Rošt pro křepelky

Křepelka japonská faraon
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2022 15:13
pavka.L

XXX.XXX.124.116

Dobrý den,
Chci předělat klec pro křepelky japonské a rád bych jim dal na zem rošt kvůli snazšímu čištění a sběru vajec. Mám proto pár otázek než se do toho pustím.
1/ Jaké pletivo je pro to nejvhodnější?
2/ V jakém úhlu by měl být sklon roštu, aby se vejce bezpečně skutálela do předu klece? Hloubka klece je 60 cm.
Děkuji.

24.1.2022 16:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

Níže náčrtek klece, které jsem si vyrobil a fotka klece.

25.1.2022 14:48
mr.X

XXX.XXX.243.7

Chudáci křepelky.......

25.1.2022 16:55
jo012810

XXX.XXX.101.35

Tento klecový chov využije potenciál jkn - produkci vajec. Za tímto účelem byly vyšlechtěny a ve volné přírodě neexistují. Určitě si může každý nastavit své priority a klidně je chovat v neomezených výbězích pro okrasu třeba, jako křepelky čínské. Vřte, nevěřte, ale v klecích jim nic nechybí. Je to stejné, jako např. se zpěvnými kanáry. Taky jsou v malích klíckách, aby dokázali předvést to, pro co jsou šlechtěny-tedy zpěv...

25.1.2022 18:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vřte, nevěřte, ale v klecích jim nic nechybí.

tak to nevěříme , a melte si o produkci co chcete

25.1.2022 19:14
mr.X

XXX.XXX.168.134

Jasně, křepelce v kleci kde jsou všechny stěny včetně podlahy z pletiva tam nic nechybí, hotovej ráj......

25.1.2022 19:29
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Asi bylo řečeno všechno, ale přidám se.
Jestli křepelkám na roštech něco chybí nebo ne nám povědět nemohou, stejně jako ti kanáři nebo krávy u žlabu přeměněné na továrnu na mléko.
Je to ekonomické, ale proti přírodě. Stačí porovnat produktivní věk uvedených živočichů kdysi a dnes. A tak je to s dnešní přírodou. Vybičovaná produkce a neví se co s tím dál.

28.1.2022 11:21
Vali80

XXX.XXX.53.126

Já chovám křepelky na hoblinách. Spodní dno je z dřevotřísky, na kterém je lino pro lepší čištění. Na lino nasypu asi 5 cm vrstvu hoblin, které měním 1x za týden. Boky mám z rámku a pletiva, kolem stínící tkaninu proti větru. Vrch se odklápí a mám tam i 2 samostatné otvory na sběr vajíček. Pro 15 křepelek mám velikost 150 x 70 x 30 (výška). V tomto prostoru mají i domeček, jako úkryt. Celý výběh jsem si dělala sama (asi jsem dost šikovná). Momentálně mám křepelky druhým rokem a teď jsou umístěny v nevytápěném skleníku. Každý den mám od 10 křepelek 10-12 vajíček. Ty druhé vajíčka jsou většinou bílé. Když bylo tepleji, bylo jich i 13. Krom teda října, kdy se přepeřovaly. To bylo 1 denně.
Jsou krmeny směsi zrnin, granulí, salátem, moučnými červy, naklíčeným obilím.

Taky nejsem zrovna zastáncem klecového chovu. Je radost vidět, když nasypu čisté hobliny, jak se v nich holky válejí a užívají si je. Popelí se v nich a jsou úplně nadšené. Ono z chovu musí mít člověk i radost, nejen užitek!

Ať se chov daří!

3.2.2022 09:40
Vali80

XXX.XXX.53.126

jo012810 napsal(a):
Tento klecový chov využije potenciál jkn - produkci vajec. Za tímto účelem byly vyšlechtěny a ve volné přírodě neexistují. Určitě si může každý nastavit své priority a klidně je chovat v neomezených výbězích pro okrasu třeba, jako křepelky čínské. Vřte, nevěřte, ale v klecích jim nic nechybí. Je to stejné, jako např. se zpěvnými kanáry. Taky jsou v malích klíckách, aby dokázali předvést to, pro co jsou šlechtěny-tedy zpěv...

Máte pravdu, ale křepelky polní se u nás běžně vyskytují. Občas lze na polích najít jejich barevná vajíčka. Ale ty čínské jsou opravdu na produkci vajec vyšlechtěny. I na klecový chov. I když já bych klecové chovy zakázala!
Z.

3.2.2022 14:37
mr.X

XXX.XXX.243.7

Žádné zvíře není vyšlechtěné na klecový chov. V kleci bude zvíře vždy v těžkém nekomfortu a stresu.

3.2.2022 14:52
Vali80

XXX.XXX.120.90

mr.X napsal(a):
Žádné zvíře není vyšlechtěné na klecový chov. V kleci bude zvíře vždy v těžkém nekomfortu a stresu.

Ono kdyby byla ve stresu, tak asi nesnáší denně vajíčka, ale nekomfort to určitě je.
Pokud nepozná nic jiného a v kleci je od mala, tak je asi zvyklá. Nevím. Nerozumím zvířecí řeči, ale já klece také neeee!

3.2.2022 15:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

přirozené pro hrabavé je hrabat a popelit se a NE jen snášet na 15cm2 ročtu
kdo tohle nevidí , je jen arogantní bl.bec

3.2.2022 15:55
Vali80

XXX.XXX.53.126

Některá zvířata jsou na tom mnohem hůř... prasnice se selaty v prasečácích, králičí klecové velkochovy....

3.2.2022 16:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vali80 napsal(a):
Některá zvířata jsou na tom mnohem hůř... prasnice se selaty v prasečácích, králičí klecové velkochovy....

to jako je argument dospělé osoby ?

Když vás bude "občas" fackovat partner budete se utěšovat , že jinde jsou na tom hůř...že dostávaj pěstí a taky končí na ARU ?

3.2.2022 17:19
Vali80

XXX.XXX.53.126

lupus4 napsal(a):
to jako je argument dospělé osoby ?

Když vás bude "občas" fackovat partner budete se utěšovat , že jinde jsou na tom hůř...že dostávaj pěstí a taky končí na ARU ?

Bože, o co Vám zase jde? Klece pro křepelky se prodávají jako běžná chovatelská ubykace. Dokonce se prodávají i klece pro králíky, papoušky....akvária pro rybičky.... Evropská unie to schvaluje, a my s tím asi nic neuděláme. Nebo vy ano?

Já taky nemám křepelky v kleci, ale jen jsem tím chtěla říct, že některá zvířata ve velkochovech jsou na tom mnohem hůř....

3.2.2022 17:24
bery25

XXX.XXX.33.81

lupus4 napsal(a):
přirozené pro hrabavé je hrabat a popelit se a NE jen snášet na 15cm2 ročtu
kdo tohle nevidí , je jen arogantní bl.bec

ešte ide aj o to,ako sa vy spravate k ludom,zda sa mi,že by ste skor pomohli zvieratu ako človeku,nebudem klamat,pre mna je človek na prvom mieste,ale to zas neznamena,že sa o svoje zvierata nestaram najlepšie ako viem,len u vas je už aj tyranie ked krmym psov granulami

3.2.2022 18:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

čas na modlitbu

Dodej mi prosím klidu, abych mohl souhlasit s tím co nemohu změnit. Odvahu k tomu abych změnil to, s čím nemohu souhlasit a rozum k tomu, abych dokázal ukrýt těla těch, kteří mě srali.

3.2.2022 22:45
bery25

XXX.XXX.33.81

lupus4 napsal(a):
čas na modlitbu

Dodej mi prosím klidu, abych mohl souhlasit s tím co nemohu změnit. Odvahu k tomu abych změnil to, s čím nemohu souhlasit a rozum k tomu, abych dokázal ukrýt těla těch, kteří mě srali.

ta modlitba je uz asi v kazdom vlakne,s vami je asi taka debata......prosim o kvalitne granule pre psika,maso,maso,maso,inak ste blbci,jedine spravne videnie sveta,gratulujte si,potrebujete to

4.2.2022 00:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

bery25 napsal(a):
ta modlitba je uz asi v kazdom vlakne,s vami je asi taka debata......prosim o kvalitne granule pre psika,maso,maso,maso,inak ste blbci,jedine spravne videnie sveta,gratulujte si,potrebujete to

tak se smiř s názorem, že klecové chovy nejsou nic jiného než týrání...

A nebo nesmiř , ale neber ho ostatním.
A co tu furt meleš o granulích, a psech ? že nejsi schopen NIC pobrat a se naučit, tak tu alespoň nepruď, joudo...s tématem to nijak nesouvisí
máš "berňáky" a ani nejsi schopen je naučit dělat to, k čemu byli vyšlechtění...strážení dvora a k ochraně vlastních dom. zvířat... tajtrlíku
krmíš je jak čuníky a pak se ptáš "na složení" a když ti lidi napíšou že je na ho.no, tak se rozčiluješ...tak se holt neptej, když nejsi schopen snést protiargumenty...
neschopen použít rozum a víra v marketinkový kecy prodejcú odpadu je tvůj problém, ne můj

4.2.2022 07:21
bery25

XXX.XXX.33.81

lupus4 napsal(a):
tak se smiř s názorem, že klecové chovy nejsou nic jiného než týrání...

A nebo nesmiř , ale neber ho ostatním.
A co tu furt meleš o granulích, a psech ? že nejsi schopen NIC pobrat a se naučit, tak tu alespoň nepruď, joudo...s tématem to nijak nesouvisí
máš "berňáky" a ani nejsi schopen je naučit dělat to, k čemu byli vyšlechtění...strážení dvora a k ochraně vlastních dom. zvířat... tajtrlíku
krmíš je jak čuníky a pak se ptáš "na složení" a když ti lidi napíšou že je na ho.no, tak se rozčiluješ...tak se holt neptej, když nejsi schopen snést protiargumenty...
neschopen použít rozum a víra v marketinkový kecy prodejcú odpadu je tvůj problém, ne můj

na strazenie dvora su ine ,lepsie plemena,od mojich medvedov to ani nežiadam,ano,to viem,že pre vas je krmenie psov granulami,to iste ako krmenie prasiat,lebo pre vas su každe,opakujem každe granule na hovno,čo už,sme predsa len nedokonale bytosti,na rozdiel od vas vy budete neuveritelne prijemny človek na nejaku debatu,všetci čo budu mat len trochu iny nazor budu čo,tajtrlici,joudy a blbci a to je len z troch vasich prispevkov,neviem kedy posledny krat som sa ja pytal na zlozenie granul,ale nevadi,myslel som že ked da niekto otazku na granule,vseobecne,tak vaša odpoved je vzdy,maso,maso,maso,inak sme to čo som už spominal vysie,no a aby ste si mohly na mna este viac ponadavat,krmym mojich medvedov primordial,magnusson a essential foods ,ano nesuvisi to,tak k teme,rošty nepouživam ani pre kraliky

4.2.2022 10:31
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Téměř vždycky je ta pravda někde uprostřed.
Klece pro křepelky? Týrání to z hlediska zákona není, k ideálu to má rovněž daleko. Nicméně některé nosné křepelky jsou už tak chovem zdegenerované, že aby vůbec normálně žily, musí žít v té kleci; jinak jsou schopné se ztratit po cestě ke krmivu, zlámat si nohy na nerovném povrchu, servat se mezi sebou o místo k sezení apod. Navíc dost často fungují jako brojleři, tj. potřebují na míru sestavenou krmnou dávku a přesně odměřený pohyb, jinak prostě strádají.
Takže pokud mají existovat vysoce užitkoví hybridi, musí pro to mít i vhodné podmínky, a tou je chtě nechtě klec.
Plně přiznávám, že pro mě to není; ale každá mince má dvě strany, a když se řekne a), tak je třeba říci i b).

Přidejte reakci

Přidat smajlík