Zdravím, jsem už bezradná a nevím co dělat. Slepičky chovám 4 rokem a vše bylo v pořádku. Loni jsem si koupila od jednoho pána hedvábničku, bylo mi jí líto, Ta mi po týdnu umřela a tím to vše začalo. Moje slepičky začali pšikat a kašlat. Po dohodě s veterinářem jsem dala jednu nemocnou na pitvu. Zjistili nějaké bakterie, tak jsme nasadili antibiotika, které nezabrali, poté další a nic, Třetí jsme dobrali a zase nic. Nechci slepičky pozabíjet, ale vyléčit. Co mám dělat, poradí mi někdo? Veterinář už sám neví.
Když nevíte, co těm slepicím je, tak nemůžete efektivně léčit. Prostě to potřebujete zjistit.
Zjistěte, jaká to byla bakterie. Mělo by to být napsané ve zprávě. Třeba je to původce, a když ne, tak aspoň víte, co vyloučit.
Nemocí kašlajících slepic je strašně moc, to prostě nelze přes internet diagnostikovat.
Mrk sem:
http://zverolekarka.com/category/clanky/nemoci-drubeze/nemoci-kura/
Uživatel s deaktivovaným účtem

6pavluska
napsal(a):
Jo byla tam ecoli a ještě nějaká. Nechci zabíjet ,mám samé drahé slepičky, cemanky, hedvábničky, orlovky, kosovské kokrháče. Mám je pro radost. Rada veterináře je poslat další na pitvu, ta stojí 1000 kč. Zase zjistí to samé.Tak nevím no.
Ale jinak se nikam nepohnete. Dávat ATB "podle abecedy" je na nic, chtělo to nechat zjistit citlivost. E coli byla zjištěna kde? A jaká? Jo a nově koupené zvíře se dává nejdřív do karantény.
Zdravím Vás ,pitva u další slepice, slepice jsou odčerveny, rezistentní snad na vše. Vet neví co dál, tak jedině ten Babiš.

moc pěkná hemofilová rýma
florfenikol je možný, ale to trvalé nosičství vyléčených zvířat také, takže doporučuju zbavit se toho rezistentního kmene i s hostiteli, na chovatelské zařízení hodit atomovou bombu a začít příští rok znovu
jinak se v tom budete patlat pořád, tak dlouho, dokud bude rezistence úplně na všechno.

6pavluska
napsal(a):
A jiné ant. než injekční toho složení není??
Moc děkuji.
florfenikol?
úplně normálně jsou i prášky a suspenze k hromadnému podání
ale neřeší to váš problém.
napsal(a):
moc pěkná hemofilová rýma
florfenikol je možný, ale to trvalé nosičství vyléčených zvířat také, takže doporučuju zbavit se toho rezistentního kmene i s hostiteli, na chovatelské zařízení hodit atomovou bombu a začít příští rok znovu
jinak se v tom budete patlat pořád, tak dlouho, dokud bude rezistence úplně na všechno.
a musi sa to všetko spalit,nie žeby som mal problem,ale nerad by som niekedy vsetko likvidoval,neda sa to inak osetrit,napr.nic nechovat rok,dva