Burza drůbeže Přerov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2021 20:50
reznade

XXX.XXX.216.38

Dobrý den, slyšela jsem, že v Přerově bývá velká burza drůbeže. Jedná se o jinou burzu než exotického ptactva? Kde bývá a bude letos ještě?
Nikde na internetu jsem o tom nic nenašla.

Případně nevíte někdo, jestli nebývá nějaká burza drůbeže v Kroměříži? A případně kdy a kde bude?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2021 21:04

V Přerově každou druhou neděli v měsíci a v Kroměříži každou třetí neděli.. Na obou je vše, co se chovatelství týče, je tam různé ptactvo, ale i slepice, kachny, králíci a ostatní drůbež, kterou mají chovatelé momentálně k prodeji. Teď, ke konci roku je výběr daleko větší, než z jara.

20.9.2021 22:32
reznade

XXX.XXX.216.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V Přerově každou druhou neděli v měsíci a v Kroměříži každou třetí neděli.. Na obou je vše, co se chovatelství týče, je tam různé ptactvo, ale i slepice, kachny, králíci a ostatní drůbež, kterou mají chovatelé momentálně k prodeji. Teď, ke konci roku je výběr daleko větší, než z jara.

Děkuji. A víte kde v Přerově a kde v Kroměříži to bývá?
Sháním kohouta Sussex bílého kolumbijského.
Je to v Přerově doufám jiná burza než exotického ptactva? Na té jsem několikrát byla a slepice tam pořádně nebyly. Možná pár hybridů.

21.9.2021 06:55

reznade napsal(a):
Děkuji. A víte kde v Přerově a kde v Kroměříži to bývá?
Sháním kohouta Sussex bílého kolumbijského.
Je to v Přerově doufám jiná burza než exotického ptactva? Na té jsem několikrát byla a slepice tam pořádně nebyly. Možná pár hybridů.

V Přerově je to na Výstavišti a v Kromeriži na Florii. Vše se dá dohledat na google .

21.9.2021 17:18
reznade

XXX.XXX.216.38

V Přerově je to na Výstavišti a v Kromeriži na Florii. Vše se dá dohledat na google .

Kroměříž jsem našla ještě večer bez problémů a na Přerov se zkusím ještě podívat přes to výstaviště. Děkuju.

21.9.2021 19:46
Štefan1

XXX.XXX.208.238

reznade napsal(a):
Dobrý den, slyšela jsem, že v Přerově bývá velká burza drůbeže. Jedná se o jinou burzu než exotického ptactva? Kde bývá a bude letos ještě?
Nikde na internetu jsem o tom nic nenašla.

Případně nevíte někdo, jestli nebývá nějaká burza drůbeže v Kroměříži? A případně kdy a kde bude?

Je to stejná burza.

21.9.2021 21:01

honzapm napsal(a):
Tady máte takový rozcestník

http://chovatelefm.4fan.cz/burzy.php

A pak dále

https://www.vystavistekromeriz.cz/kalendar-akci/burzy

http://www.setkanichovatelu.cz/o-nas/

.

Děkuji, lépe bych to nenapsal. Pouze jsem dost pracovně vytížený a z mobilu se to blbě dohledává. Pěkný večer.

21.9.2021 23:30
reznade

XXX.XXX.216.38

honzapm napsal(a):
Tady máte takový rozcestník

http://chovatelefm.4fan.cz/burzy.php

A pak dále

https://www.vystavistekromeriz.cz/kalendar-akci/burzy

http://www.setkanichovatelu.cz/o-nas/

.

Tak podle popisu přerovské burzy v posledním odkaze se jedná jen o tu okrasného ptactva, na které jsem několikrát byla a slepice tam byly tak v deseti bedýnkách, o různých plemenech se nedá ani mluvit, max hybridky. Na takové burze určitě čistého sussexa neseženu.

Takže fakt není jiná burza drůbeže v Přerově než ta okrasného ptactva? Taková, která je skutečně zaměřená na drůbež? Tak to mi někdo asi napsal dřív nějakou hovadinu.

21.9.2021 23:34
reznade

XXX.XXX.216.38

Štefan1 napsal(a):
Je to stejná burza.

Tak to je škoda. Na burze exotického ptactva v Přerově různá plemena slepic nebývají nebo v tak malém množství jako vedlejší nedůležitý aspekt, že jen blbec by tam jel schánět chovného kohouta když je to kus cesty.

22.9.2021 06:24

No tak jestli si myslíte, že Kroměříž je narvaná susexkami....

Chovná zvířata se kupují na výstavě. Nebo jinak, na výstavě při troše štěstí získáte katalog, kde máte kontakty

Pro mě osobně je burza spíš možností, jak se zbavit hobby kusů

22.9.2021 08:51
pastevecovci

XXX.XXX.168.107

No tak jestli si myslíte, že Kroměříž je narvaná susexkami....

