Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2021 17:46
Sarakaradara

XXX.XXX.120.12

Zdravím
Potřebovala bych poradit co dělám špatně.
Režim mají takový : Ráno ve 4 dostávají směs pro nosnice zamícháme s trochou tvarohu aby to měly lehce vlhké.
Cca v 7 hodin je pouštím ven kde když neprší k jsou celý den. Mají k dispozici poměrně velký výběh kde se celý den můžou hrabat,popelit atd.
Zhruba tak v 6hod. dám pšenici celé zrno cca v 7 až v 8 je zavírám domů a už jdou spát.
Slepice ale téměř vůbec nesnáší. Tak cca 1 až 2 vejce, což mi přijde od 16 slepic dost málo, zvlášť teď v létě.
Jedná se o asi 2 až 3 lété slepice.
Moc prosím a děkuji za konstruktivní rady, protože já už si vážně nevím co dělat.

10.8.2021 18:02
jo012810

XXX.XXX.101.35

Sarakaradara napsal(a):
Zdravím
Režim mají takový : Ráno ve 4 dostávají směs pro nosnice zamícháme s trochou tvarohu aby to měly lehce vlhké.
Cca v 7 hodin je pouštím ven kde když neprší k jsou celý den. Mají k dispozici poměrně velký výběh kde se celý den můžou hrabat,popelit atd.
Zhruba tak v 6hod. dám pšenici celé zrno cca v 7 až v 8 je zavírám domů a už jdou spát.
Slepice ale téměř vůbec nesnáší. Tak cca 1 až 2 vejce, což mi přijde od 16 slepic dost málo, zvlášť teď v létě.
Moc prosím a děkuji za konstruktivní rady, protože já už si vážně nevím co dělat.

Bylo by dobré upřesnit o jaké plemeno jde, zda již nepelichají a zda mají správný trus...

10.8.2021 18:06
reznade

XXX.XXX.216.38

Sarakaradara napsal(a):
Zdravím

Mají kromě té vlhčené směsy přes den k dispozici i krmivo někde jinde? Měly by mít krmivo k dispozici celý den ad libitum, ikdyž mají pastvu.
Pokud mají krmivo k dispozici, můžou někde zanášet, klidně pod keř.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2021 18:25

tříletá hybridka už je těžce za zenitem

a krmíte jako selské plemeno, což hybridce nemusí stačit a taky takové krmení je na odpovídající (nízkou) snášku

10.8.2021 20:54
Sarakaradara

XXX.XXX.120.12

jo012810 napsal(a):
Bylo by dobré upřesnit o jaké plemeno jde, zda již nepelichají a zda mají správný trus...

Jde o plemena Isa brown a sussex.
Nepelichají a trus mají normální.

10.8.2021 20:59
Sarakaradara

XXX.XXX.120.12

reznade napsal(a):
Mají kromě té vlhčené směsy přes den k dispozici i krmivo někde jinde? Měly by mít krmivo k dispozici celý den ad libitum, ikdyž mají pastvu.
Pokud mají krmivo k dispozici, můžou někde zanášet, klidně pod keř.

Mají k dispozici celý den pšeničnokopřivový šrot.
Pod keře určitě nezanáší

10.8.2021 21:02
Sarakaradara

XXX.XXX.120.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tříletá hybridka už je těžce za zenitem

a krmíte jako selské plemeno, což hybridce nemusí stačit a taky takové krmení je na odpovídající (nízkou) snášku

Ano vimvím že už moc snášet nebudou ale přece jenom myslím že by mohli trochu více.

Jak by jste mi tedy doporučila je krmit?
Děkuji

10.8.2021 21:08
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Sarakaradara napsal(a):
Mají k dispozici celý den pšeničnokopřivový šrot.
Pod keře určitě nezanáší

Slepice musí mít celý den kvalitní krmivo,nejen ráno.. také myslím, že jsou nedostatečně krmeny..

10.8.2021 21:17

Sarakaradara napsal(a):
Ano vimvím že už moc snášet nebudou ale přece jenom myslím že by mohli trochu více.

Jak by jste mi tedy doporučila je krmit?
Děkuji

tříletá isa v létě (zkracující se den!!) při takovém krmení

nemůže více.

10.8.2021 23:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Směs N1 po celý den.

Pšeničný šrot + kopřivy, když jsou celý den na zeleném, je dieta.

12.8.2021 08:45
Sarakaradara

XXX.XXX.120.12

Všem děkuji za reakce.
Možná jsem to napsala trochu špatně ale tu směs mají k dispozici také celý den, jenom s tím že ji dostanou hned ráno a ten šrot až v těch 7.
Myslíte že směs pro nosnice je v něčem nedostačující?

12.8.2021 09:05
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jestli směs pro nosnice ředíte pšeničným šrotem a kopřivami, tak asi mají málo živin na vejce..
Kupte granule pro nosnice a žádný šrot.
Viz výše..honzapm...

12.8.2021 11:07
Sarakaradara

XXX.XXX.120.12

ančovička1 napsal(a):
Jestli směs pro nosnice ředíte pšeničným šrotem a kopřivami, tak asi mají málo živin na vejce..
Viz výše..honzapm...

Neředím to pšeničným šrotem, mají to v jiném krmítku, takže si mohou vybrat.

12.8.2021 11:09
OlafV

XXX.XXX.15.32

ančovička1 napsal(a):
Viz výše..honzapm...

A přeměňte slepici v pohyblivý stroj.

12.8.2021 11:25

Mně taky teď rok a půl staré hybridky nesnášejí, dávají si pauzu - přepeřují. Jedna snáší jednou za tři dny, druhá nenese vůbec. Počkám, zda se druhá vzpamatuje do podzimu, a když nic, zkrmím ji sousedce :-) A moje tříletá hybridka už nenese vlastně od zimy. Ta si už jen užívá poslední léto, sousedka už si brousí nůž.

12.8.2021 12:57
OlafV

XXX.XXX.15.32

Mně taky teď rok a půl staré hybridky nesnášejí, dávají si pauzu - přepeřují. Jedna snáší jednou za tři dny, druhá nenese vůbec. Počkám, zda se druhá vzpamatuje do podzimu, a když nic, zkrmím ji sousedce :-) A moje tříletá hybridka už nenese vlastně od zimy. Ta si už jen užívá poslední léto, sousedka už si brousí nůž.

Vůle k moci všechno m u s í růst Evropa musí růst fabrika musí růst jedinec musí růst a slepice musí nést. pokud něco neroste tak neexistuje,

12.8.2021 13:49

OlafV napsal(a):
Vůle k moci všechno m u s í růst Evropa musí růst fabrika musí růst jedinec musí růst a slepice musí nést. pokud něco neroste tak neexistuje,

Já mám slepice na vejce. Nekochám se pohledem na ně, nežiji pro ně, nemnožím je a nečančám :-) Slepice, která není k užitku coby snášenlivý jedinec, bude k užitku v hrnci :-) To je přeci bohulibý osud. Možná i slepicilibý, když porovnám s možností, že bude umírat stářím na nějaké neduhy.

Ona ta touha po růstu vlastně nebude tak zcela vůlí k moci, anébrž zcela obyčejným instinktem k přežití/množení.

A hladiny oceánů též musejí růst!

12.8.2021 13:58
OlafV

XXX.XXX.15.32

Já mám slepice na vejce. Nekochám se pohledem na ně, nežiji pro ně, nemnožím je a nečančám :-) Slepice, která není k užitku coby snášenlivý jedinec, bude k užitku v hrnci :-) To je přeci bohulibý osud. Možná i slepicilibý, když porovnám s možností, že bude umírat stářím na nějaké neduhy.

Ona ta touha po růstu vlastně nebude tak zcela vůlí k moci, anébrž zcela obyčejným instinktem k přežití/množení.

A hladiny oceánů též musejí růst!

Jak od Shopenhauera vůle k životu.

12.8.2021 22:52
honzapm

XXX.XXX.134.34

10 Vlašek v různém věku 1 až 3,5 roku - dnes 8 vajíček. Jsou to komtesy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík