)
S odpadem by Petra neměla problém,na Ostravsku by byl vítán na zpevnění povrchu dálnice.
OlafV
napsal(a):
Je pro výpočet správné teploty vody a doby paření významný věk obětí?
No jistě... čím starší, tím propařenější 🐷
Zuzko 🐤Slepice chovám asi pět let, dědictví po babičce...ale teprve druhým rokem se učím líhnout a odchovávat. Do té doby samé hybridy. Ty jdou škubat spařené perfektně.