Chovná zvířata se kupují na výstavě. Nebo jinak, na výstavě při troše štěstí získáte katalog, kde máte kontakty

Pro mě osobně je burza spíš možností, jak se zbavit hobby kusů

Teď jde o to co tazatelka vůbec hledá...
Co to je "čistého Sussexa"....

Jediné co se oficiálně v této zemi nazývá tímto názvem je hybrid dominant Sussex...

Jinak ještě máme v ČR uznané plemeno, které se jmenuje Sasexka...
To by se teoreticky mohlo dát někde "sehnat" na výstavě...
To asi tazatelka nehledá...
Kdyby byla chovatelkou čistokrevného plemene, určitě by věděla jak se nazývá...

22.9.2021 09:42
honzapm

XXX.XXX.134.34

Já nikdy nepochopím, proč tyhle burzy začínají v tak krutou hodinu.

Nebo vážně většina populace je při smyslech a na místě v 5 hod v noci???
To jenom já bedlivě dodržuji klid na lůžku do 9.00 a o víkendu zejména?

U nás je teď v sobotu také krásná velká burza,
ale začíná v normální hodinu.

http://zivotvevode.cz/navstevnici/

.

22.9.2021 09:51
pastevecovci

XXX.XXX.168.107

honzapm napsal(a):

.

Na burze jsem byl jednou v životě a kladl jsem si stejnou otázku....

Nicméně mi to stačilo k pochopení, že tento druh akcí k ničemu nepotřebuji...

22.9.2021 10:59

honzapm napsal(a):

.

taky jsem si kladla tuto otázku

a pak jsem na těch burzách byla a je to vlastně legrační, protože člověk jede, prázdné silnice jak po apokalypse nebo po grýn dýlu a najednou kolona a tak člověk jede s tou kolonou, v podstatě i když neví, kde je výstaviště, stačí prostě jet tam, kam jedou ÚPLNĚ VŠICHNI OSTATNÍ no a pak je tam výstaviště a na výstavišti narváno a všude lidi a najednou vůbec nevadí, že je neděle v pět, prostě je tam normálně cvrkot jak kdyby byla normální hodina

mno a pak se člověk vrátí z burzy plný dojmů a ono je těch devět a pak člověk v neděli ještě stihne věcí...

22.9.2021 13:18
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ono těch 5 hodin ráno, zejména v létě (pokud by nebyly posuny času, bylo by lépe) je to nejhezčí v přírodě co může člověk zažít...Kdysi se také říkávalo, kdo dlouho líhá h...no mívá...A to ví i každé štěně

22.9.2021 14:14

fuj 5 hodin ráno

ňuňu štěně

22.9.2021 15:02
reznade

XXX.XXX.216.38

pastevecovci napsal(a):
Teď jde o to co tazatelka vůbec hledá...
Co to je "čistého Sussexa"....

Jediné co se oficiálně v této zemi nazývá tímto názvem je hybrid dominant Sussex...

Jinak ještě máme v ČR uznané plemeno, které se jmenuje Sasexka...
To by se teoreticky mohlo dát někde "sehnat" na výstavě...
To asi tazatelka nehledá...
Kdyby byla chovatelkou čistokrevného plemene, určitě by věděla jak se nazývá...

Jak má začínající chovatel čistého plemene vědět kde sehnat kohouta, když se jedná o prvního kohouta do chovu, hlavně když lidi radí burzy, že na výstavě je většina slepic neprodejná. U Sasexek jako u prvního plemene začínám netradičně kvočnami protože chci líhnout pod kvočnami, na výstavy
se nechystám, takže kohout mi stačí z hobby chovu, ale ne hybrid Dominannt sussex, toho mám ročního a kříženců bylo po něm letos až moc. U dalších plemen už půjdu cestou násadových vajec.

Jinak děkuji za upřesnění názvu, začátečník v chovu je z toho trochu zmaten a bylo mi blbé se zeptat jak se to správně píše, jestli česky nebo anglicky, když každý to napíše jinak. Takže děkuji za vysvětlení správných názvů.

22.9.2021 16:46
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tento víkend ze zrovna na výstavišti v Přerově konala dost velká
Celostátní výstava mladé drůbeže.

Oceněný kohout Sasex tam byl prodejný za 550,-. Prodal se.
V katalogu, který byste si na místě pořídila, je kontakt na vystavovatele.
Tomu se ve vhodnou hodinu zavolá či napíše, a slušně se otážeme,
zda by s ním bylo možno navázati spolupráci.

Různých výstav je mnoho, v každé horní-dolní každý víkend teď nějaká je.
Já říkám, že kdyby se ty výstavy (ZO) sloučily a udělaly větší akce,
že by to tomu chovatelství opravdu prospělo,
než pouhých pár voliér drůbeže v každé druhé pr.deli, že.
Hlavně ale tedy, že je bohatá tombola a obžerstvení.
Konec odbočky.

Začátečník se o akcích dozví samostudiem - čte dopředu, co lidé píší.
Prochází inzerci drůbeže, i sekci Akce, burzy, výstavy.
Kontroluje kalendář budoucích výstav, zavolá si na tu svou vybranou,
zda tam jsou Sasexky přihlášeny (kým, prodejné, zamluvit, kontakt...).
Jen o nadcházejícím víkendu se po ČR bude konat min. 20 výstav (bez záruky)

http://www.zocschmoravskebranice.eu/index.php?page=vystavy

http://vystava.cschbohdalov.cz/index.php/2-uncategorised/41-51

.

22.9.2021 17:50
reznade

XXX.XXX.216.38

honzapm napsal(a):
Tento víkend ze zrovna na výstavišti v Přerově konala dost velká
Celostátní výstava mladé drůbeže.

Oceněný kohout Sasex tam byl prodejný za 550,-. Prodal se.
V katalogu, který byste si na místě pořídila, je kontakt na vystavovatele.
Tomu se ve vhodnou hodinu zavolá či napíše, a slušně se otážeme,
zda by s ním bylo možno navázati spolupráci.

Různých výstav je mnoho, v každé horní-dolní každý víkend teď nějaká je.
Já říkám, že kdyby se ty výstavy (ZO) sloučily a udělaly větší akce,
že by to tomu chovatelství opravdu prospělo,
než pouhých pár voliér drůbeže v každé druhé pr.deli, že.
Hlavně ale tedy, že je bohatá tombola a obžerstvení.
Konec odbočky.

Začátečník se o akcích dozví samostudiem - čte dopředu, co lidé píší.
Prochází inzerci drůbeže, i sekci Akce, burzy, výstavy.
Kontroluje kalendář budoucích výstav, zavolá si na tu svou vybranou,
zda tam jsou Sasexky přihlášeny (kým, prodejné, zamluvit, kontakt...).
Jen o nadcházejícím víkendu se po ČR bude konat min. 20 výstav (bez záruky)

http://www.zocschmoravskebranice.eu/index.php?page=vystavy

http://vystava.cschbohdalov.cz/index.php/2-uncategorised/41-51

.

Škoda že o takové výstavě se člověk nedozví ikdyž to na internetu hledá. Ale kohouta přes pětistovku bych nekupovala. Nevyplatil by se mi do malého hobby chovu, abych ho za rok zabíjela by bylo škoda. Přece ho nepustím na dcery.
Mám v plánu navštívit příští víkend okresní výstavu v Uherském Hradišti. Kdy případně zavolat zda tam jsou Sasexky přihlášeny? U vzdálenějších výstav už bych se potom určitě zajímala dopředu, díky za dobrou radu. Uherské Hradiště mám 15 km, to se celkově ráda podívám co se tu nejvíc chová a případně získám kontakt na chovatele jiného plemene, které mě zajímá.
Např. vím že v Hodoníně bývají výstavy zaměřené přímo na Sasexky, ale nenašla jsem jediný termín na letošní rok. Dál než 60km stejně pro kohouta nepojedeme. Pro kvočnu jsme sice jeli 150 km ale to bylo spojeno na jaře s rodinným výletem.

22.9.2021 19:07
honzapm

XXX.XXX.134.34

Nemáte vůbec zač.

22.9.2021 20:55
reznade

XXX.XXX.216.38

lydie napsal(a):
https://oocschhodonin.webnode.cz/home/

hledala jsem 3 vteřiny ?....

O této výstavě vím, ale já myslela výstavu zaměřenou přímo na Sasexky, tato je zaměřená na nějaké holuby.

JÁty

22.9.2021 21:38
JÁty

XXX.XXX.206.141

reznade napsal(a):
O této výstavě vím, ale já myslela výstavu zaměřenou přímo na Sasexky, tato je zaměřená na nějaké holuby.

Předseda klubu Sasexek je pořadatel Hodonínské výstavy...
Třeba mu zkuste zavolat.
Třeba se zkuste domluvit.
Třeba to bude lepší než nářky na ifauně...
Ovšem Vámi vymezené parametry (kč,km) nemohu zaručit... ale zkuste to... Jarda je hodný a vstřícný... Má chovatele rád..

22.9.2021 21:53
reznade

XXX.XXX.216.38

JÁty napsal(a):
Třeba mu zkuste zavolat.
Ovšem Vámi vymezené parametry (kč,km) nemohu zaručit... ale zkuste to... Jarda je hodný a vstřícný... Má chovatele rád..

Zavolat předsedovi klubu mám v plánu pokud nepochodím na okresní výstavě v Uherském Hradiště, že bych se domluvila dopředu a nejezdila do Hodonína zbytečně. Přijde Vám rentabilní koupit kohouta přes 500kč a pak si po něm nechat 3 slepičky a zrušit ho a takhle dokola? Kohout se dá koupit levněj, nemusí být hodnocený a může to být pěkný sasex do hobby chovu.
Nefňukám tu, jen jsem se zeptala na burzu o které jsem slyšela a nic nenašla, protože jsem byla přesvědčena že by se mělo jednat o jinou burzu než okrasného ptactva, tam totiž drůbež skoro nebývá a kdosi mi tvrdil, že je tam velký výběr.
A díky tomu, že se tahle diskuze takhle rozjela, jsem dostala hodně cených rad, hlavně od Honza pm, takže děkuji.

JÁty

22.9.2021 22:14
JÁty

XXX.XXX.206.141

reznade napsal(a):
Zavolat předsedovi klubu mám v plánu pokud nepochodím na okresní výstavě v Uherském Hradiště, že bych se domluvila dopředu a nejezdila do Hodonína zbytečně. Přijde Vám rentabilní koupit kohouta přes 500kč a pak si po něm nechat 3 slepičky a zrušit ho a takhle dokola? Kohout se dá koupit levněj, nemusí být hodnocený a může to být pěkný sasex do hobby chovu.
Nefňukám tu, jen jsem se zeptala na burzu o které jsem slyšela a nic nenašla, protože jsem byla přesvědčena že by se mělo jednat o jinou burzu než okrasného ptactva, tam totiž drůbež skoro nebývá a kdosi mi tvrdil, že je tam velký výběr.
A díky tomu, že se tahle diskuze takhle rozjela, jsem dostala hodně cených rad, hlavně od Honza pm, takže děkuji.

Vašemu dotazu nerozumím...
Nevím co znamená rentabilní chovatelství...
Je to mimo moje chápání...
Rentabilní hobby chov = množírna....
Odebírám Vám všechny bludišťáky...
Bylo by to nerentabilní chválit kšeftaře ze zvířaty..

22.9.2021 22:31
reznade

XXX.XXX.216.38

JÁty napsal(a):
Třeba mu zkuste zavolat.

A km řeším s ohledem na to co ještě nebude vadit manželovi. Teď se mu moc jezdit nechce kdo ví kam. A do Hododína se mu teď právě taky nechce, protože je rozkopaná hlavní cesta v Kunovicích, takže by cesta tam byla velmi náročná, i na objízdných trasách hodinové kolony podle jeho kolegin.

22.9.2021 22:51
reznade

XXX.XXX.216.38

JÁty napsal(a):
Vašemu dotazu nerozumím...
Nevím co znamená rentabilní chovatelství...
Je to mimo moje chápání...
Rentabilní hobby chov = množírna....
Odebírám Vám všechny bludišťáky...
Bylo by to nerentabilní chválit kšeftaře ze zvířaty..

Kdybych byla kšeftař prodávala bych křížence, kteří vypadali jak čistí jako Sasex, jako ten pán s kohoutama ze žlutýma běhákama. Jen mám pocit, že nepotřebuju nejvyšší kvalitu do nekroužkovaného chovu, nechám takové kohouty lidem co mají výstavní ambice. Hlavně by mi to manžel ani neschválil dát tolik za kohouta na 1 rok. Vy snad nechováte slepice s tím, aby se aspoň zaplatili, tomu říkám rentabilní. Stačí mi zlatá střední cesta, nepotřebuju to nej ke 3 slepicím, z nichž jedna je žlutá kolumbijská a ne bílá.

23.9.2021 08:44

Ten kohout se po roce využívání v jednom chovu (když je oceněný a chovatelsky zajímavý) nedá prodat do jiného chovu, třeba za sníženou cenu? Však nehybridní slepice jsou délevěké? (ehm... druhý stupeň od "dlouhověký" )

Ptám se jako laik.

23.9.2021 20:15
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ten kohout se po roce využívání v jednom chovu (když je oceněný a chovatelsky zajímavý) nedá prodat do jiného chovu, třeba za sníženou cenu? Však nehybridní slepice jsou délevěké? (ehm... druhý stupeň od "dlouhověký" )

Ptám se jako laik.

Pěkný, oceněný kohout by se určitě po roce v chovu prodat dal.. zvlášť, když je to málo početné plemeno, je ho škoda po roce zabít..

23.9.2021 20:49
honzapm

XXX.XXX.134.34

Známý chová Amroxky. Letos 46 let.
Tak si jen říkám, jak jen to dělá, že rok co rok sežene nepříbuzného kohouta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík