Petia

XXX.XXX.26.148
Dobrý den,
ráda bych znala názor zkušenějších...
Slepice máme roky, ale kuřata poprvé.Kvočna si vyseděla tři svoje, přikoupila jsem další a postupně jí je přidala, přijala pouze 6 hedvábniček stáří 7-14dní, zbylých 6 kuřátek stáří 12 dní tak nějak ignoruje a občas se po nich ožene, prohání je. Jsou v prostoru 2x1,5m plus bouda, na noc je k ní do boudy našoupu, jsou tam spolu je klid, takto mají za sebou tři dny.Nažrat i napít je nechá.
Dotaz zní, zvládnou takto fungovat dokud nebudou moci být sami nebo mám spíš očekávat, že jak porostou bude k nim drsnější?
Uživatel s deaktivovaným účtem

To vám nikdo neřekne, protože každá kvočna je individuál. Jinak rada do budoucna, přidáváme kuřata přibližně stejně stará, jako má kvočna svoje a přidáváme je během jednoho večera (postupně a sledujeme, jak bude reagovat, hlavně pak ráno).
myslím,že pokud je vyloženě nepronásleduje,že se to srovná,a veme je na milost. v těchto situacích hraje roli rozdílný věk i rozdílné zbarvení kuřat.takové kuře je pro ní cizí nebezpečný element.na to je třeba při podkládání cizích kuřat vždy pamatovat.počítat neumí,ale rozdíl ve velikosti a zbarvení je rozhodující či je přijme nebo ne.
Petia

XXX.XXX.26.148
Jj teorii znám,v noci jsem je přidávala,jen jsem nikde nesehnala malá kuřátka. Nicméně ty hedule jsou mix stáří a přijala komplet všechny, druhou bandu honí. Vyčkám ještě den, dva a kdyžtak je oddělím, ať mají klid.