Husa snáší v listopadu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2021 09:20
Dominik Večeřa

XXX.XXX.167.6

Dobrý den,
mám husy české a jedna husa mě začala snášet v říjnu.
Teď má 25 vajec, mám je nechat nebo je mám raději vyfouknout na kraslice?
Předem vám moc děkuji🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2021 09:26

To je hodná husa, že vám takto myslí na vánoční cukroví :-)

8.11.2021 11:15
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je hodná husa, že vám takto myslí na vánoční cukroví :-)

Hodná husa😀..to mně zachránily před nákupem vajec z marketu pižmovky.. dvě začaly pěkně snášet, každý den, tak ke třem 😂 slepičím je to milé 😀

8.11.2021 14:37

Mně slepice s podzimem udělaly pauzu a nebo začaly zanášet. Kloním se k druhé variantě, protože přepeřeno už dávno mají, ale nemůžu zaboha přijít na to, kam to kladou.... Ale třeba se mýlím, podezírám děvčátka křivě, a ony skutečně odpočívají. To bych jim přála, od začátku snášky na jaře doteď se nezastavily.

8.11.2021 15:07
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Odpočívají..já dneska od 40 velkých nosnic 1🤣 bílé vejce(asi začínají přepeřené vlašky) a OBJEVILA😀jsem v prázdném kotci kralikárny 5! malých vajíček od mladé maransky 😀.. potvůrka jedna, zanáší 🤣..tak snad už...

8.11.2021 15:19
1978milan

XXX.XXX.231.235

Husy to někdy na podzim dělají, hlavně mladé, brzy lihnuté jarní husy. Naše mladé se už taky pojimaly, už jsou ale zabité.
Ale jestli máte už 25 ks vajec, tak s největší pravděpodobností nemáte husu českou. Ta má nízkou snášku 10 vajec plus mínus a teprve teď na podzim by víc nedala ani náhodou.
Každopádně bych se snažil snášku zarazit, aby nebyla na jaře zbytečně vynesená. Třeba uberte krmení. Stačí jim teď jen suché zrno (oves, ječmen, pšenice). Asi je překrmujete a mají nadbytek bílkovin.
Vejce upotřebíte v kuchyni, na nic jiného se teď nehodí.
A nebo je tu ještě možnost, že třeba žádná zima nebude, nám totiž rozkvetla kamčatská borůvka, tak třeba bude hned jaro

8.11.2021 15:32
ančovička1

XXX.XXX.220.111

My jsme včera zabili loňskou husu s "andělskými křídly"(tedy, nikdy jsem takového anděla neviděla🤣) a měla v sobě 2 už velká vejce,asi by také začala snášet..ale toho sádla!!..a to si pořád myslím, že mají málo 😀

8.11.2021 15:41
1978milan

XXX.XXX.231.235

Sádla letos mají husy požehnaně, je fakt, že jsme jim hodně dopřávali kukuřici, ale i tak toho bylo strašně moc.
Švagr byl v sobotu na naháňce a říkal že střelil 4 prasata tak asi 70 kg každé a že měly tolik sádla, že to ještě neviděl. Bylo to prý jako doma krmené prase.
Tak asi ta zima bude tuhá nebo co.
Každopádně Ančovičko sádlo vyškvařit a normálně používat. Je prý zdravější( co se týče cholesterolu) než vepřové.

8.11.2021 15:54
ančovička1

XXX.XXX.220.111

1978milan napsal(a):
Sádla letos mají husy požehnaně, je fakt, že jsme jim hodně dopřávali kukuřici, ale i tak toho bylo strašně moc.
Švagr byl v sobotu na naháňce a říkal že střelil 4 prasata tak asi 70 kg každé a že měly tolik sádla, že to ještě neviděl. Bylo to prý jako doma krmené prase.
Tak asi ta zima bude tuhá nebo co.
Každopádně Ančovičko sádlo vyškvařit a normálně používat. Je prý zdravější( co se týče cholesterolu) než vepřové.

"všude samé sádlo"..to bylo v nějaké pohádce, že?😀.o včelích medvidcich?... husí sádlo máme moc rádi, na chleba s cibulí 😇 i na vaření..
Husu si odvezla dcera na neděli a já půjdu vyškvařit to sádlo,to jsem ještě nestihla..😀
Asi bude ta tuhá zima..:(

8.11.2021 18:03
bery25

XXX.XXX.168.27

dobry,no na buduci rok si cca 10ks nejakych hus,kaciek alebo niečo na masko vyskusam,ale uz teraz sa potim ako to budem škubat,mam domacu skubačku a brojlery v tom idu pekne,aj kohuty,ale vodna v tom asi nepojde,či

8.11.2021 19:03
1978milan

XXX.XXX.231.235

bery25 napsal(a):
dobry,no na buduci rok si cca 10ks nejakych hus,kaciek alebo niečo na masko vyskusam,ale uz teraz sa potim ako to budem škubat,mam domacu skubačku a brojlery v tom idu pekne,aj kohuty,ale vodna v tom asi nepojde,či

Ve skubačce děláme jenom brojlerové kačky a to jenom někdy. Nevím proč, ale někdy to nejde.A i tak jsou oškubaný max. na 70 %. Pižmovky nejdou, jsou moc potrhané. Husy děláme žehličkou.
Všechno potom dočišťujeme voskem.
Na 10 kousků bych doporučil kakafunu.

8.11.2021 21:15
bery25

XXX.XXX.168.27

1978milan napsal(a):
Ve skubačce děláme jenom brojlerové kačky a to jenom někdy. Nevím proč, ale někdy to nejde.A i tak jsou oškubaný max. na 70 %. Pižmovky nejdou, jsou moc potrhané. Husy děláme žehličkou.
Všechno potom dočišťujeme voskem.
Na 10 kousků bych doporučil kakafunu.

dakujem velmi pekne,skusim husokacky alebo brojlerove kačky,dufam ze to nie je to iste kakafunu,pozriem čo to vlastne je

8.11.2021 22:02
1978milan

XXX.XXX.231.235

bery25 napsal(a):
dakujem velmi pekne,skusim husokacky alebo brojlerove kačky,dufam ze to nie je to iste kakafunu,pozriem čo to vlastne je

Husokačky budou asi něco jiného, než brojlerové kačky. Budou to spíš pižmovky, nebo mulardi.
Kalafuna je smola, na paření prasat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík