Brahman - kvočka

Brahmánky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2021 09:52
tomtom172

XXX.XXX.230.226

Nedávno som kúpil Brahmanku (podľa predávajúcej mala by byť rok stará) kúpil som ju ako kvočku už keď som ju kupoval musela ju pôvodná majiteľka doslova zobrať z hniezda. U nás zo začiatku nechcela sadnúť až po troch týždňoch zasadla tak som jej podložil 18 vajec. Keďže som čítal že taká veľká sliepka obsadne veľké množstvo vajec tak som si myslel že to bude správné avšak teraz sliepka sedí 14ty deň a už stihla rozbiť 9 vajec. Ja tomu nechápem kde môže byť problém prečo to robí alebo či je taká nemotorná. Stretli ste sa niekedy s týmto problémom ? Hniezdo je klasické prútené a vystlaté slamou. Ak to takto pôjde ďalej tak do toho 21 dňa jej tam nezostane nič. Samozrejme zvyšné vajcia sú veľmi znečistené takže nedávam tomu veľkú nádej že sa niečo nakoniec vyliahne. úprimne povedané veľmi ma to sklamalo a pritom som dal za tú kvočku nemalé peniaze... Keby som bol vedel že to takto dopadne to by som si radšej znova pustil liaheň...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2021 10:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, o brahmánkách se velmi často píše, jsou jsou pro svoji velikost nemotorné kvočny. Snad napíše nějaký chovatel, jaké má osobní zkušenosti. Z netu vyčtete, že se doporučuje brahmánce před nasazením ostříhat rousy na nohách. Taky záleží na tvaru hnízda, na kvalitě násadových vajec. A taky je možné, že vejce nerozbíjí ona. Třeba o hedvábničkách se všude píše, že jsou super kvočny, ale z vlastní zkušenosti vím, že vše je individuální a i mezi nimi se najde kus, který je lepší nenasazovat.

22.7.2021 10:19
kastef

XXX.XXX.23.69

já občas brahmánky sednout nechám,a kuřátka vysedí-letos vyseděla jedna i kachny

22.7.2021 11:11
ančovička1

XXX.XXX.120.255

tomtom172 napsal(a):
Nedávno som kúpil Brahmanku (podľa predávajúcej mala by byť rok stará) kúpil som ju ako kvočku už keď som ju kupoval musela ju pôvodná majiteľka doslova zobrať z hniezda. U nás zo začiatku nechcela sadnúť až po troch týždňoch zasadla tak som jej podložil 18 vajec. Keďže som čítal že taká veľká sliepka obsadne veľké množstvo vajec tak som si myslel že to bude správné avšak teraz sliepka sedí 14ty deň a už stihla rozbiť 9 vajec. Ja tomu nechápem kde môže byť problém prečo to robí alebo či je taká nemotorná. Stretli ste sa niekedy s týmto problémom ? Hniezdo je klasické prútené a vystlaté slamou. Ak to takto pôjde ďalej tak do toho 21 dňa jej tam nezostane nič. Samozrejme zvyšné vajcia sú veľmi znečistené takže nedávam tomu veľkú nádej že sa niečo nakoniec vyliahne. úprimne povedané veľmi ma to sklamalo a pritom som dal za tú kvočku nemalé peniaze... Keby som bol vedel že to takto dopadne to by som si radšej znova pustil liaheň...

Brahmanky jsem chovala a nikdy jsem je nedala vysedět kuřata...jsou příliš těžké, jejich vejce nejsou úměrná jejich velikosti..v hnízdě slepice šlapala,jak "slon v porcelánu"..kuřata jsem lihla pod maranskou nebo v líhni, jediná jistota😀..
Být vámi,tak zbytek vajec vezmu a dám vylíhnout do líhně(pokud máte) nebo pod normální slepici(kvočnu).. popřípadě bych je nabídla někomu k dolihnuti... špinavá vejce umyjte v teplé vodě!
Škoda vajec.. aspoň pro příště budete vědět..
Brahmanky je asi ideální k líhnutí kačen nebo pižmovek

23.7.2021 08:33
tomtom172

XXX.XXX.230.226

Ďakujem za informácie. Včera som kontaktoval aj pôvodnú majitelku tej sliepky a povedala mi že jej toto robili brahmanky keď vajcia neboli oplodnené že ich porozbíjali. Moc sa mi to nezdá táto teória v živote som o niečom takom nepočul žeby to sliepky vedela rozoznať... skôr si myslím že to bude tou nemotornostou tej sliepky. Ešte k tomu že vajcia nemusí ona rozbíjať ....sliepka je oddelená takže nieje tam možnosť žeby ju nejaká iná vyrušovala.

23.7.2021 10:01
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Je to tak..slepice nepozná oplodněná a čistá, neoplodněná vejce..to je nesmysl..
Vím,jak Brahmy po vejcích šlapou..
Zachraňte, co můžete v líhni, a příště opět líheň nebo normální slepici..

Přidejte reakci

Přidat smajlík