Vlhkost v líhni

Křepelky anglicke
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2022 10:02
Z. K

XXX.XXX.32.197

Dobrý den.
Koupila jsem si novou líheň. Je to zřejmě pěkný šunt, ale kuřata se vyvíjí a jsou zatím živá. U této líhně se dává voda do levé části do malého otvoru. Vše dělám dle návodu, ale pořád mi tam hrozně kolísá vlhkost, 🙈 když tam té vody dám moc a stoupne hodně vlhkost.
Jak ji mám snížit, když to liji dovnitř a nevidím kam?
Nedá se odhadnout kolik tam toho nalít.
Přikládám i foto líhně, pokud máte někdo zkušenosti.

24.1.2022 13:19
ančovička1

XXX.XXX.123.89

K líhni musíte mít návod na použití, kde by mělo být uvedeno, kam a kolik vody,co do odpařovací plochy, je potřeba..vlhkost se řídí podle určitého druhu drůbeže.. křepelky, kuřata slepic, kachny, housata..já mám pod rošty na vejce místo na vaničky s vodou a podle toho,co lihnu, měním velikost vaničky nebo přidávám další vaničky..voda mi přitéká ze zásobníku (např.pet láhev) plovák ve vaničce vodu zastavuje..
U vaší líhně těžko říct, snad někdo,kdo má stejnou poradí..

24.1.2022 13:53
Z. K

XXX.XXX.32.197

Ta nádržka je plná, není co tam lít. A vlhkost klesla na 45

24.1.2022 14:40
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Zkuste přidat k vejcím vlhký hadřík.. vlhkoměr je v pořádku?

24.1.2022 15:08
petraodlesa

XXX.XXX.0.198

Pomohl by externí vlhkoměr...

24.1.2022 19:23
Z. K

XXX.XXX.32.197

Všem děkuji za reakci na toto téma. Teď v líhni 42% nádržka plná. Tak jsem do ní ze zoufalství foukla a teď je tam 82%🙈.
Už jsem napsala odesílateli, že odstupuji od smlouvy ( mám na to nárok) a budu jí vracet zpět. Objednala jsem jinou na doporučení kamarádky, tak až dorazí vajíčka přeložím a vracím. Děkuji všem

24.1.2022 20:33
Jamata

XXX.XXX.220.117

Možete prosím prezradit aku Vám doporučila kamarátka?

24.1.2022 20:51
Z. K

XXX.XXX.32.197

Tuto. Ale ona má plně automatickou já budu mít poloautomat. Cena poloautomat je nižší, proto jsem si vzala tuto. Stejně se kolem toho stále motám, hlídám. Tak vždy otočím páčku a vejce se otočí. Má to regulaci teploty a vlhkost si uhlídám, protože se to dolévá venkem a pokud se mi to podaří přelít, tak vysaji papírovým kapesníčkem. Je sice primitivní ale přehledná 😃. Do té co vracím se podívat do nádržky nedalo a ani odsát, aby se snížila vlhkost. Tak snad budu spokojená 😁

26.2.2022 04:20
Larys

XXX.XXX.188.240

Dobrý den, mám stejnou líheň jako jste měla vy. Čínský šunt, první líhnutí byla hrůza, z 24 vajec dva kohouti. Druhé líhnutí, 20 vajec jeden kohout, pět slepiček, taky žádná sláva. Poslední dvě líhnutí 90 % úspěšnost. Jak se mi to podařilo? Vlhkoměr v líhni ukazoval o 15 % vlhkosti méně. Ve spodní části líhně jsou čtyři nádobky na vodu, při naplnění dvou, ukazoval vlhkoměr 42%, plus 15%, vychází doporučených 55%- 60% vlhkosti. Tím byla vlhkost vyřešena. Teplota, taky jedna velká hrůza. Při kontrolním měření vajec přiložním digitálním teploměrem, jsem zjistil rozdíl v teplotě až tři stupně na různých místech líhně. Co s tím? Dal jsem líheň do polystyrenového obalu, v kterém jsem ve spodní části vyvrtal čtyři otvory v místě větrání. Rozdíl teplot se zmenšil na přijatelný jeden stupeň. Nastavil teplotu, aby na nejchladnějším místě mělo vejce 37,5° a na nejteplejším 38,5°. Vejce třikrát denně přemísťuji z místa na místo. Po desátém dnu, podle stoupající teploty vajec, snižuji teplotu na líhni, aby vejce měla stále stejnou teplotu. Kontrolní měření provádím ve středu vejce. Devatenáctý den, po přendání vajec na dno líhně, zvýším vlhkost o 15%. Toť vše. Snad někomu tento návod pomůže. Chovu zdar!

Přidejte reakci

Přidat smajlík