Uživatel s deaktivovaným účtem

To je hodná husa, že vám takto myslí na vánoční cukroví :-)
napsal(a):
To je hodná husa, že vám takto myslí na vánoční cukroví :-)
Hodná husa😀..to mně zachránily před nákupem vajec z marketu pižmovky.. dvě začaly pěkně snášet, každý den, tak ke třem 😂 slepičím je to milé 😀

Mně slepice s podzimem udělaly pauzu a nebo začaly zanášet. Kloním se k druhé variantě, protože přepeřeno už dávno mají, ale nemůžu zaboha přijít na to, kam to kladou.... Ale třeba se mýlím, podezírám děvčátka křivě, a ony skutečně odpočívají. To bych jim přála, od začátku snášky na jaře doteď se nezastavily.
Husy to někdy na podzim dělají, hlavně mladé, brzy lihnuté jarní husy. Naše mladé se už taky pojimaly, už jsou ale zabité.
Ale jestli máte už 25 ks vajec, tak s největší pravděpodobností nemáte husu českou. Ta má nízkou snášku 10 vajec plus mínus a teprve teď na podzim by víc nedala ani náhodou.
Každopádně bych se snažil snášku zarazit, aby nebyla na jaře zbytečně vynesená. Třeba uberte krmení. Stačí jim teď jen suché zrno (oves, ječmen, pšenice). Asi je překrmujete a mají nadbytek bílkovin.
Vejce upotřebíte v kuchyni, na nic jiného se teď nehodí.
A nebo je tu ještě možnost, že třeba žádná zima nebude, nám totiž rozkvetla kamčatská borůvka, tak třeba bude hned jaro
My jsme včera zabili loňskou husu s "andělskými křídly"(tedy, nikdy jsem takového anděla neviděla🤣) a měla v sobě 2 už velká vejce,asi by také začala snášet..ale toho sádla!!..a to si pořád myslím, že mají málo 😀
Sádla letos mají husy požehnaně, je fakt, že jsme jim hodně dopřávali kukuřici, ale i tak toho bylo strašně moc.
Švagr byl v sobotu na naháňce a říkal že střelil 4 prasata tak asi 70 kg každé a že měly tolik sádla, že to ještě neviděl. Bylo to prý jako doma krmené prase.
Tak asi ta zima bude tuhá nebo co.
Každopádně Ančovičko sádlo vyškvařit a normálně používat. Je prý zdravější( co se týče cholesterolu) než vepřové.
1978milan
napsal(a):
Sádla letos mají husy požehnaně, je fakt, že jsme jim hodně dopřávali kukuřici, ale i tak toho bylo strašně moc.
Švagr byl v sobotu na naháňce a říkal že střelil 4 prasata tak asi 70 kg každé a že měly tolik sádla, že to ještě neviděl. Bylo to prý jako doma krmené prase.
Tak asi ta zima bude tuhá nebo co.
Každopádně Ančovičko sádlo vyškvařit a normálně používat. Je prý zdravější( co se týče cholesterolu) než vepřové.
"všude samé sádlo"..to bylo v nějaké pohádce, že?😀.o včelích medvidcich?... husí sádlo máme moc rádi, na chleba s cibulí 😇 i na vaření..
Husu si odvezla dcera na neděli a já půjdu vyškvařit to sádlo,to jsem ještě nestihla..😀
Asi bude ta tuhá zima..:(
bery25
napsal(a):
dobry,no na buduci rok si cca 10ks nejakych hus,kaciek alebo niečo na masko vyskusam,ale uz teraz sa potim ako to budem škubat,mam domacu skubačku a brojlery v tom idu pekne,aj kohuty,ale vodna v tom asi nepojde,či
Ve skubačce děláme jenom brojlerové kačky a to jenom někdy. Nevím proč, ale někdy to nejde.A i tak jsou oškubaný max. na 70 %. Pižmovky nejdou, jsou moc potrhané. Husy děláme žehličkou.
Všechno potom dočišťujeme voskem.
Na 10 kousků bych doporučil kakafunu.
1978milan
napsal(a):
Ve skubačce děláme jenom brojlerové kačky a to jenom někdy. Nevím proč, ale někdy to nejde.A i tak jsou oškubaný max. na 70 %. Pižmovky nejdou, jsou moc potrhané. Husy děláme žehličkou.
Všechno potom dočišťujeme voskem.
Na 10 kousků bych doporučil kakafunu.
dakujem velmi pekne,skusim husokacky alebo brojlerove kačky,dufam ze to nie je to iste kakafunu,pozriem čo to vlastne je