Dobrý den,
budou mi sedět společně dvě kachny v jednom kachníku o rozměrech 93*73.
Děkuji za odpovědi.
Tecl
Uživatel s deaktivovaným účtem

není kachna jako kachna....
sloup12
napsal(a):
kachna pižmová , nebo mi doporučte rozměry kachníku , mám dvě kachny a kačera , děkuji
Tak na obrázku není kachník - na to je to opravdu malé, jako prostor k sezení kachny zase zbytečně velké, pro 2 kachny dobré, ale pravděpodobnost, že se budou snášet takto těsně vedle sebe zase, dle mých zkušeností, malá (spše výjímečně).
Nevím, kde máte pižmovky teď - předpokládám, že nejsou venku. Z toho by se mělo vycházet. Snášet začnou podle počasí a kondice (třeba už v lednu) a měla by mít k dispozici nějaké hnízda, kde pak budou i sedět a vyvedou mladé.
Velikost kachníku se pak bude odvíjet od počtu kachňat - a od dvou pižmovek se dá čekat z jednoho hnízdění i 30-40 kachňat. Takže k přenocování to chce mít slušný prostor - řekněme minimálně 2x3m. Ten se pak dá využít i pro ustájení chového tria v zimě a vhodným členěním v něm udělat relativně oddělené prostory pro hnízdění dvou kachem. Preferují k hnízdění spíše menší, uzavřená hnízda. Kačera někdy lze ponechat s nimi, já ho obvykle po zasednutí kachen oddělil a dal ke slepicím. Má silný sexuální pud, takže může sedící kachny hodně rušit.
O pižmovkách se toho dá hodně načíst i tady na tom fóru.