Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2021 14:12
Frastan

XXX.XXX.112.227

Dobrý den,
je vhodné krmit kuřata směsí s antikokcidiky, nebo je lepší se jim vyhnout a pořídit si směs bez nich. Kuřata se pohybují ve výběhu i s kvočkou. Díky za reakce.

14.7.2021 16:17
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

Tak můžete obojí... buďto bez jakékoliv chemie, s tím rizikem, že kokcidie jsou, mrchy, všude... Kvočna prý jim dá najevo,🥰jak se jim vyhnout. Takto jsem to měla poprvé já. Jenže kvočna nevidí tak dlouho, jak by to malé potřebovaly. Po pár týdnech se na ně vykašlala, kuřata zmokla, dostala průjem a jedno po druhém jsem musela zabít. Sucho, sucho a čisto... Bez toho kuřata neodchováte.

Druhá možnost: naočkovat. Drahá.

Třetí: krmit žrádlem obohaceným kokcidiostatiky.

14.7.2021 16:44
ančovička1

XXX.XXX.120.255

Zajímalo by mě, jakým způsobem kvočna chrání kuřata před kokcidiemi..😀

14.7.2021 16:51
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

ančovička1 napsal(a):
Zajímalo by mě, jakým způsobem kvočna chrání kuřata před kokcidiemi..😀

Se zeptejte pana Josefa Berana 😊 mi to také hlava nebere...to je jeho názor 😉

14.7.2021 17:26
ančovička1

XXX.XXX.120.255

petraodlesa napsal(a):
Tak můžete obojí... buďto bez jakékoliv chemie, s tím rizikem, že kokcidie jsou, mrchy, všude... Kvočna prý jim dá najevo,🥰jak se jim vyhnout. Takto jsem to měla poprvé já. Jenže kvočna nevidí tak dlouho, jak by to malé potřebovaly. Po pár týdnech se na ně vykašlala, kuřata zmokla, dostala průjem a jedno po druhém jsem musela zabít. Sucho, sucho a čisto... Bez toho kuřata neodchováte.

Ještě doplňuji ."sucho, čisto a teplo" ..krmím bez kokcidiostatik...neočkuji😄
Když kvočna opustí kuřata,tedy je nezahřívá, nevodí před nepřízní počasí, déšť, vítr, zima, do bezpečí kurníku, musí se postarat chovatel..kvočna za to nemůže, přišla doba její nové snášky..

JÁty

14.7.2021 18:13
JÁty

XXX.XXX.206.141

petraodlesa napsal(a):

Čím to je, čím to je, že ten, čo nevie spievať spieva...

14.7.2021 19:40
jo012810

XXX.XXX.101.35

Frastan napsal(a):
Dobrý den,
je vhodné krmit kuřata směsí s antikokcidiky, nebo je lepší se jim vyhnout a pořídit si směs bez nich. Kuřata se pohybují ve výběhu i s kvočkou. Díky za reakce.

Paní Petra to již trochu nastínila. Pokud máte kvočnu s kuřaty tak, aby mohla využívat čistý (samostatný) kurník a výběh, není se čeho obávat. Dobrá kvočna ví přesně, kdy má kuřata "uklidit" do kurníku, kdy je má svolat, aby se u ní ohřála a aby se nažrala a napila. To funguje na 100%. Krmení i v tomto případě může být bez i s přípravkem proto kokcidiím. Já osobně dávám přednost krmivu bez a u kvočny (již jsem neměl několik let s kuřaty), dopřávám nejdříve černý čaj na pití a potom vodu a možnost kvalitního, menšího množství podmáslí. Když kvočna přestane vodit, je třeba zajistit teplo, sucho a čistotu. A to dle možností chovatele. Pokud odchovávám v odchovnách, pak napájím jen vodou a krmím směsí bez kokcidiostatik podle stáří kuřat a doporučení výrobce. Kvočna je pro každého inspirací, jak by měl provádět umělý odchov. Je dobré pozorovat, co kvočna jak činí a její "rozum" přenést do odchoven. Kokcidie, pokud nejde o velkou koncentraci kuřat a to u jedné kvočny a např. 10 m2 nového výběhu a možností suchého a čistého kurníku, neublíží kuřatům, neboť se nepřemnoží. Stejně jako s lidmi žijí některé bakterie, viry či cizopasníci, tak i s drůběží žijí např. kokcidie aj. Je nutné vytvořit takové podmínky v chovu, aby se nemohly přemnožit...

14.7.2021 19:51
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

JÁty napsal(a):

Kdo nic neumí, učí druhé 😊 a tím i sebe 😂

15.7.2021 07:20
bery25

XXX.XXX.122.52

JÁty napsal(a):

to ste vy panTimko

Přidejte reakci

Přidat smajlík