Čím krmite své nosnice?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2021 21:40
Ranc-Adel

XXX.XXX.26.4

Dobrý den,
chci začít se slepičkami tak jsem projížděl Google a našlo mi to spoustu věcí. Ale nejvíc by mě zajímalo jestli se dá koupit hotový šrot, se vším co slepičky potřebuji, nebo jednotlivý šrot (Ječmen zvlášť, oves zvlášť apod.) a jaké krmivo či směsi dáváte vy?
Děkuji za typi a zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2021 21:47

krmím granule pro nosnice

ječmen a oves nechte králíkům, to se nosnicím nedává

AdelFary

21.7.2021 21:51
AdelFary

XXX.XXX.26.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

aha, to jsem nevěděla, děkuji za tip!

22.7.2021 06:59

Jak píše Bodlinka, najděte si prodejce krmiv někde poblíž a tam si vyberete granule nebo směs. Nebo si ho najdete na internetu a objednáte on-line. K tomu pšenici, můžete. V krmné směsi je vše. Já ji přesto dávám, slepice na noc rády zobou zrní, stejně tak ráno na okamžité utišení hladu.

22.7.2021 19:25
ančovička1

XXX.XXX.120.255

AdelFary napsal(a):
aha, to jsem nevěděla, děkuji za tip!

Ještě doplním..v každé prodejně krmiv vám prodejci rádi poradí

22.7.2021 23:56
OlafV

XXX.XXX.39.181

Ječmenem tlumím nadměrnou snášku.

23.7.2021 07:23
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Slepice krmte dvakrát denně. Ranní dávka má rychle zasytit, proto se podává ve formě lehce smočeneho šrotu, nesmí být mazlavá, to jim ucpává volátka. Tedy drobrovité konzistence. Drobrovité 😌 je to nejdůležitější slovo...

Základem ranního krmení je směs šrotů. Já si to zjednodušuji rozmočením granulí N1, granule pro nosnice, jak píše Bodlinka ( označení N...nosnice. Jiné značky: K1, K2...odchov kuřat, atd. V tom vám poradí v prodejně krmiv) a přidáním sušeného granulovaného česneku z Kauflandu. Občas...prevence vnitřních parazitů. Přidává se i nadrobno nakrájená kopřiva, zbytky z kuchyně. Brambory jen v malém množství.
Večer se dává celé zrno. Déle se tráví a slepice v noci netrpí hladem. Výborné je naklíčit celou pšenici. Namočit, po x hodinách scedit, proplachování, dokud zrno nepraskne a neukáže se špička klíčku. To je nejvhodnější doba podání. Já ji chystám během 24- 36 hodin. Říká se tomu klíčenka. Obsahuje enzymy a vitamíny, prostě tím slepicím přilepšíte.

Na téma krmení je na tomto skvělém fóru mnoho vláken. Zkuste zadat krmení a vyjede vám spousta rad a doporučení.

Přeji vám šťastné a veselé vyhledávání.

23.7.2021 11:48
ančovička1

XXX.XXX.220.111

OlafV napsal(a):
Ječmenem tlumím nadměrnou snášku.

👍🤣🤣🤣

23.7.2021 12:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Krmím granule Energys Gold pro nosnice, v době sběru vajec do líhně Energys Repro. Přidávám i pšenici 1 díl pšenice na 2 díly granulí. Ale ne v době sběru vajec do líhně. To dávám naklíčenou pšenici extra do jiného krmítka.
Jinak to mají v krmítku s přístupem celý den. A ráno je automatické otevírání pustí na zahradu, kde si nazobou zeleného (a bohužel i třeba černého rybízu )
Plus drcené mušle, písek atd.
Sem tam dostanou zbytky z kuchyně, např. vařené skopové z vyřazené ovce.

JÁty

23.7.2021 13:10
JÁty

XXX.XXX.206.141

petraodlesa napsal(a):
Slepice krmte dvakrát denně. Ranní dávka má rychle zasytit, proto se podává ve formě lehce smočeneho šrotu, nesmí být mazlavá, to jim ucpává volátka. Tedy drobrovité konzistence. Drobrovité 😌 je to nejdůležitější slovo...

Základem ranního krmení je směs šrotů. Já si to zjednodušuji rozmočením granulí N1, granule pro nosnice, jak píše Bodlinka ( označení N...nosnice. Jiné značky: K1, K2...odchov kuřat, atd. V tom vám poradí v prodejně krmiv) a přidáním sušeného granulovaného česneku z Kauflandu. Občas...prevence vnitřních parazitů. Přidává se i nadrobno nakrájená kopřiva, zbytky z kuchyně. Brambory jen v malém množství.
Večer se dává celé zrno. Déle se tráví a slepice v noci netrpí hladem. Výborné je naklíčit celou pšenici. Namočit, po x hodinách scedit, proplachování, dokud zrno nepraskne a neukáže se špička klíčku. To je nejvhodnější doba podání. Já ji chystám během 24- 36 hodin. Říká se tomu klíčenka. Obsahuje enzymy a vitamíny, prostě tím slepicím přilepšíte.

Na téma krmení je na tomto skvělém fóru mnoho vláken. Zkuste zadat krmení a vyjede vám spousta rad a doporučení.

Přeji vám šťastné a veselé vyhledávání.

Jako obvykle melete sračky...
Kompletní směsi se podávají ad libitum...

23.7.2021 13:24
ančovička1

XXX.XXX.220.111

veraboskova napsal(a):
Krmím granule Energys Gold pro nosnice, v době sběru vajec do líhně Energys Repro. Přidávám i pšenici 1 díl pšenice na 2 díly granulí. Ale ne v době sběru vajec do líhně. To dávám naklíčenou pšenici extra do jiného krmítka.
Jinak to mají v krmítku s přístupem celý den. A ráno je automatické otevírání pustí na zahradu, kde si nazobou zeleného (a bohužel i třeba černého rybízu )
Plus drcené mušle, písek atd.
Sem tam dostanou zbytky z kuchyně, např. vařené skopové z vyřazené ovce.

Věrko,krmím stejně, slepice musí žrát celý den...jen s tím rozdílem, že rybíz už mám posbiraný, marmelády ve skleničkách, tak se mi holky, kuřicky, vrhly na červený, sladký angrešt..proto mi na
zahradě stojí bubáci 😀..stromky zabalené do záclon 😂😂

23.7.2021 16:47

na krmení 2x denně míchanicí mají čas možná důchodci, ne normální pracující člověk

prostě nasypu granule do krmítka a nazdar, berte si jak a kdy chcete

23.7.2021 17:22
OlafV

XXX.XXX.39.181

Nejvíce činností mají důchodci ale chápu že normální poslanec se omluví na jednání sněmovny ,když dělá míchanici .Já krmím třikráte denně v přesně ve stanovenou dobu i za cenu přerušeného milování,dochvilnost vlašský ocení.

23.7.2021 17:57
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

JÁty napsal(a):

Kdo mě zná, ví, že krmítka jsou plná celý den. Ráno šrotované, večer celé.

23.7.2021 18:50
přezdívka

XXX.XXX.105.195

JÁty napsal(a):

Možná podle vás paní mele sračky, ale...........Každý dělá co umí a co může. Jasně, že nejjednodušší je nasypat směs a o nic se nestarat. To si zrovna mohu koupit vejce v obchodě a jsem na tom stejně. Jenom ten pocit, že jsem je sebrala doma v kurníku.
Pokud mám možnost koupit za přijatelnou cenu jednotlivé komponenty směsi a namíchat si to sama, výjde to podstatně levněji. Že je kolem toho práce to je věc jiná. Někdo čas věnuje drůbeži a někdo čučí v televizi na přiblblé seriály.

23.7.2021 19:56

přezdívka napsal(a):
Možná podle vás paní mele sračky, ale...........Každý dělá co umí a co může. Jasně, že nejjednodušší je nasypat směs a o nic se nestarat. To si zrovna mohu koupit vejce v obchodě a jsem na tom stejně. Jenom ten pocit, že jsem je sebrala doma v kurníku.
Pokud mám možnost koupit za přijatelnou cenu jednotlivé komponenty směsi a namíchat si to sama, výjde to podstatně levněji. Že je kolem toho práce to je věc jiná. Někdo čas věnuje drůbeži a někdo čučí v televizi na přiblblé seriály.

Ale prdlajz. Treba nema nekdo srotovnik, stodolu atd. a nevyplati se mu srotovat smes pro 6 slepic. To vecne tema o zle smesi….. krmte si kazdy to, co chcete a jak chcete, ale je treba podat komplexni info. Kdyz muzete krmit psa granulema, kocky konzervou, proc ne slepice smesi? On ne kazdy si nastuduje nutne a prospesne slozeni domaci vyroby se vsemi vitaminy atd.

24.7.2021 08:31
bery25

XXX.XXX.100.233

Ale prdlajz. Treba nema nekdo srotovnik, stodolu atd. a nevyplati se mu srotovat smes pro 6 slepic. To vecne tema o zle smesi….. krmte si kazdy to, co chcete a jak chcete, ale je treba podat komplexni info. Kdyz muzete krmit psa granulema, kocky konzervou, proc ne slepice smesi? On ne kazdy si nastuduje nutne a prospesne slozeni domaci vyroby se vsemi vitaminy atd.

samozrejme ze to co budem aj konzumovat ,krmim inak ako psa trosku blbe prirovnanie a mačka sa skoro krmi sama

24.7.2021 09:34

bery25 napsal(a):
samozrejme ze to co budem aj konzumovat ,krmim inak ako psa trosku blbe prirovnanie a mačka sa skoro krmi sama

Úplně blbé není, mě to napadlo taky, že psy a kočky nejíme. A krmení granulemi je u nich pro spoustu lidí pohodlné. Navíc argumentují tím, že by nedokázali sestavit vyváženou krmnou dávku, Přitom u sebe nebo svých dětí to neřeší. U slepic nebo králíků kolikrát ano. Docela paradox, mi přijde.

24.7.2021 10:12
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

JÁty napsal(a):

Sr...😉Co na srdci, to na jazyku...k tomu vašemu bych nerada čichala 😂🤔

24.7.2021 12:48
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

JÁty napsal(a):

Kompletní směsi "ad libitum"... (kdo neumí latinsky, znamená to česky "co zobák ráčí")

S tím nemůžu souhlasit. I zvířatům prospívá přerušovaný půst, s výjimkou kuřat a mladých. Dospělí ad libitum nepotřebují.

24.7.2021 13:58

petraodlesa napsal(a):
Kompletní směsi "ad libitum"... (kdo neumí latinsky, znamená to česky "co zobák ráčí")

S tím nemůžu souhlasit. I zvířatům prospívá přerušovaný půst, s výjimkou kuřat a mladých. Dospělí ad libitum nepotřebují.

S tím půstem bych byla opatrná. Třeba u koní to není dobrý nápad.

24.7.2021 14:53
ančovička1

XXX.XXX.40.75

S tím půstem bych byla opatrná. Třeba u koní to není dobrý nápad.

Tedy, mně "přerušovaný půst" vůbec neprospívá 🤣🤣🤣

24.7.2021 15:01
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):

Ad.libitum u nosnic je správně. Třeba u psa, kočky, akvárijních rybiče, je občasný půst prospěšný. Nepravielnost ve stravě u drůbeže=snížení užitkovosti. Takže pokud má někdo možnost krmit (a pokud možno ve stejnou dobu) 3x či 2x za den tak, aby nedošlo k hladovění, je to ideál. Ten kdo tuto možnost nemá (má třeba zaměstnání s nepravidelným směnováním apod.), bude překdládat nosnicím komplexní směs ad. libitum.....

24.7.2021 17:19
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

jo012810 napsal(a):
Ad.libitum u nosnic je správně. Třeba u psa, kočky, akvárijních rybiče, je občasný půst prospěšný. Nepravielnost ve stravě u drůbeže=snížení užitkovosti. Takže pokud má někdo možnost krmit (a pokud možno ve stejnou dobu) 3x či 2x za den tak, aby nedošlo k hladovění, je to ideál. Ten kdo tuto možnost nemá (má třeba zaměstnání s nepravidelným směnováním apod.), bude překdládat nosnicím komplexní směs ad. libitum.....

Pane Josefe, děkuji za dovysvětlení. Čili pokud dávám ráno a večer, je to ok.
Ony stejně té míchanice dostávají víc, většinou trochu zůstává až do večera. Večer dostávají další krmení. Hladové spát nikdy nejdou.

24.7.2021 20:10

jo012810 napsal(a):

Na kočky jsem zapomněla, tam půst taky není dobrý. A u pidipsů rovněž ne. Takže ta vhodnost půstu se nám redukuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík