Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2021 09:03

Nějak nám to letí, milé děti. Včerejší sněhová kalamita je fuč, prší. Proč, že jsem odklízel ve 21:00 sníh?

1.12.2021 09:10

Deště je třeba, potřebujeme doplnit zásoby vody u koní :-) Těším se, že mi oprší druhé auto, a budu moc přes něj hodit igelit, abych ho za dva dny nemusela vykopávat ze sněhu.

1.12.2021 10:11
Varaxi

XXX.XXX.150.244

U nás sníh mírně a pomalu odtává, ale prý má ještě sněžit, tak věřím, že to neodtaje do té doby všechno. Že nakonec ten sníh bude, když ne do Vánoc, tak aspoň do půlky prosince.
Teď jsem nebyla 3 týdny v práci - a hle, žížalky prokázaly odolnost a houževnatost, přežily kolegovu péči. Tak jsem spokojená, pohladilo mě to po duši. :)

1.12.2021 10:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady je jen čvachtanice, prší a prší. Slepice se nastěhovaly pod hvězdárnu.
Přeci jen je k něčemu dobrá.

1.12.2021 10:52

U nás dlí slepice pod buňkou a přístřeškem a chodí se pást ke koním do venkovních boxů pod sítě se senem na odrolcích

1.12.2021 10:53
OlafV

XXX.XXX.32.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Deště je třeba, potřebujeme doplnit zásoby vody u koní :-) Těším se, že mi oprší druhé auto, a budu moc přes něj hodit igelit, abych ho za dva dny nemusela vykopávat ze sněhu.

Na co auto když màte koně?

1.12.2021 12:56

OlafV napsal(a):
Na co auto když màte koně?

auto se blbě žvejká

1.12.2021 13:11
Varaxi

XXX.XXX.150.244

auto se blbě žvejká

Ach tak, Vy ty koně máte na jídlo. :)

Mimochodem, nevíte někdo, jestli se vleze rozčtvrcená laň do kufru Škody Citigo? Myslivec nám střelil laň, nahrubo ji naporcoval a máma pro ni jela. A teď mě děsí, že po těch blbých silnicích bude muset jet dvakrát... A taky to, že se nevleze do mrazáku.

1.12.2021 13:22
OlafV

XXX.XXX.32.67

Varaxi napsal(a):

Mimochodem, nevíte někdo, jestli se vleze rozčtvrcená laň do kufru Škody Citigo? Myslivec nám střelil laň, nahrubo ji naporcoval a máma pro ni jela. A teď mě děsí, že po těch blbých silnicích bude muset jet dvakrát... A taky to, že se nevleze do mrazáku.

Může vám ji vyměnit za králíka.

1.12.2021 13:44
Varaxi

XXX.XXX.150.244

OlafV napsal(a):
Může vám ji vyměnit za králíka.

Hehe, tak to tady seženu snáz těch laní třeba deset než jednoho divokého králíka.

1.12.2021 13:50

Varaxi napsal(a):

laň ve velikosti menší kozy se po rozčtvrcení vleze i do nákupní tašky

1.12.2021 13:52
Varaxi

XXX.XXX.150.244

laň ve velikosti menší kozy se po rozčtvrcení vleze i do nákupní tašky

Díky, potěšil jste mě. Ono to Citigo vlastně je nákupní taška, takže by vše mělo být OK.
Já mám osobní zkušenost akorát se srnama, žila jsem v domnění, že laně jsou větší.
Edit: Wiki píše 120 - 170 kg, tak mě to vyděsilo.

1.12.2021 17:07

Varaxi napsal(a):
Díky, potěšil jste mě. Ono to Citigo vlastně je nákupní taška, takže by vše mělo být OK.
Já mám osobní zkušenost akorát se srnama, žila jsem v domnění, že laně jsou větší.
Edit: Wiki píše 120 - 170 kg, tak mě to vyděsilo.

UPS! Kdybych nebyl d....l, tak bych neměl v hlavě srnku, ale laň, na kterou se ptáte . No, tak záleží na její velikosti, samo je větší, než srnka. Kaji se a doufám, že se to maso povedlo odvézt....ale na zadní sedačku se jistě vešlo.

1.12.2021 22:50
Varaxi

XXX.XXX.129.250

UPS! Kdybych nebyl d....l, tak bych neměl v hlavě srnku, ale laň, na kterou se ptáte . No, tak záleží na její velikosti, samo je větší, než srnka. Kaji se a doufám, že se to maso povedlo odvézt....ale na zadní sedačku se jistě vešlo.

No, maminka to nakonec vezla na dvakrát, protože maso dávala právě jen do kufru. :)
Nevážili jsme to, ale je toho pěkná hromada. Zatím maso odpočívá ve sklepě, zítra budem balíčkovat, tak budu mít lepší přehled. Ale tak od oka bych řekla, že je to cca půl malé jalovice, spíš trochu míň. Kupovali jsme roční dextery v půlkách, řekla bych, že to tak odhadem odpovídá nějaké malé půlce.
Kolegyně v práci má alergii na maso, může jen zvěřinu. Tak co se nám nevleze do mrazáku, nafasuje kolegyňka.
Kolega myslivec tvrdil, že nejvíc záleží na stáří laně. Letošní vykuchaná a rozčtvrcená laň klidně může mít ke 40 kg, tak mi dávalo smysl, co jste napsal. :) Asi máme nějakou starší, co bude chtít trochu naložit. Mňam, už se těším. :)

2.12.2021 13:26

K slepicím, gritu a skořápkám. Loni na jaře jsem pořídila slípky z velkochovu. Dávala jsem jim mleté skořápky, ale nějak je to nezaujalo, abych to do nich dostala, musela jsem to sypat na rozmočené granule. Tak koupila kolegyně grit, jestli to nebude lepší. Slípky se na to vrhly s velkým nadšením, skořápky jsou od té doby jako beton :-)

V létě mi jednu slípku snědlo cosi, co žere jen hlavy, druhou na konci léta picl nějaký dravec. Zbyly mi dvě holky, nechtěla jsem, aby zůstala jedna sama, kdyby druhou ještě něco schlamstlo. Páč nebyly kuřice v nabídce, tak jsem tady za kopcem koupila "vynesené" staré slepice z domácího chovu.

Taková nebožátka... oškubaná, holokrká, holozadní, smradlavé to bylo, až mi z toho slzely oči. A takové jako umaštěné, slepené peří, no chudinky. Říkala jsem si, za 60 korun/ks budou jako krmení pro lasičky dobré.... Navíc mi přišlo, že jsou zatučnělé, tak jsem rezignovala na vejce, a že jim dopřeju aspoň volněvýběhový důchod. Nějaké dostala kamarádka, té dokonce jedna pošla (ta teda vypadala nejhůř, a asi dvojí stěhování prostě bylo na ni moc).

Nebožátka se otřepala, přepeřila, napásla a rozkoukala :-) A před nějakými 14 dny se objevilo první vejce. Velké překvapení! No ale vejce pergamenové (bez skořápky, jen v bláně). To, a ještě asi pět dalších, jsem hodila slepicím do granulí, případně to slepice sežraly už na kukani. A říkala jsem si, co to je, když mají ten grit k dispozici. Tak jsem přisypala nový. To se to všechno sběhlo, moje původní "mladé" velkochovové slepice se na to vrhly, že paráda, konečně nový matroš, ale ty staré vynesenky k tomu čuchly, a že tohle teda jako žrát nebudou

Tak mi to vrtalo hlavou.... Mezitím se rozsnášela i druhá. Snášejí obden dvě vejce, ale to jsou VEJCE. Jen občas prostě slabá/špatná skořápka.

A včera jsem donesla do druhé mističky pomleté skořápky. Mladé přišly (jsou u všeho první), čuchly, hrábly (to by bylo, aby tu misku nezvrhly!), a čučely na mě, co jim to tam strkám, když to nejedí. Přišly staré, čuchly, a to jste měli vidět!!! Ten frmol! Div se u toho neservaly Miska letěla někam do dáli a staré slepice do sebe loutaly, co z ní vypadlo a u toho na sebe křičely, aby jim to druhá náhodou nesnědla, no neskutečný. Valily jsme bulvy s mladejma slípkama ve vzájemném souladu

Tak jsem ráda, že jsem přišla důchodkyním na chuť
Třeba se nakonec ze všeho roznese i ta poslední

2.12.2021 13:39
OlafV

XXX.XXX.32.67

Toužebně jsem před šedesáti lety na základce čučel na mapu Afriky a snil.Díky Zikmunde.

2.12.2021 14:00

OlafV napsal(a):
Toužebně jsem před šedesáti lety na základce čučel na mapu Afriky a snil.Díky Zikmunde.

A huš jste tam byl?
Nebo se radujete, že se nám navrátila první vlaštovka z Afriky do Liberce a přivezla kousek Afriky s sebou?

2.12.2021 14:30

Huš jsem se podívala na zprávy, tak se chytám.

2.12.2021 16:18

Varaxi napsal(a):
No, maminka to nakonec vezla na dvakrát, protože maso dávala právě jen do kufru. :)
Nevážili jsme to, ale je toho pěkná hromada. Zatím maso odpočívá ve sklepě, zítra budem balíčkovat, tak budu mít lepší přehled. Ale tak od oka bych řekla, že je to cca půl malé jalovice, spíš trochu míň. Kupovali jsme roční dextery v půlkách, řekla bych, že to tak odhadem odpovídá nějaké malé půlce.
Kolegyně v práci má alergii na maso, může jen zvěřinu. Tak co se nám nevleze do mrazáku, nafasuje kolegyňka.
Kolega myslivec tvrdil, že nejvíc záleží na stáří laně. Letošní vykuchaná a rozčtvrcená laň klidně může mít ke 40 kg, tak mi dávalo smysl, co jste napsal. :) Asi máme nějakou starší, co bude chtít trochu naložit. Mňam, už se těším. :)

A můj tchán, myslivec s vlastní honitbou, může jen ryby a drůbež....

2.12.2021 16:53
Varaxi

XXX.XXX.129.250

A můj tchán, myslivec s vlastní honitbou, může jen ryby a drůbež....

Nojono, kovářova kobyla... Znáte to.
Ale je to neštěstí - mít možnosti, o kterých jiní jen sní, ale nemoci je využít.

My jsme s maminkou doporcovaly. Jsou toho dvě veliké nákupní tašky, takové ty, co se do nich ukládají mražené potraviny, plus další taška kostí. Takže je to o dost méně než půl kravky, jenom to vypadalo, že je toho víc, jak je to nohaté. :)
Cca 40 kg. Můj soukromý myslivec odhaduje, že cca 55-60 kg v živém a že laň byla loňská, takže bude měkká, žádné velké obstrukce s masem nebudou.

2.12.2021 19:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Olánku, ve škole jsme s kamarádkou chtěly být Hanzelka a Zikmund.

https://www.youtube.com/watch?v=FXO5mjaxRe0

3.12.2021 10:11
3.12.2021 10:24
Olánek

XXX.XXX.52.171

To máme ale krásný den, že?

Nechval den před večerem a manželku před přítelem.

3.12.2021 10:51

Olánek napsal(a):
Nechval den před večerem a manželku před přítelem.

Tak teď je ten den krásný, den je, my ho máme, čas přítomný. Toliko okénko českého jazyka. MÚ (když tu ten Honzík von Gautch furt není)

3.12.2021 10:57

Úplně to tahá člověka ven. Já raději tuším tu krásu jen přes žaluzie, protože trčím v práci, a je mi jasné, že dnes se počasím kochat nebudu. Budu moci až zítra, a to už má zase být pošmourno.

4.12.2021 08:05
Olánek

XXX.XXX.52.171

Úplně to tahá člověka ven. Já raději tuším tu krásu jen přes žaluzie, protože trčím v práci, a je mi jasné, že dnes se počasím kochat nebudu. Budu moci až zítra, a to už má zase být pošmourno.

Dnes se kochejte v domku malovaném,blátem hlínou slepovaném,rozdáváním hubiček..

4.12.2021 09:13
jo012810

XXX.XXX.101.35

S nadhledem a s chuti do adventního víkendu............

4.12.2021 09:53
petraodlesa

XXX.XXX.42.162

jo012810 napsal(a):
S nadhledem a s chuti do adventního víkendu............

Pane Josefe, právě jsem vzpomínala na vaše vtipy 😊 že by se šikly👍 tak dík 🙋

8.12.2021 11:06

Letos je nejkrásnější prosinec s tím sněhem všude okolo

8.12.2021 19:33
petraodlesa

XXX.XXX.42.162

Letos je nejkrásnější prosinec s tím sněhem všude okolo

Ivus, to prostředí vám tiše závidím 😌

9.12.2021 21:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No já chodím krmit potmě s čelovkou. Ještě že mám dva zdatné obranáře jezevce, tak se nebojím. Po dnešní procházce jsou super unavený, vrátili se obalený sněhem
A jinak hlásím dneska první vejce od maransky

9.12.2021 23:11
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Mně už také začaly snášet 2 maransky, zatím celkem 3 vajíčka😀, už jsou ve vánočním cukroví, slepiček mám 8, lihnuté 18.dubna😊

10.12.2021 11:06

Tak včera dorazil nový fešák z Moravy, snad se (po necovidivé karanténě) zjara plně osvědčí😉💪🏻🐣🐣🐣

10.12.2021 11:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Modré nebíčko chybí, ale stejně je to pěkné.

10.12.2021 11:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, tak u nás je dneska i sluníčko. Ale taky bylo v noci prý -5 stupňů. Tak to chce namazat kohoutům hřebínky.

10.12.2021 12:08

javorka napsal(a):
Modré nebíčko chybí, ale stejně je to pěkné.

A u nás už vylezlo slunce, nebe je blankytné a je to zimní idylka jako kýč....tedy za oknem

10.12.2021 16:23
jo012810

XXX.XXX.101.35

Víkend klepe na dveře a omikron se "vyhřívá" ve světle ramp. Tak trochu toho nadhledu neuškodí...

10.12.2021 16:26
jo012810

XXX.XXX.101.35

A pro naše drahé polovičky a všechny chovatelky trochu něhy.

10.12.2021 17:40
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Javorko, tak u nás je dneska i sluníčko. Ale taky bylo v noci prý -5 stupňů. Tak to chce namazat kohoutům hřebínky.

Věrko, hřebínky namazány a že jich je.

Sluníčko odpoledne nakonec vykouklo a měsíc měl dnes neobvykle velkou sledovanost.
Pěkně jsme s návštěvníky vymrzli.

10.12.2021 19:50
začátek

XXX.XXX.4.22

10.12.2021 22:33
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Hele, takhle vypadá prosinec na jižní polokouli? :)

10.12.2021 22:46
reznade

XXX.XXX.216.38

veraboskova napsal(a):
No já chodím krmit potmě s čelovkou. Ještě že mám dva zdatné obranáře jezevce, tak se nebojím. Po dnešní procházce jsou super unavený, vrátili se obalený sněhem
A jinak hlásím dneska první vejce od maransky

Pěkné vajíčko Maransky. A kdy jsou slepičky vylíhnuté? Já si na vejce od svých květnových asi ještě chvíli počkám.

11.12.2021 09:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

reznade napsal(a):
Pěkné vajíčko Maransky. A kdy jsou slepičky vylíhnuté? Já si na vejce od svých květnových asi ještě chvíli počkám.

Našla jsem podle fotky, že jsou líhnuté 5. května 2021.

11.12.2021 16:11
reznade

XXX.XXX.216.38

veraboskova napsal(a):
Našla jsem podle fotky, že jsou líhnuté 5. května 2021.

Já mám slepičky z 29. května vysezené a odvoděné kvočnou. O týden starší kříženka Greenshell mi už snáší 2 týdny, ale stejně stará kříženka Sasexky jako kříženka s Greenshell také ne.

11.12.2021 19:11
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Prosinec je, když nám na poli přistávají havrani... jasní poslové zimy. Letos zatím ani jeden. Kde jsou???

11.12.2021 21:53
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak mám o jednu slepičku maransky míň. Alfík mi jí zakousnul. Ach jo

12.12.2021 08:28

veraboskova napsal(a):
Tak mám o jednu slepičku maransky míň. Alfík mi jí zakousnul. Ach jo

Ajaj. Jo, to je ta německá hund, jak říká moje kámoška, co má doma dva....

12.12.2021 10:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Petro, asi byli tady, za sousedovou zahradou na poli. Nikdy tu nebyli, ale letos to tu bylo samé krákání. Už je neslyším, třeba letěli k vám. Nejvíc havranů pamatuju v Praze.

Věrko, to je mi líto. Moje první slepice mi probrala dcery fena, byla ještě štěně.
Vybrala si ty nejhezčí.

12.12.2021 12:29
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Javorko, dík. My vždycky vyhlížíme na podzim havrany a na jaře racky. Pokaždé jsou znamením nástupu zimy a jara. Vždycky velká hejna.Letos nic. A už je sníh. Tak mě to mate.
Špačci letos také jinak, než v předchozích letech...kdysi v hejnech až když zrálo víno, letos už od pozdního jara... Svět se v pr... obrací.

12.12.2021 13:02
OlafV

XXX.XXX.10.249

Tak u mne ohař trénuje denně vlašky jak uniknout lišce .

12.12.2021 16:29
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Letošní slepičky mi asi před 14 dny začaly snášet. Jsou ze dvou líhnutí v rozmezí 14 dnů - první v posledním květnovém, druhé v prvním červnovém týdnu. Přirozený odchov pod kvočnou. Každá kvočna měla 8 kuřat a z toho byly u každé 4 slepičky a 4 kohoutci. 2 slepičky jsem poslal dál, 6 zůstalo doma.

Slepice byly Maransky černé měděnokrké, kohouti dva - Maranska a Araukana (divoce zbarvená). Araukánec byl mnohem aktivnější při pojímání, Maransák se věnoval spíše (neúspěšně) shazování konkurenta ze slepic. Podle toho taky vypadaly kuřata - z 8 kohoutků byl jeden maransák a 7 kříženců a ze slepiček taky jenom jedna vypadá jako Maranska, zbylé jsou křížené - z toho 3 bez kostrče (2 jsem poslal dál). Vajíčka jsou hnědá a olivová zatím v poměru cca 1:1. Průměrná váha 45g, dospělé Maransky mají vejce s průměrnou váhou 72g (ale už 14 dnů jsem žádné neviděl). Na druhé fotce jsou vajíčka slepiček v porovnání s vejci Bielefeldky, které mají v průměru 68g. Bielefeldku mám jednu (rok líhnutí 2019), kterou jsem pořídil jako kvočnu. O kuřata se hezky starala, ale když po asi 6-7 týdnech snesla první vejce, situace se výrazně obrátila a začala je odhánět od krmítka. Změna byla ze dne na den. Snáší velmi pěkně - od července až do dneška v průměru 4 -5 vajec týdně.

12.12.2021 16:40
javorka

XXX.XXX.98.207

Krásně barevná vajíčka!

12.12.2021 16:43
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Gratuluji, krásná vajíčka 👍😇... už aby i ty moje začaly snášet..zatím nic moc..🤔

14.12.2021 11:23
Varaxi

XXX.XXX.150.244

frufruovi:

Máme doma laň.
S knedlíkem je mňam.
A omáčka šípková
také se mi zamlouvá.

Můžu Vám říct, že jsem si opravdu pochutnala. :)

14.12.2021 12:38

Varaxi napsal(a):
frufruovi:

Máme doma laň.
S knedlíkem je mňam.
A omáčka šípková
také se mi zamlouvá.

Můžu Vám říct, že jsem si opravdu pochutnala. :)

Já se vůbec nedivím, však sám ji také uklohním:-) Mám ji radši pečenou či na sádle smaženou, medailonky luxusní, vždy se u nás hnedka sní
Ne, zvěřina je vážně skvělá, nejraději ji máme jako svíčkovou nebo minutkové medailonky, když dostaneme pěkný kus masa.

15.12.2021 12:10
OlafV

XXX.XXX.10.249

Zlaté české prdelky.V USA původem z Čech pohledná blondýna prodává prdy a pro velký zájem nestačí výrabět vyďělává na nich miliony .Co ji doporučit konzumovat aby pokryla poptávku?

15.12.2021 12:36
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

OlafV napsal(a):
Zlaté české prdelky.V USA původem z Čech pohledná blondýna prodává prdy a pro velký zájem nestačí výrabět vyďělává na nich miliony .Co ji doporučit konzumovat aby pokryla poptávku?

Zelí, milej pane 😂😂😂 jedině zelí 😉

15.12.2021 13:05

Což mi připomnělo:

Zlatý prciny...

15.12.2021 13:35
OlafV

XXX.XXX.10.249

petraodlesa napsal(a):
Zelí, milej pane 😂😂😂 jedině zelí 😉

Kvantita je důležitá nelze podcenit kvalitu a zde je prostor pro CHanel.Obávám se zneužití prdčoku.

15.12.2021 22:25
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

OlafV napsal(a):
Kvantita je důležitá nelze podcenit kvalitu a zde je prostor pro CHanel.Obávám se zneužití prdčoku.

"Váš humor, pánové, je neslýchaný"🙃

16.12.2021 06:39

Mimochodem, podezírám jednu z těch mých chudinek za 60 korun vykoupených, že snáší denně. Teď jak polevily teploty, se nějak rozjela, dáma. Se nakonec to krmení pro jestřába ještě vyplatí!

16.12.2021 10:47
jo012810

XXX.XXX.101.35

Humor je kořením života a tak s trochou nadhledu ze současnsnosti a nějakou vizi EU...

17.12.2021 19:11
jo012810

XXX.XXX.101.35

Končí Advent, svíčky svítí,

kdekdo dárkem Covid chytí. Trhy nejsou,

punč je tabu, na návštěvu blízkých dlabu.

Kapři Lockdown nemají, v kádích šťastně plavají.

Sháníš dárky? Nebuď v splínu! Naděl poukaz na vakcínu!
Pátá dávka- ta se hodí v kině, či na cestě lodí.

Máš-li v žití vážně "kliku", nemáš dražší elektriku,

tak si můžeš zapnout telku, podívat se na Popelku,

poslat online přáníčko, že všem přeješ zdravíčko ;-)

18.12.2021 08:28
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Nová vláda pod stromeček
Kovid se nám pořád vleče

Trhy, svařák, koledy
Na ty nemá ohledy

Cukroví a gruntování
Jsou teď leda k pousmání

Ježíšku na nebesích
Ať je konec časů psích

Dej nám něhu do srdíčka
Ať nás láska všechny hýčká

🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓

Slepicím je všechno putna
Hlavně že jím náš šrot chutná

18.12.2021 09:31
Olánek

XXX.XXX.52.171

Královská zahradnická společnost doporučuje kosy.Souhlas,nejen že nedýcháte splodiny spalovacich motorů,ale posilujete zejména boční břišní svaly a ta vůně .

20.12.2021 06:18
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Olánek napsal(a):
Královská zahradnická společnost doporučuje kosy.Souhlas,nejen že nedýcháte splodiny spalovacich motorů,ale posilujete zejména boční břišní svaly a ta vůně .

FBI, CIA i KGB se vzácně shodují v tom, že Královská zahradnická společnost vnáší do prostoru marginální otázky a jejich protežováním se snaží z veřejného prostoru vymýtit základní otázku lidstva.

20.12.2021 06:27
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Olánek napsal(a):

Já nad tím přemýšlím už dva dny a až teď mi došlo, že doporučuje nástroje a ne ty černé ptáky. :)
A říkala jsem si, co mají kosové společného se spalovacími motory a posilováním?

20.12.2021 08:23

Varaxi napsal(a):
Já nad tím přemýšlím už dva dny a až teď mi došlo, že doporučuje nástroje a ne ty černé ptáky. :)
A říkala jsem si, co mají kosové společného se spalovacími motory a posilováním?

Já jsem si chtěla hned přisadit, že kosové jsou na rozdíl od hus samé peří a kosti a nic z toho, ale vzala jste mi vítr z duchen

24.12.2021 11:23

Hezké svátky a do nového roku vše dobré, zdárné odchovy a hlavně žádnou ptačí chřipku!

24.12.2021 12:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Moc krásné, frufru, děkujeme. :)

24.12.2021 15:36
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Prosinec je, když....se těšíte na návštěvu dětí a část nepřijde, kvůli karanténě 🙈

24.12.2021 16:02
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
Prosinec je, když....se těšíte na návštěvu dětí a část nepřijde, kvůli karanténě 🙈

To je ještě dobrá varianta. Znám horší. Část (dětí) již nemůže přijít...Ale i tak se radujme z toho co zatím můžeme a s kým se setkávat můžeme. A to nejen o Vánocích. Ať vám všem svítí Betlémská hvězda a vede vás po celý rok. A nebo ta Hvězda (chata a Mariánské poutní místo) v Broumovských stěnách, odkud je překrásný výhled na celou Brouumovskou kotlinu, která je orámována Javořími horami...

24.12.2021 18:11
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Pane Josefe, i Vám přeji dobrý rok pod Betlémskou hvězdou ❤️ a radost z rodiny i zvířat 🙋

24.12.2021 18:16
Olánek

XXX.XXX.35.204

Krásné a nádherou prostřídané svátky všem.Ježíšek se možná opozdil a dárek pošle 15 01 2022 do Lysé.

24.12.2021 21:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Přeji hezký zbytek svátečního večera a příjemné svátky.
Zdravím i zatoulaného Honzíka!

25.12.2021 12:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Kohoutek světlé "Pivíčko" je na cestě do nového domova. Já jsem tak ráda, že si ho někdo vzal. Je to chytrý kohout, asi po mamince...
Toho by mi bylo líto.
Nakonec je z něj docela fešák.

26.12.2021 17:55
petr008

XXX.XXX.139.160

Připojuji přání krásných Vánoc, zdraví, radost a odvahu do nového roku všem dobrým a hodným lidem.
Pár fotek a nejkrásnější letošní dárek od Ježíška.

26.12.2021 18:12
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Nádherný Betlém 😇..a srdečně gratuluji k tomu nejkrásnějšímu vánočnímu dárku..❤️
U nás je to podobně. Před pár dny jsme oslavili 1rok vnučky Madlenky

26.12.2021 19:07
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Vnoučata 🥰 jsou odměnou za a to, že jsme naše děti v pubertě nezabili 😂

26.12.2021 19:44
petr008

XXX.XXX.139.160

Vnoučata jsou odměnou za to, že jste dobře vychovali děti .

26.12.2021 20:28
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petr008 napsal(a):

Ano, děkuji 😊já to rčení znám podobně, že "Vnoučata nám jsou odměnou za to, že jsme byli dobrými rodiči", což je celkem stejné, ale tomu, co napsala paní Petra, jsem se půl hodiny chechtala👍🤣🤣🤣,

26.12.2021 20:42
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ještě přikládám Madlenčin první dort s dudlikem a bráškou Oskarem... starší brácha sedí vedle

26.12.2021 21:11
bery25

XXX.XXX.33.19

petr008 napsal(a):

no ked začnem počitat vnučata,tak odmena mi bude,ze budem dedo,a to sa nielen zle piše ale ešte horšie čita idem dat synovi trochu rad do života a nejaku tu sexualnu vychovu,alebo nech sa da radsej na šachy

27.12.2021 09:28
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Včerejší setkání rodinných příslušníků s dětmi 😂

(z toho dvě matky čtyř dětí)
🌸 věk: 15- 13- 10- 4 - 3- 2- 1,5 a "in břicho" ( dva měsíce před porodem )😂 a to ještě nedorazila ta tříletá 🙈... úžasný masakr.
To miluju. To jsou ty pravé oslavy 👏

27.12.2021 11:16
petr008

XXX.XXX.139.160

bery25 napsal(a):
no ked začnem počitat vnučata,tak odmena mi bude,ze budem dedo,a to sa nielen zle piše ale ešte horšie čita idem dat synovi trochu rad do života a nejaku tu sexualnu vychovu,alebo nech sa da radsej na šachy

Ale o tom to je bratře, že když už jste dědo, tak máte téměř jistotu, že jste ten život neprožil zbytečně a nadarmo... . Už jen aby všichni potomci byli rovněž chovatelé a hned bude svět krásnější a lepší . Neboť jak praví přísloví: kdo má rád zvířata, ten má rád lidi...

PS: také gratuluji všem ke krásným vnoučatům .

27.12.2021 11:20
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Včerejší setkání rodinných příslušníků s dětmi 😂

(z toho dvě matky čtyř dětí)
🌸 věk: 15- 13- 10- 4 - 3- 2- 1,5 a "in břicho" ( dva měsíce před porodem )😂 a to ještě nedorazila ta tříletá 🙈... úžasný masakr.
To miluju. To jsou ty pravé oslavy 👏

To je krásné,gratuluji😇

27.12.2021 11:57
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Kdo nemá rád hadi, ten nemá rád lidi 😉

27.12.2021 14:44
petr008

XXX.XXX.139.160

Nedá mi se nezeptat. Odkudpak má vnučka Madlenka takovou krásnou čepici? Upletla Babička ?

27.12.2021 16:03
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petr008 napsal(a):
Nedá mi se nezeptat. Odkudpak má vnučka Madlenka takovou krásnou čepici? Upletla Babička ?

Děkuji😀jj, babička plete a plete..po nocích, ve dne není čas..ale moc mě to baví.😊..jako ovčí babička 😂

27.12.2021 17:58
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

ančovička1 napsal(a):
Děkuji😀jj, babička plete a plete..po nocích, ve dne není čas..ale moc mě to baví.😊..jako ovčí babička 😂

Ovčí babička uměla jenom šálu 😂

27.12.2021 18:55
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Ovčí babička uměla jenom šálu 😂

No jo😀..tak jsem tedy ještě lepší, než ovčí babička 😂😂

28.12.2021 10:28
bery25

XXX.XXX.33.19

petr008 napsal(a):
Ale o tom to je bratře, že když už jste dědo, tak máte téměř jistotu, že jste ten život neprožil zbytečně a nadarmo... . Už jen aby všichni potomci byli rovněž chovatelé a hned bude svět krásnější a lepší . Neboť jak praví přísloví: kdo má rád zvířata, ten má rád lidi...

PS: také gratuluji všem ke krásným vnoučatům .

tak dufam že este ten nejaky rok požijem a potom budem bilancovat ja som svoju robotu už urobil a či budu alebo nebudu vnučata už nie je na mne ale na dedka sa este necitim,ale ako pišem,už to ne ni na mne

28.12.2021 11:01
petr008

XXX.XXX.139.160

Tak to máte ještě dobré. Já když ráno vstávám "z mrtvých", tak první co zjišťuju je, jestli to co zvoní je můj budík nebo už ten jeden zvonek na věži...

28.12.2021 13:14
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

petr008 napsal(a):
Tak to máte ještě dobré. Já když ráno vstávám "z mrtvých", tak první co zjišťuju je, jestli to co zvoní je můj budík nebo už ten jeden zvonek na věži...

😂😂😂
...a já zase, když se ráno kouknu do zrcadla, hrozně se leknu, co za bábu na mně z něho kouká...a pak řeknu známou průpovídku Helenky Růžičkové:" Neznám tě, ale umyju tě"😉

28.12.2021 14:07
petr008

XXX.XXX.139.160

To říkají všecky děvčice co znám a já nevím, jestli tak lžou úmyslně z přehnané skromnosti nebo fakt z nevědomosti. Kdybych měl soudit dle mojí panimámy, tak ta je ráno vždycky nejjj . Nevím, jak to dělá .

28.12.2021 16:56
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Žádná skromnost, realita 😂😂😂nebo problém s očima 😉

To naše sousedka, než šla na operaci se šedým zákalem. Před operací jsme všichni byli mladí a krásní, po ní už né éé😉 Nemáte, Petře, šedý zákal?

28.12.2021 16:57
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Otázka dnešního dne: umí slepice plivat?

28.12.2021 17:41
petr008

XXX.XXX.139.160

petraodlesa napsal(a):
Žádná skromnost, realita 😂😂😂nebo problém s očima 😉

To naše sousedka, než šla na operaci se šedým zákalem. Před operací jsme všichni byli mladí a krásní, po ní už né éé😉 Nemáte, Petře, šedý zákal?

Zákal nikoliv, pouze objektivnější - mužské vnímání reality . Proto my chlapi většinou nemáme potřebu se malovat, líčit, barvit..., hubnout a praktikovat jiné podobné sebedevastační nesmysly. Zkrátka my chlapi se máme rádi takoví jací jsme .

PS: ohledně slepičího plivání - znám i slepice co chlístají nechutněji jak lecjaký ožratý chlap. Ale většinou z toho časem vyrostou.

28.12.2021 18:13
bery25

XXX.XXX.33.19

petr008 napsal(a):
Zákal nikoliv, pouze objektivnější - mužské vnímání reality . Proto my chlapi většinou nemáme potřebu se malovat, líčit, barvit..., hubnout a praktikovat jiné podobné sebedevastační nesmysly. Zkrátka my chlapi se máme rádi takoví jací jsme .

PS: ohledně slepičího plivání - znám i slepice co chlístají nechutněji jak lecjaký ožratý chlap. Ale většinou z toho časem vyrostou.

ano,ano,ked boh stvoril chlapa,pekny je,ked ženu,ved sa namaluje

29.12.2021 11:41
OlafV

XXX.XXX.8.150

Jak čas plyne je úsměvné,že 70letého chlapa, dnes v nejlepší ch letech nazval Svěrák v chaloupce u lesa dědou.

29.12.2021 11:51
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

OlafV napsal(a):
Jak čas plyne je úsměvné,že 70letého chlapa, dnes v nejlepší ch letech nazval Svěrák v chaloupce u lesa dědou.

A když slavil Jaroslav Vrchlický 50, byl vznešeně osloven: Velebný kmete 😂

29.12.2021 14:01
OlafV

XXX.XXX.8.150

Už nám CHrastina nepoví,jak to doopravdy myslel Dej mi víc své lásky,že by jen pohladit vlásky škoda.

29.12.2021 19:20
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

OlafV napsal(a):
Už nám CHrastina nepoví,jak to doopravdy myslel Dej mi víc své lásky,že by jen pohladit vlásky škoda.

Třeba byl romantik 😉

31.12.2021 16:36

Mějte taková rána v novém roce, jako je dnešní večer

31.12.2021 17:30

U nás taky takové krásné červánky. Všem do nového roku 2022 vše nejlepší, hlavně zdravý a mnoho nejen chovatelských úspěchů

31.12.2021 18:10

Já se dneska taky kochala. Vše nej do nového roku!

1.1.2022 21:44

Dobrý den, u nás byl prosinec náročnější, dcera se ve škole nakazila Covidem a i přes domácí izolace jsme se postupně nakazili všichni. Očkováni a i tak to stálo za ..., byly všechny příznaky.
Místo porážky hus počítání nádechů.
Do nového roku vám všem přeji hlavně zdraví.

2.1.2022 06:36
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Dobrý den, u nás byl prosinec náročnější, dcera se ve škole nakazila Covidem a i přes domácí izolace jsme se postupně nakazili všichni. Očkováni a i tak to stálo za ..., byly všechny příznaky.

Tak hlavně že jste se uzdravili. Moji známí také, po očkování, jeden s cukrovkou musel do nemocnice, známá to zvládla doma. Oba po dvou očkováních.
Přeji všem zdraví a veselou mysl. My to překonáme, jako lidský druh. Věřím tomu.

2.1.2022 07:53

Možná by pro vás očkované bylo dobré se probudit, v tom smyslu, že vám lhali a podvedli vas. Začněte něco se svým zdravím dělat. Dokud to jde. Přeji vam všem hodně štěstí, nejen v novém roce.

2.1.2022 08:09
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Možná by pro vás očkované bylo dobré se probudit, v tom smyslu, že vám lhali a podvedli vas. Začněte něco se svým zdravím dělat. Dokud to jde. Přeji vam všem hodně štěstí, nejen v novém roce.

Ano, dělejte něco se svým zdravím, vraťte se do lesů, nechte přežít jenom ty děti, které jsou toho schopné, živte se tím, co ulovíte .... jenom se nenechte očkovat a nevyužívejte ani jiných výdobytků civilizace ...

2.1.2022 08:29

Naopak, lidem vaseho typu doporučuji urychleně třetí tecku, jak říkají "odborníci" dealeři experimentální terapie, je velmi důležitá. Bez ní totiž nemůžete dostat tu čtvrtou.

2.1.2022 08:55
Olánek

XXX.XXX.35.204

Je to nějaký pomyslný žebříček hodnot? Já a pes jsme očkovaní,drůběž.králíci a holubi né.

2.1.2022 09:00

Já se snažím, ale ...,už jsem psala, na maturitách mě určitě pozvou do restaurace. A chodím na Hospodský kvíz. A občas si ráda zajdu do divadla. Tak co mám dělat, když mě tam bez papíru nepustí?

2.1.2022 09:33

Vážení, vaše volba. Váš žebříček hodnot. Já osobně chci žít podle svých představ a nechci aby v takovém světě, jaký je nám vnucován, vyrůstaly moje deti. Toť vše. Svobodní jsme se narodili a je jen na nás, jak si tu svobodu danou nám bohem necháme oklestit.
Přál jsem vám všem hodne štěstí, protože vím že ho budete sakra potřebovat.

2.1.2022 10:49

Tetanus, žloutenka, neštovice, spalničky, obrna, rakovina děložního čípku......no nic, psa taky neočkujete proti vzteklině?

2.1.2022 10:52
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Nechci tu vířit diskuzi, už tak dost ve společnosti rozdělené. Jsme tady na jedné platformě, jako chovatelé, přece se nebudeme hádat.
Můj názor je tento.
proces očkování u lidí už probíhá hodně dlouho na to, než abychom je plošně odsoudili. Zachránil lidstvo od mnoha epidemií. V minulosti i dnes.
Věřím, že i Bohemiagall a ostatní odpírači jsou z dětství na ledacos očkováni.
Problém druhé, třetí čtvrté dávky je v tom, že je tak bezpečná, až je to na úkor účinnosti.
Vakcíny, které nám dávali před padesáti lety, byly řádově nebezpečnější a dnes už by neprošly.
Jsem očkovaná třikrát, počítám se čtvrtou.
A nepřipadám si ochuzena o svoji svobodu. Spíše jsem vděčná za vědu, která pomáhá. Očkování jasně zachraňuje. Riziko tu je, sice malé, ale je ..ano, může i někdo zemřít. Ale je to mizivá pravděpodobnost. Benefity převažují.
Jestli se u toho někdo "napakuje", mě nezajímá.
Já nejsem dost silný jedinec, abych si mohla dovolit riskovat život.
Přirozený výběr je vhodný, u zvířat.
Ale chápu to, že někdo se cítí tak zdravý... že to riskne. Jeho volba.

Doufám, že bude brzo lépe. Přeji nám to ze srdce všem 🙋
Hlavně prosím, nezapomínejte na přeočkování 🙏proti tetanu. Je to fakt hnusné umírání. Vím z vyprávění.
A v hlíně se hrabeme, myslím tady, všichni. Ne?

2.1.2022 10:55

petraodlesa napsal(a):
Nechci tu vířit diskuzi, už tak dost ve společnosti rozdělené. Jsme tady na jedné platformě, jako chovatelé, přece se nebudeme hádat.
Můj názor je tento.
proces očkování u lidí už probíhá hodně dlouho na to, než abychom je plošně odsoudili. Zachránil lidstvo od mnoha epidemií. V minulosti i dnes.
Věřím, že i Bohemiagall a ostatní odpírači jsou z dětství na ledacos očkováni.
Problém druhé, třetí čtvrté dávky je v tom, že je tak bezpečná, až je to na úkor účinnosti.
Vakcíny, které nám dávali před padesáti lety, byly řádově nebezpečnější a dnes už by neprošly.
Jsem očkovaná třikrát, počítám se čtvrtou.
A nepřipadám si ochuzena o svoji svobodu. Spíše jsem vděčná za vědu, která pomáhá. Očkování jasně zachraňuje. Riziko tu je, sice malé, ale je ..ano, může i někdo zemřít. Ale je to mizivá pravděpodobnost. Benefity převažují.
Jestli se u toho někdo "napakuje", mě nezajímá.
Já nejsem dost silný jedinec, abych si mohla dovolit riskovat život.
Přirozený výběr je vhodný, u zvířat.
Ale chápu to, že někdo se cítí tak zdravý... že to riskne. Jeho volba.

Doufám, že bude brzo lépe. Přeji nám to ze srdce všem 🙋
Hlavně prosím, nezapomínejte na přeočkování 🙏proti tetanu. Je to fakt hnusné umírání. Vím z vyprávění.
A v hlíně se hrabeme, myslím tady, všichni. Ne?

Přesně tak. Ponechme iFauně původní účel, tedy diskuzi nad radostmi a starostmi s našimi chovy, ať to zde nedopadne, jako jinde, kde se budou oba tábory nesmiřitelně hádat a napadat. Smysl očkování v případě chřipkových či "SARS" virů není zabránit onemocnění, ale především zmírnit případnou nákazu. A u všech očkování se vždy najde nějaká výjimka. Ale to bychom právě zabředli do diskuze, které valná většina z nás vážně po odborné stránce nerozumí....

2.1.2022 11:38

Cítíte se napadení? Tím že strcite hlavu do písku se problémů nezbavíme, jenom budete mít písek v uších. Je jen na vás, zda chcete žít ve lži. To už se ale opakuji, nechám tedy pštrosy býti tím čím chtějí...
https://youtu.be/7VrOj2X9H8M

2.1.2022 12:20
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Paní Hogenová je filosofka. Může mít zajímavé názory. Ale... Není epidemiolog.
Což mi vadí.
Když půjdu do krámu s oblečením, chleba tam nekoupím. Logicky.

Teď jsem poslouchala rozhovor s dvěma pány: Prymulou a Hostomským. Výživné, nadějné, zajímavé.

(I když názory paní Hogenové se mi v mnohém líbí. Ale je to jiný obor. Filosofovat je fajn. Se zdravým rozumem.
A nadhledem).

Hostomský a Prymula jsou "od fochu". A umí zhodnotit i minulé chyby, umí dát relevantní informace ze světa. A vizi do budoucna. Prymula umí i přiznat chybu, což je fajn.

Získávat informace bychom měli z dobrých zdrojů. Ale to už je každého rozhodnutí. Čím se sytí.
Přeji nám všem dobrý den ☕

"Tím končím, tvá Máňa".😂

2.1.2022 12:27
OlafV

XXX.XXX.7.40

Cítíte se napadení? Tím že strcite hlavu do písku se problémů nezbavíme, jenom budete mít písek v uších. Je jen na vás, zda chcete žít ve lži. To už se ale opakuji, nechám tedy pštrosy býti tím čím chtějí...
https://youtu.be/7VrOj2X9H8M

Prof.Hogenová a Nietzscheho vůle k moci a tou je dle Heidegra síla,jež se ukazuje jen, když roste, růst růstu.A co, když je to trochu jinak vůle k blahobytu?Bůh a absolutní svoboda není to,tak jednoznačné desatero také omezuje.

2.1.2022 15:12
petr008

XXX.XXX.139.160

Ale přátelé..., trochu pozitivně do toho nového roku:

https://www.youtube.com/watch?v=JJ5nuJHj-MU

2.1.2022 17:11
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

petr008 napsal(a):

🙈🙈🙈😂

2.1.2022 17:18
petr008

XXX.XXX.139.160

Ale to nebylo myšleno jako vtip, to je tvrdá realita.

2.1.2022 18:54

petr008 napsal(a):

No jo, pan Hrušínský, dokázal zahrát Švejka i pana Koprfingla.

2.1.2022 19:01
reznade

XXX.XXX.216.38

Tak to je ještě víc zvláštní, když to u Vás chytli všichni, že u nás v rodině měli covid nezávisle na sobě s větším rozestupem 3 lidi a nikdo další to od nich nikdy nechytil...

2.1.2022 19:48
barband

XXX.XXX.244.193

Prosím administrátora,
o uzavření této diskuze s chovem slepic to již nemá nic společného. Děkuji!

2.1.2022 19:57

barband napsal(a):
Prosím administrátora,
o uzavření této diskuze s chovem slepic to již nemá nic společného. Děkuji!

Dobrý den,
děkujeme za upozornění, že se diskuze vyvíjí a často se odkloní od původního tématu, je bohužel časté a asi i přirozené. Musela byt být uzamčena/promazána spousta témat a docela určitě bychom se jako vždy nezavděčili všem.
Děkujeme za pochopení a přejeme v novém roce pevné zdraví, splněná přání, chovatelské úspěchy a také lepší časy.
S přátelským pozdravem
redakce webu iFauna.cz

2.1.2022 19:58
petr008

XXX.XXX.139.160

Mně na covida umřel kamarád 65 let a málem brácha. U nás jsme to celá rodina chytli v říjnu 2020 a od té doby nic a to mám v práci na starost testování, takže jsem v přímém kontaktu s těmi pozitivními smrtonoši. Očkovat se nenechám z důvodů, které tady dobře vysvětlil uživatel s nickem bohemiagall. A už vůbec to nenechám nacpat do dětí.
Jsem antivaxer? Rozhodně nejsem, protože nikomu očkování rozmlouvat nebudu. Ale nenechám sebou ani manipulovat. Těch případů vážných nežádoucích účinků po očkování rozhodně není zanedbatelné, mizivé množství, jak zde uvedla uživatelka petraodlesa (doufám, že se na mě za to nebude zlobit). Jen se o nich nesluší mluvit a tak když kolegyně v práci dostala dva dny po druhé dávce plicní embolii, tak to samozřejmě s očkováním nesouviselo a doktoři jí samozřejmě vysvětlili, proč k tomu došlo... Toto rozhodně není seriózní jednání. Ony se ty nežádoucí účinky totiž zamlčují. Co pak čekat od takových doktorů? Jak jim pak má člověk věřit, když je do očí bijící, že lžou za každou cenu? Samozřejmě, že ne všichni.
Kdybych neměl v rodinné anamnéze právě poruchy srážlivosti krve, možná bych tomu tlaku a masírce podlehl a nechal se naočkovat. Ale co když čirou náhodou budu patřit do toho "mizivého procenta" těch, kteří po očkování exnou? Kdo pak za mě zaplatí rodině plyn a elektriku, když nemám správou barvu pleti? Vždyť bych přece podepsal, že jsem si vědom všech rizik spojených s očkováním... Manželka by nevysoudila ani haléř a mohla by se i s dětmi vystěhovat pod most.

2.1.2022 19:59

reznade napsal(a):
Tak to je ještě víc zvláštní, když to u Vás chytli všichni, že u nás v rodině měli covid nezávisle na sobě s větším rozestupem 3 lidi a nikdo další to od nich nikdy nechytil...

Ano, v pořadí dcera, žena, já, syn. S rozestupy 3- 5 dní, od nástupu příznaků. Syn nejlehčí průběh, očkován v listopadu.

2.1.2022 20:00
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Téma je: Prosinec je když...
V tomto vlákně se řeší, co život dá. Nemusíte to číst.

2.1.2022 20:09
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Petře 008, nezlobím se. Máte vlastně dost důležitý důvod, proč ne.
Kamarádky manžel, který nechtěl se nechat očkovat (60, let), před měsícem chytil deltu, týden 39 horečky, dusil se. Jeho praktický lékař byl na lyžích v Rakousku. Manželka si na něm po jeho návratu vydupala pro něho dávku monoklonálních protilátek. Nechtěl mu to předepsat (35 tisíc 🙈 jedna transfúze, taky bych mu to dala k úhradě, když byl tak chytrý). Pomalu se vzpamatoval, teď plánuje očkování. (Je cukrovkář. Ti jsou hodně ohrožení.)

Poslouchala jsem teď rozhovor Hostomský Prymula... takže omikron by mohl být záchrana. Ještě se uvidí.
Superimunitu údajně získáte proděláním kovidu plus očkování, je jedno, v jakém pořadí.

Přeji všem hodně zdraví 🌹🌹🌹

2.1.2022 20:11
barband

XXX.XXX.244.193

Děkuji, že jste mi to tak vysvětlil. Přeji Vám hodně úspěchů. Pouze jsem se domníval, že jsem mezi chovateli drůbeže.

2.1.2022 20:16
petr008

XXX.XXX.139.160

barband napsal(a):
Děkuji, že jste mi to tak vysvětlil. Přeji Vám hodně úspěchů. Pouze jsem se domníval, že jsem mezi chovateli drůbeže.

A vy si myslíte, že drůbež různými koronaviry netrpí? A že jich je. A že jich je i přenosných na člověka. Takže buďte rád, že jste chovatel, protože jste se od drůbeže už mnohokrát nakazil a máte do určité míry vycvičenou imunitu.
A to si pane nedělám legraci ani zbla, abyste si nemyslel.

2.1.2022 20:17

petr008 napsal(a):
Mně na covida umřel kamarád 65 let a málem brácha. U nás jsme to celá rodina chytli v říjnu 2020 a od té doby nic a to mám v práci na starost testování, takže jsem v přímém kontaktu s těmi pozitivními smrtonoši. Očkovat se nenechám z důvodů, které tady dobře vysvětlil uživatel s nickem bohemiagall. A už vůbec to nenechám nacpat do dětí.
Jsem antivaxer? Rozhodně nejsem, protože nikomu očkování rozmlouvat nebudu. Ale nenechám sebou ani manipulovat. Těch případů vážných nežádoucích účinků po očkování rozhodně není zanedbatelné, mizivé množství, jak zde uvedla uživatelka petraodlesa (doufám, že se na mě za to nebude zlobit). Jen se o nich nesluší mluvit a tak když kolegyně v práci dostala dva dny po druhé dávce plicní embolii, tak to samozřejmě s očkováním nesouviselo a doktoři jí samozřejmě vysvětlili, proč k tomu došlo... Toto rozhodně není seriózní jednání. Ony se ty nežádoucí účinky totiž zamlčují. Co pak čekat od takových doktorů? Jak jim pak má člověk věřit, když je do očí bijící, že lžou za každou cenu? Samozřejmě, že ne všichni.
Kdybych neměl v rodinné anamnéze právě poruchy srážlivosti krve, možná bych tomu tlaku a masírce podlehl a nechal se naočkovat. Ale co když čirou náhodou budu patřit do toho "mizivého procenta" těch, kteří po očkování exnou? Kdo pak za mě zaplatí rodině plyn a elektriku, když nemám správou barvu pleti? Vždyť bych přece podepsal, že jsem si vědom všech rizik spojených s očkováním... Manželka by nevysoudila ani haléř a mohla by se i s dětmi vystěhovat pod most.

Ono je to těžké - já jsem po třetí dávce a v pohodě. Ale vím o jednom případu ve svém okolí, který měl po očkování vážné problémy. Stejně tak znám dost lidí, kteří bez následků prodělali nemoc, s výjimkou jedné kolegyně. Prostě si nevyberete.

2.1.2022 20:21

petr008 napsal(a):
A vy si myslíte, že drůbež různými koronaviry netrpí? A že jich je. A že jich je i přenosných na člověka. Takže buďte rád, že jste chovatel, protože jste se od drůbeže už mnohokrát nakazil a máte do určité míry vycvičenou imunitu.
A to si pane nedělám legraci ani zbla, abyste si nemyslel.

A já si myslím, že mám imunitu vytrénovanou kočičími koronaviry. Ještě před očkováním jsem byla mockrát v kontaktu s později nemocnými a nic.

2.1.2022 20:33
petr008

XXX.XXX.139.160

Čistota půl zdraví, špína celé, co si budem povídat . Co nás nezabije, to nás posílí, ale máte pravdu, ne každý to tak má a proto chraň Bůh, abych někomu rozmlouval očkování nebo si z něho kvůli tomu dělal srandu.

2.1.2022 20:47
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Ta špína je vitamin B12, je v půdě. Moc myjeme zeleninu a pak je ho málo v našem těle.
Posiluju imunitu občasnými hladovkami.
Tři, osm, osmnáct dnů...

2.1.2022 20:49
petr008

XXX.XXX.139.160

Kolikátá v pořadí, že to jste karnace Budhy?

PS: sedlák, který za rok nepřijme (s potravou) kolečko hnoje, není žádný sedlák, asi tak.

2.1.2022 20:58
petr008

XXX.XXX.139.160

Prosím administrátora, aby mi taky napsal dopis! Braband se tu objeví jednou za uherský rok a už má od Vás liebesbrief.
Já tu plkám už tři dny a furt nic panáčkové.
Kurňa, ale už musím vystřízivět, ráno vstávám do práce .
A zase budu testovat a zase odvádět smrtonoše. Omikron se mi prý nevyhne očko, neočko.
Takže pane administrátore, jestli mi tu neodepíšete a něco se mi stane, tak Vás sem budu chodit pravidelně strašit.

3.1.2022 05:06
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

"Otevřu svou mysl,"jak nabízí Bohemiagall 🐓(http// ptevrisvoumysl"cz), najdu v ní denně 6200 myšlenek 😂 a uvidím,kolik pozitivních, kolik negativních, kolik odsuzujících, kolik chápajících, kolik odpouštějících... složení krve očkovaných a neočkovaných mám v paži. 🥰

3.1.2022 08:02
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Bohemiagall, připomínáte mi moji příbuznou. Také chodí čerpat informace do závadných zdrojů. Infokurýr je žumpa.

Náš problém je, že v síti Internetu se neumíme orientovat. To máte jako když jste ve třídě spolužáků: jeden sbírá známky, druhý se vzdělává v chemii, třetího baví lhát druhým, roznášet klepy a rozeštvávat. Tak i na Netu: jsou solidní webové stránky, jsou takové, co si vzaly za úkol "rozděl a panuj"(např. Aeronet, Sputnik, Infokurýr) tím, že budou vnášet do pravdy lež na nahánět strach.
To je i tento Infokurýr, ze kterého čerpají lidé neznalí.
Vždy je třeba se ptát, KDO A PROČ to píše...a používat svůj rozum.

Najděte si pod heslem " dezinformační weby" seznam těch, jímž je radno se vyhnout. Prospějete tím sobě i svému okolí.
Přeji dobrý den 🌺

3.1.2022 08:42

Čas ukázal, že největší dezinformace vytvářejí tzv. dezinformační weby. Fascinující už sám o sobě je termín "závadný zdroj". Ostatně, pokud vám vyhovuje davová hypnóza, nikdo vám násilím nic nevnucuje. Tohle rozhodně nemohou tvrdit ti, kteří nechtějí sdílet svůj život se stádem zhypnotizovanych zombie ochotných pro pochybné obecne blaho riskovat zdraví své a svých dětí. V mentálně zdravá společnosti má mít každý právo volby.
https://blog.echo24.cz/a/SeYKB/hrajeme-si-na-ockovani?fbclid=IwAR0zoKOZRrsnwY58Lrnwg4BcW6JJz4c-WlpLqM5ha89PJBmZLJQXxcY5nEE

3.1.2022 09:26
bery25

XXX.XXX.33.81

Čas ukázal, že největší dezinformace vytvářejí tzv. dezinformační weby. Fascinující už sám o sobě je termín "závadný zdroj". Ostatně, pokud vám vyhovuje davová hypnóza, nikdo vám násilím nic nevnucuje. Tohle rozhodně nemohou tvrdit ti, kteří nechtějí sdílet svůj život se stádem zhypnotizovanych zombie ochotných pro pochybné obecne blaho riskovat zdraví své a svých dětí. V mentálně zdravá společnosti má mít každý právo volby.
https://blog.echo24.cz/a/SeYKB/hrajeme-si-na-ockovani?fbclid=IwAR0zoKOZRrsnwY58Lrnwg4BcW6JJz4c-WlpLqM5ha89PJBmZLJQXxcY5nEE

mate pravo volby ja som očkovany,rodičia nie,že ked to nevyrobili komunisti,smola ešte že my take vyspele krajiny,československo,rumunsko,bulharsko sa nedame očkovat,my tym zaostalim vikingom,portugalcom atd. ukazeme ako sa to roby do psej matere

3.1.2022 09:40

tej téme sa proste nedá vyhnúť, rezonuje celou spoločnosťou a dezinformácie produkujú hlavne mainstreamové médiá, človek tých "vtákopyskov" stretáva všade.
Zdravý rozum ma varuje pred "lekármi" čo ma presviedčajú na prvú dávku tzv. "vakcíny" - lebo je úžasná a zároveň jedným dychom iného občana varujú, že dve dávky nestačia - musí na tretiu :-), Izrael - na štvrtú :-)), Turek - na piatu :-))))
Zdravý, sedliacky rozum dostáva na frak.

Na slovenskom internete sa objavila stránka, kde ľudia nahlasujú anonymne vedľajšie účinky z očkovania.

„Na tejto stránke budú uvedené nežiadúce účinky po očkovaní
na Covid-19. Nahlásenie je anonymné, má informatívny charakter
a nie sú zbierané žiadne údaje tých, čo nežiadúce účinky nahlasujú.
Kedže sa jedná o citlivú tému, nahlasujte účinky pravdivo.“ píše sa v úvode stránky
NÚPO
http://nupo.szm.sk

Problémom stránky je však to, že ľudia tu môže písať vedľajšie účinky, ktoré nie sú odborne objasnené či nemusia súvisieť naozaj s očkovaním. Na stránku môžete pridať aj vymyslené vedľajšie účinky. Iní si zase stránku pochvaľujú s tým, že „sa teraz dozvieme pravdu“,

3.1.2022 10:36
OlafV

XXX.XXX.7.40

https://paralelne.cz/2022/01/01/smlouvy-s-pfizerem-vakcinacni-terorismus/?fbclid=IwAR3l-FPCWCpqYTSeRQh0yhuUBC9R9nn1SihAzJfvmC2PUPtQw5h9jbUFBVQ

Ukázka svobody slova, možnost výjádřit svůj názor. za kolik není uvedeno .

3.1.2022 10:50

Mě osobně stačí znát za kolik to má ta druhá strana dealerů, která nám vnucuje experimentální sajrajt i za cenu porušování zákonů a ústavy. To je totiž to co sponzorujeme všichni, včetně našich dětí

3.1.2022 10:59
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

No, řekla bych, že už to stačí.🥰

Leden nám přinesl teplé počasí, jdeme odpolko s mužem vyrobit nějaké dřevěné truhlíky slepicím na šmakuládu. Ty kastroly už mě neba.

3.1.2022 11:09
OlafV

XXX.XXX.7.40

Co na to Galileo Galilei.

3.1.2022 11:46
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

OlafV napsal(a):
Co na to Galileo Galilei.

Coby. Jemu jsou moje kastrulky a celosvětový kovidový blázinec ukradený..
A mi už taky.

4.1.2022 06:48
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

OlafV napsal(a):
Ukázka svobody slova, možnost výjádřit svůj názor. za kolik není uvedeno .

Mám pocit, že za svoji svobodu se neočkovat se bijí především ti, kteří ve scéně osobním životě se cítí být nesvobodní. Dává mi to smysl. Aspoň v některé oblasti se cítit svobodný, i když to ohrožuje můj život. Kéž by si raději udělali jasno ve svém životě.
Známe ty geroje, co jsou doma pod pantoflem...

4.1.2022 06:59

Bingo! Říkám to pořád, tečkování je vlastně test IQ...

4.1.2022 09:17
bery25

XXX.XXX.33.81

Bingo! Říkám to pořád, tečkování je vlastně test IQ...

no neviem kto chodi na zdravotnikov kričat a dokonca ich napadat ,že čo si to dovoluju očkovat,nie raz museli očkovanie ukončit a utekat ako zločinci,aspon sa to stavalo na Slovensku,uz vyjazdove očkovanie jedine v sprievode policajtov,tiež si o ich IQ myslim svoje,nechapem to,su nejake podmienky a bud sa prisposob tym s očkovanim,alebo bez očkovania,bohužial zijeme v dobe,kde dokopy to asi dlho nebude

4.1.2022 09:34

Tak když už jsou nějaké podmínky, je fuk že porušují ústavu a zavádí totální kontrolu nad všemi a nad vším, je potřeba je dodržovat. No co, ne každý je idiot, který chce žít v totalitě, tak ho prostě zlikvidujem a zavřeme do lágru jako nebezpečný odpad. Vždyť tak přece jedna celý svět! Je to pro naše dobro! Opravdu chcete kolaborovat s tímto systémem, ve kterém budou žít vaše děti?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=471750620997191&id=101123591393231&m_entstream_source=timeline

4.1.2022 09:47
bery25

XXX.XXX.33.81

kolaborovat,ty vole,to su silne slova,aby ste ma raz zato nepovesili,že som sa dal s mojho vlastneho presvedčenia očkovat,nič viac nič menej,a ešte ste zabudli dodat,že za vsetko možu židia

4.1.2022 10:05

Žádný strach, můžete si oddychnout, za realizaci genocidy jsou placení jiní. Ti už vás dostali a nepřestanou, do vaší smrti. Ode mne už tečka.

4.1.2022 10:05
Varaxi

XXX.XXX.150.244

bery25 napsal(a):
kolaborovat,ty vole,to su silne slova,aby ste ma raz zato nepovesili,že som sa dal s mojho vlastneho presvedčenia očkovat,nič viac nič menej,a ešte ste zabudli dodat,že za vsetko možu židia

Židi ne, trpaslíci. Za všechno můžou trpaslíci.

4.1.2022 11:55
bery25

XXX.XXX.33.81

Žádný strach, můžete si oddychnout, za realizaci genocidy jsou placení jiní. Ti už vás dostali a nepřestanou, do vaší smrti. Ode mne už tečka.

genocida,teraz ste nato prišli že tu niekto realizuje genocitu,akože očkovanim, to važne,tak ked vykape ´90percent portugalcov,pojdem si tam kupit olivovi sad a verim ze bude aj zadarmo,ale kto by nanho aj robil

4.1.2022 11:56
bery25

XXX.XXX.33.81

Varaxi napsal(a):
Židi ne, trpaslíci. Za všechno můžou trpaslíci.

len aby ty trpaslici neboli židia,a sme tam kde sme boli

4.1.2022 12:25
jo012810

XXX.XXX.101.35

Zkusme se přesunout do doalšího roku a vezměne rozum do hrsti. Každý by měl možnost se svobodně rozhodovat. Pokud někdo někomu něco nařizuje a to i tkzv. pro jeho dobro, něco není dobře. A udělejme společně TEČKU za minulým rokem a ne tu, která má pokračování.

4.1.2022 16:46
bery25

XXX.XXX.33.81

Pokud někdo někomu něco nařizuje a to i tkzv. pro jeho dobro, něco není dobře-to tu bolo vždy a vzdy už aj bude

Přidejte reakci

Přidat smajlík