Křepelky

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2022 14:03
Mirek Černík

XXX.XXX.190.207

Dobrý den mám prosbu nenesou mi křepalky co stím má dělat vylíhli se na jaře budu rád za každou odpověď.

4.1.2022 17:38
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Kde je máte, čím krmíte, jaké mají teplo - zimu. Křepelka aby nesla i v zimě, tak potřebuje mít nejmíň 15 stupňů. To je hraniční teplota. Potom taky kvalitní krmení, nejlépe směs určenou speciálně pro křepelky.
Ono napsat křepelky nenesou a neuvést základní informace, to je hádání z křišťálové koule. Jestli tu kouli máte, tak se do ní koukněte sám.

4.1.2022 18:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mirek Černík napsal(a):
Dobrý den mám prosbu nenesou mi křepalky co stím má dělat vylíhli se na jaře budu rád za každou odpověď.

jestli od jara nesnesly žádný vejce, tak to budou kohoutci

5.1.2022 06:31
jo012810

XXX.XXX.101.35

lupus4 napsal(a):
jestli od jara nesnesly žádný vejce, tak to budou kohoutci

Prostě chybí ty základní údaje, ustájení, teplota, výživa, délka dne a zda vůbec někdy nesly. Japonská křepelka začíná snášet v 6 týdnu stáří(někdy i o týden později). Pokud má kvalitní výživu (směs pro křepelky, ale i stačí směs pro nosnice), délku dne alespoň 16 hodin, grit, vodu a teplotu ideálně kolem 19°C (má vyzkoušno kolísání od 12 do 22°C), pak nese velmi a velmi slušně. Pokud máte popsané podmínky a od jara nesnesli, pak jde skutečně o kohoutky. Ale ti kokrhají, takže by jste to asi poznal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík