Uživatel s deaktivovaným účtem

Poraďte mi plemeno slepic zdrobnělých (chci menší vajíčka) a dobře nesoucích.
Díky.
Slušnou užitkovost mají zdrobnělé hempšírky. U mne dlouhodobě mezi 160 až 180 vejci na nosnici za rok. Ale záleží vždy na původu slepic. Stalo se mi, že po dovezeném kohoutovi-fešákovi mi výrazně klesla snáška. Obecně platí, že zdrobnělky "opisují" užitkovost od svých velkých "vzorů". Jistě vám sem napíší i další chovatelé své zkušenosti a doporučení.
petraodlesa
napsal(a):
Osobní zkušenost nemám, ale chovatelé hodně chválí zdrobnělé velsumky. Užitkovost v poměru s příjmem krmiva prý nejlepší. Plemeno pro šetřílky😉
Ale pokud chce zadavatel menší vajíčka, tak zdr.velsumky mají poměrně velká.
A nevím jak ostatní zdrobnelky, ale velsumky rady kvokaji ( po 2 letech vyřazování kvocen je to lepší, ale stejně 1ze 4).
viu
napsal(a):
Ale pokud chce zadavatel menší vajíčka, tak zdr.velsumky mají poměrně velká.
A nevím jak ostatní zdrobnelky, ale velsumky rady kvokaji ( po 2 letech vyřazování kvocen je to lepší, ale stejně 1ze 4).
Jen pro ilustraci. Jak jsem psal, bude záležet vždy na konkrétním chovu. Před rokem 1990 patřily u nás z. velsumky k nepřekonatelným nosnicím mezi zdrobnělou a zakrslou drůbeží. To platilo obecně téměř o všech chovech. Po dovozu "nepříbuzné krve", zejména z Německa, šla nahoru kvokavost a užitkovost dolů. Zkoušel jsem je několik roků někdy po froce 1995, ale ty dovezené vlastnosti, byly pro mne nezkousnutelné. Jak píše výše diskutující, je ten problém stálý...

jo012810
napsal(a):
Slušnou užitkovost mají zdrobnělé hempšírky. U mne dlouhodobě mezi 160 až 180 vejci na nosnici za rok. Ale záleží vždy na původu slepic. Stalo se mi, že po dovezeném kohoutovi-fešákovi mi výrazně klesla snáška. Obecně platí, že zdrobnělky "opisují" užitkovost od svých velkých "vzorů". Jistě vám sem napíší i další chovatelé své zkušenosti a doporučení.
Na stránkách klubu hempšírek je uvedena snáška u zdrobnělých 140 vajec... http://hempsirky.cz/hempsirky/
napsal(a):
Na stránkách klubu hempšírek je uvedena snáška u zdrobnělých 140 vajec... http://hempsirky.cz/hempsirky/
Ano, ale. Jak píši jde vždy dnes jde vždy o jednotlivé chovy. I u mne jednou po "cizím" kohoutovi významně poklesla snáška. Zdrobnělé hempšírky jsou dobré zimní nosnice, pokud mají odpovídající ustájení. U mne vlastně nejlépe nesou, když se ochladí. Ale vše co píši jsou jen moje zkušenosti ze dvorka...