Kvocka kvoka druhy krat za 3 mesiace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2021 19:44

Dobry den, chcem sa spytat ci je mozne alebo sa niekomu stalo ze mu kvocka kvokala 2x do roka resp. prv krat vysedela aj vyviedla kuriatka v maji a druhy krat zacala kvokat teraz koncom jula. Mam jej dat vajicka? oplati sa to vysedi to? Dakujem

3.8.2021 20:02
honzapm

XXX.XXX.134.34

Slepice může za rok kvokat pětkrát i víckrát.
Pokud vodí, tak třeba třikrát.

Rozhodně je normální vícekrát za sezonu.
V srpnu určitě nenasazujte. Je pozdě.

3.8.2021 20:09

honzapm napsal(a):
Slepice může za rok kvokat pětkrát i víckrát.
Pokud vodí, tak třeba třikrát.

Rozhodně je normální vícekrát za sezonu.
V srpnu určitě nenasazujte. Je pozdě.

Super, dakujem za info.

3.8.2021 23:09
reznade

XXX.XXX.216.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobry den, chcem sa spytat ci je mozne alebo sa niekomu stalo ze mu kvocka kvokala 2x do roka resp. prv krat vysedela aj vyviedla kuriatka v maji a druhy krat zacala kvokat teraz koncom jula. Mam jej dat vajicka? oplati sa to vysedi to? Dakujem

Mě kvočna co měla kuřata jako první 23. května po 5 týdnech odvodění kuřat začala snášet, snesla přesně 20 vajec v řadě a sedla znova, tak jsem nasadila a teď v pátek čekám její druhé kuřátka.

Já myslím, že to, jestli ji nasadit, je jen na Vás. Podle mě vylíhnutí na konci srpna není tak pozdě.
Možná lepší než ji nechat sedět na prázdno, než si to rozmyslí.

4.8.2021 06:28
1978milan

XXX.XXX.9.13

Já mám teď na odkvokání 4 kvočny.a to už jsou 3 odkvokané. Teď se rozkvokaly potvory, když je člověk nepotřebuje, místo aby snášely. Letos v kvokání vedou Issa brovn, celkem 6 ks, potom vlašky stribrně zbarvené 4 ks. Dominant ani jeden.
Jinak taky bych už nenaszoval. Je pozdě a kuřata na podzim jsou jen na zlobení.
Od toho je jaro.

4.8.2021 07:45

reznade napsal(a):
Mě kvočna co měla kuřata jako první 23. května po 5 týdnech odvodění kuřat začala snášet, snesla přesně 20 vajec v řadě a sedla znova, tak jsem nasadila a teď v pátek čekám její druhé kuřátka.

Já myslím, že to, jestli ji nasadit, je jen na Vás. Podle mě vylíhnutí na konci srpna není tak pozdě.
Možná lepší než ji nechat sedět na prázdno, než si to rozmyslí.

No, nasadit kvočnu v srpnu je pozdě. Kuřata by se vylíhla na konci srpna, den už se zkracuje, teplota taky nic moc, nestačí dostatečně dorůst a vyspět, než přijde podzim. Pokud nemáte teplou odchovnu a neposkytnete jim pak delší světelný den někde uvnitř. Takže oni ti chovatelé, co radí nasadit nejpozději třeba v květnu, vědí, proč to dělají. Chtějí mít zdravou novou generaci drůbeže.

4.8.2021 08:14
ančovička1

XXX.XXX.220.111

No, nasadit kvočnu v srpnu je pozdě. Kuřata by se vylíhla na konci srpna, den už se zkracuje, teplota taky nic moc, nestačí dostatečně dorůst a vyspět, než přijde podzim. Pokud nemáte teplou odchovnu a neposkytnete jim pak delší světelný den někde uvnitř. Takže oni ti chovatelé, co radí nasadit nejpozději třeba v květnu, vědí, proč to dělají. Chtějí mít zdravou novou generaci drůbeže.

Plně souhlasím, nasazovat kuřata v srpnu je nesmysl..zima,krátký světelný den, kuřata se dostatečně nenažerou,aby dobře prospívala.. žádná sebelepší kvočna to nemůže zachránit..

4.8.2021 10:27
OlafV

XXX.XXX.6.97

ančovička1 napsal(a):
Plně souhlasím, nasazovat kuřata v srpnu je nesmysl..zima,krátký světelný den, kuřata se dostatečně nenažerou,aby dobře prospívala.. žádná sebelepší kvočna to nemůže zachránit..

Záleží i na zeměpisném pásmu.

4.8.2021 10:51

OlafV napsal(a):
Záleží i na zeměpisném pásmu.

Zadavatel asi nebydlí za polárním kruhem.

4.8.2021 15:40
reznade

XXX.XXX.216.38

Možná jde i trochu o to, kde člověk bydlí. Na střední Moravě tu máme docela teplo minimálně do půlky října.

4.8.2021 16:17
ančovička1

XXX.XXX.220.111

reznade napsal(a):
Možná jde i trochu o to, kde člověk bydlí. Na střední Moravě tu máme docela teplo minimálně do půlky října.

Asi jste to špatně nepochopila..

4.8.2021 16:49

reznade napsal(a):

Ale delší den ne.

4.8.2021 23:01
reznade

XXX.XXX.216.38

1978milan napsal(a):
Já mám teď na odkvokání 4 kvočny.a to už jsou 3 odkvokané. Teď se rozkvokaly potvory, když je člověk nepotřebuje, místo aby snášely. Letos v kvokání vedou Issa brovn, celkem 6 ks, potom vlašky stribrně zbarvené 4 ks. Dominant ani jeden.
Jinak taky bych už nenaszoval. Je pozdě a kuřata na podzim jsou jen na zlobení.
Od toho je jaro.

A co Vám funguje na odkvokání?
Zkoušela jsem dát na noc do bečky s vodou, ráno přes to že měla mokré břicho a trochu se i asi třásla zimou si šla zpět sednout na hnízdo, to že bylo prázdné jí bylo jedno. Tak jsem ji v půlce července nasadila, když nedala jinak a pozítří čekám kuřátka. Poprvé měla tahle ze tří kvočen nejlepší výsledky a odradit od druhého sezení se nedala.

4.8.2021 23:06
ančovička1

XXX.XXX.49.172

reznade napsal(a):
A co Vám funguje na odkvokání?
Zkoušela jsem dát na noc do bečky s vodou, ráno přes to že měla mokré břicho a trochu se i asi třásla zimou si šla zpět sednout na hnízdo, to že bylo prázdné jí bylo jedno. Tak jsem ji v půlce července nasadila, když nedala jinak a pozítří čekám kuřátka. Poprvé měla tahle ze tří kvočen nejlepší výsledky a odradit od druhého sezení se nedala.

Vy jste dala slepici na noc do bečky s vodou????..to je TÝRÁNÍ ZVÍŘAT!!!...👎👎👎...to by normální chovatel nikdy neudělal!!!👎👎

4.8.2021 23:41
reznade

XXX.XXX.216.38

ančovička1 napsal(a):
Vy jste dala slepici na noc do bečky s vodou????..to je TÝRÁNÍ ZVÍŘAT!!!...👎👎👎...to by normální chovatel nikdy neudělal!!!👎👎

Četla jsem to jako radu na odkvokání. 5cm vody přece slepici neublíží.
Co používáte na odkvokání vy? Ráda si nechám poradit lepší metodu, tahle stejně nezabrala.

5.8.2021 00:08
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

reznade napsal(a):
Četla jsem to jako radu na odkvokání. 5cm vody přece slepici neublíží.
Co používáte na odkvokání vy? Ráda si nechám poradit lepší metodu, tahle stejně nezabrala.

Zkuste si představit, že budete celou noc stát ve vodě 🤔...uf.

My dáváme do králíkárnárny na rošt. Vyrobený z "regálů" z ledničky, podložený. Když se odspodu nezahřeje, za dva- tři dny kvokat přestane. Dáváme žrádlo i pití. Většinou to druhý den nevydržím, vypustím a když běží zase na hnízdo, je vrácena do vězení. Dá capo al fine.

Jenže poslední tato akce nedopadla podle očekávání, protože i v noci bylo horko. Takže sekyrková...a je klid.

5.8.2021 07:26
ančovička1

XXX.XXX.49.172

petraodlesa napsal(a):
Zkuste si představit, že budete celou noc stát ve vodě 🤔...uf.

My dáváme do králíkárnárny na rošt. Vyrobený z "regálů" z ledničky, podložený. Když se odspodu nezahřeje, za dva- tři dny kvokat přestane. Dáváme žrádlo i pití. Většinou to druhý den nevydržím, vypustím a když běží zase na hnízdo, je vrácena do vězení. Dá capo al fine.

Jenže poslední tato akce nedopadla podle očekávání, protože i v noci bylo horko. Takže sekyrková...a je klid.

Nechápu, proč dáváte slepici na plechový rošt?....vždyť jen tím, že ji přemístite do cizího prostředí,kvočna už sedět nechce.. opět týrání jiného druhu..
Právě včera jsem sebrala první vajíčko a odkvokanou slepici pustila do hejna k ostatním...pan kohout ji hned přiběhl uvítat😂...
pobyla si asi týden v kralikarně, dostávala vodu, pšenici a směs pro nosnice...

5.8.2021 07:41

ančovička1 napsal(a):

Tak si do té vody na noc lehněte vy, ať víte, jaké to je.

5.8.2021 08:00
Olánek

XXX.XXX.108.87

Tak si do té vody na noc lehněte vy, ať víte, jaké to je.

A ráno nás informujte,útlum mateřského pudu?

5.8.2021 11:52

Olánek napsal(a):
A ráno nás informujte,útlum mateřského pudu?

nebo útlum funkce ledvin

5.8.2021 12:32
1978milan

XXX.XXX.122.147

Máme v přípravně krmení u maštale starý nepoužívaný sprchový kout. Je tam betonová podlaha. Tam kvočny zavírám.
Maji tam vodu a pšenici. Trvá to cca 5-7 dní a jsou odkvokané.

5.8.2021 18:29
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

ančovička1 napsal(a):
Nechápu, proč dáváte slepici na plechový rošt?....vždyť jen tím, že ji přemístite do cizího prostředí,kvočna už sedět nechce.. opět týrání jiného druhu..
Právě včera jsem sebrala první vajíčko a odkvokanou slepici pustila do hejna k ostatním...pan kohout ji hned přiběhl uvítat😂...
pobyla si asi týden v kralikarně, dostávala vodu, pšenici a směs pro nosnice...

Plechový rošt? Mám drátěný... plechový měla babička před 50 lety 🤔😊
Nevím, co je v tom za trápení? To by největší trapič byl pan Josef, který na drátěném roštu odchovává kuřátka a všichni, kdo chovají ve velkochovech drůbež v klecích. Účel to splní.
Nejsem pro trápení zvířat. Tak jako nejsem pro, když mi vnučce napíchli kanylu, aby mohla dostat kapačky s antibiotiky. Ale někdy to jinak nejde.

Zkusím příště podle Vás jen do králíkárnárny... dřevo pod sebou nezahřeje?

5.8.2021 18:55
OlafV

XXX.XXX.35.142

petraodlesa napsal(a):
Plechový rošt? Mám drátěný... plechový měla babička před 50 lety 🤔😊
Nevím, co je v tom za trápení? To by největší trapič byl pan Josef, který na drátěném roštu odchovává kuřátka a všichni, kdo chovají ve velkochovech drůbež v klecích. Účel to splní.
Nejsem pro trápení zvířat. Tak jako nejsem pro, když mi vnučce napíchli kanylu, aby mohla dostat kapačky s antibiotiky. Ale někdy to jinak nejde.

Zkusím příště podle Vás jen do králíkárnárny... dřevo pod sebou nezahřeje?

Musíte nejprve odstranit králíka.

10.8.2021 08:46
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

OlafV napsal(a):
Musíte nejprve odstranit králíka.

😂😂😂 králík by ji zahřál, to je fakt.

Ne, můj je nechce zabíjet, prý mu to při porážce připomíná dětský pláč 😭 takže králičích pečínek se nedočká.

10.8.2021 09:08
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
😂😂😂 králík by ji zahřál, to je fakt.

Ne, můj je nechce zabíjet, prý mu to při porážce připomíná dětský pláč 😭 takže králičích pečínek se nedočká.

Jaký "dětský pláč?"... králík při zabíjení nevydá ani hlásku!...
To vám při zabíjení králíci křičí?

10.8.2021 09:43

Snad se to zvíře nejprve omráčí boha jeho.

A jestli křičí při vytahování z kotce, tak je na to učte předem - dávejte je třeba z kotce na trávu napást nebo je vytahujte k jiné bohulibé (králíkulibé) činnosti, aby byli zvyklí.

10.8.2021 11:44
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Snad se to zvíře nejprve omráčí boha jeho.

A jestli křičí při vytahování z kotce, tak je na to učte předem - dávejte je třeba z kotce na trávu napást nebo je vytahujte k jiné bohulibé (králíkulibé) činnosti, aby byli zvyklí.

Myslím, že ho, bohužel, neumí lidsky zabít😭...

10.8.2021 13:32

Tak pak je dobře, že to nezabíjejí :-)

10.8.2021 19:58
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

ančovička1 napsal(a):
Myslím, že ho, bohužel, neumí lidsky zabít😭...

Vesničko má středisková...Labuda zabíjí králíka přesně jako kdysi můj.
Ale co. Nám králičí maso stejně nechutná. Není nad domácí skopovou klobásu 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík