Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2021 16:28
S.N

XXX.XXX.45.66

Dobrý den mám takový začátečnický dotaz.
Koupil jsem si líheň na 12 vajec, chtěl bych si v tom lihnout slepice. Vždycky jsem to chtěl zkusit a teď jsem se odhodlal.
A četl jsem něco o výběru vajec do líhně, měla by se vybírat středně velká ne malá ne velká. Mě zajímá proč se tam nemají dávat velká vejce, když z velkého vejce bude přece velké kuře a velká slepice.
Tak tomu nerozumím, jestli by jste mi někdo mohl poradit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2021 17:32

Dobrý je naučit se dívat na věc z pohledu přírody. Příroda miluje rovnováhu. V pojetí člověka to znamená všeho tak akorát. Takže, malá vejce, bude něčeho málo, veka vejce, může být něčeho moc. Třeba bílku. Při nedostatku nebude stačit zárodku po celou dobu inkubace, při nadbytku jej zárodek nevyužije. Obojí znamená že zárodek odumře. To je přirozená přírodní selekce, vadné nebude množeno.

30.12.2021 18:52
S.N

XXX.XXX.45.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý je naučit se dívat na věc z pohledu přírody. Příroda miluje rovnováhu. V pojetí člověka to znamená všeho tak akorát. Takže, malá vejce, bude něčeho málo, veka vejce, může být něčeho moc. Třeba bílku. Při nedostatku nebude stačit zárodku po celou dobu inkubace, při nadbytku jej zárodek nevyužije. Obojí znamená že zárodek odumře. To je přirozená přírodní selekce, vadné nebude množeno.

Aha tak to s tím bílkem sem nevěděl to je velmi dobrá cená rada děkuji.

A pak tu mám ještě jeden dotaz pěstuju brojlery a zajímalo by mě jestli jsou schopni snášet vejce které bych poté mohl dát také do líhně?

30.12.2021 19:09
Pinkava2003

XXX.XXX.8.85

S.N napsal(a):

A pak tu mám ještě jeden dotaz pěstuju brojlery a zajímalo by mě jestli jsou schopni snášet vejce které bych poté mohl dát také do líhně?

Zdravím, brojleři se chovají 😉

30.12.2021 19:11
petraodlesa

XXX.XXX.3.14

Pinkava2003 napsal(a):
Zdravím, brojleři se chovají 😉

Jasně,😂 zelenina se pěstuje a zvíře se chová. Ale to není relevantní odpověď na dotaz ohledně brojlerů. Odpoví někdo?

30.12.2021 19:14

S.N napsal(a):

potomek brojlerů už není brojler. ale pokud brojlera budete krmit tak, aby moc netučněl a neklepla ho předčasně pepka, je to slepice jako každá jiná a brojler samičího pohlaví snáší vejce (ale ne moc) a pokud má kohouta budou oplozená a můžete je líhnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík