Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2021 08:14
6pavluska

XXX.XXX.83.27

Zdravím, jsem už bezradná a nevím co dělat. Slepičky chovám 4 rokem a vše bylo v pořádku. Loni jsem si koupila od jednoho pána hedvábničku, bylo mi jí líto, Ta mi po týdnu umřela a tím to vše začalo. Moje slepičky začali pšikat a kašlat. Po dohodě s veterinářem jsem dala jednu nemocnou na pitvu. Zjistili nějaké bakterie, tak jsme nasadili antibiotika, které nezabrali, poté další a nic, Třetí jsme dobrali a zase nic. Nechci slepičky pozabíjet, ale vyléčit. Co mám dělat, poradí mi někdo? Veterinář už sám neví.

5.8.2021 08:35
Olánek

XXX.XXX.108.87

Když neví ani veterinář,tak snad jen Babiš.

5.8.2021 09:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

A ví se, co jim je? Jaké bakterie to byly? Dělala se kultivace na citlivost k ATB?
Jiný veterinář říká co?

Jinak zabít slepice a vydesinfikovat prostory je univerzální rada, která by měla zabrat.

5.8.2021 12:01
6pavluska

XXX.XXX.83.27

Jo byla tam ecoli a ještě nějaká. Nechci zabíjet ,mám samé drahé slepičky, cemanky, hedvábničky, orlovky, kosovské kokrháče. Mám je pro radost. Rada veterináře je poslat další na pitvu, ta stojí 1000 kč. Zase zjistí to samé.Tak nevím no.

5.8.2021 12:24
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Když nevíte, co těm slepicím je, tak nemůžete efektivně léčit. Prostě to potřebujete zjistit.
Zjistěte, jaká to byla bakterie. Mělo by to být napsané ve zprávě. Třeba je to původce, a když ne, tak aspoň víte, co vyloučit.
Nemocí kašlajících slepic je strašně moc, to prostě nelze přes internet diagnostikovat.
Mrk sem:
http://zverolekarka.com/category/clanky/nemoci-drubeze/nemoci-kura/

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2021 13:44

6pavluska napsal(a):
Jo byla tam ecoli a ještě nějaká. Nechci zabíjet ,mám samé drahé slepičky, cemanky, hedvábničky, orlovky, kosovské kokrháče. Mám je pro radost. Rada veterináře je poslat další na pitvu, ta stojí 1000 kč. Zase zjistí to samé.Tak nevím no.

Ale jinak se nikam nepohnete. Dávat ATB "podle abecedy" je na nic, chtělo to nechat zjistit citlivost. E coli byla zjištěna kde? A jaká? Jo a nově koupené zvíře se dává nejdřív do karantény.

13.10.2021 09:57
6pavluska

XXX.XXX.83.27

Zdravím Vás ,pitva u další slepice, slepice jsou odčerveny, rezistentní snad na vše. Vet neví co dál, tak jedině ten Babiš.

13.10.2021 10:14

moc pěkná hemofilová rýma

florfenikol je možný, ale to trvalé nosičství vyléčených zvířat také, takže doporučuju zbavit se toho rezistentního kmene i s hostiteli, na chovatelské zařízení hodit atomovou bombu a začít příští rok znovu

jinak se v tom budete patlat pořád, tak dlouho, dokud bude rezistence úplně na všechno.

13.10.2021 12:31
6pavluska

XXX.XXX.83.27

A jiné ant. než injekční toho složení není??
Moc děkuji.

13.10.2021 12:33

6pavluska napsal(a):
A jiné ant. než injekční toho složení není??
Moc děkuji.

florfenikol?

úplně normálně jsou i prášky a suspenze k hromadnému podání

ale neřeší to váš problém.

13.10.2021 13:32
bery25

XXX.XXX.80.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
moc pěkná hemofilová rýma

florfenikol je možný, ale to trvalé nosičství vyléčených zvířat také, takže doporučuju zbavit se toho rezistentního kmene i s hostiteli, na chovatelské zařízení hodit atomovou bombu a začít příští rok znovu

jinak se v tom budete patlat pořád, tak dlouho, dokud bude rezistence úplně na všechno.

a musi sa to všetko spalit,nie žeby som mal problem,ale nerad by som niekedy vsetko likvidoval,neda sa to inak osetrit,napr.nic nechovat rok,dva

13.10.2021 15:18
ančovička1

XXX.XXX.220.111

bery25 napsal(a):
a musi sa to všetko spalit,nie žeby som mal problem,ale nerad by som niekedy vsetko likvidoval,neda sa to inak osetrit,napr.nic nechovat rok,dva

Přesně tak.. škoda, že se všude píše, nové zvíře, karanténa.. nejmíň 14 dní.. už se mi to několikrát vyplatilo..

Přidejte reakci

Přidat smajlík